Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.090
|
čitano: 6.471.360
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Sony PlayStation 5
big_guy kaže...

Molio bih kolegu iznad koji je napisao za last of us remastered da nije nešto od igre,da si opali par šamara u ime svih sa foruma.Hvala!

Pa nije ni meni bio nešto posebno...onako prosječna ok igra, 7.5/10.

8 godina
Damir22 kaže...

Ja se i dalje klackam, no ovaj komentar u stilu "pa necu igrati stare igre na novoj konzoli" me je sad pokopao....  

Sto cu onda igrati, malo odlucim da kupujem, malo da necu odmah, ali sve se svodi na to, ok, uzmem je odmah.... i sto.... igram sve ono sto sam vec igrao, ili mogu igrati na pc....

Naravno, klinac loby je jak, pa mi se nova konzola cini neizbjezna, no opet....

Uzmi svakako konzolu. Ako ništa drugo, klinci će ti biti zahvalni. A ako ima neka stara igra koju želiš odigrati, a nisi, nema ništa lošeg u tome. Tvoj novac, tvoja konzola - tvoj izbor. :)

12 godina
Sony PlayStation 5

Zašto se starije igre ne mogu igrati na novom PS? Nije li to poprilično bezobrazno? Spališ BRDO para na igre za aktualnu konzolu i dođe nova i bum! Nema više tvojih igara. Lova u smeće!

Ne razumijem zašto nisu kompatibilne?

Moj PC  
0 3 hvala 0
10 godina
Damir22 kaže...

Ja se i dalje klackam, no ovaj komentar u stilu "pa necu igrati stare igre na novoj konzoli" me je sad pokopao....  

Sto cu onda igrati, malo odlucim da kupujem, malo da necu odmah, ali sve se svodi na to, ok, uzmem je odmah.... i sto.... igram sve ono sto sam vec igrao, ili mogu igrati na pc....

Naravno, klinac loby je jak, pa mi se nova konzola cini neizbjezna, no opet....

Ja cu odigrat par igri sa PS4 koje jos nisam stigao odigrat. Njih je mozda 4 i to je to.
Taj backwards compatibility je po meni za vecinu bitan prvih 6 mjeseci ili ajde 1 godinu. Poslje ce bit neka mala manjina koja ce tu funkciju konzole koristit.

I nadam se da ce bit tak jer fokus koji Xbox ima na tu funkciju je zabrinjavanjuc, ko da vise ne misle radit nove igre pa prodaju stare 100x tj. samo pune gamepass library 

Uglavnom po meni to nije nekaj jako bitna funkcija. Bitna funkcija su mi nove dobre igre, ako to konzola ima onda se kupuje.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina
Azmo kaže...

Zašto se starije igre ne mogu igrati na novom PS? Nije li to poprilično bezobrazno? Spališ BRDO para na igre za aktualnu konzolu i dođe nova i bum! Nema više tvojih igara. Lova u smeće!

95% poznatijih PS4 i Pro naslova su kompatibilni...

10 godina
Azmo kaže...

Koje igre nisu kompatibline ?

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina
neaktivan
walentkane kaže...
SimeKZ kaže...
walentkane kaže...

Još da ima nekih igri zbog kojih bi nestrpljivo čekao da dobijem PS5 na dan izlaska bi razumio ovu histeriju (GTA6, Gran Turismo 7 ili neki drugi hit) ali pošto ne dolazi ni jedna donekle zanimljiva igra, stvarno ne razumijem.

Mislim da je totalno pizdarija dolazit ljudima koji su zaljubljenici u konzolu i gaming pa tandrkat kako ne razumijes histeriju. Bolje nemoj nista napisat.

Pa mislim da imam pravo izraziti svoje mišljenje o svemu,  čak i ako se ne sviđa nikome. Ili živimo u društvu gdje se prihvača samo jedna strana mišljenja ?

Da, ni meni nije jasno kako su ljudi ludi za komadom plastike od 500€ na kojem ce moci igrati sve igre s PS4 u 60fpsa.

Bas cudno. Svi posandrcali od Kovida.

Ne vidim baš smisao u tome. Nove konzole se kupuju da igraš nove igre na njima a ne stare ? Kao da kupuješ najnoviju grafičku pa sav sretan vrtiš na njoj GTA3 u 120 fps. Ok, nekome to zvuči zaabvno i privlačno. Poštujem i to

Moj komentar je bio sarkastican (ali ocito ne dovoljno ocit).

PS5 se "kupio" DayOne, jer bi me trenutni upgrade PC-a opalio samo za MBO/CPU/SSD/DDR4 oko 4000kn.

Pa mi je definitivno privlacnija opcija PS5, jer imam poprilican broj neodigranih PS4 igara koje ce sad raditi vjerojatno jos i bolje.

Svi ekrani su mi FullHD u kuci. Ne namjeravam niti prodati PS4, jer nas troje igra u kuci.

I ovo mi je samo jos vise izmamilo osmjeh.

https://www.theverge.com/2020/11/9/21556803/sony-ps5-remote-play-ps4-app-streaming-games

Battletag - Gobac#2782; PoE:G0bac; Cypher: Ignorance is bliss.
12 godina
Santana kaže...
Azmo kaže...

Znam za PS4 al zašto nisu i starije igre kompatibilne? Zašto se ne mogu igrati SVE igre od PS1 naovamo? Što je toliko teško to napraviti? Pa ja na PC mogu igrati još igre iz 95te bez velikih problema! Zašto to PS ne može?

Kad je izašla PS4 nijedna igra sa PS3 nije radila. Sjećam se da je to bila velika drama i nikad mi to nije bilo jasno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2020 9:39 (Azmo).
10 godina
Azmo kaže...
Santana kaže...
Azmo kaže...

Znam za PS4 al zašto nisu i starije igre kompatibilne? Zašto se ne mogu igrati SVE igre od PS1 naovamo? Što je toliko teško to napraviti? Pa ja na PC mogu igrati još igre iz 95te bez velikih problema! Zašto to PS ne može?

Kad je izašla PS3 nijedna igra sa PS3 nije radila. Sjećam se da je to bila velika drama i nikad mi to nije bilo jasno.

PS3 igre su teske za emulaciju zbog posebne arhitekture na kojoj je konzola napravljena. Potrebna je emulacija i potrebno je naslov po naslov testirat da radi kak treba. To zahtjeva puno vremena i novaca i ocito im se ne isplati.
Igre ti nece propast jos ih mozes na svoj PS3 igrat.

Kad je izaslo PS3 on je mogo igrat PS2 igre jer je imo PS2 hardware na sebi i nije bila potrebna emulacija, isti slucaj je bio sa PS2 koji je mogao igrat PS1 igre.

PS2 i PS1 igre bi se dale puno lakse emulirat, a to bi s vremenom moglo doc iako ne vjerujem

17 godina
Mitch kaže...
Azmo kaže...

Točnije 99%

12 godina
Santana kaže...
Azmo kaže...
Santana kaže...
Azmo kaže...

Kad je izašla PS3 nijedna igra sa PS3 nije radila. Sjećam se da je to bila velika drama i nikad mi to nije bilo jasno.

PS3 igre su teske za emulaciju zbog posebne arhitekture na kojoj je konzola napravljena. Potrebna je emulacija i potrebno je naslov po naslov testirat da radi kak treba. To zahtjeva puno vremena i novaca i ocito im se ne isplati.
Igre ti nece propast jos ih mozes na svoj PS3 igrat.

Kad je izaslo PS3 on je mogo igrat PS2 igre jer je imo PS2 hardware na sebi i nije bila potrebna emulacija, isti slucaj je bio sa PS2 koji je mogao igrat PS1 igre.

PS2 i PS1 igre bi se dale puno lakse emulirat, a to bi s vremenom moglo doc iako ne vjerujem

Po meni to bi se moglo riješiti nekim modulom koji upiknem negdje da postoji utor pa tko želi. Modul jeftin s obzirom na snagu starih konzola. Napravljen na takav način da pokreće te igre i riješen problem.

17 godina
Azmo kaže...

Stvar je vrlo jednostavna. Zato jer su konzole različitih arhitektura bile. PS4 i sada PS5 imaju istu arhitekturu i sve igre sa PS4 rade na PS5 ili njih 99% kako navodi sam sony. Očito je financijski neisplativo a možda za većinu igri i neizvedivo napraviti kvalitetnu emulaciju kako bi sve radilo bez problema.

15 godina
neaktivan
Azmo kaže...
Santana kaže...
Azmo kaže...

Mislim da je to vrlo jednostavno. Uzeli su statistike, potraznju, pitali su ljude, pogledali su koliko ljudi igra PS1/PS2 igre na PS3 i PS4 preko Playstation Now. Pogleali su prodaju Playstation One Mini. Pogledali su prodaju SNES i NES Mini.

Zakljucili su da im se neisplati placati tim od 5~10 ljudi prosjecnu placu takvih programera oko 50k€ u EU ili 70k$ u US godisnje da za godinu do dvije naprave emulatore za PS1 PS2 i PS3. 

Emulacija tih donosi soniju 0% zarade. Ako naprave da mozes svoje stare PS1 i PS2 igre pokretat onda nedobijaju nista. Sve PS1 i PS2 dobre igre su Third Party te ako prodaju digitalno moraju dodatno jos placat dobih 5 odvjetnika koji ce pisat sve te dozole i kontaktirat razno razne timove i IP holdere kao sto to recimo GoG radi. Onda jos uzmes da jako puno starih igara koristi licencirane soundtrackove i onda profiti jos padaju vise. 

Soni bi napravio sve ovo da ima konkurenciju i da im je neko zapalio vatru pod dupeom pa sad moraju trcat i kidat se za svaki konzolu. Oni trenutno nisu u toj poziciji. 

Cak naprotiv ako pogledamo interes za PS5, sta kazu revieweri sa early accessom 

Analiticari predpostavljaju da ce PS5 prodat vise jedinica.

https://gamerant.com/playstation-5-xbox-series-x-sales/

Kriticari kazu PS5 je next gen leader za sada:

https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-11-06-playstation-5-critical-consensus

Analiticari PS5 ce se prodavat 2:1

https://www.mcvuk.com/development-news/analyst-ps5-to-consistently-outsell-xbox-series-across-next-five-years-globally/

Tako da nemaju nikakv interes da nam bace neku kost il nesto jer debelo za sada vode. Nebi me cudilo da kasnije ako pocnu gubit ili im ponestane pare ubace nesto tako ali za sada nemaj razloga moras to gledat korporativno ne gamerski. 

Sony je tu da radi pare, evo strasno su nezadovoljni sa Japanskim dijelom Sonya pa su ga premjestili u Ameriku jer je PS4 imao ocajne brojke u Japanu. Sony Gaming je sada vise manje americka firma. A to se vidi po novim pizdarijama tipa cenzure. 

12 godina
Doći će i eksterni HDD support i web browser i 1440p i VRR i možda Dualshock 4 dozvole na PS5 igre i 8K support i Quick resume i Microsoft ekskluzive i Switch Pro i 60 fps Bloodborne.
Treba bit strpljiv.
PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2020 23:16 (DeniZg).
12 godina
Sony PlayStation 5

OK hvala svima na objašnjenju!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
DeniZg kaže...
Doći će i eksterni HDD support i web browser i 1440p i VRR i možda Dualshock 4 dozvole na PS5 igre i 8K support i Quick resume i Microsoft ekskluzive i Switch Pro i 60 fps Bloodborne.
Treba bit strpljiv.

Nit Xbox nema Microsoft ekskluzive pa di ce ih PS5 imat...

17 godina
movie kaže...
Mitch kaže...
Azmo kaže...

Točnije 99%

Tako je ali ima par bugova koji ce se ispeglat kroz 2 tjedna s ovih 4%

17 godina

U FAQ pise da mogu biti instalirane na eksternom disku ali ne i igrive s eksternog diska.

Znaci da se s eksternog mora prebacit na SSD prije igranja? I prakticki jedini je dobitak da se ne mora 2x skidat, nego prebacis u neku ruku...ne vidim kako je to feature

12 godina
Samo PS4 igre mogu na eksterni.
PS5 igre ne možeš prebacivati. Imaš interni disk od 660 GB slobodno i to je to.
PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2020 7:35 (DeniZg).
14 godina
Ovdje je objasnjenje za stare igrice..mozemo slobodno reci da se i odnosi na PS5..

https://www.goliath.com/gaming/sony-explains-why-the-playstation-4-isnt-backwards-compatible/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony PlayStation 5

Upravo dobio mail od GameStopa da će mi konzola biti poslana dan prije izlaska i stiže 19.11.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
7 0 hvala 1
12 godina
Sony PlayStation 5

Baš mi je drago što sam uzeo PS5. Moj prvi PlayStation u životu! 

Nekako mi je toplo oko srca.  Nadam se da se neću razočarati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2020 10:58 (Azmo).
Moj PC  
14 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Netko je fotkao pa pitao može li u taj uski prolaz staviti PS5. Sony misli za vas pa evo što kažu iako to što kažu je logično ali opet ima igrača kojima to nije logično pa da ne bude nismo znali.

https://www.hcl.hr/vijest/upute-za-cuvanje-playstation-5-163472/

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

koliko je opce garancija na ps5, vidim u Sloveniji 36 mjeseci

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Azmo kaže...

Uh sta bi ja dao da mi je prvi u zivotu, pa sve ekskluzive igrat sa ps4, uzivaj

14 godina
neaktivan

same here!
uzeo i tv odma (sony xh9096), jedino mi je zao ako ne budem dobio prije bozica jer sam u drugom batchu narucio :( , a taman bi bilo lijepo godisnji uzet i odigrat sve unchartede (receno mi je da moram redom i da ne preskacem). 

17 godina
Joky007 kaže...

koliko je opce garancija na ps5, vidim u Sloveniji 36 mjeseci

Proizvođačeva garancija je 12mj. 

Danas imaš svakakvih garancija:

- garancija proizvođača

- dodatno/produljeno jamstvo (u obliku osiguranja) - često izdaje prodavatelj i vrijedi nakon isteka proizvođačevog

- odgovornost za materijalne nedostatke i sl.

Jamstvo je ono što piše na računu ili jamstvenom listu. Odgovornost za jamstvo može biti proizvođača, a može biti i prodavatelja, a može biti i oboje, ovisno o uvjetima jamstva.

Odgovornost za materijalne nedostatke snosi trgovac, na razini EU je 24mj i to je opet posebna priča.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
12 godina
nike098 kaže...
Azmo kaže...

Uh sta bi ja dao da mi je prvi u zivotu, pa sve ekskluzive igrat sa ps4, uzivaj

Hvala! 

Prvi na listi su svi Unchartedi, pa oba Last of Us i God of War!

Koliko vidim GoW ima više nastavaka ali ovaj zadnji je najbolji?

12 godina
tolka kaže...

same here!
uzeo i tv odma (sony xh9096), jedino mi je zao ako ne budem dobio prije bozica jer sam u drugom batchu narucio :( , a taman bi bilo lijepo godisnji uzet i odigrat sve unchartede (receno mi je da moram redom i da ne preskacem). 

Ja sam nedavno uzeo SONY KD65XG8596BAEP tako da je i to novo! Ma spreman sam! 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice