Besplatni Windows 8!

poruka: 412
|
čitano: 82.967
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Besplatni Windows 8!".
14 godina
neaktivan
Re: Besplatni Windows 8!
redrum781 kaže...

Ako nakon regedita restartaš računalo ili se samo odlogiraš i ponovno prijaviš sve uredno radi.

yeap - nisam restartao.. nakon ponovno pokretanja sve radi ok..

17 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Svi se uhvatili drvit po jednom featuru, METRO, a ima ih 300 koji nisu ni pokazani ...

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Moj PC  
9 0 hvala 5
16 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

A čovječe tko će to sve naučiti lol

dakle ovo sada se uopće ne isplati instalirati, to sam si i pomislio, više od godine je do konačne verzije, predugo je to vremena

btw to je za one koji su vikali da je to ista sedmica, samo zato što se izgled zadnji rješava, nije primaran za rad sustava :)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 17:02 (Oldy).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Instalirao sam Windows 8 pored Windowsa 7. Grafički bootloader lijepo izgleda ali mi se nimalo ne sviđa. On je zapravo unutar Windows 8 okruženja. Drugim riječima, Windows 8 se djelomično učita a tek onda prikaže odabir operativnih sustava koje možete pokrenuti. Osim toga, ako npr. odaberem Windows 7, računalo se restarta prije podizanja sustava! Novi bootloader daje dojam bržeg podizanja Windowsa 8 ali zato uspori podizanje ostalih operativnih sustava a na neki način se radi o varanju korisnika koji koriste više operativnih sustava.

djelomično učitavaje windowsa 8 prije upita koji sustav želite pokrenuti djelomično učitavaje windowsa 8 prije upita koji sustav želite pokrenuti
odabir sustava, ako odaberete win7 računalo se restarta prije pokretanja odabir sustava, ako odaberete win7 računalo se restarta prije pokretanja
Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 17:30 (DragonShit).

5 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Da zato treba lupat feedbacke, neka rade na tome, imaju vremena :)

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Besplatni Windows 8!

Joj i ovaj spori internet-samo 130 kB/s, još 3 h, ali prema ranijim postovima vrijedi isprobati.

SENAID

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...
hogar strašni kaže...

sad tek vidim kak malo znam...{#}

btw. napravil sam to i kad upišem regedit  i kliknem na OK,jedan monitor se skroz zatamni i ima samo oznaku rasporeda tipkovnice (vdi slike), a na drugom se svjetlina smanji za oko 60-70% ... nakon 2-3 min se sve vrati natrag i nikakve reakcije na regedit... ideje?...logiran sam ko admin ako to nekog zanima

po ovome UAC ti se upalio....ili ga isključi kroz control panel ili ovako na slijepo stisni jednom lijevu strelicu na tastaturi i onda enter

tek danas odgovaram, sry...hvala na trudu...informacije radi, sve je proradilo nakon restarta...ne kužim zakaj, al eto, ak se nekom isto desi da se zna :)

....

16 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Mene zanima ovo... da ne radim nove particije, mogu li ja na drugu particiju (koja ima 100+ GB slobodno) instalirat Win8, a da ne izbrise sve podatke (500+GB filmova, serija, muzike)?

Znam da ako na sistemskoj particiji idem instalirat napravi Windows.old, ali ne znam kakva je situacija sa data particijom - treba li je formatirat?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne ,ali bolje ti je napraviti još jednu i onda kad ti dopi{#}di Osmica {#} ,jednostavno kliknut delete u Disak Managementu! {#}

Možeš i na kraju diska ,to uopće nije problem!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 19:51 (kizo2703).
17 godina
Ako ides na tu particiju instalirat mislim da ce ti se obrisat svi podaci.
http://av-gurus.blogspot.com/
16 godina
neaktivan

Neće samo od sebe osim ako ne klikne na Format.

16 godina
odjavljen
Besplatni Windows 8!

nisam primjetio ako je bilo ovo pitanje: a jel se da inastalirat preko usb? puknuo bih ga na lap

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mfrankovic kaže...

Svi se uhvatili drvit po jednom featuru, METRO, a ima ih 300 koji nisu ni pokazani ...

Stvarno smo smiješni, jelda?

Umjesto da se uhvatimo file picker fičura ili dll (...) fičura mi se uhvatili prve stvari koju smo vidli: interakcije korisnika i operacijskog sustava.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
14 godina
Besplatni Windows 8!

Pošto nisam nikad radio particiju molim pomoć http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/pomoc-kako-napraviti-particiju/70246.aspx?page=0&jumpto=2276772&sort=asc&view=flat

Mislim da bi tih 12gb bilo malo tj iz prijasnjih postova sam zakljucio da win zauzima 9gb a tija bi i neke programe jos instalirat pa da bar bude njegova particija nekih 30+gb ako može. Pls help

xf: recod8600
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

nisam primjetio ako je bilo ovo pitanje: a jel se da inastalirat preko usb? puknuo bih ga na lap

Naravno da se da! ImašWindows 7 USB/DVD Download tool?

Skini ,instaliraj ,napravi usb i piči!

r3c0d kaže...

Pošto nisam nikad radio particiju molim pomoć http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/pomoc-kako-napraviti-particiju/70246.aspx?page=0&jumpto=2276772&sort=asc&view=flat

Mislim da bi tih 12gb bilo malo tj iz prijasnjih postova sam zakljucio da win zauzima 9gb a tija bi i neke programe jos instalirat pa da bar bude njegova particija nekih 30+gb ako može. Pls help

Ne dopušta ti shrinkanje particije zbog nepomičnih fileova na disku. Prvo napravi defragmentaciju diska pa onda probaj ponovno!

Ako ni to ne uspije preostaje ti to napraviti izvan Windowsa ,recimo s Ubuntu LiveCD-a u GPartedu ,ili s MiniTool Partition Wizard bootabilnog CD-a!!

Naravno ,uvjet za radit bilo šta takvo je da prvo napraviš backup svega!!! I ako nemaš iskustva u tome ,prvo sve dobro prouči i razmisli triput!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 22:21 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
redrum781 kaže...
mfrankovic kaže...

Umjesto da se uhvatimo file picker fičura ili dll (...) fičura mi se uhvatili prve stvari koju smo vidli: interakcije korisnika i operacijskog sustava.

svi su se ko pijan plota primili metro desktopa, bolji battery life nitko nije spomenuo, brže butanje se tu i tam spomenulo, novi hyper-v nitko nije ni probal (a sigurno netko ima core iX procesor) i da ne nabrajam dalje

kod mene normalno radi.....
16 godina
kizo2703 kaže...

Neće samo od sebe osim ako ne klikne na Format.

Da al kad ju makne, ovaj prostor od formatirane particije ce visit u zraku....

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
17 godina
cekpi kaže...
redrum781 kaže...
mfrankovic kaže...

svi su se ko pijan plota primili metro desktopa, bolji battery life nitko nije spomenuo, brže butanje se tu i tam spomenulo, novi hyper-v nitko nije ni probal (a sigurno netko ima core iX procesor) i da ne nabrajam dalje

Da, definitivno si u pravu. Umjesto da razglabamo o fenomenalnom i dosad neviđenom fundamental assessmentu ili charm baru mi (opet) o metrou. {#}

Kao što rekoh, prva stvar koju korisnik vidi je gui.

To kaj ćeš ti ili ja ili mfrankovic tražiti nekaj više je druga stvar. Nisu svi korisnici profesionalci koji žive od microsofta.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
16 godina
neaktivan
redrum781 kaže...
Da, definitivno si u pravu. Umjesto da razglabamo o fenomenalnom i dosad neviđenom fundamental assessmentu ili charm baru mi (opet) o metrou. {#}

To kaj ćeš ti ili ja ili mfrankovic tražiti nekaj više je druga stvar. Nisu svi korisnici profesionalci koji žive od microsofta.

metro je predstavljen pred mjesec dana tako da se o njemu već nešto i znalo.....s druge strane bolji batt life i brže butanje zanima više običnog korisnika nego profesionalce

kod mene normalno radi.....
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Da al kad ju makne, ovaj prostor od formatirane particije ce visit u zraku....

Koje formatirane particije?? Čovjek hoće staviti Osmicu na data particiju bez formatiranja ičega!! Niti će mu sam setup išta formatirati ,samo će se na toj data particiji ''naseliti'' drugi Windowsi!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 22:41 (kizo2703).
17 godina
cekpi kaže...
redrum781 kaže...

metro je predstavljen pred mjesec dana tako da se o njemu već nešto i znalo.....s druge strane bolji batt life i brže butanje zanima više običnog korisnika nego profesionalce

Sad ispada da sam jedino ja zapeo za metro.

Mislim da svakog ko koristi prijenosno računalo ili tablet zanima batt life. I bootanje također, paralelno podizanje drivera i servisa mi je poznato i sa drugih sustava.

Ajmo onda razgovarati o tome:

tko je instalirao w8 na laptop i koliko duže mu izdrži baterija u odnosu na w7?

kolika vam je razlika u brzini podizanja w8 i w7?

iskustva sa migracijom sa w7 na w8?

koji je to novi feature kojeg ste toliko željeli, a w8 ga napokon donosi?

16 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Evo mene nazad na sedmici, kratko bio,

pošto sam preko vipa, ne mogu se povezati na net dok ne instaliram vmc software sa driverima, mujo ne da instalaciju dok ne enejblam net framework 3.5.1., da bi enejblo mujo mora na windows update, a kako da idem na net kad mi stick nije instaliran??? instalacija traži instaliranje net frameworka 2.0 opet mora enejblati 3.5.1. preko neta, ne da, ista stvar sa easy bcd, mora na windows update, da bi ja enejblo net framework 3.5.1. fakat ludilo... ništa od toga, baš mi nije sjelo sedmica je jednostavnija tu sam već doma, jedino mi uzima manje rama od sedmice sa svim popaljenim kakva je taj tren 497MB,

e da jel netko skužio da nije windows 8 developer preview nego je bez 8?? :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 23:28 (Oldy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Znam da upadam kao padobranac ali prije nego što se spremim na "podhvat" moze li mi itko reć da li je novi windows 8 sačuvao sve dobre karakteristike prethodnih windowsa i koliko se osjeti utjecaj tablet računala na izgled i funkciju OS-a. Dosad sam samo pogledao par slika pa neznam jos nista.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Ako želite instalirati na vmware i pojavljuje vam se "1.slika" greška.

Morate ukloniti Floppy.

Zasto sto zapravo autoinst.flp fajl sadrži productkey i autoinst.flp je montiran kada pokreneš vm.

Upali i uživaj

1 1
2 2
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2011 0:14 (Franjic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
cekpi kaže...

Ne kužim. Kao profesionalcu, upravo bi mi manja potrošnja baterije značila više od svih ostalih elemenata i to baš zato što radim na prijenosniku i svaka mi minuta znači.

15 godina
Besplatni Windows 8!

može pitanje??

ja kada pokrenem win8, obave se sve potrebne operacije i onda mi dodje do Pls restart computer, i tako mi stalno vrti.

dalje od toga mi nece ici, dali zna netko zasto?

Hvala!

Svrzic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
redrum781 kaže...
cekpi kaže...
redrum781 kaže...

Mislim da svakog ko koristi prijenosno računalo ili tablet zanima batt life. I bootanje također, paralelno podizanje drivera i servisa mi je poznato i sa drugih sustava.

Metro ce neko koristit neko nece. Metro je prilagođen tabletima. 99% ekipe na desktopima i laptopima bez touch ekrana ce koristiti standardni start meni. Metro na serveru ima smisla ko sise na piletu. Poanta je da svi pile po featuru koji je totalno individualan glede sviđanja ili ne a pri tome je još opcionalan.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
16 godina
odjavljen

Čuj, na serveru je i GUI uglavnom nepotreban. Standardni meni postoji na Serveru? Nisam ga probao još, ali mi se čini da standardnog menija jednostavno više nema. Ako netko već i koristi GUI, zašto nebi koristio i Metro i prednosti poput informativnih ikona (tileovi)?

14 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
redrum781 kaže...
cekpi kaže...
redrum781 kaže...

Metro ce neko koristit neko nece. Metro je prilagođen tabletima. 99% ekipe na desktopima i laptopima bez touch ekrana ce koristiti standardni start meni. Metro na serveru ima smisla ko sise na piletu. Poanta je da svi pile po featuru koji je totalno individualan glede sviđanja ili ne a pri tome je još opcionalan.

Slažem se s Vama Marine to što ste rekli za server, ali kada gledamo još jednu stvar mi svi imamo siromašni upload a također download, u skoro 80% firmi imaju standardne pakete i kada se budemo spajali preko RD bit će totalno sporo, i ovako je katastrofa, ali korisnicima više i ne treba jer njima nesluže računala s download a serveri za IIS, najviše što korisnici žele je AD i EX, tako da mi se ovaj server nesviđa radi dizajna, ali vjerujem da ima druge kvalitete. Takav je moj dojam svatko ima svoj ukus

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2011 12:20 (Franjic).
17 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Jel netko od vas upgredjao s win 7 na win8 jel radi ondda svi program i postavke?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice