Bio bi na 90% uređaja da ga proizvođači hoće staviti na svoje starije modele. Ovak barem 5% otpada na one koji stavljaju custom romove...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda treba napomenuti i nezahtjevnost i siromaštvo najveceg broja korisnika androida.
75% ukupnog prometa na internetu što se tice smartfonea otpada na iphone a cak 95% na ipad. Da se ne spominje korištenje raznih servisa, storea, fotografiranja, dijeljenja fotografija...
Za vecinu korisnika androida je dovoljan android prve generacije.
Možda treba napomenuti i nezahtjevnost i siromaštvo najveceg broja korisnika androida.
75% ukupnog prometa na internetu što se tice smartfonea otpada na iphone a cak 95% na ipad. Da se ne spominje korištenje raznih servisa, storea, fotografiranja, dijeljenja fotografija...
Haa, o čemu ti to ??
Ako pogledaš malo godine prije, vidiš da je android u zadnje dvije godine skočio sa 2% na 20%, a ios sa 45% na 60%. Znači i jedan i drugi rastu(Android malo više).
Btw. ne znam kada sam zadnji puta gasio promet na svom telefonu (Android). Mjesečno oko gige zdramam na sve moguće servise koje imam i pratim na mobu.
BTW. Boldani komentar govori dosta o tvojoj inteligenciji i shvaćanju mobilnih tehnologija (Apple = Bogat, Android = siromašan) i samo potvrđuje ono što se već od prije zna, apple korisnici = razmažena derišta ispod prosječne inteligencije (ne svi). Možda da nema takvih korisnika iPhone, možda bi ga i uzeo u obzir prilikom kupnje mobitela.
Steta jer moj GT540 nema podrsku.
Ako mi samostalni developeri doma na nekim kantama od računala mogu portati leak ROM-a Jelly Beana sa Nexusa na HOX, SGSII ili slično u roku od 2 dana, onda mi nema opravdanja da multinacionalne kompanije poput Samsunga ili HTC-a ne mogu to napraviti nekoliko mjeseci!
Baš naprotiv, nitko tko ima ikakav zahtjev od mobitela neće uzeti onu igračku od iPhonea. A siromaštvo neću komentirati, ovo sunce valjda izvlači najgluplje misli iz vaših ovčjih mozgova.
Ako mi samostalni developeri doma na nekim kantama od računala mogu portati leak ROM-a Jelly Beana sa Nexusa na HOX, SGSII ili slično u roku od 2 dana, onda mi nema opravdanja da multinacionalne kompanije poput Samsunga ili HTC-a ne mogu to napraviti nekoliko mjeseci!
Ili ih uopće ne napraviti, ali moraju i oni od nečega živjeti, a od updatea nemaju zaradu, tako da ciljaju na to da ti prodaju novi mobitel. Ionako su custom ROM-ovi bolji od ičega što te kompanije mogu smisliti (barem meni), tako da me nije naročito briga.
Nevjerojatno ali ovdje rijetko tko zna matematiku ili bilo što. Vrlo je teško skužiti 3:1 kao 25% prema 75%. Osim ako androidu ne priklonite i ostale platforme.
Hvala na linku. To je podatak kojeg nisam znao. Radi se o marketshare-u. To je još porazniji podatak. Dva puta više uređaja ima tri puta manji promet. Meni ti podaci govore nešto i o profilu najveceg dijela korisnika androida.
Vecini pljuvaca na ovom forumu i tako brojevi ništa ne znace a matematika se uci u školi a ne u planini.
A Statcounter (http://gs.statcounter.com/#mobile_os-ww-monthly-201204-201206) tvrdi da je veći udio Androida nego iOS-a. Meni ti podaci samo govore da ti podaci ništa ne govore. 3:1 je 75%:25%, ne obrnuto, slabo su tebe učili u školi.
Nevjerojatno ali ovdje rijetko tko zna matematiku ili bilo što. Vrlo je teško skužiti 3:1 kao 25% prema 75%. Osim ako androidu ne priklonite i ostale platforme.
Hvala na linku. To je podatak kojeg nisam znao. Radi se o marketshare-u. To je još porazniji podatak. Dva puta više uređaja ima tri puta manji promet. Meni ti podaci govore nešto i o profilu najveceg dijela korisnika androida.
Vecini pljuvaca na ovom forumu i tako brojevi ništa ne znace a matematika se uci u školi a ne u planini.
Ako ćemo se koristiti običnom matematikom, statistikom (koja je očito SF za korisnike iPhone-a, pa se većinom toliko kite tim brojevima).
Koliko vidim po ovome se lagano može napraviti projekcija rasta Android-a. Ako si se ikad bavio nekim analitičnim poslovima ili analizama tržišta, onda iz ovih grafova lagano zaključiš da Android godišnje ima cca porast od 300% (sa 2% na 7%) i od 250% (sa 7% na 14%), što znači da je taj segment u naglom porastu i da još nije niti blizu svog limita zasićenja. Dok kod iOS-a je rast puno manji(godišnji rast od 15-tak posto), zasićenje je već nastupilo, kroz godine može samo lagano rasti ili padati.
Iskreno malo mi je već smješno cijelo to nadmetanje u platformama. U početku je za iPhone bilo kako glatko radi, kako je sve jednostavno itd. Android je sve to dostigao, a i prestigao. Nakon toga je došlo da je iPhone bolji u HW-u, što su opet Android telefoni prestigli. Sada se samo "khurcenje" odvija u statistikama (jer u ostalome je iOS, kao i iPhone kao uređa iza Android-a i Android uređaja)... Samo da vas sve rastužim, statistikama su se hvalili i iz Nokije pred neke 3 godine, pa pogledajte gdje im je statistika sada. Povijest se voli ponavljati.
Haa, o čemu ti to ??
http://www.netmarketshare.com/mobile-market-share?qprid=8&qpmr=100&qpdt=1&qpct=3&qpcustomd=1&qptimeframe=Y&qpsp=2012
Ako pogledaš malo godine prije, vidiš da je android u zadnje dvije godine skočio sa 2% na 20%, a ios sa 45% na 60%. Znači i jedan i drugi rastu(Android malo više).
Btw. ne znam kada sam zadnji puta gasio promet na svom telefonu (Android). Mjesečno oko gige zdramam na sve moguće servise koje imam i pratim na mobu.
BTW. Boldani komentar govori dosta o tvojoj inteligenciji i shvaćanju mobilnih tehnologija (Apple = Bogat, Android = siromašan) i samo potvrđuje ono što se već od prije zna, apple korisnici = razmažena derišta ispod prosječne inteligencije (ne svi). Možda da nema takvih korisnika iPhone, možda bi ga i uzeo u obzir prilikom kupnje mobitela.
Prvo vrijeđaš njega zato što etiketira ljude po mobitelima a onda i sam radiš isto čak i gore.Vrijeđaš većinu koja ima neki drugi mobitel i pazi sad cijeniš ljudsku inteligenciju po tome ko kakav mobitel ima??!!Još si gori od njega.Rugala se sova sjenici
Zbog takvih kao ti mi se gade ovakve teme
Prvo vrijeđaš njega zato što etiketira ljude po mobitelima a onda i sam radiš isto čak i gore.Vrijeđaš većinu koja ima neki drugi mobitel i pazi sad cijeniš ljudsku inteligenciju po tome ko kakav mobitel ima??!!Još si gori od njega.Rugala se sova sjenici
Zbog takvih kao ti mi se gade ovakve teme
Već odavno skužio da sa takvima ne možeš razgovarati nikako drugačije. Normalan komentar ne pomaže (a niti ovaj nije ništa bolji), jer do glava takvih osoba ništa ne dopire. Inače prije odgovora bilo kome na ovom forumu uvijek prije provjerim zadnjih par poruka koje takva osoba piše. Za njega možeš provijeriti da samo troll-a po svim temama vezanim uz Android, iOS.
Meni se gade ljudi koji misle da su bolji od ostalih, osobito na forumu. Forum nije mjesto gdje želiš biti voljen, mislim da je to mjesto gdje bi trebalo dobro argumentirati i raspravljati. Ipak je to FORUM.
OT : Drago mi je da nadogradnje Android-a idu prema naprijed da se developeri više ne moraju zahebavati sa starijim verzijama.