Autor vjerovatno ima jako malo poznavanje religije i vjere kao podrucja koje mu nije bilo u fokusu, sve vjere i sve religije trapa u isti kos, cak se mogu i sloziti sa njim da je vecina religija u svijetu nepomirljiva sa naukom ali vjera u stvoritelja, u stvaranje kao proces neogranicen biblijskim motivima sest dana, ili sintoistickim mjesanjem pramordijalne juhe kopljem ili necim slicnim sa bilo koje strane svijeta, vjera je zaista nesto drugo i u to autor ne treba dirati.
Posto nisam krscanin sa biblijskim vizijama i antropomorfnim predstavama mogu iz drugog ugla sagledati neke stvari pa samo autoru uputiti dobronamjernu preporuku da prouci i druga stajalista prije nego ih omalovazi i negira. Znam samo da od starih tekstova u Galaksiji, od kosmologije do kvantne fizike, pa do danasnjeg doba dostupnosti naucnih informacija u momentu kad su nastale, moje uvjerenje u tvorca je samo bilo vece i vece jer u svemu oko nas mozemo vidjeti dokaze samo ako zelimo gledati.
Po čemu je vjerovanje u stvoritelja (bilo kakvog doživljaja i oblika) nešto posebno i nedodirljivo? Šta je odjednom stvoritelj postao univerzalna istina? Ne čitam dnevnu tiskovinu redovito pa sam očito preskočio taj dokaz koji je vjerovanje u stvoritelja postala nedodirljiva istina.
I kako to točno sve religije ne treba trpati u isti koš i zašto? Gdje je to bitna razlika u kršćanstvu, islamu, hinduizmu ili scientologije da su jedne za jedan koš, a druge za drugi koš? I koja je razlika između tih koševa? Kvalitativna, kvantitativna ili je jedan koš istinit, a drugi nije. I zašto?
Odlicno pitanje, bez pitanja i nema odgovora, a btw. ja nisam za slijepo slijedjenje nego za spoznavanje, zainteresuj se pa prouci sam, vidjet ces da ima razlike izmedju svake od religija u njihovim stavovima i ucenjima po pitanju o kojem raspravljamo a to je nauka i tehnologija, naravno ako te interesuje, mene je interesovalo pa sam postao vjernik praktikant.