eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.394.507
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori

Nešto sam danas načuo ali čisto sumnjam da je to istina više mi vuče na neku muljažu. Navodno da Carina plijeni robu koja je naručena preko eBay-a i onda traži još novac za njeno uništavanje. A to navodno rade ako utvrde da je poslana roba koja nije orginal... Sve mi to čudno i pomalo nestvarno zvuči pa me zanima da li je tko čuo možda šta o tome?

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4f1b65bf668d2417491270
17 godina
neaktivan
Pa obzirom da je zabranjeno unositi falsifikate, da.
I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
15 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Nešto sam danas načuo ali čisto sumnjam da je to istina više mi vuče na neku muljažu. Navodno da Carina plijeni robu koja je naručena preko eBay-a i onda traži još novac za njeno uništavanje. A to navodno rade ako utvrde da je poslana roba koja nije orginal... Sve mi to čudno i pomalo nestvarno zvuči pa me zanima da li je tko čuo možda šta o tome?

Bilo je već govora, a s obzirom da si odavn naručio, već znam da ovo nisi uopće guglao, već odlučio pitati kad je šteta učinjena. Dakle da, čim su zaplijenili i tražili pare, jeste, falsifikat. A prema zakonu, plačaš normalno pdv i carinu po propisima samo što moraš dakle platiti i uništavanje. Takav je zakon već dugo godina i eto, naučio si na teži način, pretpostavljam. Zato, drugi put, guglaj, na pretragama trebaš dobiti jedno od stranica topica gdje se točno nešto opisuje. Već je netko ptiao za ovo prije 2-3 mjeseca i eto...čista konstanta. Žao mi je, šta drugo da ti kažem.

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?
17 godina
neaktivan
pbandov kaže...
ParaNO1d kaže...

Bilo je već govora, a s obzirom da si odavn naručio, već znam da ovo nisi uopće guglao, već odlučio pitati kad je šteta učinjena. Dakle da, čim su zaplijenili i tražili pare, jeste, falsifikat. A prema zakonu, plačaš normalno pdv i carinu po propisima samo što moraš dakle platiti i uništavanje. Takav je zakon već dugo godina i eto, naučio si na teži način, pretpostavljam. Zato, drugi put, guglaj, na pretragama trebaš dobiti jedno od stranica topica gdje se točno nešto opisuje. Već je netko ptiao za ovo prije 2-3 mjeseca i eto...čista konstanta. Žao mi je, šta drugo da ti kažem.

Ma ne radi se o meni, tako da nije bed nego sam mislio da to nije istina... Ugl. znači uništava se samo falsifikat, a ako je roba original nema beda? Btw ali malo je to glupo jer nikada ne možeš znati što će ti neko poslati...

17 godina
moderator
ParaNO1d kaže...

Ma ne radi se o meni, tako da nije bed nego sam mislio da to nije istina... Ugl. znači uništava se samo falsifikat, a ako je roba original nema beda? Btw ali malo je to glupo jer nikada ne možeš znati što će ti neko poslati...

Ah, nemojmo sada... Kupiš recimo Diesel ručni sat za 20-30 dolara, a original inače košta 200-300 NA EBAYU, a još više u dućanu. I sad kao "ne znaš". {#}

13 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori
Cao!
Evo zanima me kakva su vasa iskustva sa carinom.Nakon kojeg iznosa se carina naplacuje?Mozete mi malo opisati to.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Experz0r kaže...
Cao!
Evo zanima me kakva su vasa iskustva sa carinom.Nakon kojeg iznosa se carina naplacuje?Mozete mi malo opisati to.

Na skoro svakoj stranici ove teme netko pita to pitanje koje je već bilo sto puta postavljeno. Malo pogledaj prethodne stranice. Granica je 160 kn, detalje imaš na web-stranicama carine: http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
ParaNO1d kaže...

Ah, nemojmo sada... Kupiš recimo Diesel ručni sat za 20-30 dolara, a original inače košta 200-300 NA EBAYU, a još više u dućanu. I sad kao "ne znaš". {#}

Ma to samo budala ne zna :P nego mislio sam recimo na normalnu robu, Conversice su kod nas 300Kn, a preko ebaya 230 to nebi trebalo problema biti?

15 godina
ParaNO1d kaže...

Ma to samo budala ne zna :P nego mislio sam recimo na normalnu robu, Conversice su kod nas 300Kn, a preko ebaya 230 to nebi trebalo problema biti?

Pa to se ne kupuje preko ebaya onda. Uračunaj moguću carinu i PDV i di si onda?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 18:50 (miki1981).
17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
ParaNO1d kaže...

Pa to se ne kupuje preko ebaya onda. Uračunaj moguću carinu i PDV i di si onda?

230Kn je i s dostavom i carinom...

15 godina
ParaNO1d kaže...

230Kn je i s dostavom i carinom...

I PDV-om?

Onda ok, tako se isplati. Sorry, pretpostavio sam krivo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 19:11 (miki1981).
17 godina
moderator
ParaNO1d kaže...
mbaksa kaže...
ParaNO1d kaže...

Po cijeni bi trebale biti originalne. A sad, ako ti pošalje krivotvorenu robu i carina to skuži, ti ćeš nadrapati, ali možeš tog prodavača tužiti eBayu pa ako ništa drugo dobiš povrat love za taj artikl, a njega maknu s eBaya. S tim da, kako mi se čini, odjeća i obuća u pravilu dolazi iz SAD-a i čini mi se kako eBay kod takvih artikala jako pazi na to jesu li originalni.

S druge strane, uvijek možeš naručiti slične patike, ali manje poznate (ili za našu carinu nepoznate) marke pa si onda vjerojatno bez brige što se tiče.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 0:00 (mbaksa).
16 godina
neaktivan

Dobio sam povrat novca od kupca, i uredno mi je sjeo na paypal, ali balance na računu mi je i dalje stari, neznam koliko treba tome da sjedne na karticu???

Da li će balance na paypalu se povećati, pa da mogu s njega odmah platiti?

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Dobio sam povrat novca od kupca, i uredno mi je sjeo na paypal, ali balance na računu mi je i dalje stari, neznam koliko treba tome da sjedne na karticu???

Da li će balance na paypalu se povećati, pa da mogu s njega odmah platiti?

Refund ti ide direktno na karticu

16 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Za koliko vremena "legne" na karticu?

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
14 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
Liverpool1892 kaže...

Za koliko vremena "legne" na karticu?

3-5 radnih dana.

14 godina
neaktivan

Narucivao bih par stvari s ebaya pa me zanima dal me mogu zahebavat oko cega. Znaci uzeo bih, oko 200 ledica bijelih, 3 podkape(fantomke), neki zippo od 20-30 kn i led ventilatore, 2 komada.. Sve je s besplatnom postarinom, dal to znaci da cu platit samo onoliko koliko predmet kosta? I dal me mogu zahebavat radi ovih gore stvari?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
NSRkić kaže...

Narucivao bih par stvari s ebaya pa me zanima dal me mogu zahebavat oko cega. Znaci uzeo bih, oko 200 ledica bijelih, 3 podkape(fantomke), neki zippo od 20-30 kn i led ventilatore, 2 komada.. Sve je s besplatnom postarinom, dal to znaci da cu platit samo onoliko koliko predmet kosta? I dal me mogu zahebavat radi ovih gore stvari?

Vidi poruku desetak poruka iznad ove tvoje: http://www.bug.hr/forum/post/internet/ebay-pitanja-odgovori/2630861.aspx

BTW zar očekuješ od nas da ti idemo zbrajat koliko koštaju svi artikli koje si nabrojao?

14 godina
odjavljen

Evo imam i ja pitanje.

Tražio sam GoPro Hero HD Helmet u HR, ali cijene su po 2000 kunića, a ja toliko nemogu dobit od tate za kameru. Pa sam tražio po eBay-u.

Naišao sam na ovo:http://www.ebay.com/ctg/GoPro-HD-Helmet-Hero-Camcorder-White-/101737838?_pcategid=11724&_pcatid=803&_refkw=gopro+hero+hd+helmet&_trkparms=65%253A12%257C66%253A2%257C39%253A1%257C72%253A5848&_trksid=p3286.c0.m14

Cijena je sa shippingom oko 1010kn, pa me zanima koliko bi carina tražila za nju, te koliko bi me na kraju izašla? Prodavač je u UK. 

Hvala.

R.I.P Tupac 1971. - 1996.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
footballer kaže...
Tražio sam GoPro Hero HD Helmet u HR, ali cijene su po 2000 kunića, a ja toliko nemogu dobit od tate za kameru. Pa sam tražio po eBay-u.

Naišao sam na ovo:http://www.ebay.com/ctg/GoPro-HD-Helmet-Hero-Camcorder-White-/101737838?_pcategid=11724&_pcatid=803&_refkw=gopro+hero+hd+helmet&_trkparms=65%253A12%257C66%253A2%257C39%253A1%257C72%253A5848&_trksid=p3286.c0.m14

Cijena je sa shippingom oko 1010kn, pa me zanima koliko bi carina tražila za nju, te koliko bi me na kraju izašla? Prodavač je u UK. 

Hvala.

Carine na kamere nema, znači plaćaš samo PDV, a možda ti zaračunaju i koju stoću za neke druge carinske troškove, nemam pojma.

Glede konkretnog linka - ti tu gledaš ovo 156+15 dolara? To je samo kućište za dvije Hero kamere! Bez kamera. Pazi malo što gledaš.

14 godina
odjavljen

Ups. :D

Hvala na informaciji.

R.I.P Tupac 1971. - 1996.

0 0 hvala 0
17 godina
NSRkić kaže...

Platit ćeš onoliko koliko koštaju predmeti. Ak ti budu carinili paket, platit ćeš još i PDV i carinu (ovisi o predmetu). A cijene toga svega, prolistaj zadnje 2-3 stranice i imaš odgovore.

PS. na eBayu nećeš kupit Zippo za 20-30kn. Možeš kupit samo kopiju Zippa, ali i to baš nemožeš kupit jer originale nije dopušteno prodavat. I da ti kupiš i oni na carini skuže da nije original, moraš platit postupak za njegovo uništavanje.

15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
NSRkić kaže...

Platit ćeš onoliko koliko koštaju predmeti. Ak ti budu carinili paket, platit ćeš još i PDV i carinu (ovisi o predmetu). A cijene toga svega, prolistaj zadnje 2-3 stranice i imaš odgovore.

PS. na eBayu nećeš kupit Zippo za 20-30kn. Možeš kupit samo kopiju Zippa, ali i to baš nemožeš kupit jer originale nije dopušteno prodavat. I da ti kupiš i oni na carini skuže da nije original, moraš platit postupak za njegovo uništavanje.

Najjeftiniji zippo (potvrđeni oriđiđi) je oko 100kn pa prema gore.

14 godina
neaktivan

E to pitam, dal mi ga je dobro kupovat ili ne, ne trazim da mi zracunate kolko bi doslo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NSRkić kaže...

E to pitam, dal mi ga je dobro kupovat ili ne, ne trazim da mi zracunate kolko bi doslo..

Evo ti jedan prodavač iz NY od kojeg sam ja kupovao još više puta. Ima pun vrag zippo upaljača po razumnim američkim cjenama. Svi su originali.

Link

17 godina
pbandov kaže...
Hacker002 kaže...

Najjeftiniji zippo (potvrđeni oriđiđi) je oko 100kn pa prema gore.

Joj nemoraš men to govort ja skupljam Zippo pa znam sve :D

NSRkić kaže...

pbandov kaže...

Evo ti jedan prodavač iz NY od kojeg sam ja kupovao još više puta. Ima pun vrag zippo upaljača po razumnim američkim cjenama. Svi su originali.

Link

jagrfannj je dobar prodavač, dostavlja u HR za 5.25$ Zippo ja mislim.

14 godina
neaktivan

ma ne zanima me zippo tolko da bi dao 100 kn za njega, samo sam pitao za ovog jeftinog dal me mogu zezat ili ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NSRkić kaže...

ma ne zanima me zippo tolko da bi dao 100 kn za njega, samo sam pitao za ovog jeftinog dal me mogu zezat ili ne

Lažni Zippo na eBayu nećeš kupit.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice