EK istražuje i Windowse 8

poruka: 113
|
čitano: 7.971
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "EK istražuje i Windowse 8".
16 godina
Re: EK istražuje i Windowse 8
jumboY kaže...

Zato sto mogu

Upravo tako. Bahati su i gade mi se. Govna kapitalistička.

Što misliš zašto su se okomili na Microsoft a ne na Apple? Zato jer je Apple bahat i da im netko počinje u toj mjeri utjecati na poslovnu politiku, povukli bi se s tržišta. Pa da vidiš tko je na gubitku. Microsoft to ne može, pa ih sad guzi kom god se digne.

Btw., ja tu ne vidim nikakav monopol. Hvala bogu, na svako računalo koje vrti Windowse se uredno dade instalirati potpuno besplatna alternativa. Uključujući i paket uredskih alata koji je u stanju baratati .docx datotekama.

Imaš gomilu primjera takvog silovanja tržišta na koje EU ne reagira. Primjerice smartphonei. Android u prvom planu. Uređaji savršeno sposobni vrtjeti novu verziju operativnog sustava istu ne dobivaju, kako bi prodali nove. Po tom pitanju od EU ni "a". Dvostruka mjerila. Gdje se lova slijeva u blagajnu, tu su izuzetni humanitarci u misiji očuvanja čovječanstva, a gdje ne - snađi se druže.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan
makopos kaže...

I Apple je odbio Flash tehnologiju na svim iOS uređajima, pa se EU/EK nije bunila, šta onda hoće protiv Microsofta.

http://www.readwriteweb.com/archives/eus_may_force_flash_onto_apple_products.php

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=18915

http://www.cultofmac.com/60689/eu-ends-apple-flash-antitrust-investigation/

Dakle?

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
16 godina
rustweaver kaže...
Dakle?

Otvori mi youtube na Safariju. Dakle?

16 godina

Dosadni su više ko' tijesne gaće.

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Ajde, cujemo se onda veceras u ovom topicu. Imam posla za obavit, pa se takodjer javim cim doma dodjem :)

Ovdje sigurno ne ,jel nema veze s temom. Neću dobit karton zbog trollanja. Dobit ćeš link.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
rustweaver kaže...
DamageHigh kaže...

Kretenizam! Njihov software, njihovo dvorište.

Nije nikakav kretenizam. EU je također jedno dvorište i vlasnik odlučuje što u to dvorište smije ući i pod kojim uvijetima. Microsoft windowse želi *prodavati* na području europske unije, nije riječ o besplatnom proizvodu u kojem slučaju bi vrijedilo ovo što si napisao.

Kakve veze ima je li proizvod besplatan ili nije? Ako uvezem drogu i dajem ju besplatno, to je legalno?

Tko je vlasnik? Njemačka? Francuska? Nataknem ih. Hitler modernog doba. Ti to nazovi opravdanim, ja ću po tome pljunuti kad god stignem.

15 godina
neaktivan

To sa flashom nema veze s vezom jer apple nema konkuretski proizvod naprema flashu,to sa flashom je isto kao da su isključili jedan feature sa ios-a.

A šta se tiče safarija na i-OS-to ima svoj ublažavajući kriterij što iOS nije domantan na tržištu...Microsoft Windows je.Ali ipak mislim da je samo pitanje trenutka kada će napasti Appple zbog toga.

Ne brinite se,nije ovo zavjera Applea i EK protiv Microsofta nego je Microsoft jednostavno onaj sa lošijom reputacijom glede monopolizma.

@damagehigh:Nije stvar u tome da konkurencija ne postoji nego je stvar u tome da je ta konkurencija tržišno preslaba pa je to opet Monopol.I koristi se naravno šira definicija monopola.

I šta se tiče tog slučaja sa neupdateanjem android uređaja.Mješaš kruške i jabuke.A zadnjim postom izgledaš kao troll

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 15:27 (g12356).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
g12356 kaže...
I šta se tiče tog slučaja sa neupdateanjem android uređaja.Mješaš kruške i jabuke.

Zašto miješam? Netko je napomenuo da se .docx datoteke ne mogu otvoriti softverom starim 9 godina, na što je intervenirala EU pod izlikom da se time kupce primorava da kupe novi proizvod, u ovom slučaju software. Isto tako se u slučaju Androida kupce primorava da kupe novi proizvod, samo što je razlika jer se ovdje radi o hardveru.

g12356 kaže...
A zadnjim postom izgledaš kao troll

Žao mi je što nalaziš moje mišljenje trolerskim. Možda bude jasnije kad i mi uđemo u taj raj EU.

15 godina
neaktivan

Apple nitko ne dira jer je software pisan samo za hardver iz iste kuce.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
g12356 kaže...
I šta se tiče tog slučaja sa neupdateanjem android uređaja.Mješaš kruške i jabuke.

Zašto miješam? Netko je napomenuo da se .docx datoteke ne mogu otvoriti softverom starim 9 godina, na što je intervenirala EU pod izlikom da se time kupce primorava da kupe novi proizvod, u ovom slučaju software. Isto tako se u slučaju Androida kupce primorava da kupe novi proizvod, samo što je razlika jer se ovdje radi o hardveru.

g12356 kaže...
A zadnjim postom izgledaš kao troll

Žao mi je što nalaziš moje mišljenje trolerskim. Možda bude jasnije kad i mi uđemo u taj raj EU.

Ne govorim o .docx-u nego govorim da je neupdateanje android uređaja offtopic.

O .docx-u sam rekao ovo,a ovo vrijedi općenito za temu:

Nije stvar u tome da konkurencija ne postoji nego je stvar u tome da je ta konkurencija tržišno preslaba pa je to opet Monopol.I koristi se naravno šira definicija monopola.

Dapače, mi u hr bi trebali kažnjavati recimo HEP ali to ne radimo jer nama HEP doista je jedini ponuđač struje.Inu   bi mogli isto kažnjavati a ona čak i nije jedini ponuđač(tifon,gomila manjih lokalnih ponuđača)...

Sa druge strane recimo u Njemačkoj imaš više ponuđača struje koji samo dijele istu električnu mrežu.

A vjeruj mi kada mi uđemo u EU ja odoh.Nije me ni previše briga kamo,samo da odem iz vukojebine u kojoj je Zagreb jedino normalno mjesto.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 15:59 (g12356).
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Otvori mi youtube na Safariju. Dakle?

Pa da si pročitao članke do kraja vidio bi da je  ishod istrage bio povoljan po Apple. Argument je bio da se nije dizala galama radi izbacivanja Flasha što očito nije istina.

DamageHigh kaže...

Kakve veze ima je li proizvod besplatan ili nije? Ako uvezem drogu i dajem ju besplatno, to je legalno?

Droga nije ilegalna zbog monopola dilera i nelojalne konkurencije nego zbog učinka po ljudski organizam. EU se ovdje bori protiv monopola i nelojalne konkurencije, analogija ti nimalo ne valja.

15 godina
protjeran
royalhero kaže...

I što sad? Imaju pravo raditi što hoće sa svojim softverom. Ako ti se ne sviđa IE nemoj ni kupovati Windows RT i gotovo.

Pa baš i nemaju kad su primarni OS u business okruženju, odnosno ovo se odnosi na zakone o tržišnom natjecanju. Dakle Microsoft prodaje svoj OS i nema onda pravo govoriti korisnicima, donosno kupcima što smiju, a što ne smiju koristiti nakon kupnje tog software-a, kad ne krši EULA-u (i još neke zakone). Vrlo jednostavno.

To je isto kao da na svom autu moraš isključivo koristiti gume/felge/žarulje/itd od proizvođača auta. Dobro, ne vrijedi analogija.

DEFCON 20
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 16:18 (Bypass).
14 godina
neaktivan
Bypass kaže...
To je isto kao da na svom autu moraš isključivo koristiti gume/felge/žarulje/itd od proizvođača auta.

Ali ja takvo auto neću kupovati. Shvataš, to cijelo vrjeme pokušavam reći. Tu je tržište da ih kazni, tko ne voli biti ograničen na IE, a budimo realni tko voli biti ograničen, neće ni uzimati Windowse RT.

Naravno da mi je ovaj potez Microsofta kretenizam2, ali tu je tržište koje će ih, svakako, kazniti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 16:17 (royalhero).
17 godina
Bypass kaže...
..

To je isto kao da na svom autu moraš isključivo koristiti gume/felge/žarulje/itd od proizvođača auta.

? khmm... pogrešno, ali nije tema, pa odustajem.

EK to radi jer može, jer MS ima M$. Kao i svaki reket, naplaćuje se od onog koji ima.

-najmanje je u svoj priči zaštita interesa korisnika, ali .. -who care? next.

Jedino što malo iritira je zbog takve EK odluke koja 'štiti moje interese' imam svakih par mjeseci (neželjni) update - browser chioce, koji mi makne preferiranu ikonu s taskbara. Dakle kako to meni pomaže?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 16:16 (ihush).
15 godina
protjeran
royalhero kaže...

Ali ja takvo auto neću kupovati. Shvataš, to cijlo vrjeme pokušavam reći. Tu je tržište da ih kazni, tko ne voli biti ograničen na IE, a budimo realni tko voli biti ograničen, neće ni uzimati Windowse RT.

Naravno da mi je ovaj potez Microsofta kretenizam2, ali tu je tržište koje će ih, svakako, kazniti.

Ne vrijedi tu tko hoće, a tko neće. Nije to dječiji vrtić, to je ozbiljan posao. Jednostavno tako stvari ne funkcioniraju.

DEFCON 20
14 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Jednostavno tako stvari ne funkcioniraju.

A kako to?

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Dakle kako to meni pomaže?

Štiti konkurenciju, čime se sprječava/ublažuje monopol.

Browser je zaseban proizvod, koji se pokazao i usmjerivačem razvoja interneta (IE6 i krojenje stranica specijalno za njega, te kočenje uporabe naprednijih tehnologija). Kada jedan od najraširenijih operacijskih sustava otvoreno favorizira i nameće jedan browser konkurenciji je znatno otežano širenje.

18 godina
odjavljen

Zasto ne tuze Apple?

Zasto na iOS-u ne mogu staviti defaultni preglednik po zelji?

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Edge kaže...

Zasto ne tuze Apple?

Zasto na iOS-u ne mogu staviti defaultni preglednik po zelji?

Ajde lijepo pročitaj temu od prvog posta.

14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Kada jedan od najraširenijih operacijskih sustava otvoreno favorizira i nameće jedan browser konkurenciji je znatno otežano širenje.

Ali ovo je samo u verziji za ARM procesore, točnije u verziji Windows-a RT. A u Metro okruženju ćeš imati, pored IE-a, i Mozillin Firefox.

16 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Ali ovo je samo u verziji za ARM procesore, točnije u verziji Windows-a RT.

Mjere predostrožnosti? Tko može sa sigurnošću reći koliko će tableti sa Windowsima dobiti na popularnosti?

15 godina
protjeran
royalhero kaže...

Ali ovo je samo u verziji za ARM procesore, točnije u verziji Windows-a RT. A u Metro okruženju ćeš imati, pored IE-a, i Mozillin Firefox.

Nema tu samo. Ako prodaju OS, nema tu: "ah to je samo za ARM". Pravila vrijede za sve.

DEFCON 20
16 godina
g12356 kaže...
A vjeruj mi kada mi uđemo u EU ja odoh.Nije me ni previše briga kamo,samo da odem iz vukojebine u kojoj je Zagreb jedino normalno mjesto.

Žao mi je to čuti.

rustweaver kaže...
DamageHigh kaže...

Droga nije ilegalna zbog monopola dilera i nelojalne konkurencije nego zbog učinka po ljudski organizam. EU se ovdje bori protiv monopola i nelojalne konkurencije, analogija ti nimalo ne valja.

OK, analogija je bezvezna, ali you get the point. Zašto je bitno je li proizvod besplatan ili ne? Imaš tužbi i protiv Google-a, a tiču se posve besplatnih usluga.

14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Mjere predostrožnosti? Tko može sa sigurnošću reći koliko će tableti sa Windowsima dobiti na popularnosti?

Pa ako ostane ovako, da ne možeš pokretati druge browsere u desktop okruženju, ja ti mogu reći kakav će uspjeh polučiti. Nikakav! {#}

17 godina
rustweaver kaže...
ihush kaže...
Dakle kako to meni pomaže?

Štiti konkurenciju, čime se sprječava/ublažuje monopol.

Browser je zaseban proizvod, koji se pokazao i usmjerivačem razvoja interneta (IE6 i krojenje stranica specijalno za njega, te kočenje uporabe naprednijih tehnologija). Kada jedan od najraširenijih operacijskih sustava otvoreno favorizira i nameće jedan browser konkurenciji je znatno otežano širenje.

-dakle (ako je to što mi pokušavaš reči) - pomažu mi preveniranjem monopola? -Nek mi ne pomažu, ili nek me pitaju želim li to. (kao Win7-normalna ili N verzija, zašto tad normalna verzija jednako 'trpi' browsersko preseravanje? - ja sam svjesno odabrao verziju, mogao sam i 'N' ako sam to želio.)

-browser nije zaseban proizvod jednako kao što to papučica gasa nije, gorivo (dizel-super..) itd.. Možeš ga koristiti samo na kompatibilnom OSu. Ako pak želiš reči da time onemogućuju MSovo zezanje/blokiranje/pune specifikacije thrdparty proizvođačima konkurentskog proizvoda.. to je stvar tržišnih pravila i ne želim biti 'zaštićen' zapravo štit thrdpartyju (to je i povod vezanim kaznama EKa prema MSu, na poticaj npr googla, zašto se onda sve predstavlja kao zaštita interesa korisnika? - dugoročnih interesa? monopol ? LOL..). .. itd.

Misli, boli me kikiriki, nek ih banaju ili bace u aps. Ne branim MS u ovom kontekstu, ali ni EK ne štiti moje interese nit me pita, nego štiti svoje financije, jednako kad policija dođe na cestu s radarom ili pauk u 'ophodnju'.

- najmanji problem mi je browser, izbor i sl.

16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
OK, analogija je bezvezna, ali you get the point. Zašto je bitno je li proizvod besplatan ili ne? Imaš tužbi i protiv Google-a, a tiču se posve besplatnih usluga.

Googleove usluge u biti nisu besplatne, iako ih ti nisi platio ni lipe. Sve se svodi na tržišno natjecanje i reguliranje istoga.

http://www.aztn.hr/trzisno-natjecanje/

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-dakle (ako je to što mi pokušavaš reči) - pomažu mi preveniranjem monopola? -Nek mi ne pomažu, ili nek me pitaju želim li to. (kao Win7-normalna ili N verzija, zašto tad normalna verzija jednako 'trpi' browsersko preseravanje? - ja sam svjesno odabrao verziju, mogao sam i 'N' ako sam to želio.)

Da to pokušavam reći.

U načelu se slažem s tobom, za većinu tih stvari korisnike jednostavno nije briga. Ali činjenica su takve da se te stvari često nadgledaju, a mnogima je to ovdje očito neshvatljivo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 16:46 (rustweaver).
17 godina
rustweaver kaže...
DamageHigh kaže...

Googleove usluge u biti nisu besplatne, iako ih ti nisi platio ni lipe. Sve se svodi na tržišno natjecanje i reguliranje istoga.

http://www.aztn.hr/trzisno-natjecanje/

- ne, (tržišno) nego se u slučaju googlea, radi o informacijama koje su bile recimo (eufemizam) 'selektivne', kao i drugi slučaj kad su bile protupravno prikupljane itd. To nema veze s tržišnim , nego s kaznenim zakonima. Tako da ne treba uspoređivati MS-google, kao ni MS-Apple (jer je OSX-MAC zatvoren) itd. Razlike i kategorije... kruške i jabuke.

edit: ovo iznad nije 'replika' rusweaveru, nego se u temi konstantno uspoređuju razne firme, razni proizvodi, zaboravljaju se razni kriteriji ...

U temi je konkretno EK-MS, browser u desktop modu/ARM/RT. Sve ostale kominacije nebi trebale biti relevantne/usporedive.

- s jedne strane, OK, time se 'osigurava' da MS ne može onemogućiti treću stranu (tržišno natjecanje), mada je sa strane korisnika (naivnog) svejedno. Iz slučaja googla pa i sam google (tržilica) koji vrijedi milijarde, kao potvrda da je baratanje informacijama izuzetno unosan posao, kao pravi razlog njihove međusobne borbe u kojoj je i browser (+malware koji se s njim upakira) važan dio.

Opet, više google zaslužuje kazni nego MS u tom slučaju...

-i to je razlog ovom 'ratu browsera' (mada se prikazije kao zaštita korinika).

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 17:00 (ihush).
15 godina
neaktivan
royalhero kaže...
Bypass kaže...

Ali ja takvo auto neću kupovati. Shvataš, to cijelo vrjeme pokušavam reći. Tu je tržište da ih kazni, tko ne voli biti ograničen na IE, a budimo realni tko voli biti ograničen, neće ni uzimati Windowse RT.

A misliš da se ljude(u ovom slučaju tržište) nemože prevarit?Prevari ih se lakše od regulatornih tijela.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

- ne, (tržišno) nego se u slučaju googlea, radi o informacijama koje su bile recimo (eufemizam) 'selektivne', kao i drugi slučaj kad su bile protupravno prikupljane itd. To nema veze s tržišnim , nego s kaznenim zakonima. Tako da ne treba uspoređivati MS-google, kao ni MS-Apple (jer je OSX-MAC zatvoren) itd. Razlike i kategorije... kruške i jabuke.

Ne znam o kojim se točno tužbama radi, ne pratim baš (ne zamaram se time) pa sam pretpostavio da su usporedive sa ovom situacijom. Ako je u pitanju zloporaba podataka onda si svakako u pravu, totalno drukčija situacija, i to je u biti odgovor na pitanje koje je postavio DamageHigh.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 16:50 (rustweaver).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice