Nikakvo iznenađenje...sve su to banda
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To je nekih 3 ili 4 mjeseca stara vijest
Najbolja je fora što je tužba uletila malo prije izlaska nove 4xxx serije iz ATI-ja, i rezultat se odma vidi...krajnje povoljna cijena
uistinu nije cudno niti malo.
i opet su grafičke tamo bile puno jeftinije nego ovdje lol
Ma namještali su i ovdje, al zar zbilja očekuješ od našeg sudstva da ih ganja zbog toga?
Ovo je očiti dokaz da mi Balkanci ne živimo samo na Balkanu.
Pa u Americi je itak sve duplo jeftinije, duplo jeftiniji kompovi i komponente, duplo jeftiniji auti, pa kaj oni još oće
i opet su grafičke tamo bile puno jeftinije nego ovdje lol
Ovo bi me trebalo cuditi?!LOOL
Nista novo,trzisni monopol..
Što je to ASD ?
Što je to ASD ?

Meni nisu tukli carinu na 8800GTX koji je tada koštao 5100kn u nas, a ja sam ukupno platio 3200kn.
Meni nisu tukli carinu na 8800GTX koji je tada koštao 5100kn u nas, a ja sam ukupno platio 3200kn.
Naime ide ovako (do 5000kn vrijednosti robe):
carinska stopa je 10% na komponente i još gore 22% PDV-a na ukupnu sumu skupa sa tih 10%.
Primjer:
komponenta košta 1000kn (oko 210$) i sad na carini opale još 10% na to (1100kn) i na tih 1100kn još dodaju PDV (22%)
na kraju izađe nekih 1342kn roba
Što mi znamo što se događa u svijetu.
Pa svaka velika kompanija će radit prljavo.
jer ako želiš biti prvi moraš igrat prljavo
Dado_ZG78 Zaboravio si maržu.
To vam je dokaz da niti jednima ne cvjetaju ruže.
Prije koji tjedan je bila vjestica o softverskom renderiranju i laganom izbacivanu sepcijaliziranog hardvera.
Stalno dobivate podatke kako je PC igranje u konstatnom padu
No ljudima te vijesti nekako ne sjedaju pa onda naravno niti ne razumiju stvarno značenje dogovaranja ovih konkurenata.
Teško im je i to prilično teško pogotovo za Američko tržište koje ima povlaštene cijene.
Izvan teme ali nisam mogao da odolim
Dok AMD i Nvidia namjestaju,zla korporacija rat je prebacila na "nize" razine,kod izradu maticnih ploca.
Zasto niko nije reagirao na Foxconnovu idiotstinu sa maticnim plocama koje ne podrzavaju Linux?? Tacnije njihov BIOS
Nisam spomenuo Microsoft,ali evo ko spominje Microsofta (mozda i njihove zene :) )
Microsoft paying off hardware manufacturers for their loyalty, aka the recent Foxconn scandal, and the manufacturers themselves are ignoring the linux platform when creating drivers, to reduce costs. They can afford that Linux because the marketshare is very low. It's the snowball effect -reversed.
Who the hell is Foxconn", if you use a PC, there's a good chance you have one of their boards, even if it's branded as MSI or some other brand, if you use a Nintendo Wii, XBOX 360, or Playstation 3, Foxconn made that motherboard, this isn't some little dodgy hardware maker with no name that we can afford to be quiet about.
Evo sto su odgovorili jadnom geek linuxasu koji je kukao kod Foxconna
Dear [Upisite ovde slobodno "Rogonjo"]
You are incorrect in that the motherboard is not ACPI complaint. If it were not, then it would not have received Microsoft Certification for WHQL.
Refer to:
http://winqual.microsoft.com/HCL/Pro...33M-S&oid=3179
As already stated, this model has not been certified under Linux nor supported.
It has been marketed as a Microsoft Certified Motherboard for their operating systems.
Ha,taman da taj OS "samo sto nije osvojio svijet" zasekli su ga u koren.Ne volim Linux ali ovo je stvarno steta!
U stilu Tina Ujevica u poemi "Svakidašnje Jadikovanje"
Kako je teško biti slab,
Kako je teško biti sam
I biti star,a biti mlad!
link...dole...klikaj
Naime ide ovako (do 5000kn vrijednosti robe):
carinska stopa je 10% na komponente i još gore 22% PDV-a na ukupnu sumu skupa sa tih 10%.
Primjer:
komponenta košta 1000kn (oko 210$) i sad na carini opale još 10% na to (1100kn) i na tih 1100kn još dodaju PDV (22%)
na kraju izađe nekih 1342kn roba

Jeste li sigurni da za opremu za komp i kompove postoji carina, jel je npr. za foto-aparate i foto-opremu nema. Plaća se samo PDV.