Pa sa tim OLED-ima je ista situacija kao i sa TFT-ovim kada su se počeli proizvoditi bili su isto prilično skupo a danas su smješno jeftini(izuzat profi monitora), tako da čemo do 2015-2020. kupovato te OLED-e, a na TFT-ove gledati kao na dasnašnje CRT-ove.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
bilo bi bolje da izbace 20-22" monitor :)
Meni se sve čini da je to mlaćenje prazne slame. Kad se OLED kao tehnlogija pojavio, pisalo se da je jeftiniji za proizvodnju (čak se spominjalo printanje OLED-a), troši manje, življe boje, brže osvježavanje... i onda mu treba toliko dugo da dođe na tržište.
Zašto? Odgovor je vrlo jednostavan i ekonomski, trebalo je isplatiti ulaganje u LCD. Tek nakon toga, kad se tržište zasiti LCD-a onda će prodavati OLED. To je jednostavno tako i zapravo je logićno, nitko ne bi sam sebi stvarao gubitke samo zbog toga što se pojavila neka nova i bolja tehnologija od one koju posjeduje. A pogotovo jer su to zapravo isti proizvođači ;)
Pa sa tim OLED-ima je ista situacija kao i sa TFT-ovim kada su se počeli proizvoditi bili su isto prilično skupo a danas su smješno jeftini(izuzat profi monitora), tako da čemo do 2015-2020. kupovato te OLED-e, a na TFT-ove gledati kao na dasnašnje CRT-ove.
uvjek ima jeftinija varijanta, vjerujem da je i sa crt-om nekad bilo..
sto se tice oleda, ako bude postojalo "gori oled" i "bolji oled", vjerujem da ce taj "gori oled" biti bolji od bilo kojeg crt-a ili lcd-a..
OLED ekrani su ti nešto nezamislivo poželjno (bar za mene). Reza je fantastična, boje... da ne govorim, kontrast... , itd. Debeli su do 10mm i što mi se najviše sviđa jest to da su savitljivi (NE plastika koja ih "štiti" nego baš njihov display). Neki kažu da će se od toga praviti prijenosni televizori (kao što znamo da to znanstvenici sada proučavaju i usavršavaju). Uglavnom biti će nešto na razvlačenje... kao kada pergamenu otvarate).
Ma taj Oled je zakon,jedva čekam 2015 da se cijene stabiliziraju,nemogu vjerovat 3 milimetara debljine,kontrast 1000 000:1,brzina osvježavanja 0.1ms,Oled je ispred svog vremena,takve ekrane nemaju ni u zvjezdanim stazama.
Pomalo ljudi ,treba prvo prodat i dobro zaradit na LCD-ima. OLED će jednog dana doć ,bit će jeftiniji ,samo ćemo se još dosta načekat.
Nestrpljiv sam, kad če ta 2015 godina,ako netko ima još kakve informacija o Oledu zamolio bih ga da se javi.
Nestrpljiv sam, kad če ta 2015 godina,ako netko ima još kakve informacija o Oledu zamolio bih ga da se javi.
O Olegu? 
Ne virujem da će bit OLED od 40'' već iduće godine na tržištu, ako bude bit će nekig 50+ tisuća kuna.
U početku če bit paprena cijena,poslije če past.