Chrome iznad 20%

poruka: 81
|
čitano: 10.215
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome iznad 20%".
14 godina
neaktivan
Re: Chrome iznad 20%
munjovoz kaže...
kokokoko kaže...

Chrome - Brz i slično

Firefox - Zadnje verzije smeće i stalno se zblokira i slićno

Opera - Super ali zna koristit previše RAM-a

Internet Explorer - Nemam šta ni govorit kada ga koristim samo kada instaliram winse za skinut novi browser

Safari - Nikad ga ni pokrenuo

definitivno se ne slažem sa tvojom izjavom, očito neznaš što firefox može i neznaš njegove mogućnosti, nightly builds, optimizacije itd

ljudi su blesavi kad nabacaju 20 loših addona i onda se tuže da im je firefox spor, to je isto kao natovarit konja sa 200 kila i očekivat od njega da pobjedi na trci

Iznenađujuće, priličan broj ljudi brani svoj browser argumentima u stilu „browser je sjajan, samo ako se izuzmu neke sitnice“, što se meni čini kao da tvrdim da je auto sjajan, samo ako se ignorira motor napravljen od blata i volan od žileta

Čestitam. Svi brane svoje browsere samo sto neke stvari presute.

15 godina
neaktivan
Jack the Ripper kaže...

\o/

znam koje su mane firefoxa, ne poričem ih i ne govorim da je on najbolji od svih al brate ovakvih koji govore ovo je najbolje ono je najbolje ima na svakom koraku... više mi se, oprostite na izrazu, sere od njihovih izjava

thumb up to što je chrome iznad 20%, sve je stvar reklame jer manjina korisnika koristi napredne opcije i zapravo razumije razliku između pojedinih browsera, a da se IE agresivno reklamirao, možda bi on sad imao neki sad postotak, da ne nagađam, što nema nikakve veze sa samim browserom

24.6.2011 || One Who Rides Lightning Bolts
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 8:43 (munjovoz).
17 godina
munjovoz kaže...
Jack the Ripper kaže...

\o/

znam koje su mane firefoxa, ne poričem ih i ne govorim da je on najbolji od svih al brate ovakvih koji govore ovo je najbolje ono je najbolje ima na svakom koraku... više mi se, oprostite na izrazu, sere od njihovih izjava

thumb up to što je chrome iznad 20%, sve je stvar reklame jer manjina korisnika koristi napredne opcije i zapravo razumije razliku između pojedinih browsera, a da se IE agresivno reklamirao, možda bi on sad imao neki sad postotak, da ne nagađam, što nema nikakve veze sa samim browserom

IE se JEST agresivno reklamirao. Pogotovo IE9. 

I da, imam FF5 i Chrome ovaj zadnji. Oboje bez ikakvih pluginova. Na kompu Q6600 @ 3GHz + 4GB rama + Intel SSD chrome se dize instantno, ff nakon par sekundi, s tim da ff uzima duplo vise rama od chrome. 

Chrome rules!

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
14 godina
neaktivan
munjovoz kaže...
Jack the Ripper kaže...

\o/

Dobro razumijem ja tebe. nisam ja mislio sad bas na tebe da si ti od onih koji svoj browser dizu u nebesa itd, dobro u vezi chroma što ima tako brzo njegov udio raste na trzistu ima veze i jako dobar marketing ali nikakav marketing nece tebe ostaviti na nekom browseru ako se ti ne sviđa.

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

IE se JEST agresivno reklamirao. Pogotovo IE9. 

I da, imam FF5 i Chrome ovaj zadnji. Oboje bez ikakvih pluginova. Na kompu Q6600 @ 3GHz + 4GB rama + Intel SSD chrome se dize instantno, ff nakon par sekundi, s tim da ff uzima duplo vise rama od chrome. 

Chrome rules!

moj bed što ne pratim IE, baš me i ne zanima =)

očito se nisu dovoljno dobro reklamirali da bi zapeli za oko...

Stvar osobnog izbora, osobno rađe biram ff sa par sitnica kojih koristim koje chrome nema i pretrpiti spor startup, pretrpiti rame, i ostale stvari nego se živcirati zašto tu sad opera nema tu tipku koja radi to i to i neku funkcionalnost što mi daje to i to =)

17 godina
Jack the Ripper kaže...

Dobro razumijem ja tebe. nisam ja mislio sad bas na tebe da si ti od onih koji svoj browser dizu u nebesa itd, dobro u vezi chroma što ima tako brzo njegov udio raste na trzistu ima veze i jako dobar marketing ali nikakav marketing nece tebe ostaviti na nekom browseru ako se ti ne sviđa.

Kakav to marketing chrome ima? Verzije izlaze bez ikakve pompe, dok je verzija FF4 docekana kao vjencanje britanske kraljevske obitelji. Zao mi je jedino sto Opera nema veci marketshare jer su Opera i Chrome jedini kvalitetni browseri. FF je i dalje bloatano sranje, a IE je... IE :)

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Jack the Ripper kaže...

Kakav to marketing chrome ima? Verzije izlaze bez ikakve pompe, dok je verzija FF4 docekana kao vjencanje britanske kraljevske obitelji. Zao mi je jedino sto Opera nema veci marketshare jer su Opera i Chrome jedini kvalitetni browseri. FF je i dalje bloatano sranje, a IE je... IE :)

Istima Firefox 4 su najvljivali od ako se dobro sjecam od 10 mjeseca prosle godine, odogodili 3-4 puta izdavanje finalne verzije i na kraju kad su ga konacno izdali nema ništa spektakularno

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Jack the Ripper kaže...

Ovom tvojom izjavom se ne slazen da je ff sranje , ff  isto ima svojih kvaliteta samo sto je spor itd

15 godina
neaktivan
Jack the Ripper kaže...

Istima Firefox 4 su najvljivali od ako se dobro sjecam od 10 mjeseca prosle godine, odogodili 3-4 puta izdavanje finalne verzije i na kraju kad su ga konacno izdali nema ništa spektakularno

reklame ili ne, laži ili ne, držim ga se pijan plota koliko god bio loš, jer meni ovakav odgovara, kao i dobar komad naše nacije što se drži ko pijan plota vlade i podržava ju

glavni razlog zašto ne koristim neki drugi dotični browser je to što mi očito ne odgovaraju mojim potrebama =)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 9:17 (munjovoz).
14 godina
neaktivan
Chrome iznad 20%

I jos nesto nerazumijem zasto svaku ovakvu temu pretvorite u prepiranje koji je bolji .....
Stvar je jako jednostavna oni koji zeljni proširenja u brovseru imaju firefox , a oni koji zele brzinu brzi rad (kao što ja ) neka koriste Chrome 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 9:23 (Jack the Ripper).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jack the Ripper kaže...

I jos nesto nerazumije zasto svaku ovakvu temu pretvorite u prepiranje koji je bolji .....
Stvar je jako jednostavna oni koji zeljni proširenja u brovseru imaju firefox , a oni koji zele brzinu brzi rad (kao što ja ) neka koriste Chrome 

ako se ne varam, prepiremo se o prepiranju ^^

malo osvježenja od klasičnih budala sa izjavama da je to i to najbolje, tu ipak polažemo neke činjenice

14 godina
neaktivan
munjovoz kaže...
Jack the Ripper kaže...

reklame ili ne, laži ili ne, držim ga se pijan plota koliko god bio loš, jer meni ovakav odgovara, kao i dobar komad naše nacije što se drži ko pijan plota vlade i podržava ju

glavni razlog zašto ne koristim neki drugi dotični browser je to što mi očito ne odgovaraju mojim potrebama =)

Svatko neka koristi ono sto mu najvise odgovara i stvar je rjesena

17 godina
Jack the Ripper kaže...

Ovom tvojom izjavom se ne slazen da je ff sranje , ff  isto ima svojih kvaliteta samo sto je spor itd

A sta da ti kazem, ovo boldano meni dovoljno.

14 godina
Chrome iznad 20%

Meni je Opera bog. FF što dalje od moga računala. Chrome sam probao... Neznam nemogu se naviknuti.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Dovoljno je što verzije izlaze svakih 6 nedelja (govorim o kanalima) .

Samo pojavljivanje u vestima svakih 6 nedelja na portalima je marketing.

Sa time se tiče dojam da se uvek nešto poboljšava i da se radi na njemu stalno.

F1-IVO kaže...

Chrome djelomično svoju popularnost može zahvaliti i činjenici da dosta freeware programa prilikom instalacije nudi i Chrome da se instalira a kako puno ljudi niti ne gleda (čita) šta se uz program instalira tako i Chrome ubace u svoje računalo.

Sad koliko ga ljudi kasnije koristi...

Upravo to sam i napisao u ovom postu.

munjovoz kaže...

ljudi su blesavi kad nabacaju 20 loših addona i onda se tuže da im je firefox spor, to je isto kao natovarit konja sa 200 kila i očekivat od njega da pobjedi na trci

Tu je još jedan problem, ljudi koji su koristili Firefox po mesecima čak i godinama, reše da isprobaju Chrome.
Kada ga instaliraju, tu je novi sveži profil koji radi bez problema. Dok je njihov Firefox profil prepun svega i svačega i tu se odmah vidi razlika u radu.

Svaki Veb preglednik ima svoje mane i prednosti.
Meni su jedine mane kod Firefox-a nedostatak separacije procesa (content & thread) što bi ga učinilo bržim i odzivnijim pa bi ta "tromost" nestala. Iako se na tome radi, nećemo to videti još par meseci zbog kompleksne strukture Firefox-a, zbog čega je proces separacije veliki projekat.

Druga mana je problem prvog pokretanja koji je sporiji nego kod ostalih Veb preglednika. No doduše pokretanje je brže u Firefox-u 7 pa se stanje poboljšalo (i vremenom će se poboljšavati) .

Što se tiče memorije, potrošnja memorije se sa svakom verzijom smanjuje jer se aktivno radi na tome. (i da, Firefox mi troši manje nego Chrome - gledao preko Process Explorer-a)

Sva sreća pa imamo pet Veb preglednika na tržištu, pa se inovacije i poboljšanja stalno dešavaju, a korisnici su uvek na dobiti.

Na korisnicima je samo odluka koji im najbolje leži i koji im najbolje služi.

Tržište Veb preglednika raste iz dana u dan, a marketing je tu najbitniji kako bi privukli novopečene korisnike.

Ja jesam fan Firefox-a koji svakodnevno doprinosi zajednici i učestvuje u njenom radu. Ali nisam taj koji će dizati svoj Veb preglednik u nebesa, a tuđi pjuvati.

Kao što sam rekao, svi imaju svoje mane i prednosti. Zavisi od pojedinca šta nam je potrebno i šta nas zadovoljava.

Firefox 4 - najčešće postavljena pitanja - http://www.firefox4faq.blogspot.com/
15 godina
protjeran
d1spl4yn4m3 kaže...

Firefox 6 alpha, 5 i 4 su praktički isti, kao i Chrome 14, 13, 12 i 11.

Ajd nepricaj gluposti
Prvo probaj FF 7 pa se onda javi

http://www.soundstream.com/
14 godina
neaktivan
Chrome iznad 20%

Vi se svađate koji je browser bolji i nije nijedan samo tu staju kak kome paše.

Meni opera best jer ima sve što ja treba - brz start,brzo otvaranje stranica,speed dial i brz you tube

Dok firefox kad je skopirao operu i postao tako težak za 2 rama i 2.66 mhz processor da čak uglađeno klizanje nije bilo uglađeno pa ga više ne koristim

Google chrome mi je tak tak jer nema uglađeno klizanje a start up mu je štekav treba bar 20 sec da dođe u red a najbrže otvaranje stranica je bull shit,opera brža 100% (nisam na strani opere ali je istina)

IE 9 je sasvim uredu browser ja stvarno neznam zašto pljujete po njemu jer čak ga je lakše koristiti od svih ostalih browsera.

i također se potpuno slažem kod reklamacije browsera,firefox i IE i chrome se najviše koristiju ,a operu nikad nisam vidio da se reklamira nego sam je instalirao zato jer sam mislio da je jednako dobra kao i mobilna verzija.

Kao što rekoh vi odlučujete ne ja,ja samo kažem.

2 4 hvala 1
14 godina
darker123 kaže...

Vi se svađate koji je browser bolji i nije nijedan samo tu staju kak kome paše.

Meni opera best jer ima sve što ja treba - brz start,brzo otvaranje stranica,speed dial i brz you tube

Dok firefox kad je skopirao operu i postao tako težak za 2 rama i 2.66 mhz processor da čak uglađeno klizanje nije bilo uglađeno pa ga više ne koristim

Google chrome mi je tak tak jer nema uglađeno klizanje a start up mu je štekav treba bar 20 sec da dođe u red a najbrže otvaranje stranica je bull shit,opera brža 100% (nisam na strani opere ali je istina)

IE 9 je sasvim uredu browser ja stvarno neznam zašto pljujete po njemu jer čak ga je lakše koristiti od svih ostalih browsera.

i također se potpuno slažem kod reklamacije browsera,firefox i IE i chrome se najviše koristiju ,a operu nikad nisam vidio da se reklamira nego sam je instalirao zato jer sam mislio da je jednako dobra kao i mobilna verzija.

Kao što rekoh vi odlučujete ne ja,ja samo kažem.

Ne znam ja kakav ti Chrome koristiš ali pričaš gluposti. Kakvih 20 sekundi? Pa tko bi ga normalan koristio da mu treba 20 sekundi za paljenje. Opčenito je Chrome browser koji se svima najbrže upali. 

Čim vidim da netko hvali IE znam da nema pojma o čemu priča.

18 godina
Chrome iznad 20%

To je na kompu "za 2 rama i 2.66 mhz processor"

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Whatever kaže...

Nisam primjetio od prve pojave Firefoxa i Opere da ih neko tako agresivno gura ljudima pod nos kao google Chrome.

U zadnje vrijeme koju god free aplikaciju instaliram poturaju mi Chrome.

Postali su gori od Ask-a i Binga zajedno.

To Firefox i Opera nikad nisu radili, izborili su se kvalitetom na tržištu a ne kirvajskim trikovima.

Da ali moraš uzeti u obzir da oni u svojim povojima nisu imali ni približno resursa za aktivnu oglašavačku kampanju poput Googlea. Da je bilo toliko love, možda bi i oni to radili. Sve je to tržišna igra, veći udio browsera na tržištu = veća borba za to tko će biti početni pretraživački izbor u dotičnom browseru, a to donosi masne pare itd. Trikovi ili ne, oni donose profit. Ljudi se s time mogu slagati ili ne slagati (mene recimo takav način kampanje odbija u potpunosti kao korisnika, makar koristim Chrome iz drugih razloga), ali ako je to način na koji se zarađuju novci, to je način s kojim se treba ići.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Chrome iznad 20%

Oni koji su informatički pismeni znaju sami odabrati što im odgovara i ne nasjedaju na reklame. Oni kojima se Chrome uspio uvaliti instalacijom neke free aplikacije, svejedno ga nebi koristili jer misle da se internet pali klikom miša na plavo e. Najveća reklama su zadovoljni korisnici. Korisnike možeš samo privući reklamom ali zadržati jedino kvalitetom proizvoda. Informatički portali, forumi i preporuka prijatelja su najviše zaslužni za informiranje o nekom pregledniku a ukoliko se ljudima svidi raste mu i popularnost.

Is it weird that this gave me an orgasm?

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice