VTX3D ( Vertex 3d grafulje )

poruka: 48
|
čitano: 9.019
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
RE: VTX3D ( Vertex 3d grafulje )
dejson kaže...

Ja koliko znam sve 5770 zahtjevaju dva 6 pinska konektora. ali ova koju sam danas dobio zahtjeva samo jedan ???? Naravno uzeo sam VTX3D

Zna li neko sta je u pitanju.

Hyperion kaže...

Pa kartica ima TDP od 108W, neznam zašto su uopće stavljali 2x6pin.

Matična daje 75W (pci-e 2.0) i jedan 6 pinski 75W = 150W

Zahtjeva i ima samo jedan 6pin konektor

Every time two people have sex, an angel gets a boner
18 godina

Ima jedna slika na guru 3d gdje su na HD5770 spojili 2x6pin,ali očito je to slika iz reviewa hd5850/70 jer su istog izgleda i očito si pomiješao hd5850/70 sa HD5770.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kod Sapphire-a je takodjer jedan napojni konektor, a kod ASUS-a 2. Kod Sapphire-a takodjer pise da je new edition ili new model, ali u kontekstu kao da je nova revizija postojece kartice a ne kao generalno novi proizvod.

Zaista cudno. A ne znam jesi li mislio na mene kada si rekao da sam porijesio sa brojem 6 pinskih konektora odnosno kada si rekao da je doslo do problema sa slikama.

BTW evo radim vec skoro 24h sa ovom karticom i mogu samo rijeci hvale da kazem. Zaista je tiha i hladna i odlicna. Performanse su takodjer OK.

"It's so deep how can you be so shallow"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo da vas obavijestim da mi je grafulja crkla nakon 22 dana rada. Mrtva da mrtvija ne moze biti. Sinoc malo MASS EFFECT-a siljio i odjednom mi zastopa lik u nekakvom endless loop-u a i boje su se poremetile malo.

Cekaosam deset minuta i uradio reset. Nakon toga nisam uspio vise da upalim komp. Od samog pocetka se znalo desiti da prilikom paljenja ne bude slike na monitoru, odnosno da sa svake strane monitora bude po 5mm slike a da sredina bude crna. Jos mi niti jednom nije zastala prilikom nekog benchmarka ili igre.

Sad kada je upalim cujem kao da ventilator pokusava da se okrece pravom brzinom ali kao da se pati i ne moze. Nadam se da je samo graficka u pitanju i da nije jos sta stradalo, s' obzirom da sam obratio paznju na napajanje kada sam uzimao ovu grafu.

Sve u svemu hmmmmm. Ovo mi je prva graficka koja mi je izdahnula a promijenio sam ih sigurno 20 ili 30.

Buhuhuuuu. Ipak nije crkla grafulja. A sta je ne znam jos. Nesto jeste garant. Istrazujem.

It's so deep how can you be so shallow
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 12:24 (dejson).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sta sí ti onda mijenjo, cca svakih 5 mjeseci graficku? ot - moguce je da je do drivera ili je krepala zbog temp. ako si mjerio reci koje su temp bile pri loadu..
Want me to Google that for you?
17 godina
neaktivan

Hehe, probaj svaku komponentu u drugom kompu. Moja VTXica HD4770 radi već mjesec dana kao podmazana...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dejson kaže...

Samo da vas obavijestim da mi je grafulja crkla nakon 22 dana rada. Mrtva da mrtvija ne moze biti. Sinoc malo MASS EFFECT-a siljio i odjednom mi zastopa lik u nekakvom endless loop-u a i boje su se poremetile malo.

Cekaosam deset minuta i uradio reset. Nakon toga nisam uspio vise da upalim komp. Od samog pocetka se znalo desiti da prilikom paljenja ne bude slike na monitoru, odnosno da sa svake strane monitora bude po 5mm slike a da sredina bude crna. Jos mi niti jednom nije zastala prilikom nekog benchmarka ili igre.

Sad kada je upalim cujem kao da ventilator pokusava da se okrece pravom brzinom ali kao da se pati i ne moze. Nadam se da je samo graficka u pitanju i da nije jos sta stradalo, s' obzirom da sam obratio paznju na napajanje kada sam uzimao ovu grafu.

Sve u svemu hmmmmm. Ovo mi je prva graficka koja mi je izdahnula a promijenio sam ih sigurno 20 ili 30.

Buhuhuuuu. Ipak nije crkla grafulja. A sta je ne znam jos. Nesto jeste garant. Istrazujem.

vec si me uplasio :D

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
17 godina
neaktivan
puls4R kaže...
sta sí ti onda mijenjo, cca svakih 5 mjeseci graficku? ot - moguce je da je do drivera ili je krepala zbog temp. ako si mjerio reci koje su temp bile pri loadu..

Radim sa hardware-om vec 7 godina tako da sam slab na grafulje i kako koja dodje u radnju produzi do mog racunara.

It's so deep how can you be so shallow
16 godina
neaktivan
lol.. pa koliko cesto komp mijenjas, svake 2 god? Ne stavljas valjda dual core na 2,2 i 4890 :)
Want me to Google that for you?
17 godina

Evo i ja bih si kupio VTX HD 5750 grafu (od 512 MB 830-850 kn), kupit ću si Corsair napajanje tako da to neće biti problem..... vidim da ima puno pozitivnih komentara..... ali zanima me kakav je hladnjak, je li bučan, koje su temperature, ima li netko hd5750 od VTX-a?

Procesor mi nije nešto, ali clockan je na 3.0, vidjet ću još..... vjerojatno ću i njega zamjeniti kroz narednih 1-3 mjeseca ako budem puno gubio na performansama....

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uzmi grafu jer stvarno nije skupa. Za VTX čujem da ima dobar cooling sistem. Uglavnom same pohvale. I bit će dobar taj dualac, ne brini.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

koliko sam upoznat, powercolor i vtx imaju iste modele s istin hladnjacima (mozda razlika u kloku). uglavnom, mozes vidjeti da imam powercolorov model, tiha je, vent se cuje tek nakon 73°C  koje mogu vidjeti samo u furmarku. ovako se tempe krecu izmedu 32-55/57°C.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

0 0 hvala 1
17 godina

I još pozitivnih komentara Smijeh.... kroz narednih 5-10 dana uzimam HD 5750

EDIT: Bass koliko si platio svoju i gdje si kupio?

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 0:59 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ako me sjećanje služi, prva 5870 koja je došla kod nas je bila upravo VTXova. Namigiva

PSN: filip99 // Mato odgovara: "alien, mama ti vozi stojeka ide na smeče tražit rezerne djelove a ti nemaš ni za crnu kiflu" // Zetor Black Edition - SADA SA NOVIM GEFUFNAMA!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lovac82 kaže...

I još pozitivnih komentara Smijeh.... kroz narednih 5-10 dana uzimam HD 5750

EDIT: Bass koliko si platio svoju i gdje si kupio?

kupio sam ju ovdje dok je jos bila 1118kn.

17 godina

Tamo je preko 1k, mislim da mi neće trebati verzija od 1GB jer imam monitor od 17 incha...

Što mislite gdje je najbolje kupiti i od kojeg branda, čuo sam da XFX 5750 ne valja, ako je to istina što da uzmem onda?

Sapphire ili VTX3D? (50 kn više-manje, svjedno mi je)

http://www.protis.hr/ProductDetails.aspx?q=34373-Grafi%C4%8Dka-kartica-VTX3D-HD5750-512MB

http://www.protis.hr/ProductDetails.aspx?q=35386-Grafi%C4%8Dka-kartica-Sapphire-PCIE-ATI-Radeon-HD5750-GDDR5-SDR-512MB128bit-HDTVHDCP-HDMI-2xDVI-D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uzmi jeftiniju...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

uzmi vtx accelera L2 (barem po mom iskustvu s hladnjacima).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice