PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati

poruka: 1.997
|
čitano: 737.383
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati
Zna li netko neku stranicu ili osobu da prodaju CID za ps3?
16 godina
neaktivan

Evo,da se uključim u raspravu za oglas na njuškalu  " Downgrade & Jailbreake ".

Bilo je već pisanja o ovom liku i želim reči da je lik više nego "Super Mario "

Bio sam kod tri ili četiri servisa u svojem gradu ,gdje su mi serviseri rekli da je tu konzolu nemoguće povratiti ispod 900kn (ode),

Bio je napravljen update na OFC 4.60 i lik ga je vratio na CFW i sve radi super.

Mogu igrat backup igre itd.

Tip je pošten ,a k tome i pravi znalac,pomoči će vam ako gdje zapnete i neumorno odgovara na svaki mail.

Nemate nikakvog straha poslati mu konzolu jer je sasvim pouzdan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2014 15:23 (CROIMANI).

4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
neronix kaže...

Ima neko sa podrucja ZGa da je voljan Jailbreakat konzolu? 

PS3 FAT 60gb model CECHC04

OFW: 3.66 

naravno placam neku razumnu cijenu :) 

http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/ps3-downgrade-oglas-8352327

Modifikacija dual nand-a.

15 godina
neaktivan

bok imam cobra ode na 4,55 sa swap diskom i kad pokrenem bilo koju igru izbaci mi Error code 80010017  molim pomoc

VLADA 1

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
vlada1 kaže...

bok imam cobra ode na 4,55 sa swap diskom i kad pokrenem bilo koju igru izbaci mi Error code 80010017  molim pomoc

Imaš 5.1B ili? Koji je firmware gore? 

16 godina
neaktivan

Poštovani,htio bih igrati ps2 igre na ps3 konzoli i trebam provesti postupak objašnjen u prvom postu ove teme.

Zanima me ,ukoliko preuredim fileove i instaliram navedeno u tom postu,dal nakon tog mogu i dalje igrati ps3 backup igre kao i dosad ili treba opet nešt mjenjat dok se zaželim nazad ps3 igara ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
donzega kaže...
vlada1 kaže...

DA  IMAM 5,1 B   I FIRMWARE v 2,2

VLADA 1
13 godina
neaktivan
vlada1 kaže...
donzega kaže...
vlada1 kaže...

DA  IMAM 5,1 B   I FIRMWARE v 2,2

Moguće da je onda otišla cobra, zna se dogoditi ;) ne znam zašto ljudi uopće plaćaju i ugrađuju ODE..

13 godina
neaktivan
CROIMANI kaže...

Poštovani,htio bih igrati ps2 igre na ps3 konzoli i trebam provesti postupak objašnjen u prvom postu ove teme.

Zanima me ,ukoliko preuredim fileove i instaliram navedeno u tom postu,dal nakon tog mogu i dalje igrati ps3 backup igre kao i dosad ili treba opet nešt mjenjat dok se zaželim nazad ps3 igara ?

Neda mi se prevoditi..

PS1/PS2/PSP Games

Info: Every game for PS1/PS2/PSP has either the file format .bin (with a .cue file) or .iso . Otherwise the name can be anything (Castlevania.Symphony.Of.The.Night, TalesOfPhantasiaENG, AS-FF3, ect) .

Path Location(s):

PS1 Games (USB:/PSXISO/ )

PS2 Games (USB:/PS2ISO/ )

PSP Games (USB:/PSPISO/ )

Finally connect the external harddrive to your PS3 USB SLOTS .

PRE-REQUIREMENTS ONCE (create Memory Card)

On your PS3. Goto GAME scroll up and Open Memory Card Utility . Press  on Create New Internal Memory then select Internal Memory Card  . Press OK and then  Assign Slots and Slot1 then press  there should be a 1 nexto your new Memory Card . Repeat Create New Internal Memory but select (P2) this time and assign slot to 2 . Once done press  to return to GAME category.

PRE-REQUIREMENTS FOR EACH STEP .

On your PS3. Goto GAME scroll down and Open mmCM (MultiMAN Cobra Manager) . In mmCM press ' L1 or R1 ' until you see this view ( http://ps3.spiffy360.com/themes/opium2k/mmcm-spiffy.jpg ) . Then press RIGHT until you reach meny RETRO . Press 'Refresh' . Your internal and external games should be visible.

Play Games : Select a game in RETRO meny . Press  and wait as you will return to XMB meny .

For PS1: Select and Press  on Playstation® Format Disc to Play your Game .

For PS2: Select and Press  on Playstation®2 Format Disc to Play your Game .

For PSP : Select and Press  on PSP Launcher to Play your Game .

Exit game as usual with PS3 BUTTON - Quit Game .

Remove Games : Select a game . Press  and choose ' Delete ' then press  . Press ' Yes to confirm . You will return to mmCM once removal process is completed .

Copy Games to PS3 : Select a game . Press  and choose ' Copy ' then press  . Press Yes to confirm . You will return to mmCM once your game is safely copied to your PS3 .

* To Play Retro Games they don't have to be copied to your PS3.

* Only USB Games can be copied . Select a game . Under title observe if it stand USB or HDD .

PSN Games

Info: Usual Playstation Network (PSN) games comes with 1-2 pkg file(s) and a folder 'exdata'. You shouldn't rename any PSN file . Even if their names can appear odd (i.e. UP0082-NPUB30225_00-DLC12345FIXED000, UP0082-NPUB30225_00-CONTENTPACKAGE02, ect) its intentionally done so to work with your PS3 System.

PRE-REQUIREMENT FOR EACH GAME

Your PSN games includes 1-2 pkg file(s) and a 'exdata' folder. Installation of PSN Games can be done in two ways . Using MultiMAN FTP (online) or mmOS (external hard drive). I do recommend the FTP way as it is much faster and convenient. There is an FTP tutorial in Extras, further down in this guide .

* FTP is easiest as you simply upload PKG file(s) to ' /dev_hdd0/packages ' then start up PS3 and install PKG file(s) via install Packages . Then on the FTP Client copy the exdata folder into ' /dev_hdd0/home/00000001/exdata/ ' . Your Done!

* For mmOS put the PKG file(s) and exdata folder into root of USB (USB:/) and (USB:/exdata/) - Plug USB into PS3 and Install PKG via "Install Packages" . Once Installation of PKG is complete open mmCM select File Manager / mmOS and by press  .

In File Manager / mmOS select  and press  to open a Folder . Press  on ".." inside the Folder until you reach Root Directory. Move your Mouse over ' dev_usb000 ' and press  two times to open that folder . Move your Mouse over ' exdata ' and press  one time to select the folder giving it a blue colour . Press  to open an meny and press  to Copy the folder. Now, Press  on ".." back to Root Directory and Move your Mouse over ' ' /dev_hdd0/ ' and navigate to ' /dev_hdd0/home/00000001/ ' . Then press  to open an meny and press  to Paste exdata folder into ' /dev_hdd0/home/00000001/ '. Once done just press R1 to navigate back to MultiMAN . Your Done!

Worth Reading

The folder '00000001' is your user profile id. If you have only one profile - that is the only folder you'll see under /home/ catalog. In case you have multiple profiles, copy the *.edat file to the one that you will be playing the game from. If the folder 'exdata' is not present that means you've never been logged to PSN - create it manually and put fixed files in it.

Play Games : You play PSN games from XMB - 'Game' . d0h! :P

Remove Games : You remove PSN games from XMB - 'Game' . d0h! :P

PSN Classic PS2

Info: Playstation Network (PSN) Classic PS2 is Playstation 2 games that Sony decided to re-release on PSN for PS3 System. The file-names are quite long and odd however the installation process is easy. PSN Classic PS2 consists of 1 pkg file (game) and 1 rap file (crack) .

PRE-REQUIREMENT ONCE

Think how Computer games worked with a crack . Well its the same. First you need to Download ReactPSN v3.10 . Open Zipfile and put the PKG file on the root of your external drive (USB:/) . Second you need a PSN Classic PS2 game in PKG file and a crack for that game in RAP file . Put the PSN Classic PS2 game into the root of your external drive (USB:/) . Create a folder named “exdata” on the root of your external drive . Within this folder place .rap files for the content you wish to activate.

Connect your external drive to PS3 and goto Install Package Files and install ReactPSN but do not run it. Instead create a new user and name it 'aa' . Login to aa profile from the XMB and run reActPSN . The PS3 will reboot after processing the rap files. This may take a while depending on the number of .rap files. You may be greeted with a message that your PS3 was not shut down properly upon restart. Don't panic. This is normal. Press  to skip. Now login to your normal profile on the XMB and proceed to Install the pkg file for the content you just activated. The content you installed should now work.

How to Install a PSN CLASSIC PS2 after following PRE-REQUIREMENT

To install another PSN CLASSIC PS2 GAME just put your cracks aka rap file(s) to USB:/exdata/ and games aka pkg file(s) to USB:/ - Connect USB to PS3 - On PS3 login to aa Profile and press  on ReactPSN to crack game . Then Login to your normal profile on XMB and install the pkg file(s) to install your game .

Worth Reading

You will notice that the aa profile has changed/renamed to reActPSN. This also contains the number of activated rifs and edats. Do not use reActPSN profile to run reActPSN. Instead create the user profile aa once more to use for activating raps in the future.

So you should have 2 profiles which deal with reActPSN on your XMB

* aa profile which you need to use to run reActPSN

* reActPSN profile which tells you the number of rifs and edats you have activated

Play Games : You play PSN CLASSIC PS2 games from XMB - 'Game' . d0h! :P

Remove Games : You remove PSN CLASSIC PS2 games from XMB - 'Game' . d0h! :P

Extras

16 godina
neaktivan

Play Games : Select a game in RETRO meny . Press  and wait as you will return to XMB meny .

For PS1: Select and Press  on Playstation® Format Disc to Play your Game .

For PS2: Select and Press  on Playstation®2 Format Disc to Play your Game .

For PSP : Select and Press  on PSP Launcher to Play your Game .

Exit game as usual with PS3 BUTTON - Quit Game .

Remove Games : Select a game . Press  and choose ' Delete ' then press  . Press ' Yes to confirm . You will return to mmCM once removal process is completed .

Evo,pokušao na ovaj način ali zastane na crnom ekranu( Press  and wait as you will return to XMB meny) i ne pokazuje se XMB meny.

Može pomoč ili je možda onaj tutorial na prvom postu bolji,čini mi se da je taj tutoriaql iz prvog posta za igre s cd-a i dali jest uopće za backup igre s usb-a ??

11 godina
neaktivan

pozdrav!

imao sam rogero 4.46 i instalirao sam Rogero CEX CFW 4.55 v.1.00 + Multiman 04.55.L PS3 i kada udjem u multiman i izaberem igricu više mi se xmb ne pojavljuje ikonica u obliku cd-a ili dvije kada imam blu-ray disk unutra nego samo ikonica u obliku foldera na kojoj pise ps3.

tj. probao sam ubacit original igricu i ne pojavljuje mi se ikona od cd-a ali igre iu multimana mogu igrat

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2014 18:33 (matrix000).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

novi sam na chatu pa tako slabo poznajem firwara od ps3

ubacio sam jedaan firmware sa demo verziom i sada nista ne mogu da radim svaki drugi koji pokusam ne ide daje mi neki errore sa brojem

dali ima neko d bi mi pomogao unapred zahvalujem

mujo
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

svi koji mi mogu poci neka se jave n skype

komputer_tehniko

mujo
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

sta je ovo posaljes dvije prv poruke i nemozes vise u roku 24 sata koja su to pravila

mujo
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
rudi12 kaže...

novi sam na chatu pa tako slabo poznajem firwara od ps3

ubacio sam jedaan firmware sa demo verziom i sada nista ne mogu da radim svaki drugi koji pokusam ne ide daje mi neki errore sa brojem

dali ima neko d bi mi pomogao unapred zahvalujem

Kakvi je to fw sa demo verzijom?

Jeli konzola bila mogificirana?

Koji fw si imao gore i koji si stavljao OFW ili CFW?

Koja je konzola ?

16 godina
neaktivan

Poštovani,evo,uspio sam pokrenuti igre s ps1 na ps3 konzoli,no sad bi želio također igrati i ps2 igre. Pratio sam tutorijal od Wontaya iz prvog posta i sve uredno odradio do kraja ali na kraju kad pokrenem PLACEHOLDER javi se error " The copiright protection information is invalid (80029513).

Mislim a,ako sam dobro shvatio,da je to neki problem sa tim acc-om ,jer mi kod koraka 4. ne promjeni se "user" kao što to navodi tutorial.

Molio bi nekog da mi pomogne riješiti problem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.9.2014 14:26 (CROIMANI).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CROIMANI kaže...

Poštovani,evo,uspio sam pokrenuti igre s ps1 na ps3 konzoli,no sad bi želio također igrati i ps2 igre. Pratio sam tutorijal od Wontaya iz prvog posta i sve uredno odradio do kraja ali na kraju kad pokrenem PLACEHOLDER javi se error " The copiright protection information is invalid (80029513).

Mislim a,ako sam dobro shvatio,da je to neki problem sa tim acc-om ,jer mi kod koraka 4. ne promjeni se "user" kao što to navodi tutorial.

Instaliraj habib cobra cfw i probaj sa njim, ili kupi ps2 za 200tinjak kn najbolja solucija, najbolje se igre na njemu i vrte.

16 godina
neaktivan
donzega kaže...

Instaliraj habib cobra cfw i probaj sa njim, ili kupi ps2 za 200tinjak kn najbolja solucija, najbolje se igre na njemu i vrte.

E al onda to vise nije to

Niste li ste stesali prije ljeta?
13 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...
donzega kaže...

Habib cobra za PS2 najbolja opcija.

15 godina
Do sad sam instalirao rogero, ali vidim da ga više nema. Koja je druga opcija i jeli taj habib siguran neko nek da link za skinuti. Jel postupak isti? Imam obican jailbreak. Treba mi verzija 4.60.Fala
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
donzega kaže...
Mojpismonosa kaže...
donzega kaže...

Habib cobra za PS2 najbolja opcija.

Daj mi malo pojasni,gdje s kojeg linka uzeti "Habib Cobr-u" da je pouzdana i provjerena ,te neki tutor kako se to instalira.

Novi sam u tome i tek sad neke stvari učim,pa mi je potrebno malo više pomoći,hvala.

15 godina

Sa http://tortuga-cove.com/ skinuo sam HABIB-COBRA v4.65 (v1.02)

, stavio ga na stik i iz XMBA napravio update preko Rogera 4.50 , ko urica....

Detalji o tome kako instalirat FW na prvoj stranici teme.....

Sa store.brewology.com skinuo sam zadnju verziju Multimana i webMAN_MOD_1.30.29_Updater.pkg.

Spojio sam PS3 na wifi i  instalirao ovo gore navedeno

Ništa nisam podešavao, webftp_server.sprx i boot_plugins.txt več su se nalazili na PS3

Uglavnom sam zadovoljan, no ima i problema

Kad pokrenem ps3netsrv on nakrako blicne i nestane, no nakon toga preko browsera na PC-u mogu upravljat webmanom

na PS3 no igre sa PC-a ne mogu vidjet ni na PC-u ni na PS3, dodao sam ip kompa u webman postavkama.

Na ps3 mi pokaže pod PS2 games igru, učita ju no kad je idem pokrenut dobijem black screen, moram ugasit konzolu.

1. Kako da dobijem igre sa kompa na popisu webmana?

2. Koji je postupak za pokretanje PS2 igri?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 12:21 (Wontay).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kod mene je ps3 na rogero 4.55. zanima me da li da stavim habib 4.65 v1, ali ima i habib 4.65 v2 cobra.....posto je kod mene jackovana softverski bez cobre da li ja mogu staviti ovu verziju 4.65 v2 ili je samo za one koji inmaju ugradenu cobra ode?

1 0 hvala 0
15 godina

A da pročitaš post iznad?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CROIMANI kaže...

Evo ukoliko kome zatreba riješio sam svoj problem,pa ću ga podjeliti s vama.

Tutorijal iz prvog posta valja ,no kod mene je problem stvarao USB hub na konzoli,prihvača instalaciju samo s drugog usb utora.

Ja igram ps2 igre ,hura ! :)

13 godina
neaktivan

..

Umjetna inteligencija se ne može suprotstaviti prirodnoj gluposti
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 21:55 (draw).

0 0 hvala 0
15 godina

Kao prvo , imaš na sto mjesta u temi linkove ili stranice,

Kao drugo , tri posta iznad imaš link

Kao treče , nisi napisao trebaš li OFW ili CFW , predlažem da se vratiš na prvu stranicu

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ajd ako netko zna kako da dobijem install package files imao sam multiman al je obrisan pa ako netko zna kako da rjesim taj problem tnx!

Umjetna inteligencija se ne može suprotstaviti prirodnoj gluposti

0 0 hvala 0
13 godina
Trebas ga jailbreikat da to imas.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa napisao je da je imao Multimana? ili....

Na koji način si izbrisao Multiman, da nisi nadogradio ps3 na OFW?

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 8:47 (Wontay).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice