AI moderirani "Wiki" mozda ni ne zvuci lose.
Tko još vjeruje Musku?
S obzirom kako je 2022. prelomio, ocekujem isti rezultat.
Grok, grok, grok , grok ...
Pa Wikipediji je nužna revizija.
Načelno da, ali iza svakog AI-a stoje neki ljudi koji ga proizvode, treniraju, usmjeravaju...
Pa onda mogu utjecati i na njegove stavove i njegovu "istinu". Zato sam pomalo sumnjičav u neutralnost i objektivnost.
Još jedan pokušaj da ostvaruje vlastite agende kroz kontrolu nečega što bi trebalo biti javno dobro - opće znanje i informacije. Kao i kroz kupnju twittera pa kasnije izradu AI-ja Musk pokušava nametnuti vlastitu viziju stvarnosti, odnosno onu koja mu u tom trenutku odgovara.
Uz navalu AI-ja koji je sposoban zamijeniti bilo kakav audiovizualni medij, i uz ovakve "kontrolore" realnosti (a wikipedija je to često bila koliko god mana imala), polako, ali sigurno objektivnost kakvu znamo odlazi u povijest.
Načelno da, ali iza svakog AI-a stoje neki ljudi koji ga proizvode, treniraju, usmjeravaju...
Pa onda mogu utjecati i na njegove stavove i njegovu "istinu". Zato sam pomalo sumnjičav u neutralnost i objektivnost.
Na Groku su više puta radili lobotomiju kada se Musku nisu sviđali odgovori koje je Grok davao. Nakon jedne od lobotomija, Grok je za sebe počeo govoriti da je MechaHitler.
Ako pokušaš natjerati AI da ignorira činjenice i počne servirati laži i propagandu kakvu servira Fox News, onda dobiješ parodiju, pogotovo na AI modelu koji konstantno dohvaća nove informacije s interneta.
MAGA pahuljicama se često ne sviđaju Grokove činjenice pa pokušavaju modificirati upite da dobiju odgovor koji se njima sviđa. Kada i to ne uspije, onda moljakaju tatu Muska da reprogramira Groka da bude manje woke.
Na Groku su više puta radili lobotomiju kada se Musku nisu sviđali odgovori koje je Grok davao. Nakon jedne od lobotomija, Grok je za sebe počeo govoriti da je MechaHitler.
Ako pokušaš natjerati AI da ignorira činjenice i počne servirati laži i propagandu kakvu servira Fox News, onda dobiješ parodiju, pogotovo na AI modelu koji konstantno dohvaća nove informacije s interneta.
MAGA pahuljicama se često ne sviđaju Grokove činjenice pa pokušavaju modificirati upite da dobiju odgovor koji se njima sviđa. Kada i to ne uspije, onda moljakaju tatu Muska da reprogramira Groka da bude manje woke.
Mislis da lobotomiju nisu radili drugi?
https://www.theguardian.com/technology/2024/mar/16/ai-racism-chatgpt-gemini-bias
Za razliku od tebe, moj link nije na Reddit (sic!)
Nes' ti argumenta sa linkom na Reddit.
WTF! Koliko godina imas?