Acer Aspire Ethos

poruka: 14
|
čitano: 2.845
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Acer Aspire Ethos".
16 godina
protjeran
Acer Aspire Ethos

Lijepo izgleda, samo ne kužim ovo 1.28T diska na dva diska, šta se može staviti dva diska u lapŠutim? He malo sam zaostao, ali ako je tako onda odmah idu dva SSD-a Šutim 

ps. Još sam oda stave barem jedan usb 3.0 Smijeh 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 7:28 (Lex Luthor).

0 0 hvala 0
17 godina
Acer Aspire Ethos

Vec dugo vremena postoje laptopi u koje se mogu stavit 2 diska. Samo su uvijek to bili veci modeli koji su bili dosta skupi jer treba i mjesta za 2 diska. A inace ta 2 diska se onda spoje u raid da se moze paralelno citat i pisat s njih sto udvostrucuje i performanse i kapacitet.

1 0 hvala 0
18 godina
Acer Aspire Ethos

Jos kad bi Acer poceo isporucivati Windows-e u Pro i Bussines verziji bio bi i prodavaniji. Kod nas samo Home edicije = bljak.

Dva diska se uglavnom u vece mogele mogu ubaciti, imao sam doma takvog acera. Imaju cak i slobodan mini PCI-ex slot pa mozes ubaciti TV karticu ili dodatnu wifi karticu ili nesto trece.

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
RE: Acer Aspire Ethos

Nemoraju nužno biti veći i skuplji modeli, ja u svojoj toshibi već godinu i po imam dva diska, kupljena je prije dvije godine za 6500 kn,a sada vjerojatno košta puno manje, ali on topic Acer baš dobro izgleda.

Hočemo više Linux tema u BUG-u i Mreži :-)
16 godina
neaktivan
Acer Aspire Ethos

Nije mi jasno zašto u zadnje vrijeme viđam sve više prijenosnika s touchpadom više na lijevoj strani, ja sam dešnjak, kao i većina, pa mi ovakva gimnastika nimalo ne odgovara Namigiva, a ni mom karpalnom tunelu ne pogoduje, nije moguće da prave prostor za 2 diska na uštrb ergonomije.

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
agota5 kaže...

Nije mi jasno zašto u zadnje vrijeme viđam sve više prijenosnika s touchpadom više na lijevoj strani, ja sam dešnjak, kao i većina, pa mi ovakva gimnastika nimalo ne odgovara Namigiva, a ni mom karpalnom tunelu ne pogoduje, nije moguće da prave prostor za 2 diska na uštrb ergonomije.

Mislim da to ima veze sa polozajem desne ruke pri pisanju

16 godina
protjeran

Ideeešššš pa to onda idu odmah dva malo brža SSD-a od 32gb i deri mileee!!!!!!!!!!!

17 godina
neaktivan
Renesis kaže...

Vec dugo vremena postoje laptopi u koje se mogu stavit 2 diska. Samo su uvijek to bili veci modeli koji su bili dosta skupi jer treba i mjesta za 2 diska. A inace ta 2 diska se onda spoje u raid da se moze paralelno citat i pisat s njih sto udvostrucuje i performanse i kapacitet.

Za udvostrucit performanse i kapacitet bi ti trebala barem 3 diska u RAID 5

16 godina
Acer Aspire Ethos

Ovaj Acer Aspire Ethos sliči na neke Sony Vaio laptope.

0 0 hvala 0
17 godina

Kolko ja znam mozes spojit 2 diska u raid 0, imas zbroj oba kapaciteta, a performanse su podvostrucene jer oba diska pisu paralelno jedan npr. samo parne bitove, drugi samo neparne. Raid 5 osim poboljsanja performansi sluzi za zastitu podataka, ako se neki od diskova pokvari, jer ih zna rekonstruirat.

http://www.pcguide.com/ref/hdd/perf/raid/levels/singleLevel0-c.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 17:03 (Renesis).
17 godina
neaktivan
metak kaže...
agota5 kaže...

Mislim da to ima veze sa polozajem desne ruke pri pisanju

Ima veze sa time sto prije nije bas bilo tipkovnica sa numerickim dijelom te ako odsjeces taj dio vidjet ces da je touchpad na sredini...

17 godina
neaktivan
Renesis kaže...

Kolko ja znam mozes spojit 2 diska u raid 0, imas zbroj oba kapaciteta, a performanse su podvostrucene jer oba diska pisu paralelno jedan npr. samo parne bitove, drugi samo neparne. Raid 5 osim poboljsanja performansi sluzi za zastitu podataka, ako se neki od diskova pokvari, jer ih zna rekonstruirat.

http://www.pcguide.com/ref/hdd/perf/raid/levels/singleLevel0-c.html

U potpunosti si u pravu, ispričavam se na nenamjernom širenju dezinformacija!

PS. Postavljanje 2 diska u raid 0 na laptopu ima smisla ako i samo ako vam podaci na tim diskovima nisu ni najmanje bitni. Kao prvo zato što su fileovi distriburani na oba diska i ako jedan rikne ili pukne raid polje by by podaci, a kao drugo sama ideja raid controlera inegriranog u ploču laptopa baš ne odiše pouzdanošću.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.3.2010 17:46 (Glamdring).
16 godina
protjeran
Acer Aspire Ethos

5.1-kanalni zvučnički sustav

Ovo je u najmanju ruku presmješno.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

5.1 već postoji neko vrijeme (bar na Acerima)... Ako ništa drugo, barem za spojiti vanjske 5.1 zvučnike za po doma.

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.3.2010 19:19 (D4RKL1NG).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice