Evo i moje iskustvo od prije tjedan-dva... probao 5-6 VPN-ova, i u niti jednom nisam uspio preko Turske, Argentine ili Indije, YouTube svaki puta "skuži" da je riječ o VPN-u pa mi nudi britanske ili neke druge cijene. U nekim slučajevima sam probao i preko mobitela, došao do plaćanja, a onda je skužio da mi je lokacija u App Storeu kriva, pa me opet izbacio. Na kraju sam uspio ovako:
- instalirao Surfshark VPN na mobitel, jer mobilna verzija nudi 7 dana free triala
- odmah otkazao pretplatu, da mi ne naplati 60€ za godišnji paket
- instalirao Surfshark VPN na komp, ulogirao se istim podacima s mobilne aplikacije (dakle besplatno, u sklopu triala)
- za lokaciju odabrao Ukrajinu
- platio YT Premium Revolutom, kao zemlju vlasnika kartice ostavio Ukrajinu, prihvatilo metodu plaćanja
- još sam na besplatnih prvih mjesec dana, a uskoro očekujem prvu naplatu s Revoluta (99 UAH, što je oko 2,4 eura)
Slava Ukraini! 
Update:
Idem istim koracima. Kada idem na youtube premium nudi mi onda naše hrvatske cijene, a odabrao sam Ukrajinu pod Shark VPN. Šta radim krivo?
hvala
Probaj izbrisati cookiese pa se ulogirati na YT kroz "čisti" browser, ili neki drugi koji ne koristiš redovno.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.