800 teraflopsa za ray-tracing

poruka: 10
|
čitano: 1.562
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "800 teraflopsa za ray-tracing".
17 godina
neaktivan

Nikad ne reci nikad :)

Ray tracing u igrama bi bila prava stvar. Prije 15 godina smo igrali Tetris, a sada Crysis. Ray tracing ce kad tad doci i do igrača.

:)

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

"...a zašto je i čitav koncept ray-tracinga na osobnim računalima uglavnom neisplativ i nepotreban možete vidjeti..."

Moram reći da mislim da si posve u krivu Drago. Trenutno nemamo računala dovoljno snažna za real-time RT, ali kada budemo imali, nema nikakvog razloga da se s poligonalnog renderinga i rasterizacije riješimo jednom za svagda.

Postoje mnoge metode koje se mogu koristiti da RT bude isplativ, a jedna je i voxel octree koji je sasvim OK i enormno bolja opcija od rasterizacije i poligona ili RT-a i poligona. Pročitaj malo o tome ovdje.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 10:57 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

da vidim kak bi crysis štekao na ovom.hihiihih 

zakleti amdowac! zeli propast svim megalomanskim kompanijama!

1 0 hvala 0
18 godina
RE: 800 teraflopsa za ray-tracing
naxeem kaže...

Moram reći da mislim da si posve u krivu Drago. Trenutno nemamo računala dovoljno snažna za real-time RT, ali kada budemo imali, nema nikakvog razloga da se s poligonalnog renderinga i rasterizacije riješimo jednom za svagda.

Postoje mnoge metode koje se mogu koristiti da RT bude isplativ, a jedna je i voxel octree koji je sasvim OK i enormno bolja opcija od rasterizacije i poligona ili RT-a i poligona. Pročitaj malo o tome ovdje.

Hvala na linku, ali moram reći da se ne radi o mom stavu već jednostavno o vijesti u kojoj prenosim podatke.

Dakle, u ovom trenutku nemam nikakvo mišljenje o tome da li će RT jednoga dana biti mainstream ili ne, ili će, kao što sugeriraju na Ars Technici, doći do nekog hibridnog RT-rasterizacijskog rješenja.

This space for rent!
18 godina
neaktivan

nek dođe do igrača pa da ja maxwell render upogonim na tome.

Potpis
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

za 7-8 godina ćemo imat GPU-ove sposobne prožvakat 800 TFLOPS-a.Ako su sad najjači GPU-ovi oko (2?) TFLOPS-a znači kad bi se tehnologija i sporije razvijala opet bi imali takve GPU-ove za max. 10-11 godina...

http://www.njuskalo.hr/oglas380962
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: 800 teraflopsa za ray-tracing
Drago kaže...
naxeem kaže...

Hvala na linku, ali moram reći da se ne radi o mom stavu već jednostavno o vijesti u kojoj prenosim podatke.

Dakle, u ovom trenutku nemam nikakvo mišljenje o tome da li će RT jednoga dana biti mainstream ili ne, ili će, kao što sugeriraju na Ars Technici, doći do nekog hibridnog RT-rasterizacijskog rješenja.

Ma da, ali izgledalo je kao da je tvoje mišljenje da je RT neisplativ i nepotreban, te da to podupireš člankom s AT-a.

Mislim da je RT budućnost baš u kombinaciji koju sam spomenuo, jer je poligonalna grafika i tehnički i zahtjevima narasla na dinosaura epskih proporcija. Svijetu grafike treba nešto što će omogućiti napredak, a poligoni to nisu, barem se ja slažem s tom strujom.

Svakako pročitaj "članak" jer je interesantan ako te imalo zanima materija, odnosno budućnost grafike.

Zippo kaže...

za 7-8 godina ćemo imat GPU-ove sposobne prožvakat 800 TFLOPS-a.Ako su sad najjači GPU-ovi oko (2?) TFLOPS-a znači kad bi se tehnologija i sporije razvijala opet bi imali takve GPU-ove za max. 10-11 godina...

Za RT nije potrebno 800 TFLOPS-a; radi to i na današnjem hardveru glatko kod jednostavnih scena, a kod kompleksnih skoro pa u real-timeu.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 13:06 (naxeem).
17 godina

Hehe. Nakon ageia hardwera ajmo ovako šta. Samo bi izmišljali dodatne komponente, a sve na kraju lijepo završi na grafičkoj.

Sometime the best defense is to attack!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za par godina čemo tu tehnologiju koristiti naveliko.Belji se.

Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :), a za daljnje informacije obratitie se na ivan260291@hotmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako se na varam, zar 3D Mark Vantage podrzava ray-tracing?

od miline tresu mi se jaja u gacama budi se azdaja

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice