Adobe napušta alate za iPhone

poruka: 142
|
čitano: 11.926
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Adobe napušta alate za iPhone".
16 godina
neaktivan

Cini se da situacija polako izmice kontroli, nije mi jasan samo Adobe koji kraj toliko kritika zbog flasha nije jednostavno otkantao flash i izvukao shockwave iz naftalina (koji je kudikamo bolji i brzi). Ovako samo primaju udarce zbog tehnologije koja bas i nije dobro rijesena.

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan

Potpuno se slažem, ali mislim da je Adobe trebao biti još oštriji prema Appleu i povući neke drastične mjere.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
19 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Adobe napušta alate za iPhone
naxeem kaže...

Potpuno se slažem, ali mislim da je Adobe trebao biti još oštriji prema Appleu i povući neke drastične mjere.

Tipa? Nemogu/neisplati im se ici protiv Applea, kada si Jobs nest utuvi u glavu mora tako biti, mogli su dici eventualno tuzbu ali to bi takoder trajalo godinama. Ovako... Pametniji popustaBelji se

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
18 godina
neaktivan

Mogli su ići silom - zaustaviti razvoj i povući iz prodaje sve vezano za OSX. Apple bi izgubio najvažniji dio platforme, Adobe ima backup na Windowsima koji su im ionako bolji.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan

Mislim da polako dolazi kraj flashu, a ovo je samo jedan u nizu udaraca...

Youtube polako prelazi na html5, apple ih ignorira, sve manje stranica bira flash kao opciju prezentacije sadržaja...

Definitivno početak kraja jednog razdoblja...

3 12 hvala 0
17 godina
odjavljen

Stvarno dobra ideja ignorirati player koji je instaliran na 99% računala spojenih na internet.

Way to go Apple. Razbahatili se malo. Kako bi išla prodaja iMacova i MacProa da nema Adobe paketa za OSX...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 20:23 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
15 0 hvala 0
18 godina
MatkoBB kaže...

Youtube polako prelazi na html5, apple ih ignorira, sve manje stranica bira flash kao opciju prezentacije sadržaja...

Mislim da polako dolazi kraj Apple-u :)
Pocinje jedno krasno razdoblje :)

I'm going woo woo
17 godina
MatkoBB kaže...

Googleov Chrome ce dolaziti za preinstaliranim Flash Playerom

Takoder se prica i za Chrome OS...

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Kako bi išla prodaja iMacova da nema Adobe paketa za OSX...

LOL Tko to kupuje iMac zbog Adobea?

17 godina
vjeko kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Ti se salis ili?

Sigurno ne kupuju svi Mac Pro zbog ovih alata.

Ja znam nekolicinu firmi koji imaju iMaca za rad na Photoshopu.

17 godina
odjavljen
vjeko kaže...

MacPro kupuju većinom dizajneri (ili se varam?) i slični profesionalci (i "profesionalci") koji žive od obrade slike. Neznam jesam što propustio, ali Adobe CS paket je namijenjen tome. Nema novog Adobe paketa za OSX i ode velik dio klijenata.

EDIT: MacPro. My bad, postajem neoprezan.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 20:22 (Sum_of_all_fears).
18 godina
vjeko kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Vjerovatno je mislio na MacPro...

I'm going woo woo
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Vjerovatno je mislio na MacPro...

Ups Sramim se

Upravo to - MacPro. Ali on nije bitan, bitna je podrška za OSX di god se on vrtio.

17 godina
neaktivan

Veliki broj Amerikanaca koristi Appleove proizvode. Kada bi Adobe povukao sa trzista svoje proizvode namjenjene za OSX, steta bi bila obostrana. Vecina bi ostala na starim Adobe proizvodima duze vremena, a do tada bi nastao prostor za konkurentske firme... My opinion :D

Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz Asus P5K-V Kingston HyperX 2GB DDR2-800 WD 500GB 7200 16MB WD 320GB 7200 16MB WD 250GB 5400 8MB Ext. WD640 7200 16MB
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
vjeko kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Pitaj artfulla :)

ontopic:

Ne znam zašto je ovo tako strašna vijest - pa ipak je Apple odlučio ne dozvoliti portane aplikacije i što bi sad Adobe trebao? Silovati nešto što nitko neće koristiti? Pa time niti ne nanose štetu Appleu, štetu bi ima nanijeli tek da se u potpunosti odreknu njihove platforme. Ionako im Windows korisnici čine više od 50% prodaje, mogu komotno ugasiti razvoj za Mac platformu. Pisijaši bi ionako ostali pisijaši, dok bi barem dio Macovaca prešao na PC platformu. Ovako, Adobe samo štedi, ništa više od toga.

Najgluplje što sada mogu napraviti, ako se žele zaratiti s Appleom je izbaciti nekakav cool i zaista koristan kreativni softver za iPad. Baš me zanima... :)

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 20:44 (Veliki Brat).
18 godina

Adobe bi trebao u suradnji sa Microsoftom, HPom, Dellom itd. lijepo ponudit neku akciju prodaja PC-Windows based računala sa 20-30% manjom cijenom za sve Adobe programe.

16 godina
neaktivan

To ne smiju, jer bi to onda bila nelojalna konkurencija.

18 godina

Adobe bi trebao preusmjeriti svoj razvoj za Mac na Linux, no ne vjerujem da će se to ikada dogoditi.

Većina grafičara koje znam uopće ne razmišlja o Windowsima za rad s Photoshopom, tako da je velik broj korisnika Maca tu zbog takvih alata. Kad bi Adobe prestao razvijati za Mac (što se sigurno neće dogoditi) kroz duži period bi zadao udarac Appleu, ali i sebi.

There's no business like showbusiness
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Mogli su ići silom - zaustaviti razvoj i povući iz prodaje sve vezano za OSX. Apple bi izgubio najvažniji dio platforme, Adobe ima backup na Windowsima koji su im ionako bolji.

Slazem se, ali ocito iz njima poznatog razloga nisu, nesto ih je sprijecavalo. Sumnjam da su dobre duse Nevinašce

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
18 godina
neaktivan
koji naivni komentari. jel vi uopće imate ideju kako dd i korporacije tipa Adobe a funkcioniraju?? Pretpostavimo da im OSX platforma donosi 20-30% profita, neka, vjerojatno sam konzervativan obzirom je u USA i šire Apple+OSX udarna content creation platforma za adobeove high end preskupe aplikacije. Srušiti se za 30ak posto u godinu dana ne bi tako lako prezivili. Da ne pričam da bi se taj potez odrazio i daleko gore na cijenu dionica, otvorio vrata raznim spekulacijama, takeoverima i slično sto bi itekako pogodovalo konkurenciji. Istim potezom otuđili bi najvjerniju bazu korisnika ( i najozbiljniju i najbogatiju ) i developera. Sve skupa rezultiralo bi pretvaranjem Adobea u trecerazrednu firmu koju bi za par godina apple i msoft i ostali raznim buyoverima i vlastitim razvojem pokopali.

Adobe i dalje živi od applea i njegovih korisnika a ne obratno. kao i msoft koji prodaje svoj office i windowse i xbox i mac korisnicima premda Apple ima i prodaje i alternativu. Isto bi uradio i Adobe da apple i izda svoj CS "killer" .
A.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Postoji nacin. Ponuditi svoja softverska rijesenja i na linux platformi, nakon toga otkantati MacOS. Prvo bi apple korisnici trpali linux na svoje macove da bi nakon nekog vremena shvatili da bi jeftinije prosli sa PC-em i otkantali apple u potpunosti (govorim o proficima kojima je racunalo samo alat, a ne o fanboyevima).

That's all it takes. A ti sad reci da nije tako. Pitanje je samo zeli li Adobe ici tako daleko s time, mozda se ipak ne zele spustati na razinu applea, tko zna. Zato jer to neupitno sa sobom donosi i odredenu negativnu reputaciju (koju je apple na sebe vec navukao otkantavsi flash).

16 godina
protjeran

David protiv golijata? To samo u bibliji prolazi....

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
rubbish! u godinama u kojima bi Adobe po ugovoru morao podrzavati i krpati CS5 a možda i dalje CS6 korisnici bi se držali Postojeceg paketa. Eventualno bi vrtili novi CS (piratski) pod windowsima i to u virtualizaciji kao sto smo i koristili godinama u OS9 pod OSX om pomoću rossete jer je ljenoguzi Adobe kasnio preko dvije godine sa portom CSa na OSX. Dakle ništa novo. Do tad bi apple i netko drugi razvio svoj PS, illustrator i indesign.
A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

O, da, jer takav software nastaje preko noci. Da ne spominjem koliko patenata adobe drzi u tom podrucju.

17 godina

Odbacivanje MacOS-a bi nastetilo ne samo Adobeu vec i Appleu, barem kratkorocno i ja sam svakako protiv razmisljanja da Adobe odkanta Apple.

Dugorocno se tesko moze predvidjeti... previse je tu promjenjivih varijabli.

To bi svrstalo u kos skupa sa Appleom. Apple preskace danasnji web i prica o ultimativnom web iskustvu, a veelika vecina webova ima neki dio u flashu.

Tako bi i Adobe zatvorio oci i odkantao svoje Mac korisnike, sto je promasaj kao sto je i Appleov.

Trenutacno je Apple u boljoj poziciji i koristi brute force sto izaziva ushicenost (da budem blag) kod iZajednice i gadenje ostalih.

Adobe se u zadnje vrijeme sve vise priblizava Googleu pa cak i Microsoftu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
O da, i Adobe je vidio kako dolazi FC pro i Aperture etc i ubija ih na vlastitom terenu. pretpostavljam da u video i foto softu na patenata? par stotina miljuna ili koja milijarda dolara i par buyouta sa crosslicencama i problem je rješen. Adobe ne želi ići tamo.
A.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
artfull kaže...
rubbish! u godinama u kojima bi Adobe po ugovoru morao podrzavati i krpati CS5 a možda i dalje CS6 korisnici bi se držali Postojeceg paketa. Eventualno bi vrtili novi CS (piratski) pod windowsima i to u virtualizaciji kao sto smo i koristili godinama u OS9 pod OSX om pomoću rossete jer je ljenoguzi Adobe kasnio preko dvije godine sa portom CSa na OSX. Dakle ništa novo. Do tad bi apple i netko drugi razvio svoj PS, illustrator i indesign.

Jedina pametna od tebe u danje vrijeme (bez uvrede! Osmijeh). Virtualizaciju moze svatko napraviti na OSX-u a i nije neki problem skinuti piratski CS paket za windowse.

Definitivno bi to bilo los potez za Adobe.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
O da, i Adobe je vidio kako dolazi FC pro i Aperture etc i ubija ih na vlastitom terenu. pretpostavljam da u video i foto softu na patenata? par stotina miljuna ili koja milijarda dolara i par buyouta sa crosslicencama i problem je rješen. Adobe ne želi ići tamo.

FC nije konkurencija AE, zato jer AE radi i na windowsima i ima integraciju sa dosta aplikacija. Nadalje Aperture je u usporedbi sa Photoshopom stvarno david protiv golijata, a kako je Ansha rekao to samo u bibliji prolazi...

Mislim ono, toliko je relevantan da ja za njega nikad cuo nisam (a bavim se racunalnom grafikom), da ne bude zabune za FC sam cuo, to je kudikamo ozbiljniji komad softvera.

Ne mozete reci da je situacija jednostavna jer to nije, bog zna kakve ce jos Adobe karte odigrati i sto sve oni smatraju prihvatljivim.

18 godina
neaktivan
artfull kaže...

Najprije pričaš stvari koje su netočne, a potom ili prepisuješ tuđa mišljenja (nebi me čudilo, jer za sve vas Apple zelote misli Stevo) ili ne znaš vlastiti jezik - "Adobe ne želi ići tamo" nema nikakvog smisla u hrvatskom jeziku.

17 godina

iPhone je skup, a funkcionira jer su donedavno svi pametni telefoni bili skupi. Tko nije imao za pametni telefon kupio je za jednu kunu obični. Već danas se kod T-coma može kupit Android telefon za 100 kuna uz 150 pretplatu. Vjerujem da će se za godinu dvije Andorid mob moći kupiti za 1 kunu uz tarifu 60. Isto tako vjerujem da će iPhone nastojati zadržati cijenu. Na kraju bi im se moglo dogoditi isto što i sa računalima, da velika većina pametnih telefona bude na Androidu i da nikoga neće zanimati što podržava, a što ne podržava iPhone kao što danas nikoga ne zanima činjenica da njihova računala loše podržavaju igre. Tko se hoće igrati ne kupuje njihovo računalo, a moglo bi se dogoditi da tko će htjeti normalno vidjeti web stranice na mobitelu neće kupovati iPhone.

6 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice