Stvarno je brz...
:)
Stvarno je brz...
:)
bio je i red s obzirom koliko ste love zgrnili !
Napokon, nakon toliko problema, toliko postova vezanih za ovo. Eto samo neka ostane tako brz i stabilan, ništa drugo se ni ne traži. Ovaj forum to svakako zaslužuje.
Napokon, nakon toliko problema, toliko postova vezanih za ovo. Eto samo neka ostane tako brz i stabilan, ništa drugo se ni ne traži.
A već si kištru htio baciti kroz prozor...(nisi jedini)
Vjerujem da su dobili neki dobar popust uz malo reklame, to je OK. Nego, nisam nigdje na njihovim (Altus) stranicama vidio koja im je sveukupna propusnost prema van?
Osim toga, nevjerojatno je kako kod nas ne može privatna osoba doći do data centra... aha, može... ako imaš 10.000 kuna... smiješno. Ako mislimo pokrenuti IT biznis, savjetujem tim našim datacentrima da se ugledaju na njemačke i počnu nuditi jeftine (čitaj barem približno kao u njemačkoj) servere pa nećemo više trebati zakupljivati u njemačkoj/usa i ostavljati tamo tisuće kuna.
Zato imaš puno vrlo kvalitetnih cloud usluga, poput Rackspacea, Windows Azurea, Amazona ...
Ne mogu ne komentirat ali "domacin" je firma sa temeljnim kapitalom od 20,000kn sto je minimum. Nekako kada neko napise "datacentar" ocekujete malo veci temeljni kapital s obzirom da njihov osnivac (vlasnik) ima 1,000,000kn (Markoja).
Osim toga, Altusa postoji jedno 30.
Nego, kaj vam nije puno jeftinije i jednostavnije uzeti servere u najam u USA?
Tak ja imam i prek njih direktan link na Internet bone, 24/7 support, backup..... Oni vode brigu o svemu i onog trena kad primjete da nekaj ne stima stupaju na scenu.
To sto je u USA jeftinije - ne znaci da je bolje. Prije svega tu je latencija. Ogromna latencija. Drugo - vjerujem da bugovci u Altusu imaju samo liniju i rack space a oni samo ugradjuju sta i kako zele.
Ako imas drlj web server - USA je super opcija a ako imas uslugu koju nudis na profesionalnoj razini - onda ti je jedina opcija datacentar u blizini radi minimalnog vremena odziva na problem.
Stvarno čovječe, koje su specifikacije tog servera?
Mudro ste vi to izreklamirali sponzore, no samo da nadodam, držite si forum
i internet izdanja prioritetom a ne pozadinskim usputnim hobijem, jer još
malo i papirnate verzije će biti usputni hobi, a web izdavaštvo jasno osnova.
Ok znam da to znate, no eto prilike da upotrijebim štrumpf emotičara
zbog kretenskog amerikaniziranog prefiksa "na steroidima"
Ajd ti prvo nauči da je ovo "na steroidima" sufiks, a ne prefiks, pa tek onda nešto sudi.
Ne želim ulaziti u poslovnu strategiju bug.hr, ali čisto onako tehnički, zar danas stvarno ne bi bilo bolje ići na cloud (Azure napr?). Mislim da tu razinu fleksibilnosti nikakav hosting ne može pružiti. Ili sam nešto propustio. Ponavljam govorim isključivo sa tehničke strane...