Nikad ne reci nikad :)
Ray tracing u igrama bi bila prava stvar. Prije 15 godina smo igrali Tetris, a sada Crysis. Ray tracing ce kad tad doci i do igrača.
Nikad ne reci nikad :)
Ray tracing u igrama bi bila prava stvar. Prije 15 godina smo igrali Tetris, a sada Crysis. Ray tracing ce kad tad doci i do igrača.
"...a zašto je i čitav koncept ray-tracinga na osobnim računalima uglavnom neisplativ i nepotreban možete vidjeti..."
Moram reći da mislim da si posve u krivu Drago. Trenutno nemamo računala dovoljno snažna za real-time RT, ali kada budemo imali, nema nikakvog razloga da se s poligonalnog renderinga i rasterizacije riješimo jednom za svagda.
Postoje mnoge metode koje se mogu koristiti da RT bude isplativ, a jedna je i voxel octree koji je sasvim OK i enormno bolja opcija od rasterizacije i poligona ili RT-a i poligona. Pročitaj malo o tome ovdje.
da vidim kak bi crysis štekao na ovom.hihiihih
Moram reći da mislim da si posve u krivu Drago. Trenutno nemamo računala dovoljno snažna za real-time RT, ali kada budemo imali, nema nikakvog razloga da se s poligonalnog renderinga i rasterizacije riješimo jednom za svagda.
Postoje mnoge metode koje se mogu koristiti da RT bude isplativ, a jedna je i voxel octree koji je sasvim OK i enormno bolja opcija od rasterizacije i poligona ili RT-a i poligona. Pročitaj malo o tome ovdje.
Hvala na linku, ali moram reći da se ne radi o mom stavu već jednostavno o vijesti u kojoj prenosim podatke.
Dakle, u ovom trenutku nemam nikakvo mišljenje o tome da li će RT jednoga dana biti mainstream ili ne, ili će, kao što sugeriraju na Ars Technici, doći do nekog hibridnog RT-rasterizacijskog rješenja.
nek dođe do igrača pa da ja maxwell render upogonim na tome.
za 7-8 godina ćemo imat GPU-ove sposobne prožvakat 800 TFLOPS-a.Ako su sad najjači GPU-ovi oko (2?) TFLOPS-a znači kad bi se tehnologija i sporije razvijala opet bi imali takve GPU-ove za max. 10-11 godina...
Hvala na linku, ali moram reći da se ne radi o mom stavu već jednostavno o vijesti u kojoj prenosim podatke.
Dakle, u ovom trenutku nemam nikakvo mišljenje o tome da li će RT jednoga dana biti mainstream ili ne, ili će, kao što sugeriraju na Ars Technici, doći do nekog hibridnog RT-rasterizacijskog rješenja.
Ma da, ali izgledalo je kao da je tvoje mišljenje da je RT neisplativ i nepotreban, te da to podupireš člankom s AT-a.
Mislim da je RT budućnost baš u kombinaciji koju sam spomenuo, jer je poligonalna grafika i tehnički i zahtjevima narasla na dinosaura epskih proporcija. Svijetu grafike treba nešto što će omogućiti napredak, a poligoni to nisu, barem se ja slažem s tom strujom.
Svakako pročitaj "članak" jer je interesantan ako te imalo zanima materija, odnosno budućnost grafike.
za 7-8 godina ćemo imat GPU-ove sposobne prožvakat 800 TFLOPS-a.Ako su sad najjači GPU-ovi oko (2?) TFLOPS-a znači kad bi se tehnologija i sporije razvijala opet bi imali takve GPU-ove za max. 10-11 godina...
Za RT nije potrebno 800 TFLOPS-a; radi to i na današnjem hardveru glatko kod jednostavnih scena, a kod kompleksnih skoro pa u real-timeu.
Hehe. Nakon ageia hardwera ajmo ovako šta. Samo bi izmišljali dodatne komponente, a sve na kraju lijepo završi na grafičkoj.
Za par godina čemo tu tehnologiju koristiti naveliko.
.
ako se na varam, zar 3D Mark Vantage podrzava ray-tracing?