Država od 15. siječnja daje 45 milijuna eura za e-

poruka: 16
|
čitano: 5.119
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Država od 15. siječnja daje 45 milijuna eura za e-".
11 godina

Najvise me veseli kad se subvencioniraju pravne osobe, jer privatne su tu samo radi ukrasa i njima ne treba poticaj i sl.

4 1 hvala 2
5 godina
suspendiran
Re: Država od 15. siječnja daje 45 milijuna eura z
Otvori i ti svoj biznis pa postani pravan, pa kad budes svoju plaću/zaradu morao djeliti na 3 onda se vrati ovdje..
Moj PC  
1 7 hvala 0
14 mjeseci
Boris grozni kaže...
Otvori i ti svoj biznis pa postani pravan, pa kad budes svoju plaću/zaradu morao djeliti na 3 onda se vrati ovdje..

Koja je poanta, da nema smisla davati poticaje privatnim osobama?

5 godina
suspendiran
Novice kaže...
Boris grozni kaže...

Koja je poanta, da nema smisla davati poticaje privatnim osobama?

Poticaji i potpore prvenstveno su usmjereni na poticanje gospodarskog razvoja, zapošljavanja, investicija i socijalne stabilnosti, a ne na izravnu isplatu sredstava privatnim pojedincima bez specifične namjene.

Glavni razlozi za to su:

• Fokus na mjerljive ciljeve: Državna sredstva se dodjeljuju s ciljem postizanja konkretnih, mjerljivih rezultata koji koriste široj zajednici ili gospodarstvu u cjelini.
    To uključuje otvaranje novih radnih mjesta, povećanje proizvodnje, energetsku učinkovitost ili razvoj ruralnih područja.

• Pravna regulativa: Zakoni i propisi, kako na nacionalnoj razini tako i na razini EU, definiraju tko može biti korisnik državne potpore.
    Primatelji su obično poduzetnici (obrti, tvrtke, OPG-ovi) ili javne institucije, a ne građani kao fizičke osobe.

• Suzbijanje zlouporaba: Stroga pravila i procedure, uključujući poslovne planove, dokaze o troškovima i obveze zapošljavanja, pomažu u sprječavanju nenamjenskog trošenja javnog novca.

• Transparentnost i odgovornost: Korištenje poticaja zahtijeva detaljnu dokumentaciju i podliježe reviziji, što je lakše provesti kod registriranih poslovnih subjekata nego kod privatnih osoba...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2025 19:40 (Boris grozni).
18 mjeseci
Boris grozni kaže...

Poticaji i potpore prvenstveno su usmjereni na poticanje gospodarskog razvoja, zapošljavanja, investicija i socijalne stabilnosti, a ne na izravnu isplatu sredstava privatnim pojedincima bez specifične namjene.

Glavni razlozi za to su: 

Jel ovo sad neka nova fora pisat Chatgpt postove po forumu?? Daj nemoj trošit kilobajte na gluposti ako ne znaš sam sastavit rečenicu.

5 godina
Pa ne trebaju privatnim osobama poticaji. Trebaju se poticati javni interesi, a ne mene ili tebe ili kog već ne...
18 mjeseci
Gallu kaže...
Pa ne trebaju privatnim osobama poticaji. Trebaju se poticati javni interesi, a ne mene ili tebe ili kog već ne...

lol, pa u cijeloj europi se dijele poticaji za električne aute za privatne osobe, na tu shemu su se i proširili.

I kod nas je već bilo par puta da se daju poticaji fizičkim osobama: https://api.gaussbox.com/v1/media/download/286578/%5E1_0?hash=HoIvo0AW3NFjxI2CDHiaX4A0LycXaiaHWXRiqClTLcX5A~~207

Stvarno ne znam odakle ti ideja da to moraju biti samo pravne osobe... Valjda je i javni interes da što više ljudi ima nove, modernije i bolje aute.

5 godina
Zato jer je to javni, a ne privatni interes. Neka se prvo riješi javni promet.
To što cijela EU radi gluposti baš i nije za pohvalu.
12 godina
Ne daje država, nego porezni obveznici.
Nadglednik dina
Moj PC  
10 0 hvala 0
14 mjeseci
Gallu kaže...
Zato jer je to javni, a ne privatni interes. Neka se prvo riješi javni promet.
To što cijela EU radi gluposti baš i nije za pohvalu.

Nije javni interes puno šira implementacija EV-a?

15 godina
Bili su poticaji za privatne osobe prošle godine za kupnju električnih aitomobila, idu ponovno sljedeće godine.

1 0 hvala 0
17 godina
hrc_smb kaže...
Bili su poticaji za privatne osobe prošle godine za kupnju električnih aitomobila, idu ponovno sljedeće godine.

Odakle ti informacija da ce biti nagodinu ponovno za privatne osobe?

Ovi poticaji su razlog koji me trenutno odbija od kupnje elektricnog ili plug-in hibrida. Jednostavno ne zelim kupiti vozilo za 40k koje ce netko preko firme bez PDV-a i sa poticajima platiti 20k, nema nikakvog smisla...
A to da ce ovi poticaji uciniti ista dobro za Hrvatsku u globalu ili ekologiju mi je jako tesko za povjerovati. Rade istu stvar ko i sa APNom, samo napumpavaju cijenu auta tj. stanova. 

15 godina
Pratim par telegram grupa gdje je fzoeu naveo da nakon poticaja za pravne (10/2025), ide za taxi i dostavna da kraja godine (ovaj iz naslova). Više puta je spominjano da će u 2026 biti objavljen ponovno za fizičke osobe.
5 godina
Nije. Jer onda Đuro i Pero dobiju novce, a ne Slavko i Mirko i pri tome Slavko i Mirko moraju dati svoje novce Đuri i Peri.
14 godina

Infrastruktura nula bodova?

0 0 hvala 0
15 godina
Na toliko mjesta se postavljaju punjači da će za sezonu 2026 od Zg do St biti gotovo jednak broj kao i onih za gorivo.

Stujići dolazi u obzir ako imate mogućnosti punjenja u kući/stanu/vikendici/na poslu + solari = win / win.

Infrastruktura na cestama, dovoljno je stati na 10ak minuta za nadopunu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice