Ima nas koji smo odavno svjesni duga pa ga i vraćamo. Ja, na primjer, dok pišem ovo sjedim u negrijanoj prostoriji, inače ne koristim cjepiva i anti-biotike, koristim probiotike - uglavnom kefir, ali tu i tamo konzumiram i divlje neoprano bilje/gljive. Godinama radim na uzgoju vlastite hrane pokušavajući stvoriti samoodrživo kvalitetno tlo bogato mikrobima i drugim životom, a velik dio posjeda sam ostavio šumi. No nije lako otići u tom smjeru - meni je bila potrebna transformacija svijesti, s kojom je, zanimljivo, nestala i kožna alergija koju sam imao od djetinjstva. Svi mi doživljavamo fiziološke transformacije u određenim godinama života, no ovakve radikalne transformacije su iznimno rijetke. Čovjek se onda zapita koliko može ta nekakva biološka oaza i takav stil života opstati kad većina preferira život u akvariju, a koji klimu i okoliš u akvariju čini pogodnima nauštrb klime i okoliša izvan istoga. Evolucijski gledano pak, nisam siguran koja vrsta ljudi će izumrijeti [prva]. Ako civilizacija kolabira prije potpunog istrebljenja prirode možda opstanu ovakvi kao ja, u protivnom, ovakvi kao ja izumiru.
Tehnobiološki dug: ljudi kao daždevnjaci u vlastit
- poruka: 7
- |
- čitano: 2.288
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
..., inače ne koristim cjepiva i anti-biotike, koristim probiotike - uglavnom kefir,...
Kao što je u tekstu navedeno, izloženi smo sve sterilnijem okruženju, pa naš imusnosni sustav sve više ladi jaja. Ako želiš održati svoj imunosni sustav u formi, jedan od načina je da se cijepiš, a ne suprotno. To će tvojem organizmu dati priliku da se bilda/ vježba.
Naravno, prvo se moraš dobro informirati, a zatim odlučiti što je za tvoj organizam najbolje.
Lijepo je čitati kuda napredak (?) ide.
Ima nas koji smo odavno svjesni duga pa ga i vraćamo. Ja, na primjer, dok pišem ovo sjedim u negrijanoj prostoriji, inače ne koristim cjepiva i anti-biotike, koristim probiotike - uglavnom kefir, ali tu i tamo konzumiram i divlje neoprano bilje/gljive.
Ovaj komentar je sve, znaci gasi internet, motaj kablove, smijao sam se dobrih 20 minuta.
Članak govori o procesima na razini populacije. Selekcijski pritisak funkcionira tako da jedinke koje nisu adaptirane okolišu jednostavno briše iz genetskog bazena. Ne pita za volju, stavove ili namjere.
A prva rečenica prvog komentara govori o tome kako pojedinac osobno ide "vraćati tehnobiološki dug", kao da evolucijske procese uopće zanima što netko misli da radi, i to tako da se ne cijepi i ne koristi antibiotike.
I sad, ako PaleRider sutra umre jer pokupi bakterijsku infekciju dok konzumira neoprano bilje, odbije antibiotike, sjedi u negrijanoj sobi pa mu oslabi imunitet, i još dobije gripu jer se ne cijepi:
je li to rezultat prirodne selekcije ili njegove individualne volje?
Odgovor je: koga briga, proces je odradio svoje.
Deadpan komedija koja se sama pise.
Ono kako Bušmani love gazelu , trče za njom dok se ne sruši 😅
Ali zato zimi se gologuzi tresemo a miško se smanji na sramotne razine.
Tek otkrićem igle i konca (kost i krzno sisavaca) smo počeli invazije u hladne krajeve. Tako dobro obučeni vijali smo mamute čak po Sibiru na -60.
Gadna smo vrsta, adaptivni na sve uvjete , ultimativni evolucijski skok.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS