Besplatni Windows 8!

poruka: 412
|
čitano: 82.974
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Besplatni Windows 8!".
16 godina
neaktivan
Re: Besplatni Windows 8!
kruskar kaže...
lotar1919 kaže...

Vidim ima par tema o novim 8 -cama ,bilo bi dobro kad bi moderatori spojili sve u jednu temu.
Uglavnom,kako se ponasaju igre na novim windowsima,jel sve ok? (znam da je glupo pitanje...)
Isplati li se prelazit sa 7 na 9-cu...?

Šta je Win 9 izašao?

a je sad, tek je i rana verziija osmice izašla

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Jel netko rekao da ova verzija ima timebomb?

Da se nebi ovi svi silni "developeri" čudili za 30 ili 60 dana kako se ne mogu logirati ili se komp gasi svaka 2h.

Dobar si!! Da ,ima timebomb ,12. 03. 2012. :

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 17:06 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
kruskar kaže...
lotar1919 kaže...

Vidim ima par tema o novim 8 -cama ,bilo bi dobro kad bi moderatori spojili sve u jednu temu.
Uglavnom,kako se ponasaju igre na novim windowsima,jel sve ok? (znam da je glupo pitanje...)
Isplati li se prelazit sa 7 na 9-cu...?

Šta je Win 9 izašao?

A cuj ,zeznio sam se ,editirao sam...

16 godina
neaktivan
Sayler kaže...

Da li ima koga, da je stavio win 8 za primarni os?

ja se već par sati igram s njim

Tonči kaže...
tnakir kaže...
Tonči kaže...
tnakir kaže...

@Tonci - metro na Serveru? Koja je poanta? Admini sve vise koriste Core, sto ce im Metro?

Ma, pobojao sam se, ali nebi bilo loše za brze radnje. Metro je ionako tu zapravo lista ikona, aktivnih. Kao koncept je super, ali skrolanje je fail - kotačić mora skrolati bočno!

Zapravo sa cijelim serverom mos upravljat sa Server Managerom (u 2008). Nemoze brze od toga. Osim powershell.

Uopće nije u tome poanta. Govorimo o upotrebljivosti Metroa za česte radnje - dakle, možeš eventualno mapirati cijele setove naredbi na jednu ikonu sa živim nofitikacijama - dakle, složiš PS skriptu i mapiraš je na live tile.

nebi bilo loše, čisto ono da na logon skrinu ti se (kao što imaš sad sat) vrte neke statistike ili dostupnost servisa

vedrann kaže...

Jel donosi W8 neke promjene koje se tiču performansi ili samo nova sučelja? Ako donosi samo nova sučelja neda mi se zezat s isprobavanjem.

boot je brz ko kuga

kod mene normalno radi.....
14 godina
Besplatni Windows 8!

Jel ima šanse da instaliram na externi disk a da mi se neporemeti bootanje? Znači ištekam disk i da mi radi dalje kako treba sedmica na internom disku?

http://www.bug.hr/forum/topic/racunala/procjena-konfepogledajte/112473.aspx?page=0&jumpto=2192724&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Svida mi se:

• novi task manager je bogovski, napokon su sve moguce informacije natrpali u njega
  • kopiranje datoteka (iako sam prije rekao da mi je dialog ruzan, kada sam to vidio u pokretu ipak je nesto s cime mogu zivjeti)

Ne svida mi se:

• metro, on ce kod mene vjerojatno prvi ici na panj (ako je to ikako moguce)

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Moze li mi netko pomoci?Nesto sam propustio, neznam..

Zasto mi izbacuje da nemogu instalirati Win8 jer nemam 64-bit proc, kad imam, imam instaliran kao glavni sustav Win7 64-bit.. :/

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 18:28 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Moze li mi netko pomoci?Nesto sam propustio, neznam..

Zasto mi izbacuje da nemogu instalirati Win8 jer nemam 64-bit proc, kad imam, imam instaliran kao glavni sustav Win7 64-bit.. :/

http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Virtual_PC#Table_of_supported_operating_systems

po ovoj tablici virtual pc ne podržava x64 guest OS

kod mene normalno radi.....
16 godina
odjavljen
Besplatni Windows 8!

S instalacijom nadogradnji, Metro se sada skrola bočno na kotačić miša i sada je jako dobar za korištenje i na desktopu. Sviđa mi se.

Visual Studio Ultimate 2011 bi trebao biti dostupan na MSDN-u, ali ja ga ne vidim. Itko?

Cijeli OS je brži od Win7, osjetno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 19:01 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
Besplatni Windows 8!

Polako postajem dosadan,no dajte mi recite zašto nemogu install taj win na externi? imam verbatimov od 320gb napravio particiju od 50gb no kaže da nemože zato što je usb,a disk nesmijem otvarati pa na sata ga nakačit jer je pod garancijom

http://www.bug.hr/forum/topic/racunala/procjena-konfepogledajte/112473.aspx?page=0&jumpto=2192724&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

bum večeras instalirao da vidim jel to šta valja

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Ako se želite riješiti iritantnog METRO UI-a napravite ovo:

U .windows/system32/ folderu preimenovati/obrisati fajl  shsxs.dll

Napraviti restart, i to je to. 

Dally

0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

S instalacijom nadogradnji, Metro se sada skrola bočno na kotačić miša i sada je jako dobar za korištenje i na desktopu. Sviđa mi se.

Visual Studio Ultimate 2011 bi trebao biti dostupan na MSDN-u, ali ja ga ne vidim. Itko?

Cijeli OS je brži od Win7, osjetno.

Ako misliš na visual studio 2011 dev preview onda je gore

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
14 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Pa dobro jel itko ima kakve dojmove za podijeliti u odnosu na 7? Znam da je rano i daje evaluacija ali ipak, potrošnja, lakoća korištenja, itd.

I mene zanimaju dojmovi, da vidim jel vrjedno skidanja.

ivek

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Senaid_gates kaže...

To te ja pitam!!!, 3 stranice za 8 sati.
Microsoft je jednostavno Microsoft :)
Ovo nemogu poreći ni najveći Apple fanboy-ji, da je jednostavno izlazak novog Windows-a -najpoznatiji IT događaj među narodom.

Na dan konferencije bio je tu neki osjecaj lijepi :)

17 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Skinuo, probao, malo razgledavao, i vratio se na Sedmicu. Lijepo izgleda i privlačno je, ali doista nemam još potrebu prebaciti se s Sedmice na Osmicu. Možda za koju godinu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Besplatni Windows 8!

Evo nakon malo duljeg korištenja mogu reći da je potrošnja gotovo ista kao Win 7. Jedino što mi se pokretanje igara i programa čini nekako brže. No nemojte me držati za rječ jer možda je to samo moj dojam zbog novog windowsa.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
redrum781 kaže...

Ako misliš na visual studio 2011 dev preview onda je gore

Pratim BUILD uživo pa "upravo dostupno" ima mali odmak u nas, dok se sve propagira valjda.

14 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Moze preporuka nekog programa za virtual machine? Koji bi podrzavao 64 bit os..

Nvm, skinuo VMware

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 20:29 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

evo kaj meni izbaci nakon pokušaja instalacije u vmware-u...ima netko ideju kaj s tim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Besplatni Windows 8!

zakaj se  zezate sa VR om fino si  napravite  novu particiju i šišnete u dual boot ;) 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 21:02 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
I moja e preporuka napravit dual boot.
Trenutno ga imam u VirtualBox-u ali mi je reza 800x600 :-( i sve skupa dosta sporo i trzavo.

Sutra stavljam u dual boot :-)
http://av-gurus.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Znam da vi niste decki koji bi crack-ali vmware workstation =)))), ali ako vam treba solidna i besplatna virtualka onda je ovo za vas izbor VirtualBox

Inaca ja koristim vmware ESXi i mogu reci da sam jako zadovoljan, ali da se nezeznete pa da pojedinci skinu morate imati zasebno racunalo i totalno je "osjetljivo" na hardware

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 21:20 (Franjic).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Jel vama koji ste instalirali u virtualni PC rade one "plocice"? Meni radi samo Cotrol Panel one druge niti jedna (weather, IE, igre...)
16 godina
neaktivan
Franjic kaže...

Znam da vi niste decki koji bi crack-ali vmware workstation =)))), ali ako vam treba solidna i besplatna virtualka onda je ovo za vas izbor VirtualBox

Inaca ja koristim vmware ESXi i mogu reci da sam jako zadovoljan, ali da se nezeznete pa da pojedinci skinu morate imati zasebno racunalo i totalno je "osjetljivo" na hardware

Šta je pisac htio reći?? {#}

Jedino u VirtualBoxu se i može instalirati Windows 8 ,jel on jedini podržava ACPI 2.0 ,koji je potreban za Osmicu. Ali ,pošto ne rade dodaci ,puno je bolja opcija instalacija na VHD ,a najbolja je u dual boot ,na posebnu particiju!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 21:54 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Franjic kaže...

Šta je pisac htio reći?? {#}

Jedino u VirtualBoxu se i može instalirati Windows 8 ,jel on jedini podržava ACPI 2.0 ,koji je potreban za Osmicu. Ali ,pošto ne rade dodaci ,puno je bolja opcija instalacija na VHD ,a najbolja je u dual boot ,na posebnu particiju!

Eh da su mi svi kao ti, ma i da napisem bilo sta shvatili bi, hehe sala na stranu, moj savjet deckima da uvijek procitaju dokumentaciju bilo kojega programa i takodjer i operativnog sustava i nebi smjelo biti problema,

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 22:07 (Franjic).
17 godina
Microsoftov Stevo se hvali sa 500000 downloada osmice u manje od 12 sati: http://www.engadget.com/2011/09/14/steve-ballmer-touts-500-000-windows-8-downloads-in-less-than-12/
And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
17 godina
Besplatni Windows 8!

Vijesti iz VIDI-a

Ako ste već stigli isprobati pre-beta Windows 8 inačicu OS-a za developere i vratili se poznatom sučelju Windowsa 7, razveselit će vas najava  Microsofta, koja kaže kako će uskoro donijeti specijalni paket zakrpa koji će im omogućiti drastično brže podizanje sustava.  Tajna tog paketa zakrpi je, kako navode, u softverskim rješenjima koja će pomoći pri optimizaciji hardvera koji koristite, što će uvelike smanjiti vrijeme potrebno za podizanje operativnog sustava i svih servisa koje koristite.  Na žalost, Microsoft nije precizirao kada će taj paket biti na raspolaganju za preuzimanje, niti koliko će s njim otprilike trajati podizanje Windowsa 7, no vjerujemo kako ne bi toliko ponosno govorili o tome, ako vrijeme za podizanje barem ne prepolove.

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Ima li negdje torrent ?

Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: