Elon Musk objavio master plan Tesle

poruka: 42
|
čitano: 4.486
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Elon Musk objavio master plan Tesle".
17 godina
Re: Elon Musk objavio master plan Tesle
RobertS kaže...

Inače, u Muskovom "master planu" mi fali peta točka: postati profitabilan. Ili možda i narednih deset godina planira živjeti od kredita i gomilati gubitke?

Da ne ulazimo u to da li je profitabilan ili ne nije mi jasno zašto to tebe brine?? Ako ikoga to treba zabrinjavati onda treba njega i one koji to plaćaju.

Jel ti živiš tamo ili u Hrvatskoj gdje je usput svaka deseta tvrtka možda profitabilna a nijedna ne proizvodi ništa ni slično Musku (btw koliko ih uopće proizvodi išta?).

Kad smo kod toga ja bih vrlo rado bio dio toga i plaćao za to da mogu, oduševljen sam i Teslom i SpaceXom, ne skrivam to, sviđa mi se to što radi Musk, jednostavno ne

vidim ništa loše u tome, a vidim puno toga dobroga. Ne bih se nazvao fanboy-em ili kako već, da to radi bilo tko drugi opet bi mi se sviđalo, ali nisu mi jasni hateri, jer

čak i da je Musk "tako loš" kao i svaki drugi kapitalist opet radi nešto novo, pomiče granice, ne sjedi recimo na naftnoj platformi i muze pa dok ide ide...

9 godina
neaktivan

Pogotovo kad pogledamo da u ovih 25 godina cijena proizvodnje litijskih baterija nije pala ni 25%, a Musk planira smanjenje cijene za čak 75% (planira cijenu od 100$/kWh, u odnosu na današnjih 400+) do kraja 2019. kroz izgradnju Gigafactorya i rentanje i drugim proizvođačima.

Već to je dovoljno da ga se proglasi za jedinog nositelja tehnološkog razvoja u svijetu, jer nitko drugi ni ne investira u razvoj real life tehnologije.

Zato me i čudi toliki hate pojedinaca prema njemu....

Kruha i igala...

1 1 hvala 0
9 godina
odjavljen
PaleRider kaže...
RobertS kaže...

Inače, u Muskovom "master planu" mi fali peta točka: postati profitabilan. Ili možda i narednih deset godina planira živjeti od kredita i gomilati gubitke?

Da ne ulazimo u to da li je profitabilan ili ne nije mi jasno zašto to tebe brine?? Ako ikoga to treba zabrinjavati onda treba njega i one koji to plaćaju.

Jel ti živiš tamo ili u Hrvatskoj gdje je usput svaka deseta tvrtka možda profitabilna a nijedna ne proizvodi ništa ni slično Musku (btw koliko ih uopće proizvodi išta?).

Kad smo kod toga ja bih vrlo rado bio dio toga i plaćao za to da mogu, oduševljen sam i Teslom i SpaceXom, ne skrivam to, sviđa mi se to što radi Musk, jednostavno ne

vidim ništa loše u tome, a vidim puno toga dobroga. Ne bih se nazvao fanboy-em ili kako već, da to radi bilo tko drugi opet bi mi se sviđalo, ali nisu mi jasni hateri, jer

čak i da je Musk "tako loš" kao i svaki drugi kapitalist opet radi nešto novo, pomiče granice, ne sjedi recimo na naftnoj platformi i muze pa dok ide ide...

I sve to radi sa svojim parama a ne parama poreskih obveznika. Izgleda d aga niko ne bi spominjao da pare trosi na drogu i kurve. Al ovako ne valja nista..... I meni se isto svidja lik. Vizionar gleda u buducnost  a takvih je malo....

16 godina
neaktivan
PaleRider kaže...
RobertS kaže...

Tko kaže da me "brine"? Ne brine me, briga me za Muska i njegovu tvrtku. Napisao sam da u tom wannabe "planu" na kojeg sad fanboji svršavaju nedostaje kako postati profitabilan jer je to činjenica, to je elementarna stavka u svakom poslovnom planu i Tesla će propasti kao i mnogi prehypeani startupi prije njega ako vrlo brzo ne pokaže profit (do sada u cijelom svom postojanju nije niti jedan kvartal poslovao pozitivno). Ili će ga netko kupiti i učiniti profitabilnim, svejedno.

16 godina
neaktivan
Torent kaže...

I sve to radi sa svojim parama....

Nope, velika većina nisu njegove, nego od dioničara i investitora, u tome i jest problem. Da su njegove, nitko ga ne bi niti pitao.

16 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

...revolucije...

LOL.

Koliko ono imaš godina?

Nije bitno, ionako nećeš shvatiti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 23:43 (RobertS).
9 godina
neaktivan

Buraz, ti si totalno propal....

Ja se moram drogirat da bi tak zabrijal. 

Uglavnom, budući da si tak svemoćan i svepametan, a ja glup, mlad i naivan, može savjet?

Ima jedna treba kaj brije na Muska.

I tak ja već dulje vrijeme njoj prodajem njegove superhero spike uz nadu da jednom zagrize....

Nisam on, ali.....

Uglavnom, Svemoćni, uputi me kako da joj dokažem da je Musk nitko i ništa i da sam ja JA.

Molim te!!!

Vidim da sve znaš i da sam ja glup i zatucan, i nisam svjestan svoje nesvijesti.....

Dragi Lastane, molim te....

Kruha i igala...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
just_dont kaže...
RobertS kaže...

Jedva čekam ovo sa share-anjem Tesli. Za 100 kuna će si tako svatko moći iznajmiti auto vrijedan 100.000€, organizirati u njemu orgije s dvije prostitutke, nešto kokaina i puno alkohola (jer auto vozi sam pa se može), pa se nakon svega ispovraćati po autu, provozati ga za dušu još malo po selu dok mu se ne potroši baterija i nakon toga ga lijepo s 2% baterije, nekoliko istrošenih kondoma i par ogrebotina vratiti vlasniku. Kako se samo drugi nisu toga sjetili.

naravno samo zaboravljaš da se zna tko je rentao taj auto, pa nisu budale da ne stave u ugovoru točku koja kaže da ako ga oštetiš plaćaš! pa i sad imaš agencija gdje možeš iznajmiti ferrari i imati isti scenarij kao što si napisao i gore, i naravno da ćeš platiti sve što si sje..o

Super. Znači big brother Musk će točno znati tko je, gdje, kada iznajmio auto, kuda se vozio, koliko brzo je vozio, što je sve po autu dirao, s kim je telefonirao, gdje je usput stajao,...pa će lijepo te podatke poslije prodavati reklamnim agencijama, dilati FBI-u, NSA-u i ostalim sličnim službama, ...super ideja never ever.

I ne, rent-a-car je nešto drugo, ti auti nisu osobno vlasništvo neke osobe nego tvrtke. Ovdje se radi o ideji da netko *svoj* auto na slijepo iznajmljuje drugima, znači neki dokoni bogataš dok je dva tjedna na jahti, *svoj* 100.000+ eura vrijedan auto ostavi na cesti kroz koji onda u ta dva tjedna prođe 100 potencijalno zmazanih, smrdljivih, bolesnih itd anonimusa koji će to zadovoljstvo platiti po par dolara, od kojih će 80% završiti u Muskovim, a 20% u rukama gorespomenutog bogataša kojem ta lova uopće ne treba. Još jedna sjajna ideja, vlasnici 100.000+ eura skupih Tesli će sigurno navaliti.

9 godina
odjavljen
RobertS kaže...
Torent kaže...

I sve to radi sa svojim parama....

Nope, velika većina nisu njegove, nego od dioničara i investitora, u tome i jest problem. Da su njegove, nitko ga ne bi niti pitao.

Koji su investirali u njega i njegovu kompaniju jer vjeruju u njega i njegovu viziju. Ne vidim u cemu je problem. Nije ukrao pare od njih. Ulozi ti svoje pare u nesto drugi pa onda soli pamet ovdje. Covjek je znao zaraditi pare jednom i zaradit ce i drugi put. Pokazi da si pametiniji od njega....

15 godina
RobertS kaže...
just_dont kaže...
RobertS kaže...

Jedva čekam ovo sa share-anjem Tesli. Za 100 kuna će si tako svatko moći iznajmiti auto vrijedan 100.000€, organizirati u njemu orgije s dvije prostitutke, nešto kokaina i puno alkohola (jer auto vozi sam pa se može), pa se nakon svega ispovraćati po autu, provozati ga za dušu još malo po selu dok mu se ne potroši baterija i nakon toga ga lijepo s 2% baterije, nekoliko istrošenih kondoma i par ogrebotina vratiti vlasniku. Kako se samo drugi nisu toga sjetili.

naravno samo zaboravljaš da se zna tko je rentao taj auto, pa nisu budale da ne stave u ugovoru točku koja kaže da ako ga oštetiš plaćaš! pa i sad imaš agencija gdje možeš iznajmiti ferrari i imati isti scenarij kao što si napisao i gore, i naravno da ćeš platiti sve što si sje..o

Super. Znači big brother Musk će točno znati tko je, gdje, kada iznajmio auto, kuda se vozio, koliko brzo je vozio, što je sve po autu dirao, s kim je telefonirao, gdje je usput stajao,...pa će lijepo te podatke poslije prodavati reklamnim agencijama, dilati FBI-u, NSA-u i ostalim sličnim službama, ...super ideja never ever.

I ne, rent-a-car je nešto drugo, ti auti nisu osobno vlasništvo neke osobe nego tvrtke. Ovdje se radi o ideji da netko *svoj* auto na slijepo iznajmljuje drugima, znači neki dokoni bogataš dok je dva tjedna na jahti, *svoj* 100.000+ eura vrijedan auto ostavi na cesti kroz koji onda u ta dva tjedna prođe 100 potencijalno zmazanih, smrdljivih, bolesnih itd anonimusa koji će to zadovoljstvo platiti po par dolara, od kojih će 80% završiti u Muskovim, a 20% u rukama gorespomenutog bogataša kojem ta lova uopće ne treba. Još jedna sjajna ideja, vlasnici 100.000+ eura skupih Tesli će sigurno navaliti.

Hahaha kao da to sad ne rade google, facebook i ostale aplikacije koje koristiš na svom mobu.

17 godina
Hah....RobertS pogledaj malo Nearby Friends tab u Facebooku...doslovno vidis gdje su svi tvoji prijatelji koji nisu skuzili silent funkciju i nisu je ugasili.

Ali ne znam zasto se uopce raspravljate s likom, nema pojma o ekonomiji niti o IT.

Malo procitaj o Musku prije dolaska na forum. On je na prodaji PayPala zaradio 160 milijuna dolara i s time krenuo u biznis. Tesla je bila milijunska, a sada je miljarderska kompanija.

P.S. ne mozes ti "uzeti" novce od dionicara i investitora samo tako, oni placaju da imaju udio u firmi, odnosno udio u samom budzetu (ulazni i izlazni). Dakle ako plate 100k €, i to cini 5% tadasnjeg budzeta, mozda ce 5% konacnih prihoda na kraju godine biti 250k €. Da li su mu novac na povjerenje, nije ga on uzeo.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
10 godina
RobertS kaže...
just_dont kaže...
RobertS kaže...

ako nisi krimos ili član ISIL-a bit ćeš zanimljiv FBI-u, NSA-u i ostalim agencijama ko beskućnik hrvatskim sponzorušama, a što se tiče reklama, pa majstore vjerujem da ne koristiš TOR browser u svakodnevnom životu tako da google i facebook (nema veze ako nemaš profil) znaju bolje što voliš nego tvoja mama, toliko o tome

a ko kaže da kad se taj plan ostvari Tesla neće imati modele koji će koštati kao golf, a ekipa koja ima golfove rado bi svoj ponekad i rentala pa skupila neku pinkicu. A ako se i nađe netko tko će svoj auto rentati na taj način kao što si rekao, ostavi ga na cesti pa renta ko stigne opet će pomoću kamera moći vidjeti šta se događa. I da, očekivati da nakon rentanja auta taj auto dobiješ čišći nego si ga dobio je iluzija, samo ima i za to lijeka. Način na koji sad radi Uber ti je primjer, ti uzmeš nečiji auto, napraviš kaos unutra, vlasnik ti ostavi negativan review, šansa da ćeš više ikad dobit nečiji auto je minimalna. I tako će se lijepo ljudi naučiti da ako želiš koristiti tu uslugu moraš biti uredan. Sve je lako kad imaš mozga i nisi hejter ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice