ATI Radeon HD 5870 Eyefinity 6

poruka: 47
|
čitano: 4.095
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "ATI Radeon HD 5870 Eyefinity 6".
18 godina
neaktivan
RE: ATI Radeon HD 5870 Eyefinity 6
microman kaže...
igy kaže...
microman kaže...

meme zanima usporedba modela s 1 GB i 2 GB (ne mora biti metro može i haven ili dr. igra s uključenom tesselacijom)

ovo tvoje ništa ne pokazuje osim testa dvije grafičke kartice s različitom arhitekturom

Evo prouči malo.No nažalost nema nigdi Metro2033 i također u ovim benchmarkovima nije korišten  i AF filtar,a da je razlika bi bila još veča.

mislim da se varaš (ove razlike su 2-3 fps)

17 godina
protjeran
17 godina
neaktivan
igy kaže...
microman kaže...

Lol,a kaj sad ti očekuješ boost od 100%?

A i ostalom može se vidjet da napredno filtriranje AF(koje izoštrava teksture) nije uključeno,a več i vrapci na grani znaju da AF ždere memoriju i gladan je memorijske propusnosti(Memory Bandwith) i dam se kladit da bi sa uključenim AF(16x) razlika bila još veča,a ktome tu nema bench metroa2033 koji je daleko zahtijevnij u teselaciji i naprednom filtriranju.

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina

Svi govorite kako je taj eyefinity super, bugovci stalno napominju kako je to prednost nad nvidijinim karticama, al nek mi se barem jedna osoba javi ovdje na forumu da koristi eyefinity doma, a da nije u poslovne svrhe (može i on) da mi bude srce na mjestu, jer vec p*zdim od toliko silno spominjanog eyefinitiya, a koristi ga....

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
microman kaže...
igy kaže...
microman kaže...

Lol,a kaj sad ti očekuješ boost od 100%?

A i ostalom može se vidjet da napredno filtriranje AF(koje izoštrava teksture) nije uključeno,a več i vrapci na grani znaju da AF ždere memoriju i gladan je memorijske propusnosti(Memory Bandwith) i dam se kladit da bi sa uključenim AF(16x) razlika bila još veča,a ktome tu nema bench metroa2033 koji je daleko zahtijevnij u teselaciji i naprednom filtriranju.

ne, ali ovo je za 1 gb više, ništa, samo kažem da daš test

meni je jako čudno da pri testu kartice 1 GB vs 2 GB istog proizvođača ne bude uključen af kao bitan element prednosti kartice od 2 GB

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 15:41 (igy).
18 godina

Što nisi rekao da se Eyefinity prodaje isključivo gamerima? Koliko ja vidim na ovom linku, Eyefinity se jako fino može koristiti i za druge svrhe. 

17 godina
protjeran
Denis kaže...

Što nisi rekao da se Eyefinity prodaje isključivo gamerima? Koliko ja vidim na ovom linku, Eyefinity se jako fino može koristiti i za druge svrhe. 

A nisam li u prethodnom postu i linkao proizvod koji bi takvim,drugim korisnicima, bio kud i kamo direktnije namjenjen ? Čitajući BUG časopis (u zadnje vrijeme poznat i kao katalog informatičke opreme),surfajući game-ing portalima,hardwer-review stranicama nailazim na hrpetinu Eyefinity reklama namjenjenu upravo - gamerima.

Btw ona 6-monitor (3 on top of 3) kombinacija reklama,ima ilustracija u zadnjem BUG-u je smiješna sama od sebe:dobar dan pošteni trgovče,dajte mi 6 monitora (trgovac odma vadi istih 6 komada sa lagera,je moš mislit),da im okvir nije deblji od 10mm (što je opet 20mm kombinirani okvir mreže,ajme i kuku),da se mogu slagat jedan na drugog (mogu malo sutra jer 95% današnih gameing monitora ima očajne stalke koji u najboljem slučaju daju 10ak% varijabilan vertikalni nagib),e, super i dajte mi još kakav 2 sa 4 metra stol koji stane u moju dnevnu sobu od 110 kvadrata pa cijela skulptura neće bosti oči i izgledati ridikulzno.

17 godina
neaktivan
igy kaže...
microman kaže...

.

meni je jako čudno da pri testu kartice 1 GB vs 2 GB istog proizvođača ne bude uključen af kao bitan element prednosti kartice od 2 GB

Pa meni je isto čudno,al hebiga to je tomica.Probal sam googlati no nigdje nema pošten test sa Metro2033 i Hawen 2.0.

Istina je oko nas,a laž još više.
18 godina
QFlash kaže...
Denis kaže...

A nisam li u prethodnom postu i linkao proizvod koji bi takvim,drugim korisnicima, bio kud i kamo direktnije namjenjen ? Čitajući BUG časopis (u zadnje vrijeme poznat i kao katalog informatičke opreme),surfajući game-ing portalima,hardwer-review stranicama nailazim na hrpetinu Eyefinity reklama namjenjenu upravo - gamerima.

Btw ona 6-monitor (3 on top of 3) kombinacija reklama,ima ilustracija u zadnjem BUG-u je smiješna sama od sebe:dobar dan pošteni trgovče,dajte mi 6 monitora (trgovac odma vadi istih 6 komada sa lagera,je moš mislit),da im okvir nije deblji od 10mm (što je opet 20mm kombinirani okvir mreže,ajme i kuku),da se mogu slagat jedan na drugog (mogu malo sutra jer 95% današnih gameing monitora ima očajne stalke koji u najboljem slučaju daju 10ak% varijabilan vertikalni nagib),e, super i dajte mi još kakav 2 sa 4 metra stol koji stane u moju dnevnu sobu od 110 kvadrata pa cijela skulptura neće bosti oči i izgledati ridikulzno.

Osnovna konfiguracija Eyefinitija od 3 monitora je namijenjena najvećem broju korisniku, a da bi je isti koristili ne trebaju kupovati posebne stalke. Štoviše, čak nije ni nužno imati tri potpuno jednaka monitora jer se u bočne monitore ionako aktivno ne gleda pri igranju. 6 monitora koristit će oni koji inače kupuju samo naj-naj hardver jer je za to osim samih monitora potrebno kupiti stalak, dvije grafičke (ili jednu Eyefinity Edition), a i ostatak stroja mora biti tip-top. 

Matroxica koju si ti linkao je a) neupotrebljiva za bilo kakav zahtjevniji 3D b) izuzetno skupa (1.500+ € u EU) 

Samim time većini je korisnika koji žele imati više od dva monitora pametniji izbor ATI-jevo rješenje. 

17 godina
protjeran
Denis kaže...

Osnovna konfiguracija Eyefinitija od 3 monitora je namijenjena najvećem broju korisniku, a da bi je isti koristili ne trebaju kupovati posebne stalke. Štoviše, čak nije ni nužno imati tri potpuno jednaka monitora jer se u bočne monitore ionako aktivno ne gleda pri igranju. 6 monitora koristit će oni koji inače kupuju samo naj-naj hardver jer je za to osim samih monitora potrebno kupiti stalak, dvije grafičke (ili jednu Eyefinity Edition), a i ostatak stroja mora biti tip-top. 

Matroxica koju si ti linkao je a) neupotrebljiva za bilo kakav zahtjevniji 3D b) izuzetno skupa (1.500+ € u EU) 

Samim time većini je korisnika koji žele imati više od dva monitora pametniji izbor ATI-jevo rješenje. 

1. - Matroxicu nisam ni okarektirizirao kao 3d zvijer,niti su 3d perfomanse esencijalne za profesionalnu primjenu kartice u aplikacijama za rad sa 2 i više monitora,ako si pod 3d mislio na profesionalnu upotrebu,u koju igre ipak za većinu nas ne spadaju pod prefesiju.Mogao si jednostavno biti i izravniji i reći da Matrox sux za igre ;-) Btw Matrox nije jedini multi display card.

2. - Dakle već se slažemo da je potencijal iskoristivosti Eyefinity-a narušen nepraktičnošću i visokom cijenom ?A da ne spominjem upitnu podršku proizvođača igara, sad dok je sama tehnogija marketinški  isceniran hype - biti će nekoliko igara koji će vrišteći podržavati Eyefinty,no vidjet ćemo realno stanje stvari nakon nekih 6 mjeseci i konačan broj naslova koji ga u potpunosti podržavaju.

3. - Vrijeme će pokazati koliko će se Eyefinity primjenjivati, no već sad sam sad spreman baciti poštenu okladu da će serija 6xxx biti bez podrške za dotičnu tehnologiju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 19:20 (QFlash).
18 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

U nekoliko postova u ovoj temi je tolkogluposti da ako bi svaka proizvodila struju...Naftne kompanije bi propale...

Ja bi to...Zašto je eyefinity glupost...ima puno sutdija(koliko video tolko audio) koji ce spojiti i 6 monitra zbog velke količne programa koje odjendnom korise...A ima puno gaymera koji ce to kupiti samo zato da imaju...

A ov da nV ima najacu karticu na tržišto Facepalm....Izlanuo se

I da ja bi to...

Cool

Oni studiji koji koriste te program ne koriste sigurno 6 monitora.

A većnom su to studiji koji rade CG  koji koriste  nvidine quadro grafe .

Ne znam kaj da napišem !
16 godina
odjavljen

NIsam na to mislio nega na sutio za snimanje zvuka...ima isto vremeno otvoreno audition...idt idt i jos 5 razlicith prgrama koja mora vidjeti...zato im treba eyefinity...

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]
16 godina
protjeran
QFlash kaže...
Don Kihoty kaže...

A WoW playeri sa 6 monitora?

Hell Yeah!

Naravno, i firme će koristiti baš te kartice, 6 monitora sa jednom super karticom je strava.

nVidijin 3DVision ili kako se zove je bullshit.

2 kartice za to? A jedna "snažnija" od 5870? Tko tu koga?

Jadno.

Firme će koristiti 3.5k kuna gamer karticu za uredske aplikacije ? Mhm.Zanima me koliko bi uredskih kanti uopće fizički moglo udomiti 5870 a kamoli napojiti strujom svojim 150 kuna kućištem+napajanjem.Matrox je zasigurno bolje riješenje u slučaju potrebe za nečim takvim.

Daleko zanimljiviji feature bi mi bio 3D slika,koju eto gura Nvidia.WoW player sam već 4 godine,aktivan raider i danas,5900GS :-) - i nikad mi nije palo na pamet uzet drugi monitor a kamoli 6 komada spojiti da bi igrao WoW.

Firma koja se bavi renderiranjem, i profesionalnom izradom web stranica.

Jedna od njih je i EuroArt93 iz Siska, koja je jedna od najboljih u tome u cijelom svijetu,

i svoje web stranice rade na radnim stranicama koje im sklapamo baš mi: iSHOP Computers.

http://www.euroart93.hr/index_hr.php

Evo samo pogledaj par nagrađenih, od mnogo mnogo webova.

Meni je ovo jedan od omiljenih:

http://www.biminibayliving.com/

(enter site i doživi čaroliju na djelu)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
neaktivan

WATA FAK stranica je zvijer

Saki Saki 5$
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
El Manifico_Buster kaže...

WATA FAK stranica je zvijer

Znam. ;)

I mnogo ih je ZWER. ;)

Upravo ta stranica, ako se ne varam, je renderirana na ovoj mašini:

AMD PII 925 X4

ASRock M3A790GXH

4x2 GB DDR3 Corsair 1333Mhz

ATi 4890HD Crossfire

LC-Power Case -> http://www.lc-power.de/index.php?id=102 (samo crni)

LC-Power 650W modular -> http://www.lc-power.de/index.php?id=166

WD 640GB x2 -> RAID (sad ne znam koje polje koriste, to su njihovi teamovi sami postavljali po volji,

mi samo hardwareski dio odradimo)

Recimo, mogli su oni to renderirati i sa integriranom karticom, ali bi trajalo mnogo duže,

i izrada bi presporo napredovala.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
18 godina
neaktivan
microman kaže...
igy kaže...
microman kaže...

.

Pa meni je isto čudno,al hebiga to je tomica.Probal sam googlati no nigdje nema pošten test sa Metro2033 i Hawen 2.0.

jesi li pogledao anandov test?

17 godina
neaktivan

Eto oke reviewa za Eyefinity 6 , Link- http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5870-eyefinity6-review/ ,

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice