Kako prepoznati "pravi" virus? zaključana tema

poruka: 20
|
čitano: 30.190
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako prepoznati "pravi" virus?

Pozdrav svima,

Zanima me kako ustvari prepoznati pravi virus?.....recimo skinem neki cr***k i moj antivirusni program mi javi da je zaražen virusom....u većini tih slučajeva javlja se lažno upozorenje o virusu...i sada kako ja mogu prepoznat da mi javlja lažni virus?..da li se to može uopće preopoznat?...Raspišite se...:D

blacky

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati "pravi" virus?
Skeniras ga Malwarebytesom i siguran si
Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
15 godina
neaktivan

Imam taj malwarebytes...ali meni nije jasno onda zašto recimo javlja virus na neke fajlove a oni uopće nisu zaraženi?..to meni nikako nije jasno...

blacky

0 0 hvala 0
16 godina

Ako vidis da odredeni torrent ima dosta seedera i uploadan je nekim VIP memberom, trusted memberom ili nekim drugim rankom i naravno komentare procitas onda sigurno nema virusa nego su odredene AV kompanije dobile odredenu svotu novaca da za crackove ( neke ) se pale kao virus. {#}

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Aha..znači ako mi nađe neki crack i detektira ga kao virus onda su 50:50 šanse da je taj crack zaražen?...

blacky

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Malwarebytes mi rijetko javlja fake
Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
16 godina
blackchoco kaže...

Aha..znači ako mi nađe neki crack i detektira ga kao virus onda su 50:50 šanse da je taj crack zaražen?...

Jel ti citas sta sam ja napisao?

Procitas komentare na torrentima i vidis ako ima dosta seedera, nece sigurno seedat virus ljudi...

Nothing lasts forever
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
blackchoco kaže...

Jel ti citas sta sam ja napisao?

Procitas komentare na torrentima i vidis ako ima dosta seedera, nece sigurno seedat virus ljudi...

Ma vidim da...a ima i tu nešto..hehe..:))...

blacky
16 godina
odjavljen

Virustotal. Uploadaj ovdje sumnjvi file pa ćeš znati. 15ak AV enginea je pouzdanije od jednog...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

Oke..tnx svima...{#}

blacky

0 0 hvala 0
17 godina
blackchoco kaže...

Pozdrav svima,

Zanima me kako ustvari prepoznati pravi virus?.....recimo skinem neki cr***k i moj antivirusni program mi javi da je zaražen virusom....u većini tih slučajeva javlja se lažno upozorenje o virusu...i sada kako ja mogu prepoznat da mi javlja lažni virus?..da li se to može uopće preopoznat?...Raspišite se...:D

Nekom Antivirusu bilo kojem kao samo jednom programu,{#} ne moš baš vjerovat trebaš i drugo mišljenje zato postoji Virustotal di moš nekaj bilo Crack ili ko zna kaj uplodat ak nije veče od 20mb. Na JottiMalwareScan ko recimo drugi izbor, isto moš uplodat bilo kaj no do 25mb veličine pa onda vidiš kaj kažu drugi AV alati pogotovo ovi poznati i onda znaš jel to gamad ili nije.{#}{#}

http://www.virustotal.com/

http://virusscan.jotti.org/en

Usput si na komp obavezno instaliraj HitmanPro, samo za skeniranje i provjeru ne košta ništ a to ti jedino i treba neka dodatna provjera. Ipak je to program koji skenira, sa pet AV alata jer G-Data AV koji je naveden u HitmanPro sadrži Avast i Bitdefender AV Scaner.{#}

HitmanPro dodatno podesi na ovaj način, na početku odma u instalaciji postavi da ne skenira na Startapu a kasnije nakon instalacije pod Settings još makni kvačicu da ne skenira Cookies jer je to nepotrebno i nebitno . Za kraj u Settings pa pod Scan označi da imaš s njime skeniranje, na Desni klik kroz Context Menu pa onda skeniraš kaj hočeš po želji na kompu a kad skeniraš prek HitmanPro kroz sam program onda izaberi DefaultScan i to je to.{#}

http://www.surfright.nl/en/downloads/

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina
neaktivan

Only pussy's use AV. Go like a real man online

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
blackchoco kaže...

...ali meni nije jasno onda zašto recimo javlja virus na neke fajlove a oni uopće nisu zaraženi?..to meni nikako nije jasno...

zato što liče na viruse. tako mi je recimo za Hirens boot cd iso skinut sa hirens stranice, kad bi ga pržio na cd javljao da je virus prilikom finiširanja prženja

13 godina
protjeran

odes na neku stranicu sa free screensaverima, poskidas ih dvadesetak u ukljucis MB da provjeri imal li cega

http://www.screensaver.com/?f=PJlV3UrZS&a=6591&adid=3255945830

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

0 0 hvala 0
14 godina

Cuo sam jednu zanimljivu pricu,zanima me vase misljenje!

Vele:Ako izade novi -novcati virus i ko za kuhac ga pokupite,naravno antivirus ga ne prepoznaje,jer je novi.

Pokrene se neki program(ne mogu se sjetiti imena),ali recimo Tune-up,koji te upozori da "nesta" trosi

abnormalno puno resursa i fino ti pokaze taj file!Ili ti kaze da nesta se nepotrebno kopira i time ti

zauzima slobodna mjesta na hardu!

Naveo sam Tune-up jer on tako upozorava,a za orginalni program ne znam kako se zove!

Eh sada,jel to istina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

U narodu (i među antivirusima) poznato kao heuristika. Metoda prepoznavanja čudnog ponašanja tipičnog za viruse. Svaki dobar AV mora imati taj modul koji prepoznaje neke fičere koji su zajednički svim virusima.

Upravo ta heuristika zna ponekad pogrešno identificirati crack, .exe od igre, neki DRM ili nešto slično što voli šifrirati svoj sadržaj kao virus. Ovisno od stupnja osjetljivosti, može joj promaći sve a opet može pucati na sve živo što nema potpis (certifikat) - od programa pa sve do unsigned drivera.

[edit] neki trigger-happy moduli za heuristiku vole pobrisati fajlove koji imaju "nastavak" drugačiji od pravog sadržaja datoteke. Npr. arhiva koja za potrebe skrivanja ima .jpg ekstenziju. Header fajla upućuje na .zip dok ekstenzija na .jpg. Ponekad je i to dovoljno da file nastrada.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 11:41 (Sum_of_all_fears).
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

U narodu (i među antivirusima) poznato kao heuristika. Metoda prepoznavanja čudnog ponašanja tipičnog za viruse. Svaki dobar AV mora imati taj modul koji prepoznaje neke fičere koji su zajednički svim virusima.

Upravo ta heuristika zna ponekad pogrešno identificirati crack, .exe od igre, neki DRM ili nešto slično što voli šifrirati svoj sadržaj kao virus. Ovisno od stupnja osjetljivosti, može joj promaći sve a opet može pucati na sve živo što nema potpis (certifikat) - od programa pa sve do unsigned drivera.

[edit] neki trigger-happy moduli za heuristiku vole pobrisati fajlove koji imaju "nastavak" drugačiji od pravog sadržaja datoteke. Npr. arhiva koja za potrebe skrivanja ima .jpg ekstenziju. Header fajla upućuje na .zip dok ekstenzija na .jpg. Ponekad je i to dovoljno da file nastrada.

dodatak.. jer svaki file koji se 'sumnjivo ponaša' tj želi nešto mijenjati na računalu (crack patchira originalni program exe ili dll) mora biti prepoznat kao prijetnja... prijetnja ne mora biti virus. Kao što UAC stalno iskače.

Korisnik je taj koji mora nešto znati, razumjeti.. i ne klikati next bez čitanja s razumijevanjem.

edit: važniji dodatak. Pisci virusa znaju navike korisnika, recimo za crackove, zato se može očekivati da će upravo kroz takve stvari i distribuirati virus. Za većinu crackova (zbog detekcije) je potrebno isključiti AV, tad je samo pitanje sreće... tj ako je u cracku virus obavio je svoj posao.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 11:50 (ihush).
14 godina
neaktivan
Kad poberes pravi virus vjeruj mi, znat ces da si ga pobro xD
The best way to be boring is to leave nothing out.
15 godina
neaktivan

blackchoco kaže...

Pozdrav svima,

Pravi virus ti prvo digne temperaturu kompa, zatim slijedi period iskašljavanja dump poruka te na kraju smrt (BSOD).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice