Opaaaaa... Ako je vjerovati svemu napisanom, čini se da nas čeka opasna makina od AMD-a.
Baš me zanima hoće li se moći uštekati na AM2 ploče!?

Opaaaaa... Ako je vjerovati svemu napisanom, čini se da nas čeka opasna makina od AMD-a.

Joj...to je daleka buducnost. Intel ce tada vec imati procesore s 16 jezgri. mislim sve je to relativno, normalnom korisniku su dosta dvije jezgre, eventualno 4 jezgre za zahtjevnije korisnike.
Izbacit će AMD i prije Buldozera nove procesore.
Najvjerojatnije poslije travnja 2010. bi se trebali pojaviti 6-jezgreni procesori za stolna rčunala (Thuban - Phenom II X6?), kao i novi chipseti 890 i 880 i SB 810 i 850.

Aha, moš mislit, AM2 je svoje odradio...
aTi / AMD opako idu u ofenzivu, fiše pozitivnih vijesti slušam iz tog tabora nego intela ili nvidije u zadnje vrijeme
aTi / AMD opako idu u ofenzivu, fiše pozitivnih vijesti slušam iz tog tabora nego intela ili nvidije u zadnje vrijeme
Tresla se brda, rodio se mis. Kada Intel i nVidia opale sa svojim proizvodima zaboljet ce te glava, kako od performansa tako i od cijene :D
samo nek oni izbacuju. i jedni i drugi. što više procova i grafa to manja cjena i veći smile na licu kupaca.
Koliko je meni poznato ići će na matične sa AM3r2 socketom,a moći će na AM3 matične s flashanjem BIOS-a.
Koliko je meni poznato ići će na matične sa AM3r2 socketom,a moći će na AM3 matične s flashanjem BIOS-a.
Da pratite vijesti kod našeg "susjeda" fude znali bi da će podržavat zasad samo am3 r2 socket ,a za am3 socket nije poznato.
Znači ni ovu 7.-u seriju ni prvu 8.-u seriju već r2 8.-u seriju.
e sam da pitam jel se zna oce li mozda sta novo tojest mocnije doc na AM3 tojest eventualno 6 jezgri??
Hm, zašto je sve to potrebno najzahtjevniji program ili igra na svjetu ce raditi i na dual core cpu a ne planiram ih otvarat deset odjednom!

Čovječe, ti stvarno nemaš smisla za humor.
Pa vidiš koliko sam smješaka stavio nakon komentara?! 
Što se tiče AM2... Premda stari socket, vjerujem da će MBO bazirane na njemu živjeti još koju godinu zahvaljujući AMD-ovoj politici prema kojoj je svaka sljedeća generacija proizvoda kompatibilna s prethodnom.
EDIT:
Vjerujem da uz eventualnu nadogradnju BIOS-a, neće biti nikakvih problema da Bulldozer ide na AM3 MBO.
e sam da pitam jel se zna oce li mozda sta novo tojest mocnije doc na AM3 tojest eventualno 6 jezgri??
Da i to već sljedeće godine, amd phenom II x6 tj. isti kao onaj istanbul(opteron) za servere koji je već izašao.
Da i to već sljedeće godine, amd phenom II x6 tj. isti kao onaj istanbul(opteron) za servere koji je već izašao.
uu to zvuci primamljivo a se zna kojim dijom 2010 Qx??
Da pratite vijesti kod našeg "susjeda" fude znali bi da će podržavat zasad samo am3 r2 socket ,a za am3 socket nije poznato.
Znači ni ovu 7.-u seriju ni prvu 8.-u seriju već r2 8.-u seriju.
To i jesam pročitao kod fude,a i negdje sam pročitao da će biti fizički kompatibilan sa AM3 matičnim,ali treba flash BIOS-a.
A da sačekamo izlazak ili bar neki review?? 
Čovječe, ti stvarno nemaš smisla za humor.
Pa vidiš koliko sam smješaka stavio nakon komentara?! 
Što se tiče AM2... Premda stari socket, vjerujem da će MBO bazirane na njemu živjeti još koju godinu zahvaljujući AMD-ovoj politici prema kojoj je svaka sljedeća generacija proizvoda kompatibilna sa sljedećom.
EDIT:
Vjerujem da uz eventualnu nadogradnju BIOS-a, neće biti nikakvih problema da Bulldozer ide na AM3 MBO.
Druga stvar što to jednostavno nema smisla jer je na AM2 pločama sabirnica prespora da iskoristi potencijale procesora...
Tresla se brda, rodio se mis. Kada Intel i nVidia opale sa svojim proizvodima zaboljet ce te glava, kako od performansa tako i od cijene :D
Kako je u zadnje vrije ovaj forum postao ne objektican. Sve se podijelili jedni AMD drugi Intel JEdni Nvidia Drugi ATi, sve u svemu ti je dovoljno da pogledas Moj PC i bice ti jasno da taj "znalac" ima svog konja kojeg gura ma kakv god bio.
"Prvi procesor iz navedene obitelji nosi kodni naziv Zambezi, a ima osam jezgri, dvije 128-bitne jedinice za rad s pomičnim zarezom te dijeljeni L2 i L3 cache."
Dajte Bugovci, ne brkajte kruške i jabuke, ili nađite nekog tko se bolje razumije u tehnologiju da piše vijesti. Na slici koja je priložena uz tekst nalazi se high-level diagram Bulldozer arhitekture na kojem je prikazana jedna CPU jezgra. Dakle, jedna takva Bulldozer jezgra posjeduje po dva klastera za rad s cijelim brojevima (svaki sa po četiri cjevovoda), dvije 128-bitne jedinice za rad s pomičnim zarezom te dijeljeni L2 i L3 cache. Tim slijedom, Zambezi CPU u svojoj 8-jezgrenoj verziji (a prema AMD-ovoj prezentaciji postojat će i 4-jezgrena varijanta, što u tekstu nije spomenuto) imao bi 16 FP jedinica, a nikako dvije - kad bi takva rečenica uopće imala nekog smisla.
Nadalje, zbog ovakve arhitekture, jedna Bulldozer jezgra operativnom sustavu predstavlja se kao dvije logičke jezgre, slično kao Intel procesori s uključenim HyperThreadingom, što znači da će 8-jezgreni CPU biti u mogućnosti obraditi 16 paralelnih threadova.
Dajte Bugovci, ne brkajte kruške i jabuke, ili nađite nekog tko se bolje razumije u tehnologiju da piše vijesti. Na slici koja je priložena uz tekst nalazi se high-level diagram Bulldozer arhitekture na kojem je prikazana jedna CPU jezgra. Dakle, jedna takva Bulldozer jezgra posjeduje po dva klastera za rad s cijelim brojevima (svaki sa po četiri cjevovoda), dvije 128-bitne jedinice za rad s pomičnim zarezom te dijeljeni L2 i L3 cache. Tim slijedom, Zambezi CPU u svojoj 8-jezgrenoj verziji (a prema AMD-ovoj prezentaciji postojat će i 4-jezgrena varijanta, što u tekstu nije spomenuto) imao bi 16 FP jedinica, a nikako dvije - kad bi takva rečenica uopće imala nekog smisla.
Bugovci su uglavnom novinari a ne informatičari, tako da im nemoj uzimati previše za zlo 
jel to onda znaci da ce uskoro doci i bager 

jel to onda znaci da ce uskoro doci i bager 

To dobiješ u Prestige editionu. 
Slijedi kutak za ljubitelje kodnih imena (kodno ime - kratki opis - porijeklo kodnog imena):
Arhitekture / jezgre:
Procesori:
Grafički procesori:
Desktop platforme:
Notebook platforme:
Serverske platforme:
Fusion procesori / platforme:
Mislim da od ovog procesora, amd kreće u ravnopravnu borbu s intelom. Idućih pet godina, će bit žestoka bitka za svakog kupca. A pošto se amd i financijski potkožio, borba divova je zagarantirana. Samo se nadam, da sad kad ih krene neće povisit cijene u nebo! Neka i dalje imaju duplo jeftinije procesore, i intel će bit prošlost. Ako bulldozer 8 jezgri bude koštao, 3500 kn osvojit će tržište laganin. Iskreno se nadam da neće bit skuplji, jer ga u protivnom neću kupit.
Mislim da je ovo arhitektura s kojom je AMD ispucao sve što je imao. Ovo je još uvijek samo blago evoluirani Athlon 64, iduća generacija će morait biti nešto efikasnija, jer nece dalje moci povecavati samo tako lako takt, jer i7 arhitektura je poprilično efikasnija. AMD trenutno odlično stoji i u većini slučajeva je bolja kupnja, no morat ce kad tad nešto novo napravit.
Mislim da je ovo arhitektura s kojom je AMD ispucao sve što je imao. Ovo je još uvijek samo blago evoluirani Athlon 64, iduća generacija će morait biti nešto efikasnija, jer nece dalje moci povecavati samo tako lako takt, jer i7 arhitektura je poprilično efikasnija. AMD trenutno odlično stoji i u većini slučajeva je bolja kupnja, no morat ce kad tad nešto novo napravit.
PA to i rade sa bulldozerom