AMD miče ATI iz imena

poruka: 198
|
čitano: 72.160
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD miče ATI iz imena".
17 godina
RE: AMD miče ATI iz imena

Drago, vidim da si ti kao i ja u duši u stvari ljubitelj AMD-a ;) Frustrira me jednako kao i tebe kad vidim kako Intel mota sve oko malog prsta, a u stvari njihov PR čini čuda. Prema njima AMD stvarno izgleda kao dječji vrtić, zato ih možda i simpatiziram više nego što bih objektivno trebao, i NADAM se da znaju šta rade.

Za AnandTech nema smisla ni komentirat, žali bože da je taj site tako popularan, a rade kao Intelova produžena ruka. Intelu se višestruko isplati keširati ih redovito za "reklame". Ono što me čudi je da tech analitičari piju takva čudesa, ili su pak svi na kraju u dosluhu, ko će ga znat.

Pozdrav

Ivo

17 godina

Zapravo nemam nikakvog preferiranog proizvođača procesora ili grafičkih kartica. U ovom slučaju "navijam" samo za računala, a da li ove godine bolji procesor ima Intel ili AMD odnosno GPU Nvidia ili ATI - posve mi je nebitno. Ipak, kao kupac bih više volio da imam što veći izbor izbor među više jakih i spretnih proizvođača, a to nije slučaj.

Bojim se da si AMD kopa grob, a od toga nitko od nas neće imati koristi. 

This space for rent!
15 godina
neaktivan
Drago kaže...

Bojim se da si AMD kopa grob, a od toga nitko od nas neće imati koristi. 

Ne bih isao tako daleko, prodaju im se i procesori i graficke kartice ko blesavi, ali da im markentinski odjel tapka u mraku to je ocito. Ja bih na njihovom mjestu pred izlazak fusiona posvuda spominjao kako je to spoj AMD-ovog i ATI-evog dugogodisnjeg iskustva, svakoga u svom podrucju. Prema tome bi Intelov larrabee ispao kao vic ako uzmemo da je Intel poznat samo po svojim slabasnim GMA integrikama...

Kako si ne znaju napraviti dobru reklamu to je strasno nesto...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
rustweaver kaže...
Ne bih isao tako daleko, prodaju im se i procesori i graficke kartice ko blesavi, ali da im markentinski odjel tapka u mraku to je ocito. Ja bih na njihovom mjestu pred izlazak fusiona posvuda spominjao kako je to spoj AMD-ovog i ATI-evog dugogodisnjeg iskustva, svakoga u svom podrucju. Prema tome bi Intelov larrabee ispao kao vic ako uzmemo da je Intel poznat samo po svojim slabasnim GMA integrikama...

Kako si ne znaju napraviti dobru reklamu to je strasno nesto...

Intel je u svibnju rekao da ništa od Larrabeeja, kao što su, uostalom i Nvidia i ATI rekli da neće biti jer je koncept nemoguć.

Ovo što ima u Sandy Bridgeu nije Larrabee, već nešto drugo - ekipa to već naziva novim "i740".

This space for rent!
15 godina
neaktivan

Da, svjestan sam toga. Ali je stavljen na led i ceka pravi trenutak da izade u javnost. Nisu ga potpuno ubili i odustali od koncepta.

Kad AMD izade sa fusionom i ukoliko se doticni pokaze kao uspjeh, larrabee ide van u roku odmah.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
neaktivan
AMD miče ATI iz imena
Larrabee je usmjeren u HPC vode, gdje je od samog početka i trebao biti. Što je Intelu trebala priča o GPU, i to još s posebnim API-jem.
Da si AMD kopa grob, nebih reko. Nemoguće je sada vidjeti kompletnu sliku jer se malo zna o proizvodima koje će predstaviti unutar godine dana. Mogu se kladit da TSMC i GloFlo neće moći štancat dovoljno fusion čipova, kad to jednom krene krajem godine. Sve južno od HD5670/GF240 će izgubiti svaki smisao nakon izlaska Intelovog SBa i AMD Fusion čipova.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stef kaže...
Larrabee je usmjeren u HPC vode, gdje je od samog početka i trebao biti. Što je Intelu trebala priča o GPU, i to još s posebnim API-jem.

Jok, si ti gledao realtime raytracing u Quake 4 koji se vrtio na larrabeeu? Stvar je u tome sto se gubi razlika izmedu klasicnog GPU-a i CPU-a. Sweeney je nesto pricao o tome vec.

Larrabee je *trenutno* usmjeren tamo gdje je usmjeren jer Intel ocito ne kani probijati led a i time bi radili konkurenciju vlastitim procesorima koji se dobro prodaju. AMD ce za njih biti gvinejsko prase...

EDIT: sto se API-ja tice, za dobro dizajnirani 3D software prebacivanje izmedu API-ja je trivijalan posao...

pobjegli mi sa teme... Šutim

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 15:25 (rustweaver).
15 godina
odjavljen
rustweaver kaže..

Jok, si ti gledao realtime raytracing u Quake 4 koji se vrtio na larrabeeu? Stvar je u tome sto se gubi razlika izmedu klasicnog GPU-a i CPU-a. Sweeney je nesto pricao o tome vec.

Larrabee je *trenutno* usmjeren tamo gdje je usmjeren jer Intel ocito ne kani probijati led a i time bi radili konkurenciju vlastitim procesorima koji se dobro prodaju. AMD ce za njih biti gvinejsko prase...

EDIT: sto se API-ja tice, za dobro dizajnirani 3D software prebacivanje izmedu API-ja je trivijalan posao...

Quake 3 (id tech 3), ne Quake 4.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
15 godina
neaktivan
Weky kaže...

Quake 3 (id tech 3), ne Quake 4.

Nope, gledaj ovo, i potrazi si video na jubitu, ima toga...

Sad ce nas Drago... spamamo mu po temi :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 15:30 (rustweaver).
15 godina
odjavljen
rustweaver kaže...

Nope, gledaj ovo, i potrazi si video na jubitu, ima toga...

Sad ce nas Drago... spamamo mu po temi :D

Onda sam ja nešto pobrko... Q4, Sry.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
17 godina
AMD miče ATI iz imena

Ovom su odlukom izgubili jednog vjernog kupca, kako procesora, tako i grafičkih.

No ja sam tu najmanje bitan.

Nemam riječi, tj. nisu za forume.

Imam samo dvije;

RIP ATi

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
Moj PC  
1 9 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD miče ATI iz imena

Ne znam zašto bez veze dramatizirate zbog drukčije naljepnice na cooleru. Ne mijenja se proizvod, nego slova.

Moj PC  
9 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Ne znam zašto bez veze dramatizirate zbog drukčije naljepnice na cooleru. Ne mijenja se proizvod, nego slova.

Jos jedan koji ne shvaca marketing...

Mnogi na osnovi samog imena prodaju svoj proizvod kojem se u meduvremenu mozda pogorsala kvaliteta (to je ono sto se u narodu kaze: "zive na staroj slavi"). I to je moc branda, uvijek si treba ostaviti i taj manevarski prostor. Imat ces politiku i gospodarstvo u skoli pa ces uciti...

17 godina
protjeran
Armor kaže...

Ovom su odlukom izgubili jednog vjernog kupca, kako procesora, tako i grafičkih.

No ja sam tu najmanje bitan.

Nemam riječi, tj. nisu za forume.

Imam samo dvije;

RIP ATi

Pa izgubit će ATI sve kupce jer neče postojat.

Kažeš da ako AMD Radeon bude puno bolji i jeftiniji ti ga nečeš kupit jer se nezove ATI, onda bi bio samo budala.

Kako sam već rekao večina prodanih pocesora i grafičkih odpada na gotove konfiguracije, a oni koji to kupuju večinom nemaju pojma jer im je bitnija boja i kako izgleda komp.

Oni koji kažu da neće kupit više grafe jer će se sad zvat AMD Radeon a ne ATI Radeon su budale, jer ionak kod grafi su performanse važne, a ne boja jer neće mi grafa stajat na prozoru pa da se ljudi dive, a i koga briga, amd, ati, intel, nvidia samo da bang for buck, to je jedino bitno.

I don't need sex, T-com fucks me every day
17 godina
neaktivan
AMD miče ATI iz imena

U 90+ % slučajeva grafičku prodaje broj megabajta memorije i "Đifors", a ne Nvidia ili ATi logo Cool

Šta konkretno logo govori kupcu ... ništa. Treba znati više: koji graf. procesor, koliko je široka sabirnica, koji tip memorije isl. Koliko kupaca u prosjeku se kuži u te stvari?

Što se tiče loga, praktički nemreš fulati, i onako imaš samo 2 mogućnosti.

OEM-ovima je pak bitno da sve bude čim jednostavnije i čim više integrirano.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 19:38 (stef).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD miče ATI iz imena

promjena dva slova nije uništila performanse, kvalitetu...amd će uvijek bit dobar kao ati. nije nikakav drugi proizvođač ni ništa, samo dva slova koja su promijenili. kome su ta dva slova važna? samo amd-u, jer je njima važno za prodaju, a nama kao kupcima to nije važno ako znamo da je amd=ati...

"Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat" -Atom
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 19:38 (djdomi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

RIP ATi

Kasniš koje 4 godine.

15 godina
odjavljen
djdomi kaže...

promjena dva slova nije uništila performanse, kvalitetu...adm će uvijek bit dobar kao ati. nije nikakav drugi proizvođač ni ništa, samo dva slova koja su promijenili. kome su ta dva slova važna? samo amd-u, jer je njima važno za prodaju, a nama kao kupcima to nije važno ako znamo da je amd=ati...

Misliš popravila kvalitetu?

Tipfeler....

Vazni su za marketing (što nas nezanima kao što si rekao)....

17 godina
neaktivan
Weky kaže...
djdomi kaže...

promjena dva slova nije uništila performanse, kvalitetu...adm će uvijek bit dobar kao ati. nije nikakav drugi proizvođač ni ništa, samo dva slova koja su promijenili. kome su ta dva slova važna? samo amd-u, jer je njima važno za prodaju, a nama kao kupcima to nije važno ako znamo da je amd=ati...

Misliš popravila kvalitetu?

Tipfeler....

Vazni su za marketing (što nas nezanima kao što si rekao)....

mislim na uništila.

dakle, grafičke što se sad zovu amd ne znaći da su loše ako nemaju ime ati.

"Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat" -Atom
15 godina
odjavljen

Pa to je točno, neće promjeniti proizvode kompanije (jer ako su 10-ak godina nisu mogli uraditi jednu stvar kako treba, nece ni sada).

Neznam zašto bi kupcima smetalo promjena imena i zašto nebi kupio Radeona... Nebi ga kupio jedino ako je konkurencija bolja po slicnoj ili istoj cjeni, a ime me nezanima baš.

15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Jos jedan koji ne shvaca marketing...

Mnogi na osnovi samog imena prodaju svoj proizvod kojem se u meduvremenu mozda pogorsala kvaliteta (to je ono sto se u narodu kaze: "zive na staroj slavi"). I to je moc branda, uvijek si treba ostaviti i taj manevarski prostor. Imat ces politiku i gospodarstvo u skoli pa ces uciti...

Nisi shvatio bit mog posta. Sve ja to razumijem što si napisao i slažem se s tim. No oni koji znaju da je isti proizvod, a neće ga više kupovat iz inata kao kolega forumaš, to je za mene preseravanje. Isti PCB, isti cooler, sve isto. Ali zbog te jedne naljepnice na cooleru, AMD je izgubio kupca. To je totalno pogrešno razmišljanje.

AMD je kupio ATI i ima sva prava na njega uključujući mijenjanje imena, što je u ovom slučaju i napravljeno. Izgubit će na marketingu, baš zbog tog "manevarskog prostora", međutim sami su si krivi. No, kako god okreneš, mene naljepnica ne cooleru neće predomisliti oko kupnje istoga. Što se ne može reći za neke.

17 godina
neaktivan
AMD miče ATI iz imena

Dragec, ima tu i jedan plus:

...možda je AMD ukinuo ime ATI tako da, gledajući sa psihološkog pogleda, nakon što obični ljudi počnu kupovati (AMD) Radeonke (makar na preporuku ljudi koji se bolje u to razumiju, kao sto su neki i ATI preporucali), kada im AMD zazvucka uz Radeon odluče ponekad i staviti AMD procesor u komp isped Intelovog jer već posjeduju AMD graficku i mnogi će pomislili da AMD graficka puno bolje radi uz AMD procesor. I ooop poraste prodaja AMD procesora. Većina kupaca pada na ovakve stvari, mali dio nešto i zna i razmišlja u korist novčanika (a takvi ne gledaju ime)! Ostalo je sve kupovina na "osjecaj". Znači AMD ukidanjem ATI-a jača AMD ime na račun ATI-evog.

Na kraju to nece biti ni gubitak ni dobitak u kratkom roku, u duzem mozda cak i +.

Znam ja da si ti znalac ali nitko ne smije zivjeti u nebesima i misliti da je bas uvijek 100% u pravu pa ni ti. Dosta što si ti rekao stoji ali to nije 100% i to nije razlog da dajes kartone osobama koji takoder poput tebe misle da su 100% u pravu, samo na drugoj strani teze i jedina razlika izmedu vas je ta sto si ti moderator (onaj decko sa stranicu-dvije iza). Zivio fair-play! ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 21:09 (Luka).
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
protjeran
AMD miče ATI iz imena

A i AMD će uskoro imati najjaču grafičku AMD Radeon 6970Smijeh

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

AMD je kupio ATI i ima sva prava na njega uključujući mijenjanje imena, što je u ovom slučaju i napravljeno. Izgubit će na marketingu, baš zbog tog "manevarskog prostora", međutim sami su si krivi. No, kako god okreneš, mene naljepnica ne cooleru neće predomisliti oko kupnje istoga. Što se ne može reći za neke.

Gle ne moras ti to pravdati kao da je nanesena nekakva nepravda, jer nije. ATI-u se zivo fucka sto ce biti sa imenom. Ovdje se radi cisto o tome da su napravili glupost. Koliko god AMD bio popularan i koliko god svi znali da su kupili ATI, nikad, ali nikad ne palis mostove za sobom. To je losa praksa...

Imao sam jedan hipotetski primjer na umu ali sam ga izrezao jer mi je post pretvorio u trakavicu, valjda ces i ovako shvatiti moj komentar.

A sto se ovog fanatizma tice, ne znam sto se cudis. Evo ti Apple kao najveci primjer kako ljudi mogu biti fanaticni.

17 godina
AMD miče ATI iz imena

sve sam procitao i tu ima svega, najvise nametanja nadobudnih zakljucaka od strane diplomiranih ekonomista i marketinskih experata.

zatim ljudi koji ne zele nesto vise kupiti jer je na lutki za napuhivanje promjenjen logo, ne kontaju da je silikonska rupa na istom mjestu kao i prije.

i dalje se kod tumacenja postotaka trzista ubaciva "svoje ja"..ja to kupovao ,a sada necu.

ma tko si ti ili torrente u odnosu na multinacionalnu korporaciju koja narucuje 20 000 gotovih konfiguracija.

boli amd-a  djole ,hoces li se ti igrat na atiju ili vidiji.

gospodo,nitko ne propada...mozda da postoji treci igrac i nekako.

nema ga...tko je treci?

matrox? :))

dakle toliko o amd rip-u.

kad smo vec kod toga "ja"..

nikada nisam iskusio kako je to imati intel ili vidiju.

imao sam novaca i imam ih i sada...bilo bi stupidno navesti broj procesora i kartica do sada promjenjenih,ali gle cuda, sve su bile amd-ati.

zasto?

neznam!  :))

mozda zato sto nikada ne kupujem coca-colu. uvijek u trgovini trazim pepsi.

sigurno ima neka definicija u psihologiji za takve likove.

da sam cicko kerum,nikada ferarrija nebi kupio...carera 911 je za mene.

stoga se mogu osvrnuti na komentar, da  amd-ati lici na ekipu koja je otvorila birc u kvartu i ono...sto bude bilo je.

neee oni su ekipa pod sloganom "budi pepsi".

respect

i sto vam toliko znaci ime brenda?

vozite skodu fabiju i na zadnjoj sofersajbi vam pise da je iz koncerna porsche?

luzers

http://j.imagehost.org/0841/we_are_antifa.jpg
Moj PC  
16 0 hvala 4
17 godina
neaktivan
AMD miče ATI iz imena

Na samoprezentaciji bi definitivno mogli malo poraditi.
Osobito sada kad će imati "unikatne" prozvode na tržištu. Pogledat malo kak to radi Stevo Jabučar ili veliki vođa od Nevidije. Ok, oba navedena su teški egomanijaci, ali opet ...

Što se tiče pozicije na tržištu:
- 2. proizvođač na x86 tržištu, i jedna od par firmi s x86 licencom - nek me netko prosvijetli od kad je to loše?
- trenutno 1. pozicija na potrošačkom GPU tržištu (diskretna grafika), s tendencijom da uzmu još više u budućnosti (s obzirom da se donji segment grafike kompletno seli u procesor)

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 12:21 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD miče ATI iz imena

Ova tema se pretvorila u natjecanje.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD miče ATI iz imena

Drago "nema vremena" za danju raspravu cini se! Ili smo mi "nedovoljno kvalificirani" po njemu da bi obracao paznju! :D

Uglavnom tema opet postaje Intel vs AMD vs Nvidia posto nema kvalitetne rasprave vezane uz temu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 19:06 (Luka).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Luka kaže...

Drago "nema vremena" za danju raspravu cini se! Ili smo mi "nedovoljno kvalificirani" po njemu da bi obracao paznju! :D

Uglavnom tema opet postaje Intel vs AMD vs Nvidia posto nema kvalitetne rasprave vezane uz temu...

Imam vremena, ali nemam volje.

Svaki 13-godišnjak ili neka budala opće prakse misli da "kuži" o čemu se radi i na kraju obično "poantira" svoj post u ovoj temi "što vam uopće znače slova na kartici?!". 

U ovom slučaju znače tri milijarde dolara.

Onima koji u stvarnom životu nemaju za kavu i ovdje se javljaju s pitanjima u kojoj garaži kupiti najjeftinije komponente za svoj slaganac to se ne čini puno jer su čuli i za veće brojeve. U zemljama gdje se stvarno nešto radi i proizvodi, to je jako, jako veliki novac i postoje brojne debele i velike knjige koje se bave raznim detaljima baratanja s njime, a za koje većina onih koji se ovdje javljaju sa svojim "promišljanjima" nikad nije čula niti zna nešto o tome. 

Još čekam da mi netko točku po točku kaže gdje sam to pogriješio u mojih 7 točaka. Ivo (Malto) je rekao da se peta točka može uzeti i kao suprotni argument od onoga koji ja navodim. Cijenim njegov komentar u ovom slučaju, iako se ne slažem s njime.

Ima li netko nešto dodati substancijalno i on-topic svakako ću mu odgovoriti, bez obzira slaže li se sa mnom ili ne. 

Mlaćenje prazne slame bez ijednog konkretnog podatka mi nije zanimljivo.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 11:47 (Drago).
15 godina
protjeran

Imam vremena, ali nemam volje.

Svaki 13-godišnjak ili neka budala opće prakse misli da "kuži" o čemu se radi i na kraju obično "poantira" svoj post u ovoj temi "što vam uopće znače slova na kartici?!". 

U ovom slučaju znače tri milijarde dolara.

Onima koji u stvarnom životu nemaju za kavu i ovdje se javljaju s pitanjima u kojoj garaži kupiti najjeftinije komponente za svoj slaganac to se ne čini puno jer su čuli i za veće brojeve. U zemljama gdje se stvarno nešto radi i proizvodi, to je jako, jako veliki novac i postoje brojne debele i velike knjige koje se bave raznim detaljima baratanja s njime, a za koje većina onih koji se ovdje javljaju sa svojim "promišljanjima" nikad nije čula niti zna nešto o tome. 

Još čekam da mi netko točku po točku kaže gdje sam to pogriješio u mojih 7 točaka. Ivo (Malto) je rekao da se peta točka može uzeti i kao suprotni argument od onoga koji ja navodim. Cijenim njegov komentar u ovom slučaju, iako se ne slažem s njime.

Ima li netko nešto dodati substancijalno i on-topic svakako ću mu odgovoriti, bez obzira slaže li se sa mnom ili ne. 

Mlaćenje prazne slame bez ijednog konkretnog podatka mi nije zanimljivo.

drago, da te pitam za početak od kud ti pravo da nekoga tko se ne slaže s tobom nazivaš budalom? na ovo temi imamo primjera skoro u svakom tvom postu vidjeti da nekoga vrijeđaš. što si umislio da si dr. house?

u svom vrijeđanju se pozivaš na knjige o ekonomiji, te ističeš svoje znanje ekonomije, a oni koji govore suprotno su "neupućeni" u ekonomiju i neznalice, iako neki time zarađuju za život (dr. medicine (ako sam dobro zapamtio) koji se zadnjih 8 godina bavi ekonomijom). kad si tako veliki ekonomski stručnjak, možeš li nam reći svoje reference, da netko ne pomisli da lupetaš i da si ti zapravo onaj koji nema pojma, jer svi ljudi koji se slažu s ovim potezom i svi ekonomski stručnjaci koji su radili na problematici i donijeli takvu odluku o svojoj sudbini nazivaš lajbekima, jer normalno je da svi oni (mi) nemaju pojma kad ne misle kao ti.

3 milijarde znače u ovom slučaju za amd i oni su procijenili da im se to isplati. možeš reći što to znači za korisnike, osim druge naljepnice?

u svojih 7 točaka si pogriješio u tome što si zaboravio činjenicu da je amd taj koji zna svoje planove i koji je napravio istraživanje po kojem su zaključili da im se isplati ukinuti brand ati.

btw, meni je totalno svejedno kako se bilo koji proizvod zove, pa tako i GPU. kad kupujem stvari koje me trebaju poslužiti duže vrijeme pokušam naći neke testove i od nekoliko njih se dobije donekle realna slika stanja tržišta i tada kupujem ono što najviše odgovara mojim potrebama i budžetu. razumijem zašto se ne ukidaju navedeni brandovi poput bugattija, porschea, pa svi su čuli za njih, a ati? uzmi random 10.000 korisnika računala i pitaj ih što je ati, a što porsche, zatim uzmi random 10.000 ljudi na ulici u koje se ubrajaju i oni koji nikad nisu sjeli za računalo i pitaj ih isto, pa ćeš vidjeti koliko su ljudima važna ta 3 magična slova povezana u cjelinu.

EDIT:

slažem se s ovom odlukom i vjerujem da je to pametan potez, tako će vjerojatno povećati udio na oba tržišta, CPU i GPU...

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 16:14 (RaNzO).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice