Adobe napušta alate za iPhone

poruka: 142
|
čitano: 11.947
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Adobe napušta alate za iPhone".
18 godina
neaktivan
RE: Adobe napušta alate za iPhone
naxeem kaže...
kizo2703 kaže...

Svi ćemo prvo na brainwash kod Steve Poslića ,pa ćemo odmah promjeniti mišljenje! Mršti se  Just kidding!!

E sad : svi se pozivaju na jedan te isti blog post u kojem nigdje ne piše da je to službeni stav MS-a?! Ili je?

Zapravo kad sam pročitao ovo, ne vidim gdje to MS isključuje Flash?!

Zaključak u članku na Bugu je pogrešan. MS ne "podržava Apple u ukidanju Flasha", već samo tvrdi da je vis a vis videa HTML5 budućnost i bolje rješenje, napominjući da Flash i dalj ostaje bitan dio weba.

He goes on to identify H.264 as the best video codec for the job -- so much so that it'll be the only one supported in IE9's HTML5 implementation -- before turning to the dreaded subject of Flash. 

A.
18 godina
neaktivan
artfull kaže...
naxeem kaže...
kizo2703 kaže...

Svi ćemo prvo na brainwash kod Steve Poslića ,pa ćemo odmah promjeniti mišljenje! Mršti se  Just kidding!!

E sad : svi se pozivaju na jedan te isti blog post u kojem nigdje ne piše da je to službeni stav MS-a?! Ili je?

Zapravo kad sam pročitao ovo, ne vidim gdje to MS isključuje Flash?!

Zaključak u članku na Bugu je pogrešan. MS ne "podržava Apple u ukidanju Flasha", već samo tvrdi da je vis a vis videa HTML5 budućnost i bolje rješenje, napominjući da Flash i dalj ostaje bitan dio weba.

He goes on to identify H.264 as the best video codec for the job -- so much so that it'll be the only one supported in IE9's HTML5 implementation -- before turning to the dreaded subject of Flash. 

Znači, osim što si Apple fanboy, i slijep si? A nisi sposoban ni pročitati originalni post?

"We think H.264 is an excellent format. In its HTML5 support, IE9 will support playback of H.264 video only."

Dakle, gdje ti tu vidiš ukidanje Flasha? - Govori se o tome da će podržati isključiov H.264 kao format unutar HTML5. Ni riječi o ukidanju Flasha, nego upravo suprotno:

We work closely with engineers at Adobe, sharing information about the issues we know of in ongoing technical discussions. Despite these issues, Flash remains an important part of delivering a good consumer experience on today’s web.

Tako, da ne znam odakle tebi ili bilo kome drugačiji zaključak. Valjda morate poraditi na engleskom jeziku? - Shame on mešto sam se dao zavesti lošim prijenosom informacije i nisam odmah pogledao originalni blog.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
18 godina
neaktivan

a gdje sam ja rekao ( ti si ) da ukidaju flash? vidim da je čovo rekao da će podržati samo H.264 tako da ohladi. Uostalom mislim da je poanta bila flash je još dominantan al radimo na tome da ga zamijenimo.

A.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 23:15 (artfull).

0 0 hvala 0
17 godina

Kad se prica o Flashu onda imam dojam da pricate kao da se on ne razvija dalje a HTML da, sto je naravno krivo.

U neku ruku mi je drago ovo sto se desava jer ce se ovi iz Adobea morati probuditi (vec donekle jesu).

Zalim za starom dobrom Macromedijom Plač

'i'Think
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Flash se razvija i to prebrzo, a HTML standardi polako ... al standarda treba biti što se weba tiče, a flash to nije, flash samo koristi rupe i nameće se kao defakto standard, a to nije niti bi trebao biti iti jedan proizvod firme kojoj je jedina agenda profit.

A.

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
artfull kaže...

a gdje sam ja rekao ( ti si ) da ukidaju flash? vidim da je čovo rekao da će podržati samo H.264 tako da ohladi. Uostalom mislim da je poanta bila flash je još dominantan al radimo na tome da ga zamijenimo.

OK, zabrijao sam, ali iritira me tvoja opsjednutost Appleom i mržnja prema Flashu koja je nerealna. Opet ti "mi" - ti nisi Apple, nisi zaposlen u Appleu i nikako to da shvatiš.

Ne radite. Ti ne radiš ništa na tome da se zamijeni Flash.

A Appleu nije "jedina agenda profit"?! - LOL - Apple je fašistička firma kojoj je profit razlog za svakakva sranja, pa i mrcvarenje vlastitih fanatika glupim ograničenjima na svojoj platformi.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 23:33 (naxeem).
18 godina
neaktivan
naxeem kaže...
artfull kaže...

OK, zabrijao sam, ali iritira me tvoja opsjednutost Appleom i mržnja prema Flashu koja je nerealna. Opet ti "mi" - ti nisi Apple, nisi zaposlen u Appleu i nikako to da shvatiš.

Ne radite. Ti ne radiš ništa na tome da se zamijeni Flash.

radimo je u ovom slučaju microsoft ... briješ sorry ...

A.
18 godina
neaktivan

Oprosti, ali Microsoft ne radi na tome da se ukine Flash niti ga je ukinuo na IE9. A ni ti ne radiš u Microsoftu, pa opet ne možeš napisati "radimo". :)

18 godina
neaktivan
naxeem kaže...
artfull kaže...

A Appleu nije "jedina agenda profit"?! - LOL - Apple je fašistička firma kojoj je profit razlog za svakakva sranja, pa i mrcvarenje vlastitih fanatika glupim ograničenjima na svojoj platformi.

svakoj firmi je agenda profit ... apple u ovom slučaju ima nekoliko validnih razloga ... ne samo vezano za očuvanje svog bizinsa nego i za brigu o nekakvim standardima. To što se možda sad poklapa sa tim da je Adobe na udaru im ide na ruku. Međutim ja mogu shvatiti i tebe i one koji tvrde da je pogrešno nekog "prisiljavati" da koristi određene standarde ili alate koje mu propisuje firma za koju ( indirektno radi ) i Jobsov stav da ako želiš zarađivati za kruh na mojoj platformi onda radi kako ti ja kažem tj ne želim multiplatform filozofiju jer smatram da razvodnjava stvar i ne uzima dovoljno u obzir specifičnosti. Jel tebi teško shvatiti drugu stranu priče?

A.
18 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Oprosti, ali Microsoft ne radi na tome da se ukine Flash niti ga je ukinuo na IE9. A ni ti ne radiš u Microsoftu, pa opet ne možeš napisati "radimo". :)

Smisao je bio da sam zaključio po njegovom tekstu u blogu da je njihova poanta da se neće odreći flasha ( za sad ) al da rade na tome ... razmatraju druge mogućnosti i HTML5 i H.264 koje propagiraju i u appleu smatraju dobrim putem ... uostalom odakle ti znaš gdje ja radim :P

A.
18 godina
neaktivan
artfull kaže...
naxeem kaže...

svakoj firmi je agenda profit ... apple u ovom slučaju ima nekoliko validnih razloga ... ne samo vezano za očuvanje svog bizinsa nego i za brigu o nekakvim standardima. To što se možda sad poklapa sa tim da je Adobe na udaru im ide na ruku. Međutim ja mogu shvatiti i tebe i one koji tvrde da je pogrešno nekog "prisiljavati" da koristi određene standarde ili alate koje mu propisuje firma za koju ( indirektno radi ) i Jobsov stav da ako želiš zarađivati za kruh na mojoj platformi onda radi kako ti ja kažem tj ne želim multiplatform filozofiju jer smatram da razvodnjava stvar i ne uzima dovoljno u obzir specifičnosti. Jel tebi teško shvatiti drugu stranu priče?

Ne bih se složio. Apple se brine za očuvanje vlastite platforme, a zašto?

- linux sazrijeva i postaje čak upotrebljiv za desktop

- linux kao razvojna platforma za Javu, PHP, Rails i sl. postaje dovoljno dobar i jeftin

- MS se potpuno otvara. .NET je free, VisualStudio je free, SQL Server je free (u dobrom dijelu toga), Server 2008 R2 Web je skoro pa free, programi Spark tipa, .NET napreduje ogromnim koracima

- što Appleu ostaje? - Da, i PHP i Java i Rails, ali rijetko tko želi na Mac za te stvari. Nativno forsiraju C koji je smrt za razvoj bilo čega gdje nije nužan.

Multiplatform filozofija je nadmoćna: Java, .NET/mono, Silverlight, Flash, PHP, itd.. Cijeli svijet ide na unifikaciju platforme, a Apple forsira razvijanje u nativnim alatima?

IMHO, Steve je izgubija busolu, kako se kaže.

artfull kaže...
naxeem kaže...

Smisao je bio da sam zaključio po njegovom tekstu u blogu da je njihova poanta da se neće odreći flasha ( za sad ) al da rade na tome ... razmatraju druge mogućnosti i HTML5 i H.264 koje propagiraju i u appleu smatraju dobrim putem ... uostalom odakle ti znaš gdje ja radim :P

Pa znam sve bitne Microsoftovce pa znam da nisi :) A i ne vole MS-ovci toliko Apple.

Ne, Microsoft ne radi na tome da se odrekne Flasha, nego da prihvati jednostavniji H.264/HTML5 video. Flash nije video. Pročitaj članak ispočetka.

18 godina
artfull kaže...

uostalom odakle ti znaš gdje ja radim :P

Ja mislim da si ti Steve Jobs osobno! Izlanuo se

Sorry na offtopicu (nisam se mogao suzdržati)! Smijeh

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
18 godina
neaktivan
naxeem kaže...
artfull kaže...
naxeem kaže...

Ne bih se složio. Apple se brine za očuvanje vlastite platforme, a zašto?

- linux sazrijeva i postaje čak upotrebljiv za desktop

- linux kao razvojna platforma za Javu, PHP, Rails i sl. postaje dovoljno dobar i jeftin

- MS se potpuno otvara. .NET je free, VisualStudio je free, SQL Server je free (u dobrom dijelu toga), Server 2008 R2 Web je skoro pa free, programi Spark tipa, .NET napreduje ogromnim koracima

- što Appleu ostaje? - Da, i PHP i Java i Rails, ali rijetko tko želi na Mac za te stvari. Nativno forsiraju C koji je smrt za razvoj bilo čega gdje nije nužan.

Multiplatform filozofija je nadmoćna: Java, .NET/mono, Silverlight, Flash, PHP, itd.. Cijeli svijet ide na unifikaciju platforme, a Apple forsira razvijanje u nativnim alatima?

IMHO, Steve je izgubija busolu, kako se kaže.

Mišljenja sam da i Linux ( koji je očigledno odavno dozrio al nikako da napravi nekakav iskorak jer mu zapravo fali nekakav S.Jobs ili Gates da ga zastupa, kao što sam nedavno pročitao dobar članak ) i win i OSX i štogod imaju mjesto pod suncem. Svaki od njih ima svoje prednosti i dobro je kad ti znaš zašto razvijaš nešto za MS platforme, a ja znam zašto preferiram apple ove platforme.

Zatvoren sistem, a zatvorenim sistemom smatram iPhoneOS, a ne OSX - ima svoje prednosti i nije nužno loš kad nasuprot sebi ima jednako moćne ili moćnije otvorene i "otvorene" alternative. Ja bih bio djelomično nesretan čovjek da me netko natjera da radim isključivo na win platformi i hp hardwareu. Jednostavno ne uživam u njihovoj estetici i filozofiji.

O tome gdje bi bili da nema applea, i obratno gdje bi apple bio da nema MSa mislim da tebi ne trebam pričati. Tko je ovdje "tama" a tko "svijetlo" je sasvim osobna stvar.

A.
18 godina
neaktivan

artfull kaže...
naxeem kaže...

Pa znam sve bitne Microsoftovce pa znam da nisi :) A i ne vole MS-ovci toliko Apple.

Ne, Microsoft ne radi na tome da se odrekne Flasha, nego da prihvati jednostavniji H.264/HTML5 video. Flash nije video. Pročitaj članak ispočetka.

naravno da znam koliko toliko što je flash i da ne brkam osnovne pojmove i tehnologije. Iako nisam programer, svakodnevno radim sa njima, a i sam sam se često služio flashom, iako smo ga u zadnjih god, ili dvije gotovo potpuno zamijenili i izbacili iz upotrebe u vlastitim aplikacijama i webovima.

A.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
 Ja bih bio djelomično nesretan čovjek da me netko natjera da radim isključivo na win platformi i hp hardwareu. Jednostavno ne uživam u njihovoj estetici i filozofiji.

O tome gdje bi bili da nema applea, i obratno gdje bi apple bio da nema MSa mislim da tebi ne trebam pričati. Tko je ovdje "tama" a tko "svijetlo" je sasvim osobna stvar.

U ovome je i problem kad se priča s tobom.

Mene ne zanima na čemu radim, glavno da se posao obavi brzo i bez problema.

Da li će to biti Acer, hp, lenovo, dell, Win, Osx ili linux me ne zanima.

Trenutačno sam vezan za win i nemam potrebe za ičim drugim, ako me život i posao dovuku do toga da mi je bolje kupiti Mac kupiti ću ga s jednakim osjećajima (tj. s apsolutno nikakvim emocijama) kao kad sam kupovao pc.

Mislim da mi je razmišljati o bilo kakavim filozofijama, užitcima, "tami" i "svjetlu" jednostavno nonsens (ova riječ mi je baš zakon) kad se radi o alatu što računalo jest.

Estetika je subjektivno važna, meni ne igra ulogu, radije ću sam nešto složiti nego da estetiku moram platiti.

Win ili OSx, jednaka je dvojba između kombinirki i špicangi, svak je dobra ak je koristiš kak spada.

Off topičarim ali nisam jedini pa me nije brigaSmijehNevinašce

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 0:52 (wyks).
18 godina
neaktivan
wyks kaže...
artfull kaže...
 Ja bih bio djelomično nesretan čovjek da me netko natjera da radim isključivo na win platformi i hp hardwareu. Jednostavno ne uživam u njihovoj estetici i filozofiji.

U ovome je i problem kad se priča s tobom.

Mene ne zanima na čemu radim, glavno da se posao obavi brzo i bez problema.

Da li će to biti Acer, hp, lenovo, dell, Win, Osx ili linux me ne zanima.

Trenutačno sam vezan za win i nemam potrebe za ičim drugim, ako me život i posao dovuku do toga da mi je bolje kupiti Mac kupiti ću ga s jednakim osjećajima (tj. s apsolutno nikakvim emocijama) kao kad sam kupovao pc.

Mislim da mi je razmišljati o bilo kakavim filozofijama, užitcima, "tami" i "svjetlu" jednostavno nonsens (ova riječ mi je baš zakon) kad se radi o alatu što računalo jest.

Estetika je subjektivno važna, meni ne igra ulogu, radije ću sam nešto složiti nego da estetiku moram platiti.

Win ili OSx, jednaka je dvojba između kombinirki i špicangi, svak je dobra ak je koristiš kak spada.

Off topičarim ali nisam jedini pa me nije brigaSmijehNevinašce

Poštujem, al meni nije isto ... vidi ovaj članak:

http://www.engadget.com/2010/04/30/entelligence-technology-is-fashion-and-the-new-fashion-is-techn/

donekle se slažem.

A.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

http://www.engadget.com/2010/04/30/entelligence-technology-is-fashion-and-the-new-fashion-is-techn/

donekle se slažem.

Računala su među rijetkim stvarima koje možeš koristiti za ozbiljan rad i za zabavu.

Zato je ovdje nastala podjela na ljude koji na računala gledaju kao (nužno zlo) alat i na ljude koji uživaju u njima. Osobno sam na polovici tj. neću se vezati ni za jedan komad tehnologije ali koristim ih s guštom. Kada dođe nešto bolje, praktičnije promjeniti ću opremu bez ikakvih emocija.

Ako će istovremeno ta oprema biti lijepa tim bolje, ali od toga neću raditi preveliku strku.

Ti imaš strast(?) prema Appleu i to ti nitko nema pravo osporiti (pametujem isprike), kao što neki ljudi uživaju u posebnom brandu auta, motora... Ali mislim da u društvu nije baš popularno stalno pričati o tome kako je ta stvar dobra, bolja, lijepša (što i je slučaj s Appleom u nekim kategorijama). Netko ima strast prema Audi-u i kakva bi bila njegova reakcija da svaki put kad on kaže nešto pohvalno za Audi netko ga poklopi s BMW-om. lako se desi i obratno ali zato se u zdravoj raspravi pokušava to izbjeći.

Neki se zasite toga, imaju kratak fitilj pa možda napišu bedastoće ali mislim da je dio krivice i na onome tko to isprovocira. Neki odu u totalnu krajnost (kak bi rekli piz*arije) ali takve moraš ignorirati jer takvi ljudi su vrlo često osinje gnijezdo i iz prepirke s njima ispadneš bedast što si se uopće kačio s njima.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
18 godina
neaktivan
wyks kaže...
artfull kaže...

donekle se slažem.

Računala su među rijetkim stvarima koje možeš koristiti za ozbiljan rad i za zabavu.

Zato je ovdje nastala podjela na ljude koji na računala gledaju kao (nužno zlo) alat i na ljude koji uživaju u njima. Osobno sam na polovici tj. neću se vezati ni za jedan komad tehnologije ali koristim ih s guštom. Kada dođe nešto bolje, praktičnije promjeniti ću opremu bez ikakvih emocija.

Ako će istovremeno ta oprema biti lijepa tim bolje, ali od toga neću raditi preveliku strku.

Ti imaš strast(?) prema Appleu i to ti nitko nema pravo osporiti (pametujem isprike), kao što neki ljudi uživaju u posebnom brandu auta, motora... Ali mislim da u društvu nije baš popularno stalno pričati o tome kako je ta stvar dobra, bolja, lijepša (što i je slučaj s Appleom u nekim kategorijama). Netko ima strast prema Audi-u i kakva bi bila njegova reakcija da svaki put kad on kaže nešto pohvalno za Audi netko ga poklopi s BMW-om. lako se desi i obratno ali zato se u zdravoj raspravi pokušava to izbjeći.

Neki se zasite toga, imaju kratak fitilj pa možda napišu bedastoće ali mislim da je dio krivice i na onome tko to isprovocira. Neki odu u totalnu krajnost (kak bi rekli piz*arije) ali takve moraš ignorirati jer takvi ljudi su vrlo često osinje gnijezdo i iz prepirke s njima ispadneš bedast što si se uopće kačio s njima.

naravno , meni je računalo alat i previše provedem vremena na njemu da ne bih brinuo kako mi izgleda, koliko mi je kvalitetan ekran i koliko mi je ugodan i stabilan OS, dakle nije sve u estetici al nije ni nebitno ( kao što je lik napisao - My wrist watch and automobile were chosen in no small part due to aesthetics -- so why not my phone, desktop or laptop? )

. Od samog početka sam bio okrenut više Macu, nekad davno PC je bio zaista inferioran u svakom pogledu, kad smo slagali dva 21 radiusa na Prve PowerPcje ( pre G3 ) na windowsima je to bila ljuta egzotika. S vremenom sam bio prisiljen koristiti sve platforme al i dalje mi je najugodnije sjesti za OSX i Mac ...

nebitno, da sam tjedno na putu sigurno bi me zanimala audi / bmw problematika više nego me sad zanima i dobrano bih isprobao i jedno i drugo i treće kao i sad :).

A.
18 godina
neaktivan

Estetika je bitna za kućno računalo koje stoji u dnevnom boravku, ali ne za računalo za rad. U poslovnoj primjeni estetika je nebitna, a u svakoj primjeni (osim izložbene) manje je bitna od funkcionalnosti.

Ne određuju samo korisnici platforme, već i razvijatelji softvera. Ako razvoj aplikacije X za OSX košta 200k, a za Win 100k, treba biti budala pa krenuti na OSX. Količina aplikacija i zastupljenost vrlo su bitni za razvoj platforme i Microsoft je to shvatio: besplatni alati, besplatna edukacija plus najmodernija tehnologija daju ultimativnu platformu.

Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

estetika nije najbitnija ali je bitna. pričam i o estetici OSa i svakog software, a to je onda povezano i sa funkcionalnoscu, a  OSX platforma je savršeno funkcionalna kao i win. Hoćeš reci da razvijanje softwarea generalno vise košta za OSX platformu? Ili da misliš da se više isplati razvijati sw za Msoft jer je rašireniji? I jedno i drugo smatram uvjetno rečeno istinom i neistinom. 

A.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 11:00 (artfull).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Estetika je pitanje ukusa, pa radije ne bih o tome, jer meni OSX nije lijep. Ima krasne touchpad mogućnosti i to je zakon.

Da, više se isplati, ne samo zbog raširenosti, već i razvojnih alata i tehnologije; Microsoft trenutno ima najmoderniji jezik (C#) i najbolju platformu (.NET).

18 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Estetika je pitanje ukusa, pa radije ne bih o tome, jer meni OSX nije lijep. Ima krasne touchpad mogućnosti i to je zakon.

Da, više se isplati, ne samo zbog raširenosti, već i razvojnih alata i tehnologije; Microsoft trenutno ima najmoderniji jezik (C#) i najbolju platformu (.NET).

Zaboravio si uz .NET spomenuti i WPF - prenaprednu stvar za prezentacijski sloj aplikacije :)

Potpis ;)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice