Što kupiti - Xbox 360 ili PlayStation 3?

poruka: 3.099
|
čitano: 915.019
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Što kupiti - Xbox ili PlayStation 3?
Barnie kaže...

Definitivno PS3,mnogo sam puta napisao ovakve tekstove pa cu i ovaj put znam par prijatelja koji imaju xbox360 ali znam i one koji imaju ps3 iako se ti prijatelji mogu svi nabrojit na dvi sake,meni osobno je puno bolji dojam ostavio ps3

i sam sam vlasnik ps3 i stvarno je odlicanevo da pocnemo

1.mreza

nit xboxlive niti Playstation network nisu dostupni u hrvatskoj(iako su svi prijavljeni ki da su u drugoj zemlji ali ipak)xbox live je puno bolji,medutim PSN je besplatan stoga ako zelite placat slobodno

2.Igre-za xbox ima piratskih igara medutim svi mi igramo multiplayer bar oni koji ne dr-aju po igricama bezveze pa ako vas uhvate bannat ce vas te necete biti u mogucnosti igrat live ikad,stoga to donekle otpada,ako narucujemo izvana ponuda igrica je podjednaka stoga su gluposti ovaj ima vise ovaj manje ima naslova samo za xbox i samo za ps3,ako narucujemo iz hrvatske polovne igrice puno vise ih je za PS3

3.dolazna oprema

od kablova su podjednaki ali PS3 slim dolazi sa 120gb a ako se nevaram xbox najvise sa 60gb ostalo je zanimarivo

4.prosirivanje

ako vas uhvate s modelirianom xbox konzolom gotovi ste

5.podrzani mediji

velika je prednost PS3 blueray nisu uopce bitne igre(mislim jesu npr.finalfantay 13 dolazi na cak 3 diska za xbox dok verzija za ps3 stane na jedan ali to je zanemarivo)medutim ako ce te gledat hd filmove to vam je bitno a i ako vam to nije u planu uskoro ce bit vjerujte mi

6.Kvarovi

ako gledao svetsku sliku puno vise je kvarova na xboxovima neki ce reci je jel ih je vise prodano ali se zato to racuna u postotku

7.os

na ps3 mozete staviti linux ne sve ali neke a i njegov dolazni os je po meni puno bolji od onog na xboxu

UGALVNOM KUPITE PS3 BAR 10X BOLJI

imas xbox od 120gb 

moze mi molim vas netko pojasniti sto ima u tom xliveu da je tako dobar i da vrjedi placati i po cemu je bolji od psn

Anti-depressants; controlling tools of YOUR system...KILLZONE 2 BEST MP GAME OF 2009
16 godina
neaktivan
Što kupiti - Xbox ili PlayStation 3?

Mogu li mi vlasnici X360-ke odgovoriti na par pitanja?

-Da li je teško igrati sa X360 controllerom FPS-ove i općenito igre?

-Koliko vam je trebalo da se na njega priviknete?

-Koliko bi još X360 ostao na sceni,da nebi sutra izašlo još nešto novije.

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doctor_crash kaže...

Predviđa se da će nove konzole izaći 2012. Naravno još će im trebati vremena da zažive.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
15 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
doctor_crash kaže...

Predviđa se da će nove konzole izaći 2012. Naravno još će im trebati vremena da zažive.

Da x720 ce izaci 2012 ako se i ja nevaram..

ADD my Xfire : kruno1 ;))
17 godina
neaktivan

Ja bi uzeo wii pa x360 pa tek onda playstation.

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
17 godina
neaktivan
doctor_crash kaže...

Mogu li mi vlasnici X360-ke odgovoriti na par pitanja?

-Da li je teško igrati sa X360 controllerom FPS-ove i općenito igre?

-Koliko vam je trebalo da se na njega priviknete?

Nije teško igrati FPS igre kontrolerom, ja sam se navikao za svega nekoliko sati. Sve osim FPS-a je uglavnom jako lagano i prirodnije igrati sa kontrolerom.

Na zadnje ti je odgovorio Paolo.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
16 godina
protjeran
hrvatskafarkasevec kaže...
moze mi molim vas netko pojasniti sto ima u tom xliveu da je tako dobar i da vrjedi placati i po cemu je bolji od psn

?

BUCKETHEAD
16 godina
neaktivan

iskreno, kada bi se mene pitalo,

provjerio bih ovo: da li postoje piratske igre za tu konzolu?

da=kupujem

ne= ne...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zna netko gdje da kupim Xbox 360 wireless controller?

Link pliiizzzNevinašce

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan

Kada PS3 bude ''razbijen'' onda ću ga kupit.

PS3 je po meni bolji od X360, po grafi, OS-u...

Ko ima para nek kupi PS3.

Jel itko isprobo ARMAX na PS3 i X360?

Gdje ga mogu nabavit?

Izzy

0 0 hvala 0
17 godina
EVO kaže...

Gdje ga mogu nabavit?

Nije PS3 bolji po grafi samo po tebi, to je činjenica.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan
Igor kaže...
EVO kaže...

Gdje ga mogu nabavit?

Nije PS3 bolji po grafi samo po tebi, to je činjenica.

PS3 ima bolje osvjetljenje, a neke igre poput GTA IV manje trzaju.

Slažem se da Xbox 360 ima odličan kontroler, ali na kontroler PS3 se isto lako naviknut.

Izzy
16 godina
neaktivan

sto se tice kontrolera nije toliko bitno jer imate na tone kontolera od drugih proizvodaca pa tako imate za 360 u obliku onog za sp3 i slicno

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

?

??

BUCKETHEAD
17 godina
neaktivan
Barnie kaže...

3.dolazna oprema

od kablova su podjednaki ali PS3 slim dolazi sa 120gb a ako se nevaram xbox najvise sa 60gb ostalo je zanimarivo

...

6.Kvarovi

ako gledao svetsku sliku puno vise je kvarova na xboxovima neki ce reci je jel ih je vise prodano ali se zato to racuna u postotku

7.os

na ps3 mozete staviti linux ne sve ali neke a i njegov dolazni os je po meni puno bolji od onog na xboxu

X360 Elite dolazi i sa 120GB i sa (gle čuda) 250GB (iako, samo određeni modeli: MW2 i F3).

Što se kvarova tiče, ne zaostaje niti PS3 previše, mimo YLOD-a, laser BluRaya je podosta podložan krepavanju.

Na nove Slimove se ne može staviti Linux. Što se samog operativnog sustava svake konzole zasebno tiče, SONY često (ali često) zna zaribati sa updateom firmwarea, ljudima se svakojaka čudesa događaju svakim novim updateom.

Paolo2612 kaže...

Neće niti novi Wii do tada izaći (koji je grafički najslabiji i time mnogima neatraktivan; ne zaboravimo da ga zbog toga izbjegavaju i mnogobrojni multiplatformski naslovi). Za nasljednike X360 i PS3 se predviđa 2016. (em je recesija, em su tek sada postali marginalno isplativi).

M_dipl. kaže...

PS3 mi (subjektivno) ima bolju grafiku

To je samo predrasuda uzrokovana SONY-evom propagandom (moguće samo na PS3 i ostale gluparije).

Istina je sasvim drugačija:

Gamespot: grafička usporedba X360 i PS3

16 godina
odjavljen

Zbog igre Uncharted i nadolazeće Heavy Rain vrijedi ozbiljno razmisliti od PS3...a inače je kupnja PS3 višestruko jeftinija investicija ako se želiš igrati od kompa, ali ono na što trošiš su igre tj. njihova kupnja.

B-)

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Elk Cloner kaže...
Barnie kaže...

3.dolazna oprema

...

6.Kvarovi

7.os

X360 Elite dolazi i sa 120GB i sa (gle čuda) 250GB (iako, samo određeni modeli: MW2 i F3).

Što se kvarova tiče, ne zaostaje niti PS3 previše, mimo YLOD-a, laser BluRaya je podosta podložan krepavanju.

Na nove Slimove se ne može staviti Linux. Što se samog operativnog sustava svake konzole zasebno tiče, SONY često (ali često) zna zaribati sa updateom firmwarea, ljudima se svakojaka čudesa događaju svakim novim updateom.

Paolo2612 kaže...

Neće niti novi Wii do tada izaći (koji je grafički najslabiji i time mnogima neatraktivan; ne zaboravimo da ga zbog toga izbjegavaju i mnogobrojni multiplatformski naslovi). Za nasljednike X360 i PS3 se predviđa 2016. (em je recesija, em su tek sada postali marginalno isplativi).

M_dipl. kaže...

To je samo predrasuda uzrokovana SONY-evom propagandom (moguće samo na PS3 i ostale gluparije).

gle nemozes to tako uspoređivati ovo su portovi sa xboxa i ti portovi na ps3 koriste samo 3 cpu-a treba uporediti npr. uncharted sa nekom xbox igrom i vidjet ces da xbox nema igru sa tako ljepom grafikom 

a ovo kaj oni portove uspoređivaju su gluposti 

BUCKETHEAD
17 godina
neaktivan
Elk Cloner kaže...

Paolo2612 kaže...

M_dipl. kaže...

1. Wi se nikada nije ni orjentirao na grafiku, tako da je to glupa usporedba. A o "neaktraktivnosti" govori dovoljno da je najprodavanija konzola na svijetu.  A gdje si to vidio da se predviđa 2016 ?

2. Istina je da je potpuni idiotluk zasnivanje mišljenja na samo jednoj igri.

16 godina
neaktivan

Šta se sve ljudi moji može desiti do 2016..Ma da ne vjerujem da će biti novih konzola uopće.

0 0 hvala 0
17 godina

Ima li naznaka spustanju cijena za PS3 i di je trenutno najeftinije, ako imate informaciju?

Dugo sam udara po X360, RROD se pojavio opet, pa mislim prodat sve makar i u djelove.....

Sad je red na "protivnicku konzolu" :)

madafaka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

gle nemozes to tako uspoređivati ovo su portovi sa xboxa i ti portovi na ps3 koriste samo 3 cpu-a treba uporediti npr. uncharted sa nekom xbox igrom i vidjet ces da xbox nema igru sa tako ljepom grafikom 

Vidi vraga, a ja uvijek mislio da je grafička zadužena za grafiku (i da, znam, Cell je trebao biti sve-u-jednom magični čip, samo što nije). I kao što sam nebrojeno puta napisao, Naughty Dog je kao glavni razlog što U2 nije moguć na X360 naveo nedostatak prostora na DVD-u.

Paolo2612 kaže...

1. Wi se nikada nije ni orjentirao na grafiku, tako da je to glupa usporedba. A o "neaktraktivnosti" govori dovoljno da je najprodavanija konzola na svijetu.  A gdje si to vidio da se predviđa 2016 ?

Istina, ali X360 i PS3 se orijetiraju, a sa Natalom i Wandom udaraju na glavnu prednost Wii-a. Kako je Wii grafički inferiorniji, svi oni koji nisu već nabavili konzolu prije će se odlučiti za onu koja će im se više isplatiti zbog raznolikosti igara dostupnih za nju (kao što rekoh, rijetko koja novija multiplatformska igra dolazi do Wii-a).

Što se druge rečenice tiče, veća je istina da je potpuni idiotluk bahaćenje bez razloga, pogotovo jer je uspoređeno 5 igara, a ne samo jedna.

16 godina
neaktivan
Virty kaže...

Ima li naznaka spustanju cijena za PS3 i di je trenutno najeftinije, ako imate informaciju?

Dugo sam udara po X360, RROD se pojavio opet, pa mislim prodat sve makar i u djelove.....

Sad je red na "protivnicku konzolu" :)

Pa polako cijena opada, mislim na debeljucu, slim je još uvijek isti :), npr debeljuda 40 GB je bila 999 KM kad sam ju ja kupovao, a sad je oko 750-800 KM

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!! Dao joj je dvanaest ruža i jednu umjetnu.
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Sve osim FPS-a je uglavnom jako lagano i prirodnije igrati sa kontrolerom.

Slažem se, međutim nećemo zaboraviti na RTS-ove i MMO-ove ^^

Po meni, što se kontrolera tiče FPS, RTS i MMO žanr su definitivno rezervirani za PC (bar u ovoj generaciji). S druge strane postoji 5x više žanrova u kojima konzole drže špicu.

Da se vratim na temu. Koju konzolu? Najrađe obje ako možete :D, ako ne, onda se provozajte kroz ekskluzive i pogledajte što jedna nudi za vas što druga ne nudi :)

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
17 godina
neaktivan
Elk Cloner kaže...

Vidi vraga, a ja uvijek mislio da je grafička zadužena za grafiku (i da, znam, Cell je trebao biti sve-u-jednom magični čip, samo što nije). I kao što sam nebrojeno puta napisao, Naughty Dog je kao glavni razlog što U2 nije moguć na X360 naveo nedostatak prostora na DVD-u.

Paolo2612 kaže...

Istina, ali X360 i PS3 se orijetiraju, a sa Natalom i Wandom udaraju na glavnu prednost Wii-a. Kako je Wii grafički inferiorniji, svi oni koji nisu već nabavili konzolu prije će se odlučiti za onu koja će im se više isplatiti zbog raznolikosti igara dostupnih za nju (kao što rekoh, rijetko koja novija multiplatformska igra dolazi do Wii-a).

Što se druge rečenice tiče, veća je istina da je potpuni idiotluk bahaćenje bez razloga, pogotovo jer je uspoređeno 5 igara, a ne samo jedna.

Naugty Dog je također izjavio u par intervjua da Uncharted 2 koristi negdje oko 90% snage PS3 i da izvođenje na x360 bi bilo nemoguće zbog nedostatka snage.

Što se tiče ove usporedbe - ispričavam se, nisam uopće vidio da je u gornjem kutu izbornik igri. A što se tiče grafike - vjerujem da se prava snaga konzole jedino može vidjeti na ekskluzivama, a ne na multiplatform naslovima jer su oni rađeni gotovo isto za sve konzole.

16 godina
protjeran
Elk Cloner kaže...

Paolo2612 kaže...

evo ti pogle si i ostale runde 

http://www.technobuffalo.com/blog/hardware/console-wars-round-5-xbox-360-vs-ps3-gpu

i slusaj kaj covjek prica 

BUCKETHEAD
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 15:36 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Naugty Dog je također izjavio u par intervjua da Uncharted 2 koristi negdje oko 90% snage PS3 i da izvođenje na x360 bi bilo nemoguće zbog nedostatka snage.

Što se tiče ove usporedbe - ispričavam se, nisam uopće vidio da je u gornjem kutu izbornik igri. A što se tiče grafike - vjerujem da se prava snaga konzole jedino može vidjeti na ekskluzivama, a ne na multiplatform naslovima jer su oni rađeni gotovo isto za sve konzole.

Jok, izjavio je da je prvi koristio oko 30% snage Cella (ne Playstationa ukupno), a da je U2 skoro dostigla punu iskoristivost. No, Cell nije grafički čip (iako je trebao biti i to), služi za UI, animacije (pokreti udova i sl.). Kako je za U2 licencirana Havok fizika, pretpostavljam da su poboljšali igru s te strane.

Prava snaga se ne može niti točno tako mjeriti. Uncharted (1 i 2) su dosta linearne igre, nema (koliko sam ja mogao vidjeti iz raznoraznih video isječaka) otvorenih prostora, te je time lakše igru nakrcati detaljima.

http://www.technobuffalo.com/blog/hardware/console-wars-round-5-xbox-360-vs-ps3-gpu

Znači, tip da bod X360 zbog grafičke, a ti to iznosiš kao argument u korist PS3? Zanimljivo...

16 godina
protjeran
Elk Cloner kaže...
Paolo2612 kaže...

Jok, izjavio je da je prvi koristio oko 30% snage Cella (ne Playstationa ukupno), a da je U2 skoro dostigla punu iskoristivost. No, Cell nije grafički čip (iako je trebao biti i to), služi za UI, animacije (pokreti udova i sl.). Kako je za U2 licencirana Havok fizika, pretpostavljam da su poboljšali igru s te strane.

Prava snaga se ne može niti točno tako mjeriti. Uncharted (1 i 2) su dosta linearne igre, nema (koliko sam ja mogao vidjeti iz raznoraznih video isječaka) otvorenih prostora, te je time lakše igru nakrcati detaljima.

Znači, tip da bod X360 zbog grafičke, a ti to iznosiš kao argument u korist PS3? Zanimljivo...

da on da bod xboxu jer je ocito da je ati-jev cip bolji ali rekao je da je ova usporedba zeznuta jer se cell procesor moze pomoc kod tih shadera ,ali da to nije lagano napravit i to je uspjelo ovima kod uncharteda 2 i da xbox nebi mogo pokrenut tu igru ne samo radi velicine medija nego zbog manjka snage kod xboxa 

jesi pogledao ostale runde jako su zanimljive mislim da ih ima 6 zasad

BUCKETHEAD
15 godina
neaktivan

Definitivno XBOX360 iz bezbroj razgloga!! Igrice su zbilja povoljne za razliku od PS3Cool a grafika je ista.

0 1 hvala 0
17 godina
smashs kaže...

Definitivno XBOX360 iz bezbroj razgloga!! Igrice su zbilja povoljne za razliku od PS3Cool a grafika je ista.

Nije grafika ista.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice