Dobar mije zbog;
1. Kristalno ciste slike.
2. Samo jedne tipke na telefonu.
Cydia-e. :)
3. Odlicnih karakteristika sto se tice reprodukcije bilo koje multimedie. ( NEMA FLASHA ZNAM )
Grafike ( ovakvu ja mislim jos niko nije na ovako dobar nacin uspio implementirati ) ( znaci mislim ne tvrdim )
Izuzeto dobrih performansi ( fluidnost, pouzdanost na ustrb multitaskinga ( iako mislim da ce i multitasking yet to be implemented vjerovatno biti ogranicen sa nekim uslovima )
PRELIJEPOG IZGLEDA.
4. Telefon mi nije zaledio niti jednom. A moras biti kvalitetna stvarka da ne zaledis u mojim rukama.
Koristenje ovog OS-a mogu usporedjivati sa prelaskom na WIN7 64 BIT. ( zaista sam zadovoljan sa svakom novom stvarkom koju sam vidio ).
Naravno, meni je sve ovo super i to su prednosti zbog kojih ga uzimam.
Znaci bitan mi je strasno mobile web browsing koji je ovdje fenomenalan. Ne interesuju me facebook i messengeri bilo kakve vrste, nego jednostavno pregled portala raznoraznih i foruma.
Toliko....
1. Rezolucija na iPhoneu je stvarno preniska, a stvarno nisam ljubitelj gledanja piksela, ali tko voli nek' izvoli.
2. Ako mene pitaš, to mu je jedna od najvećih mana. Jbg, volim tipke
3. Ajde pokreni FLAC na njemu. Bez jailbreaka
4. Slabo ti to koristiš onda. Ja sam ih viđao puno puta da se lede, resetiraju i šta ja znam što sve ne
Za grafiku, ako misliš onu u igricama, se slažem, iako mi to ne znači ništa na mobitelu tako da mi je to, osobno, svejedno
A u vezi fluidnosti i performansi, ne znam, ja imam osjećaj kao da pola vremena na tom telefonu gledam neki "Loading..." ekran. Pogotovo zbog toga što nema multitasking pa onda kad trebam 4 različite aplikacije odjednom pa svaku gasit, palit itd po par puta u minuti... U Safariju isto često šteka po par sekundi kad hoćeš nešto zumirat, odskrolat itd.