Hoho pa to nije moguče, pa zar sveti apple?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
EDIT
Što gospodine artfull imate reći za svoju obranu?
Što gospodine artfull imate reći za svoju obranu?
Hahah!
Kako je artfull samo postao sinonim za Apple. xD
Stvarno nemate pametnijeg posla nego flamati
stvarno je grzno i tužno kada neka tako velika kompanija se koristi tako podlim stvarima za dominaciju
A manemojte gospon, sad je ovo spamanje?
A kad se otvori tema u kojoj se apple(i njegovi proizvodi) dižu u nebesa(puno puta nezasluženo), to onda nije spamanje?
Samo neka, treba malo iztražiti tajne uspijeha te famozne jabuke.
lol, a što se tu ima za reći? nek komisije rade svoj posao. Apple drži blizu 30% sveukupno prodane glazbe ( u USA ) a taj udio je bitno veći ako gledamo samo download glazbe u digitalnom obliku , dakle ako zanemarimo fizičke trgovine. U svakom slučaju utjecaj je pogolem pa nek gledaju. Iako ovaj komentar u vijesti na popuste što se amazona tiče neznam na što se odnosi.
Možda su i tražili da se ima ista cijena prema iTunesu kao najvećem distributoru i prema Amazonu, jer nekako sumnjam da je amazon otkidao od svoje ionako tanke marže. Prije će biti da su se muzičke kuće koristile Amazonom i drugima da rade pritisak na apple. Osobno ako mi se tko gadi u ovoj priči to su izdavačke kuće i sasvim sigurno bi ih mnogi autori izbjegli da mogu. Doduše ima i prepohlepnih izvođača s druge strane, al 5-7% koliko ostaje autorima od kolača u klasičnom izdavaštvu bi moglo biti i više da je model fleksibilniji.
Ne razumijem zasto vi mislite da se ovdje radi o moralu... Zasto mislite da je Apple nemoralan kada radi ovakve stvari, ili zasto mislite da je MS nemoralan kad pokusa progurat IE kroz OS? Sve je stvar biznisa, tu nema nikakvog morala ili ljubavi prema gradjanima/kupcima i drugim tvrtkama...
Osobno ako mi se tko gadi u ovoj priči to su izdavačke kuće i sasvim sigurno bi ih mnogi autori izbjegli da mogu. Doduše ima i prepohlepnih izvođača s druge strane, al 5-7% koliko ostaje autorima od kolača u klasičnom izdavaštvu bi moglo biti i više da je model fleksibilniji.
Model doista može biti dosta fleksiblniji. Na http://www.gogoyoko.com/ , 100% profita ide autorima.
Ne razumijem zasto vi mislite da se ovdje radi o moralu... Zasto mislite da je Apple nemoralan kada radi ovakve stvari, ili zasto mislite da je MS nemoralan kad pokusa progurat IE kroz OS? Sve je stvar biznisa, tu nema nikakvog morala ili ljubavi prema gradjanima/kupcima i drugim tvrtkama...
kad si jedna od najjačih tvrtki u svijetu i diktiraš svjetske trendove onda moraš biti i moralan.
Osobno ako mi se tko gadi u ovoj priči to su izdavačke kuće i sasvim sigurno bi ih mnogi autori izbjegli da mogu. Doduše ima i prepohlepnih izvođača s druge strane, al 5-7% koliko ostaje autorima od kolača u klasičnom izdavaštvu bi moglo biti i više da je model fleksibilniji.
Model doista može biti dosta fleksiblniji. Na http://www.gogoyoko.com/ , 100% profita ide autorima.
A koliko ce ljudi otici kupovati muziku s te stranice? Ljudima je jednostavnije upaliti iTunes skinuti pjesmu i ona im je odma na iPodu/iPhoneu. Da ne spominjem ljude koji se ne razumiju u informatiku i to im je vec komplicirano... Njima je bitno da imaju nove pjesme pa makar potrosili nesto vise novca.
Ja recimo nepoznajem niti jednu osobu iz Hrvatske koja je u zivotu kupila pjesmu online, cak i kada spomenem nekome od frendova nesto o tome svi me gledaju cudno, kao ''pa postoji ti limewire, zasto da placam za pjesmu, kod nas jos nije ni pojam da je to ustvari ilegalno...
A sto se tice ove istrage, uopce me ne cudi, tko ne krade i ne zaobilazi zakon danas ce tesko uspjeti, na kraju ce sve zavrsiti ili bez dovoljno dokaza ili ce Apple platiti sumu od par miljuna $ naspram daleko vise zaradenog novca na ovaj nacin... That's the way it is.
A manemojte gospon, sad je ovo spamanje?
A kad se otvori tema u kojoj se apple(i njegovi proizvodi) dižu u nebesa(puno puta nezasluženo), to onda nije spamanje?
Samo neka, treba malo iztražiti tajne uspijeha te famozne jabuke.
Nemam ja nis protiv ove teme niti novosti ali postovi tipa "Kaj bu rekel Artful" i "Ohoho presveta jabuka" samo poticu raspravu tipa moj tata je jaci.
Kao da su oni jedini, nitko nije anđelčić
Uff, konacno jedna pozitivna stvar od svih silnih vijesti... :D
Uff, konacno jedna pozitivna stvar od svih silnih vijesti... :D
A to bi bila?
Drže Tito, ljubičice bijela, tebe voli omladina cijela!!!!