Bulldozer sa 8 jezgri

poruka: 25
|
čitano: 4.581
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bulldozer sa 8 jezgri".
18 godina
Bulldozer sa 8 jezgri

Opaaaaa... Ako je vjerovati svemu napisanom, čini se da nas čeka opasna makina od AMD-a.

Baš me zanima hoće li se moći uštekati na AM2 ploče!?  Belji se  Izlanuo se  Namigiva

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bulldozer sa 8 jezgri

Joj...to je daleka buducnost. Intel ce tada vec imati procesore s 16 jezgri. mislim sve je to relativno, normalnom korisniku su dosta dvije jezgre, eventualno 4 jezgre za zahtjevnije korisnike.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
RE: Bulldozer sa 8 jezgri

Izbacit će AMD i prije Buldozera nove procesore.

Najvjerojatnije poslije travnja 2010. bi se trebali pojaviti 6-jezgreni procesori za stolna rčunala (Thuban - Phenom II X6?), kao i novi chipseti 890 i 880 i SB 810 i 850.

Thuban sljedeće godine 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 17:58 (klimama).
17 godina
cro_blue kaže...

Opaaaaa... Ako je vjerovati svemu napisanom, čini se da nas čeka opasna makina od AMD-a.

Baš me zanima hoće li se moći uštekati na AM2 ploče!?  Belji se  Izlanuo se  Namigiva

Aha, moš mislit, AM2 je svoje odradio...

17 godina
neaktivan

aTi / AMD opako idu u ofenzivu, fiše pozitivnih vijesti slušam iz tog tabora nego intela ili nvidije u zadnje vrijeme

18 godina
mislav_01 kaže...

aTi / AMD opako idu u ofenzivu, fiše pozitivnih vijesti slušam iz tog tabora nego intela ili nvidije u zadnje vrijeme

Tresla se brda, rodio se mis. Kada Intel i nVidia opale sa svojim proizvodima zaboljet ce te glava, kako od performansa tako i od cijene :D

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
18 godina
neaktivan
Bulldozer sa 8 jezgri

samo nek oni izbacuju. i jedni i drugi. što više procova i grafa to manja cjena i veći smile na licu kupaca.

There's no SAVE GAME in real life!!!
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bulldozer sa 8 jezgri

Koliko je meni poznato ići će na matične sa AM3r2 socketom,a moći će na AM3 matične s flashanjem BIOS-a.

0 0 hvala 2
18 godina
pod009 kaže...

Koliko je meni poznato ići će na matične sa AM3r2 socketom,a moći će na AM3 matične s flashanjem BIOS-a.

Da pratite vijesti kod našeg "susjeda" fude znali bi da će podržavat zasad samo am3 r2 socket ,a za am3 socket nije poznato.

Znači ni ovu 7.-u seriju ni prvu 8.-u seriju već r2 8.-u seriju.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan
Bulldozer sa 8 jezgri

e sam da pitam jel se zna oce li mozda sta novo tojest mocnije doc na AM3 tojest eventualno 6 jezgri??

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bulldozer sa 8 jezgri

Hm, zašto je sve to potrebno najzahtjevniji program ili igra na svjetu ce raditi i na dual core cpu a ne planiram ih otvarat deset odjednom!

0 3 hvala 0
18 godina
Gnjavator kaže...
cro_blue kaže...

Čovječe, ti stvarno nemaš smisla za humor.  Neodlučan Pa vidiš koliko sam smješaka stavio nakon komentara?!  Namigiva

Što se tiče AM2...   Premda stari socket, vjerujem da će MBO bazirane na njemu živjeti još koju godinu zahvaljujući AMD-ovoj politici prema kojoj je svaka sljedeća generacija proizvoda kompatibilna s prethodnom.

EDIT:

Vjerujem da uz eventualnu nadogradnju BIOS-a, neće biti nikakvih problema da Bulldozer ide na AM3 MBO.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2009 0:31 (cro_blue).
18 godina
damian123 kaže...

e sam da pitam jel se zna oce li mozda sta novo tojest mocnije doc na AM3 tojest eventualno 6 jezgri??

Da i to već sljedeće godine, amd phenom II x6 tj. isti kao onaj istanbul(opteron) za servere koji je već izašao.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
damian123 kaže...

Da i to već sljedeće godine, amd phenom II x6 tj. isti kao onaj istanbul(opteron) za servere koji je već izašao.

uu to zvuci primamljivo a se zna kojim dijom 2010 Qx??

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 20:54 (damian123).
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
pod009 kaže...

Da pratite vijesti kod našeg "susjeda" fude znali bi da će podržavat zasad samo am3 r2 socket ,a za am3 socket nije poznato.

Znači ni ovu 7.-u seriju ni prvu 8.-u seriju već r2 8.-u seriju.

To i jesam pročitao kod fude,a i negdje sam pročitao da će biti fizički kompatibilan sa AM3 matičnim,ali treba flash BIOS-a.

A da sačekamo izlazak ili bar neki review?? Osmijeh

17 godina
cro_blue kaže...
Gnjavator kaže...

Čovječe, ti stvarno nemaš smisla za humor.  Neodlučan Pa vidiš koliko sam smješaka stavio nakon komentara?!  Namigiva

Što se tiče AM2...   Premda stari socket, vjerujem da će MBO bazirane na njemu živjeti još koju godinu zahvaljujući AMD-ovoj politici prema kojoj je svaka sljedeća generacija proizvoda kompatibilna sa sljedećom.

EDIT:

Vjerujem da uz eventualnu nadogradnju BIOS-a, neće biti nikakvih problema da Bulldozer ide na AM3 MBO.

Druga stvar što to jednostavno nema smisla jer je na AM2 pločama sabirnica prespora da iskoristi potencijale procesora...

17 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
mislav_01 kaže...

Tresla se brda, rodio se mis. Kada Intel i nVidia opale sa svojim proizvodima zaboljet ce te glava, kako od performansa tako i od cijene :D

Kako je u zadnje vrije ovaj forum postao ne objektican. Sve se podijelili jedni AMD drugi Intel JEdni Nvidia Drugi ATi, sve u svemu ti je dovoljno da pogledas Moj PC i bice ti jasno da taj "znalac" ima svog konja kojeg gura ma kakv god bio.

Forever MUFC
16 godina
neaktivan
Bulldozer sa 8 jezgri

"Prvi procesor iz navedene obitelji nosi kodni naziv Zambezi, a ima osam jezgri, dvije 128-bitne jedinice za rad s pomičnim zarezom te dijeljeni L2 i L3 cache."

Dajte Bugovci, ne brkajte kruške i jabuke, ili nađite nekog tko se bolje razumije u tehnologiju da piše vijesti. Na slici koja je priložena uz tekst nalazi se high-level diagram Bulldozer arhitekture na kojem je prikazana jedna CPU jezgra. Dakle, jedna takva Bulldozer jezgra posjeduje po dva klastera za rad s cijelim brojevima (svaki sa po četiri cjevovoda), dvije 128-bitne jedinice za rad s pomičnim zarezom te dijeljeni L2 i L3 cache. Tim slijedom, Zambezi CPU u svojoj 8-jezgrenoj verziji (a prema AMD-ovoj prezentaciji postojat će i 4-jezgrena varijanta, što u tekstu nije spomenuto) imao bi 16 FP jedinica, a nikako dvije - kad bi takva rečenica uopće imala nekog smisla.

Nadalje, zbog ovakve arhitekture, jedna Bulldozer jezgra operativnom sustavu predstavlja se kao dvije logičke jezgre, slično kao Intel procesori s uključenim HyperThreadingom, što znači da će 8-jezgreni CPU biti u mogućnosti obraditi 16 paralelnih threadova.

2 0 hvala 0
18 godina
Twinsen kaže...

Dajte Bugovci, ne brkajte kruške i jabuke, ili nađite nekog tko se bolje razumije u tehnologiju da piše vijesti. Na slici koja je priložena uz tekst nalazi se high-level diagram Bulldozer arhitekture na kojem je prikazana jedna CPU jezgra. Dakle, jedna takva Bulldozer jezgra posjeduje po dva klastera za rad s cijelim brojevima (svaki sa po četiri cjevovoda), dvije 128-bitne jedinice za rad s pomičnim zarezom te dijeljeni L2 i L3 cache. Tim slijedom, Zambezi CPU u svojoj 8-jezgrenoj verziji (a prema AMD-ovoj prezentaciji postojat će i 4-jezgrena varijanta, što u tekstu nije spomenuto) imao bi 16 FP jedinica, a nikako dvije - kad bi takva rečenica uopće imala nekog smisla.

Bugovci su uglavnom novinari a ne informatičari, tako da im nemoj uzimati previše za zlo Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2009 15:30 (segregator).
18 godina
neaktivan
Bulldozer sa 8 jezgri

jel to onda znaci da ce uskoro doci i bager SmijehSmijehSmijeh

Laser fan [url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=781378][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/781378.png[/img][/url]
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
viper kaže...

jel to onda znaci da ce uskoro doci i bager SmijehSmijehSmijeh

To dobiješ u Prestige editionu. Smijeh

"Don't worry be happy, man." - The Legend
17 godina
neaktivan
Bulldozer sa 8 jezgri

Slijedi kutak za ljubitelje kodnih imena (kodno ime - kratki opis - porijeklo kodnog imena):

Arhitekture / jezgre:

• Bobcat - low power arhitektura, za ultratanka prijenosna računala i netbooke - vrsta risa u Sjevernoj Americi
  • Bulldozer - visoke performanse, 32 nm, povezivanje sa GPU-om u APU (Accelerated Processing Unit) - objašnjenje nije potrebno (prema odabranom nazivu, izgleda da se nadaju da će izgurati konkurenciju :) )

Procesori:

• Thuban - šest jezgri, AM3 - arapska riječ za zmaja, zvijezda Alpha Draconis, u zviježđu Zmaja, bila je polarna zvijezda u antičkim vremenima
  • Zambezi - četiri/osam fizičkih jezgri, 8/16 logičkih, 32 nm Bulldozer jezgra - rijeka u Africi
  • Huron - jednojezgreni Neo procesor, za ultra-thin prijenosna računala - jezero Huron, jedno od Velikih jezera na granici SAD i Kanade
  • Conesus - dvojezgreni Neo procesor, za ultra-thin prijenosna računala - jezero Conesus, jedno od 11 jezera Finger u zapadnom dijelu države New York, SAD
  • Geneva - nadolazeći dvojezgreni 45 nm procesor, za ultra-thin prijenosna računala - Ženevsko jezero
  • Caspian - dvojezgreni Turion II - Kaspijsko jezero
  • Champlain - četverojezgreni procesor za notebooke - jezero na granici SAD i Kanade (Quebec) 
  • Istanbul - Opteron, 6 45 nm jezgri - trkaća staza u Istanbulu
  • Suzuka - Opteron, 4 45 nm jezgre - trkaća staza u Suzuki
  • Lisbon - za servere; 4, 6 45 nm jezgri - trkaća staza je u Estorilu pored Lisabona
  • Magny-Cours - za servere; 8, 12 45 nm jezgri, četverokanalni DDR3 kontroler, HT 3.0 - trkaća staza u Magny-Coursu
  • Valencia - za servere; 6, 8 32 nm Bulldozer jezgri - trkaća staza u Valenciji
  • Interlagos - za servere; 12, 16 32 nm Bulldozer jezgri - trkaća staza u Interlagosu

Grafički procesori:

• Redwood - HD5300/5400 - sekvoja
  • Cedar - HD5600 - cedar
  • Juniper - HD5700 - smrika
  • Cypress - HD5800 - čempres
  • Hemlock - HD5900 - drvo iz roda Tsuga
  • Broadway - mobilni procesori za enthusiast segment, DX11 - dio New Yorka
  • Madison - mobilni procesori za performance segment - dio New Yorka
  • Park - mobilni procesori za mainstream segment - dio New Yorka
  • Briareos, Gyes, Kottos - nova generacija desktop GPU-a, DX11.1, Hecatoncheires ("Storuki" (100 ruka)) MIMD arhitektura - imena iz grčke mitologije - po slideovima iz AMD-ove podružnice u Japanu, arhitektura bi se trebala zvati Northern Islands; uzimajući u obzir da su Cozumel, Ibiza i Kauai otoci sa tropskom klimom, moglo bi biti nečega u tome
  • Cozumel, Ibiza, Kauai - nova generacija mobilnih GPU-a (Southern Islands?) - otoci

Desktop platforme:

• Leo - enthusiast segment, nasljednik Dragon platforme, Thuban procesor, AMD RD890 čipset, HD5000 grafika - zviježđe Lav
  • Dorado - mainstream segment, AM3 Athlon II procesori, RS880P + SB810 čipset, DX10.1 grafika (HD4000 serija) - zviježđe Zlatna riba
  • Scorpius - enthusiast segment, nasljednik Leo platforme, AM3 rev. 2, Zambezi CPU, next-gen GPU - zviježđe Škorpion

Notebook platforme:

• Yukon - Huron procesor, ultra-thin segment - rijeka Yukon, Kanada/SAD na Aljasci
  • Tigris - Caspian procesor, mainstream segment - rijeka Tigris, Turska/Irak
  • Danube - mainstream segment, Champlain procesor, onboard DX10.1 GPU, diskretni DX11 GPU, do 7 sati rada pri tipičnom opterećenju - rijeka Dunav
  • Nile - treća generacija ultra-thin notebooka, Geneva procesor, DDR3, više od 7 sati rada pri tipičnom opterećenju - rijeka Nil

Serverske platforme:

• Buenos Aires - AM3 platforma za Suzuka procesore, 1P, budući SR56x0 čipset - trkaća staza u Buenos Airesu
  • San Marino - next-gen 1P i 2P platforma, Valencia procesori, C32 socket, budući SR56x0 čipset - staza u Imoli, San Marino Grand Prix
  • Adelaide - ultra-low power 1P i 2P platforma, sa low-power SR5650 čipsetom, C32 socket, Lisbon i Valencia procesori - trkaća staza u Adelaideu
  • Maranello - G34 socket, budući SR56x0 čipset, 2P i 4P platforma, Interlagos procesori - grad i općina u Italiji, sjedište Ferrarija

Fusion procesori / platforme:

• Llano APU (Accelerated Processing Unit) - 32 nm procesor za mainstream desktope i notebooke, Bulldozer jezgra, kombinacija CPU (do 4 jezgre) i GPU (jedna jezgra) na istom čipu - rijeka Llano u Texasu, SAD
  • Ontario - dvojezgreni SoC APU, Bobcat jezgra, za ultra-thin notebooke i netbooke (računala sa potrošnjom manjom od 20 W) - jezero Ontario, jedno od Velikih jezera na granici SAD i Kanade
  • Lynx - mainstream desktop platforma, Llano APU, do 4 jezgre, DX11 - zviježđe Ris
  • Sabine - mainstream notebook platforma, četverojezgreni Llano APU - rijeka Sabine, Texas/Louisiana, SAD
  • Brazos - platforma za ultra-thin notebooke i netbooke, dvojezgreni Ontario APU - rijeka Brazos, New Mexico, SAD
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2009 15:49 (hrx).

2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Bulldozer sa 8 jezgri

Mislim da od ovog procesora, amd kreće u ravnopravnu borbu s intelom. Idućih pet godina, će bit žestoka bitka za svakog kupca. A pošto se amd i financijski potkožio, borba divova je zagarantirana. Samo se nadam, da sad kad ih krene neće povisit cijene u nebo! Neka i dalje imaju duplo jeftinije procesore, i intel će bit prošlost. Ako bulldozer 8 jezgri bude koštao, 3500 kn osvojit će tržište laganin. Iskreno se nadam da neće bit skuplji, jer ga u protivnom neću kupit.

Diablo 3, kad ćeš više?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Mislim da je ovo arhitektura s kojom je AMD ispucao sve što je imao. Ovo je još uvijek samo blago evoluirani Athlon 64, iduća generacija će morait biti nešto efikasnija, jer nece dalje moci povecavati samo tako lako takt, jer i7 arhitektura je poprilično efikasnija. AMD trenutno odlično stoji i u većini slučajeva je bolja kupnja, no morat ce kad tad nešto novo napravit.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
17 godina
neaktivan
Weky kaže...

Mislim da je ovo arhitektura s kojom je AMD ispucao sve što je imao. Ovo je još uvijek samo blago evoluirani Athlon 64, iduća generacija će morait biti nešto efikasnija, jer nece dalje moci povecavati samo tako lako takt, jer i7 arhitektura je poprilično efikasnija. AMD trenutno odlično stoji i u većini slučajeva je bolja kupnja, no morat ce kad tad nešto novo napravit.

PA to i rade sa bulldozeromNeodlučan

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice