Do prvog certifikata – besplatno

poruka: 92
|
čitano: 17.434
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Do prvog certifikata – besplatno".
15 godina
neaktivan
Re: Do prvog certifikata – besplatno
darkborn kaže...
g12356 kaže...

Koje su u hr alternative sve prisutnoj algebri?

Ne velim da je algebra loša po defaultu,pitam čisto informativno...

Ma ima ih miljoni ja mislim, ali svi imaju taj "lousy" posl. model: prikači se na Porsche/Ferrari i mlati pare (da parafraziram).

Algebra je napravila model "jeftine diplome za narodne mase" i pobrala vrhnje; i te neke (loše) knjižice na kioscima tipa Do-It-Yourself ECDL itd.

A onda su ih još počeli kopirati...

Kvaliteta dobivenog znanja strahovito oscilira (i tu nije samo riječ o Algebri), deseci polupismenih ljudi si je okačilo diplome...

happy line sa "certifikatima". "Bumerang efekt" je taj da sad firma kad te zapošljava niti ne gleda certifikat, već da pokažeš u praksi što znaš...

i tu je (i) Algebra došla na "crnu listu".

Hvala na objašnjenju,ali htio sam imena čut...Koja bi onda bila najbolja po vašem mišljenju...ili tko im je glavni konkurent tržišni...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
protjeran

odgovorio čovjek na prošlom postu.

16 godina
protjeran
mfrankovic kaže...

Što se tiče edukacije na open source alatima. Pronađi 10 ljudi koji to žele učit i mi ćemo vam dovest najboljeg predavača. Eh da, al sorry, najbolji ljudi ne dolaze džaba tako da se nećete moć provuć za nula kuna. A postoji i alternativa, skupite se kod tebe doma pa ti potroši mjesec dana i nauči ih sve što znaš. Za nula kuna. Ako to sda ovdje obećaš ja ću ti naći 10 polaznika.

Ljudi žele ono što im se nudi (a vi reklamirate samo jednu stranu).

Ljudi stoje satima u redu za džabe tanjur graha za 1. maj, tanjurić prepečenih ribica u starom ulju, kemijsku olovku ili upaljač neke političke stranke,

potući će se za prop majicu banduma kerića ili nekog drugog kerumoida... ako je mukte.

I sad misliš da neće ići na nešto korisnije ako im pristojno ponudiš? I čak pristojno (pristojno ovdje znači umjereno a ne maksimalno) zaradiš pri tome, sa/bez sponzorima?

"Libre Graphics Meeting 2012" se ne održava "kod mene doma", već u UAS Technikum Wien International – Center for International Relations & Cross-Cultural Education.

Hale velesajma stoje prazne: Osim Dejanovića ("Info Restart" - respect!), gotovo nikom iz "branše" nije palo na pamet odsponzorirati event ovakvog kalibra.

16 godina
neaktivan

Bas cu probat stic do ZG-a na polaganje. Put je skup al snać ću se. Btw ja sam iz Rijeke. Jako sam se razočarao kad sam vidio da je to samo u ZGu.

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 17:20 (xZero).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Visoka škola za informacijske tehnologije, skraćeno VSITE, Zagreb, Klaićeva 7... Osnovani su 2006., imaju dobre predavače, i nekih ozbiljnijih primjedbi nemam... Btw, studiram uz rad, tako da nemam nekih maštarija o prekrasnom radnom gdje rastu tratinčice i ništa se ne radi, jednostavno sam došao do plafona, kroz koji ne mogu bez diplome...I kad ju dobijem (krajem ove godine, nadam se), čeka me još puno učenja, jer praksa je praksa....:)

fico132
17 godina
protjeran

Jučer imamo članak Nedostaje nam informatičara!, a danas već imamo članak Do prvog certifikata - besplatno .

Na ostalim HR portalima barem su malo pristojni, pa stave u podnaslov PLAĆENI OGLAS.

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
fico132 kaže...

Visoka škola za informacijske tehnologije, skraćeno VSITE, Zagreb, Klaićeva 7... Osnovani su 2006., imaju dobre predavače, i nekih ozbiljnijih primjedbi nemam... Btw, studiram uz rad, tako da nemam nekih maštarija o prekrasnom radnom gdje rastu tratinčice i ništa se ne radi, jednostavno sam došao do plafona, kroz koji ne mogu bez diplome...I kad ju dobijem (krajem ove godine, nadam se), čeka me još puno učenja, jer praksa je praksa....:)

Ima nas takvih još. Imao sam tu sreću zaposliti se odmah poslije srednje škole u jednoj IT firmi. Prvih 3 mjeseca sam radio kao "potrčko" (blaga riječ za ono što sam radio), ali čim se otvorila mogućnost dodatne edukacije bio sam prvi u redu za to. Nisam tada ni slutio da će mi to jednog dana donijeti bolji posao. A sve je počelo sa onim smiješnim tečajem "serviser osobnih računala". Nakon što smo "popili" kolektivni otkaz u toj firmi, SAM sam si od ušteđenog novca platio tečaj jer sam želio znati više a o svemu tome imati i "papir" jer bez papira si nula. Kasnije sam pronašao posao u kojem mi je baš taj tečaj koji sam položio maltene donio posao. Uz taj posao sam završio još 2 tečaja o CAD-u koji su mi pomogli. Danas mi je žao što u vrijeme kad sam ja išao u srednju nije bilo takvih besplatnih tečajeva jer oni ponekad (u idealnim uvjetima zapošljavanja) mogu donijeti prevagu da dobiješ posao. Zato je moj izbor uvijek dodatno školovanje i učenje jer nikad ne znaš kad će ti zatrebati.

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
16 godina
Sinatra kaže...

Bedastoća. Zašto bi netko učio Inkspace ili Gimp kad je Adobe industrijski standard. Bacanje vremena i novca učiti nešto što ne nosi nikakav kredibilitet.

A zaključak o kupnji softvera ti je jednak kao da napadaš autoškolu što nakon učenja vožnje nisi dobio osobni automobil.

Zasto ti nosis zensko donje rublje ispod odjece?

Pravo na izbor i alternativu mora postojati, koliko god se tebi besmislenim to cinilo.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
moderator
memulica kaže...

Jučer imamo članak Nedostaje nam informatičara!, a danas već imamo članak Do prvog certifikata - besplatno .

Na ostalim HR portalima barem su malo pristojni, pa stave u podnaslov PLAĆENI OGLAS.

Nije oglas, a još manje plaćeni - već standardna objava PR-a koji dolazi na našu adresu. A tema očito mnoge zanima.

Drugim riječima - ti si se ponio nepristojno, pa slijedi odgojna mjera!

...
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 19:46 (Miro).
15 godina

***Neplaćeni iskaz osobnog iskustva***

- Certifikati itekako pomažu u pronalasku posla, ali jedno vam mora biti jasno, bez klikera u glavi i one mrve snalažljivosti i inteligencije, nećete daleko.

- Certificirani stručnjaci možete postati i bez pohađanja tečajeva (morate imati određeno predznanje, doći do odgovrajuće literature - na hrv način, tj mukte), a tečajevi su, recimo, preporučljivi u slučaju da o toj tematici nemate apsolutno pojma.

Konkretno, završio sam filozofski fax, pri kraju studija pohađao MCSA tečaj te položio prvi certifikat. Nakon toga, bez tečajeva, položio još čitav niz MS certifikata zahvaljujući kojima sam nakon otprilike 3 godine došao do prvog solidno plaćenog posla sistem administratora. Danas radim u respektabilnoj tvrtki kao sistem inženjer.

- Stalno se samostalno usavršavam te planiram položiti i lpic certove.

Toliko od mene.

I da, nemojte napadati Bug. oni žive od sponzora, a Algebra od potencijalnih polaznika. Simple as that.

P.S. ako imate pitanja oko najboljeg puta za polaganje, literature i načina učenja obratite mi se na PM, jer će vam te informacije rijetko tko dati besplatno.

7 0 hvala 3
16 godina
neaktivan
Miro kaže...
memulica kaže...

Nije oglas, a još manje plaćeni - već standardna objava PR-a koji dolazi na našu adresu. A tema očito mnoge zanima.

Drugim riječima - ti si se ponio nepristojno, pa slijedi odgojna mjera!

fala bogu da je netko odlučio malo reda napravit

kod mene normalno radi.....
14 godina
protjeran
mfrankovic kaže...

Algebra ne nudi isključivo MS eduakciju. U partnerskim smo odnosima s svim relevantnim tehnološkim tvrtkama (baci oko na footer http://algebra.hr/). Algebra ne prodaje instruktorske certifikate svojim predavačima već ih plaća za njih da se uvijek educiraju i napreduju. Odakle tolika mržnja prema tuđem uspjehu?!

Što se tiče države i Linuxa, to će zaživit kad na vrbi rodi goržđe. Ne zato što ja imam nešto protiv otvorenog koda, nego zato što ništa na ovom svijetu nije bespaltno, pa ni otvoreni kod. Ovo je moje osobno mišljenje.

Vaše osobno mišljenje je krivo, jer pošto radite u edukacijskoj ustanovi IT smjera trebali bi znati barem postotak web server (i superračunala) koje pogoni linux.

Nadalje da i malo istražite znali bi da u malo naprednijim i razvijenijim državama postoje državne službe koje su potpuno na linuxu, a da ne govorim o vojskama, tajnim službama i slično.

Ili, naravno, kao prava certifikacijska kuća vi se usmjeravate samo na privatni sektor, pa možete fino raditi ugovore i vrtjeti certifikate, odnosno poslodavci uvjetuju onima koji se prijavljuju za posao da moraju imati neki certifikat, koji, naravno, vi držite. I tako u krug ruka ruku mije, sve u svrhu zarade na tzv znanju. Pa na kraju danas poslodavci prvo zbrajaju certifikate, prije provjere znanja ili sličnog.

Živio kapitalizam!

He is the motherfucking pterodactyl...
14 godina
neaktivan

A ja u BiH instaliram Win XP na školski računar sa 128MB memorije.

Fuck Logic!

Dafuq I just read?
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 20:42 (SaidSikiraX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SaidSikiraX kaže...

Fuck Logic!

I sigurno si oduševljen brzinom rada...not.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
17 godina
neaktivan
SaidSikiraX kaže...

Fuck Logic!

Nije ni kod nas stanje bolje. Informatički kabinet Veleučilišta u Vukovaru; 1.8Ghz-2.4GHz, 256-1024MB RAM, GPU 64-128MB i windows XP SP2. Slična situacija i knjižnici gdje računala imaju 1GB RAM, 128MB GPU i 2GHz proc i vrti se w7, ali bitno da dekan i ostatak ekipe (profesori) imaju i3/i5 sa po 4GB i grafama od 512/1024...

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
17 godina
neaktivan
Bypass kaže...
mfrankovic kaže...

Algebra ne nudi isključivo MS eduakciju. U partnerskim smo odnosima s svim relevantnim tehnološkim tvrtkama (baci oko na footer http://algebra.hr/). Algebra ne prodaje instruktorske certifikate svojim predavačima već ih plaća za njih da se uvijek educiraju i napreduju. Odakle tolika mržnja prema tuđem uspjehu?!

Što se tiče države i Linuxa, to će zaživit kad na vrbi rodi goržđe. Ne zato što ja imam nešto protiv otvorenog koda, nego zato što ništa na ovom svijetu nije bespaltno, pa ni otvoreni kod. Ovo je moje osobno mišljenje.

Vaše osobno mišljenje je krivo, jer pošto radite u edukacijskoj ustanovi IT smjera trebali bi znati barem postotak web server (i superračunala) koje pogoni linux.

Nadalje da i malo istražite znali bi da u malo naprednijim i razvijenijim državama postoje državne službe koje su potpuno na linuxu, a da ne govorim o vojskama, tajnim službama i slično.

Ili, naravno, kao prava certifikacijska kuća vi se usmjeravate samo na privatni sektor, pa možete fino raditi ugovore i vrtjeti certifikate, odnosno poslodavci uvjetuju onima koji se prijavljuju za posao da moraju imati neki certifikat, koji, naravno, vi držite. I tako u krug ruka ruku mije, sve u svrhu zarade na tzv znanju. Pa na kraju danas poslodavci prvo zbrajaju certifikate, prije provjere znanja ili sličnog.

Živio kapitalizam!

Pa odakle vi izlazite? U potpunosti mi je jasno da veliku većinu web servera pogoni Apache web server. Isto tako vrijedi i za superračunala. Ma neka svi koje ste nabrojali koriste Linux/Unix. Pa jel iko od vas shvaća da cijena licence nije jedina cijena koja se plaća? Jel vama jasno da mora postojat podrška? Da to mora neko održavat? Da mora bit educiran za to. A to košta! Eeeeeej! Ekipa! TCO!!!

Mi smo usmjereni na sve sektore koji će nam donjeti profit. Algebra uredno već duže vrijeme nudi Linux edukaciju. Ali niko neće! I jel to naša greška? Housing je na samrti a radili su skoro isključivo Red Hat. Jel vam to išta govori? Pa ne možemo mi kao firma uložit 100 000 kuna u nešto što nam se neće vratit pobogu.

Što se tiče open source alata koji su prije spominjani, ovo se i na njih odnosi. Algebra nije dobrotvorna organizacija. Nastojimo koliko možemo izaći u susret socijalno osjetljivim skupinama ako se žele educirati, čak i džaba dajemo edukaciju i stipendije. Pa šta više treba napravit?

Konkurencija je dobra i pozdravljamo je jer nas time čini boljima, ali ako su nejaki ili nekih više nama, nismo mi krivi za njihove loše poslovne odluke.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
15 godina
neaktivan

Jutros uz kavu pročitah i ovaj članak.

Imaš diplomu? EU te vjerovatno neće trebati! 

Ugodan dan svima.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
shadowplay kaže...

Ugodan dan svima.

Drugim rječima, treba pametnije raspoređivati kvote na sveučilištima i veleučilištima pa neće bit n nezaposlenih povjesničara, humanista, ekonomista i ostalih.  Država treba predvidit svoje potrebe za visokoobrazovnim kadrom barem 3-4 godine unaprijed i tako planirati kvote za upise. A ne da uvozimo radnu snagu iz vana jer nema domaćih ljudi.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
17 godina
mfrankovic kaže...
shadowplay kaže...

Ugodan dan svima.

Drugim rječima, treba pametnije raspoređivati kvote na sveučilištima i veleučilištima pa neće bit n nezaposlenih povjesničara, humanista, ekonomista i ostalih.  Država treba predvidit svoje potrebe za visokoobrazovnim kadrom barem 3-4 godine unaprijed i tako planirati kvote za upise. A ne da uvozimo radnu snagu iz vana jer nema domaćih ljudi.

Joj, da mi je dočekati dan kada će netko u ovoj državi imati barem projekciju kako bi moglo izgledati tržište rada (kompletno, ne samo za visokoobrazovane) za pet godina, pa da se prema tome uređuju upisne kvote danas. Makar da se i fula, samo da se ima ideja da danas i za pet godina nisu jedna te ista stvar...

Gledam te!
15 godina
neaktivan

Pohvalno za Algebru što daje mogučnost mladima.

Što se tiče njihove visoke škole za računarstvo , gledajuć program iste, prema kvantiteti ponuđenog zbilja pružaju jako mnogo istini za volju za naše prilike to djeluje možda skupo, ali ono što vrijedi to i košta, naravno  postavlja se pitanje da li se isplati uložiti u sebe investirajuć tih 100.000 kn (otprilike koliko bi koštao cijeli studij), ja sam mišljenja da se isplati.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Što se tiče njihove visoke škole za računarstvo , gledajuć program iste, prema kvantiteti ponuđenog zbilja pružaju jako mnogo istini za volju za naše prilike to djeluje možda skupo, ali ono što vrijedi to i košta, naravno  postavlja se pitanje da li se isplati uložiti u sebe investirajuć tih 100.000 kn (otprilike koliko bi koštao cijeli studij), ja sam mišljenja da se isplati.

Pa to te ja pitam! Pružamo jako puno. To i košta. Ne baš 100k al košta. S druge strane, neko će 100k uložit u kuću, Bingo ili tamića. Sve je stvar osobnog izbora. To je poanta.

15 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
woodgamesfx kaže...

Pa to te ja pitam! Pružamo jako puno. To i košta. Ne baš 100k al košta. S druge strane, neko će 100k uložit u kuću, Bingo ili tamića. Sve je stvar osobnog izbora. To je poanta.

Iskreno govoreći taman da i je 100K kuna, to je cijena jednog auta srednje klase koji BTW zastari za dvije godine, a nakon toga ne vrijedi niti pola od uloženog.

PS.

inače jednom sam išao u Algebru ( prije cca 4-5 godine ) te sam polagao certifikat za administriranje MS server sustava, što se tiče kvalitete predavanja ocjena 5, opremeljenost prostorija 5, dostupnost materijala 5, tako da vjerujem da je i ova visoka škola na istoj razini kvalitete. Osim Algebre iša sam još na par učilišta i instruktnih centara koji moram priznat su na isto visokoj razini kvalitet i kvantitete predavanja. Dobra stvar bi bila da se i druga privatna učilišta povedu primjer Algebre i omoguče stjecanje visoke spreme prema današnjim tehnološkim standardima.

13 godina
neaktivan

Darkborn, brate, žestoko si se nešto nasikirao :D Udaraš i ne pitaš. Na žalost, g. Franković je u pravu. Prije nekih 5 godina sam sa ekipom davao kurseve (besplatne) iz Linuxa, održavali Bosansku verziju LinDaysa ali interesovanje mladih je bilo ravno 0. Tako da se stvarno ne isplati plaćati instruktora koji će predavati open-source kad nema zainteresovanih. 

Trenutno radim u instituciji koja sve ima na Windowsu. G. Franković je u pravu, bilo koja institucija će radije dati novac za firmu koja pored prodaje samog software-a daje i podršku. Ono što većina tih institucija ne želi da čuje je da ti regularno možeš platiti podršku za bilo koji opensource alat pa i linux.

Što se tiče certifikacije, vrijedi onoliko koliko se boriš. Nedavno sam položio CCNP i na putu sam za CCIE. U mojoj državi (BiH) to možeš okačiti mačku o rep ali ne mislim ostati u svojoj državi. Trenutno pregovaram s nekim vanjskim firmama da počnem raditi za njih. Ukoliko nemaš certifikat (ako već nemaš fakultet) teško da ćeš dobiti radnu dozvolu od strane te države, jer postoji pravilo po kojem se za taj posao prvi traži iz domaćih a onda stranaca. Pored štrebanja za sam ispit potrebno je da za te firme znaš o čemu pričaš. Da li znaš neke firme u RH koje koriste OSPF, EIGRP ili ne daj Bože BGP???

Kod nas vrijedi pravilo: Ako si završio fakultet elektrotehnike u Sarajevu, vrijediš iako (većina, ne svi) veze nemaju o životu. Znaju samo puke podatke iz knjiga, o mrežama da ne pričam - k'o slikovnica su knjige.

Zato, svako nek si odabere šta hoće. Svoj CCNP sam polagao u Algebri BiH i ljudi su ok. Ako ti želiš, obuku u open source alatima, dok vas ne bude bar 100ak upoznatih sa tim software-om koji će htjeti uložiti novac u to, ne možete očekivati da će Algebra ili bilo ko drugi nuditi takvu vrstu obuke.

Što se tiče Linuxa, vjerujem da ste g. Frankoviću mislili da linux ne možete koristiti u svojoj vladi jer širom svijeta vlade rade upravo na linuxu (primjer Njemačke). Uglavnom svaka čast na potezu a nadam se da ćete to napraviti i u drugim gradovima.

Sretno ljudi i samo učite {#} Kad bude para, to i certificirajte {#}

15 godina
neaktivan

Nije li milanović obečavao prelazak na FOSS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
s0urce kaže...

Darkborn, brate, žestoko si se nešto nasikirao :D Udaraš i ne pitaš. Na žalost, g. Franković je u pravu. Prije nekih 5 godina sam sa ekipom davao kurseve (besplatne) iz Linuxa, održavali Bosansku verziju LinDaysa ali interesovanje mladih je bilo ravno 0. Tako da se stvarno ne isplati plaćati instruktora koji će predavati open-source kad nema zainteresovanih. 

Trenutno radim u instituciji koja sve ima na Windowsu. G. Franković je u pravu, bilo koja institucija će radije dati novac za firmu koja pored prodaje samog software-a daje i podršku. Ono što većina tih institucija ne želi da čuje je da ti regularno možeš platiti podršku za bilo koji opensource alat pa i linux.

Što se tiče certifikacije, vrijedi onoliko koliko se boriš. Nedavno sam položio CCNP i na putu sam za CCIE. U mojoj državi (BiH) to možeš okačiti mačku o rep ali ne mislim ostati u svojoj državi. Trenutno pregovaram s nekim vanjskim firmama da počnem raditi za njih. Ukoliko nemaš certifikat (ako već nemaš fakultet) teško da ćeš dobiti radnu dozvolu od strane te države, jer postoji pravilo po kojem se za taj posao prvi traži iz domaćih a onda stranaca. Pored štrebanja za sam ispit potrebno je da za te firme znaš o čemu pričaš. Da li znaš neke firme u RH koje koriste OSPF, EIGRP ili ne daj Bože BGP???

Kod nas vrijedi pravilo: Ako si završio fakultet elektrotehnike u Sarajevu, vrijediš iako (većina, ne svi) veze nemaju o životu. Znaju samo puke podatke iz knjiga, o mrežama da ne pričam - k'o slikovnica su knjige.

Zato, svako nek si odabere šta hoće. Svoj CCNP sam polagao u Algebri BiH i ljudi su ok. Ako ti želiš, obuku u open source alatima, dok vas ne bude bar 100ak upoznatih sa tim software-om koji će htjeti uložiti novac u to, ne možete očekivati da će Algebra ili bilo ko drugi nuditi takvu vrstu obuke.

Što se tiče Linuxa, vjerujem da ste g. Frankoviću mislili da linux ne možete koristiti u svojoj vladi jer širom svijeta vlade rade upravo na linuxu (primjer Njemačke). Uglavnom svaka čast na potezu a nadam se da ćete to napraviti i u drugim gradovima.

Sretno ljudi i samo učite {#} Kad bude para, to i certificirajte {#}

Ali što je najbolje mi imamo nekoliko vrhunskih certificiranih stručnjaka za Linux/Unix i srodne OS-ove koje možemo dovesti u bilo kojem trenutku da odrade edukaciju. Inače, oni drže kolegije i vježbe i na Algebrinoj visokoj školi. Šve je stvar ponude i potražnje. HULK je taj koji bi trebao raditi promociju open source alata. Ja ne znam rade li to? Čak ne zna, da li je Linux zajednica živa u Hrvatskoj?

13 godina
neaktivan

Ne sumnjam, koliko se sjećam u preletu kroz BUGove ili neke druče časopise (ne sjećam se koji) znam da sam viđao da imate i certifikaciju/predavanja iz Linuxa. Ne znam za HULK ali ULK BiH više vegetira nego što postoji.

Na žalost, nije do tih ljudi nego do mladih koji piratijom dolaze do Windowsa i ostalih alata i ne žele da sad uče tamo neki Linux, Open Office, GIMP kad mogu skinuti s torenta ili rapida Windows, Photoshop i ine alate.

15 godina
neaktivan

Da,eto ironično,piratija koja veli "Human knowledge belongs to the world" i FOSS koji to isto veli samo na legalniji način   si zapravo međusobno štete...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Da,eto ironično,piratija koja veli "Human knowledge belongs to the world" i FOSS koji to isto veli samo na legalniji način   si zapravo međusobno štete...

Ma da, ironija {#}

14 godina
neaktivan
s0urce kaže...

...

Zelim ti srecu u pronalasku posla u inozemstvu kao i svu srecu i dobro zdravlje u zivotu opcenito...medjutim cini mi se da nisi dovoljno kompetentan za certifikat koji posjedujes (CCNP)...

BGP vrti svaki ISP u RH (tcom, bnet, vipnet, iskon...), a sistem integratorske tvrtke odn. Cisco partneri koji zaposljavaju Cisco certificirani kadar obicno support-iraju / odrzavaju te segmente mreze...vjerovao ili ne u RH postoje i tvrtke koje nisu pruzatelji usluge a imaju potrebe za BGP protokolom...

OSPF i EIGRP po mojem nemalom iskustvu koriste sve manje / srednje tvrtke (50 pa navise zaposlenih) koje imaju potrebe za redundancijom servisa na mreznoj razini, naravno izbor protokola ovisi o vendoru opreme...

Bez uvrede, po ovome sto si napisao zakljucujem da nemas stvarnog radnog iskustva vec samo polozen certifikat, sto iskreno moze nabubati srednjoskolac iz dump-ova ispita sa Interneta i poloziti u cca 2 mjeseca.

Zbog toga su certifikati na zalost izgubili vrijednost, i nisu nikakva potvrda znanja, a tecajevi poput ovih u Algebri kostaju dosta novaca s obzirom na uvjete u RH. Ne kazem da je to bacen novac (na kraju sve ovisi o samom pojednincu), ali mi se iskreno povraca od tih reklama u stilu da imas siguran posao itd... apsolutna reklama i cista laz, znam iz iskustva, radim u IT-u vise od 7 godina. Posla ima, medjutim kriza je savrseni paravan za kresanje troskova, i velike IT tvrtke uglavnom ne zaposljavaju   IT kadar vec rezu troskove u otpustaju...Znanje i kvaliteta se ne broje, vec nazalost sreca ili veza.

Najgora rigotina koju sam vidio po televiziji i medijima je ona floskula o Hrvatskoj kao "zemlji znanja"... da je tome tako stvar bi bila sasvim drugacija. Ukoliko se tezi tome (iako cisto sumnjam, ne odgovara nepismenim uhljebljenovicima, rodjama i slicnim). Za takvo nesto je potrebna potpuna reforma obrazovnog sustava, a pod time mislim besplatno visoko obrazovanje i jednake mogucnosti skolovanja za sve, a ne samo za one koji imaju love ili vezu. Samim time bi (skupi) program poput Algebrine Visoke skole za   primjenjeno racunarstvo izgubio smisao...pogledajte samo koliko je informatickih visih skola niknulo u zadnjih 5 godina...

Da li znas da se broj CCIE certificiranih strucnjaka u svijetu u posljednje 3 godine udvostrucio? Ako se ne varam sada se brojka vrti oko 35000, a prije 3 godine ih je bilo oko 17000. Kako je moguce da je taj nekada prestizni certifikat u 3 godine polozilo vise ljude nego u 15 godina CCIE programa ranije? Sto to govori? Daljnji komentar je suvisan, i CCIE je danas uvelike izgubio na vrijednosti. Cisco je ionako napravio stupanj vise od CCIE, a zove se

Cisco Certified Architect. Da ne govorim kako im je edukacija ogroman kolac ukupnog biznisa.

Upravo je u ovoj prici i problem...svaka cast Algebri, vjerujem da su njihovi tecajevi kvalitetni, medjutim kao sto si sam rekao da si kod njih slusao tecaj, neke stvari neces nikada nauciti na tecaju, radno iskustvo i puno neprospavanih noci i samostalnog rada na sebi se dugorocno broji, a danas je na zalost tesko doci do posla. Savjetujem ti da jos puno poradis na sebi prije nego sto pomislis da ides na CCIE, a pod time mislim barem 5 godina radnog iskustva u dizajnu / implementaciji / upravljenjem racunalnim mrezama.

Nakon toga razmisljaj da se prodas negdje van, prije toga nikako...vrlo brzo neke stvari izadju van.

on topic

Mislim da je premalo prostora u medijima   opcenito, kao i edukacijskim ustanovama u RH   posveceno slobodnom software-u, odn. bilo kakvoj alternativi Microsoftu / HP-u / Ciscu /Adobe-u....

U potpunosti se slazem sa kolegom forumasem   Darkborn.

Pozdrav svima

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 12:59 (xxxmitar).
15 godina

Vidim da se tu razbuktalo stanje, pa ajmo rezimirati:

U Hrvatskoj trenutno ima jako malo poslovnih prilika (bili obrazovani i certificirani ili ne)

Do certifikata možete doć relativno jeftino uz jedini trošak ispita (za MS 80$, npr)

Vječiti dvoboj između Windows i Linux zajednice. Vrlo jednostavno - ako želite user friendly, hardverski proždrljiv i kompleksan sustav uzmite isključivo MS, ako želite brzinu, sigurnost i mogućnsot "testiranja" iste morate se okrenuti open source-u. a ako želite sustav koji je jednostavan za nadgledanje, kontrolu, a ujedno brz i user friendly morate se snać u heterogenom okruženju.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice