VTX3D ( Vertex 3d grafulje )

poruka: 48
|
čitano: 9.016
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Znam da TUL Corporation proizvodi ove karte kao i Club 3D i Powercolor i sve pise na njihovom site-u.  Znam da su ovo referentni modeli. Da li je opravdan strah da su ove kartice mozda na neki nacin defektne odnosno da imaju slabiji OC potencijal ili generalno malo ulazu u marketing i prodajne kanale pa nisu toliko zastupljene pa je i sama sumnja u njihov kvalitet neopravdana.

Ima li neko ovu kartu, interesuje me prije svega 5770 jer e dobijam u ponedjeljak ( nece vise dobivati 4890 ). Te na balkanskom trzistu koja je zastupljena verzija collera jer imaju dvije ( standardi koji prekriva cijelu karticu i onaj neki elipsoidni koji smanjuje  cijenu potrosnje ).

Hvala unaprijed na odgovorima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 12:22 (dejson).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: VTX3D ( Vertex 3d grafulje )
dejson kaže...

Znam da TUL Corporation proizvodi ove karte kao i Club 3D i Powercolor i sve pise na njihovom site-u.  Znam da su ovo referentni modeli. Da li je opravdan strah da su ove kartice mozda na neki nacin defektne odnosno da imaju slabiji OC potencijal ili generalno malo ulazu u marketing i prodajne kanale pa nisu toliko zastupljene pa je i sama sumnja u njihov kvalitet neopravdana.

Ima li neko ovu kartu, interesuje me prije svega 5770 jer e dobijam u ponedjeljak ( nece vise dobivati 4890 ). Te na balkanskom trzistu koja je zastupljena verzija collera jer imaju dvije ( standardi koji prekriva cijelu karticu i onaj neki elipsoidni koji smanjuje  cijenu potrosnje ).

Hvala unaprijed na odgovorima.

Mislim da su oni jednako kvalitetni, u principu razlika je jedino u razvikanosti, paketu i hladnjaku...

Sličan mit je i sa AsRockom - mnogo ljudi misli da nemaju kvalitetne ploče, da sve brzo rikne... a novije su ploče mnogo bolje i od Gigabyteovih...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 13:19 (RoyalBlood).
17 godina
protjeran

Pa i neki drugi proizvode HD5770 ako si na to mislio? Ili VTX3D samo? Ja mislim da je taj novi proizvođač i nije razvikan kao neki drugi odnosno dobio na značaj kao Sapphire kod Radeonki ili XFX kod Geforcea... Dok se ne prođe koja godina-dvije dana niti neće! Sad kao proizvođač kao svaki drugi ima pravo na svoj bundle i ostale kerefeke oko proizvoda (mislim na sam konačni proizvod). Još sam čuo ovdje na BOL da je dobar taj VTX3D iz iskustva samih kupaca grafičkih k. IMHO ja ne bih riskirao sa grafičkom i to nis radio dosad pa sam si uzeo Sapphire posljednje tri. Sve su odradile svoje.Iznenađen

chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss...
17 godina
neaktivan

Moja iskustva sa VTX-om su za sada dobra. Konakretno imam HD 4870 i radi odlično. Stabilna je, ima dobro hlađenje koje je skroz tiho.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Pa i neki drugi proizvode HD5770 ako si na to mislio? Ili VTX3D samo? Ja mislim da je taj novi proizvođač i nije razvikan kao neki drugi odnosno dobio na značaj kao Sapphire kod Radeonki ili XFX kod Geforcea... Dok se ne prođe koja godina-dvije dana niti neće! Sad kao proizvođač kao svaki drugi ima pravo na svoj bundle i ostale kerefeke oko proizvoda (mislim na sam konačni proizvod). Još sam čuo ovdje na BOL da je dobar taj VTX3D iz iskustva samih kupaca grafičkih k. IMHO ja ne bih riskirao sa grafičkom i to nis radio dosad pa sam si uzeo Sapphire posljednje tri. Sve su odradile svoje.Iznenađen

Naravno da znam da i ostali proizvode 5770 lol, pa nisam noob, godinama sam u hardwre vodama. Nego mogu samo tu grafulju za sada uzeti pa sam trazio preporuke ili pokude i dobio asm sto sam i trazio.

Dvije pozitivne kritike za sada. I meni je dosta, bar dok 5850 malo ne opadne cijena.

17 godina
protjeran

Kolko to "malo ne opadne cijena" dejson? Jer znaš ti da sam ju ja skoro prvi na forumu uzeo pred tri mjeseca? I znaš što? Znaš koliko me je stojala? 1754 kune. lol Ne čekaj zemi to ODMA!!!Smijeh Aj nemoj me krivo pojmiti nisam ti se išao izrugivati što je nemaš nego to malo opadne cijena je sad naraslo na 200+ kuna. Pa ono dočekaš ljeto i ono cijena još oko 1800, a opet ja ju kupio prošlu jesen za 1700... Itd., itd.,... Sry za post i OT!

18 godina
RoyalBlood kaže...

Sličan mit je i sa AsRockom - mnogo ljudi misli da nemaju kvalitetne ploče, da sve brzo rikne... a novije su ploče mnogo bolje i od Gigabyteovih...

A ironično je što gigabyteove ploče najviše crkavaju.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan

ja imam vtx-ovu hd4850 i sve pohvale nemam nikakve zamjerke temperature od 30-55 i vise mi ne prelazi nemam nikakav dodatni cooler

AMD Athlon 64 X2 4200+ 2.8 GHz || Foxconn Geforce 8500GT || WD caviar green HDD 1 TB || 3 GB DDR2 || MB Asrock A770DE
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Kolko to "malo ne opadne cijena" dejson? Jer znaš ti da sam ju ja skoro prvi na forumu uzeo pred tri mjeseca? I znaš što? Znaš koliko me je stojala? 1754 kune. lol Ne čekaj zemi to ODMA!!!Smijeh Aj nemoj me krivo pojmiti nisam ti se išao izrugivati što je nemaš nego to malo opadne cijena je sad naraslo na 200+ kuna. Pa ono dočekaš ljeto i ono cijena još oko 1800, a opet ja ju kupio prošlu jesen za 1700... Itd., itd.,... Sry za post i OT!

Kod mene je i sada 2300 Kn, i zaista ne bih da dajem tolike pare, prvi izbor mi je bio 4890 cija je cijena ovdje u Sarajevu 1754 Kn tako da mi ipak ne bi bio problem uzeti je. Ali je ovdje za mene preskupa. A cekam da spadne na mozda tu cijenu ili do 1600 pa da je zemim.

17 godina
neaktivan
dmanz kaže...

ja imam vtx-ovu hd4850 i sve pohvale nemam nikakve zamjerke temperature od 30-55 i vise mi ne prelazi nemam nikakav dodatni cooler

Konstruktivan odgovor kakav mi i treba hvala.

17 godina
protjeran
Hyperion kaže...

čudna mi je tvoja izjava u 10 godina prominija san mnogo matičnih i sve su bile od gigabyte i nijedna nije crkla a neke još i danas radu bez problema

nekažem da nemogu crknit ali to je zbilja rjetkost a uglavnom budu krivi neki drugi činbenici ili ljucki faktor

I Jadantisi
17 godina
neaktivan
giga kaže...
Hyperion kaže...

čudna mi je tvoja izjava u 10 godina prominija san mnogo matičnih i sve su bile od gigabyte i nijedna nije crkla a neke još i danas radu bez problema

nekažem da nemogu crknit ali to je zbilja rjetkost a uglavnom budu krivi neki drugi činbenici ili ljucki faktor

Ne gleda se jedna matična, gleda se prosjek... Ne bih baš rekao da je ljudski faktor, jer čovjek ploču može "pokvariti" jedino fizičkim putem (lomovi i sl.) ili neuspjelim flashom biosa...

A činjenica je da Gigabyteu u zadnje vrijeme jako pada kvaliteta i to se jednostavno vidi.

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
17 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Ne gleda se jedna matična, gleda se prosjek... Ne bih baš rekao da je ljudski faktor, jer čovjek ploču može "pokvariti" jedino fizičkim putem (lomovi i sl.) ili neuspjelim flashom biosa...

A činjenica je da Gigabyteu u zadnje vrijeme jako pada kvaliteta i to se jednostavno vidi.

A kakav prosijek se to točno gleda?

Jesi možada radil kakvu anketu pa znaš da Gigabytove matične najviše crkavaju?

Ja neznam kakve matične ti kupuješ,no ja sam imao ASUS,DFI,GIGABYTE,FOXCON.I sa niti jednom nisam imal problema,kako u OC-u tako i u običnoj uporabi..Naravno te sve ploče su došle iznad 1200kn,ali ne možeš očekivati da če ploča biti kvalitetna ako ju platiš 500kn.A u tom segmentu niti jedan proizvođač ne radi kvalitetne matične.

Za matične vrijedi samo jedno pravilo:Koliko para toliko muzike.A tek poslje se gledaju stvari poput hlađenja,rasporeda konektora,količina konektora i meni najvažnije:broj faza na napajanju procesora.

A ako malo bolje pogledaš skuplje(one iznad 1000kn) gigabytove ploče vidit češ da imaju odlično hlađenje(pogotovo ove sa P55 čipsetom),solidan raspored komponenta,odličan broj konektora(pogotovo SATA) i sve redom imaju barem deset faza.Štoviše ako si gledal BUGOV test matičnih ploča za socket 1156 mogao si primjetit da uravo Gigabyte i ASUS imaju najmočnije ploče.A svaku ploču bez beda skuriš sa lošim OC-om što je u večini slučajeva i razlog krepavanja matične.A to je po meni korisnikova greška,a ne greška proizvođaća dotične ploče.

Tak da nebi baš rekao da GIGABYTE-u pada kvaliteta.Štoviše nekako mi se čini da se kvaliteta diže.

Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2010 6:49 (microman).
17 godina
neaktivan
microman kaže...
RoyalBlood kaže...

A kakav prosijek se to točno gleda?

Jesi možada radil kakvu anketu pa znaš da Gigabytove matične najviše crkavaju?

Ja neznam kakve matične ti kupuješ,no ja sam imao ASUS,DFI,GIGABYTE,FOXCON.I sa niti jednom nisam imal problema,kako u OC-u tako i u običnoj uporabi..Naravno te sve ploče su došle iznad 1200kn,ali ne možeš očekivati da če ploča biti kvalitetna ako ju platiš 500kn.A u tom segmentu niti jedan proizvođač ne radi kvalitetne matične.

Za matične vrijedi samo jedno pravilo:Koliko para toliko muzike.A tek poslje se gledaju stvari poput hlađenja,rasporeda konektora,količina konektora i meni najvažnije:broj faza na napajanju procesora.

A ako malo bolje pogledaš skuplje(one iznad 1000kn) gigabytove ploče vidit češ da imaju odlično hlađenje(pogotovo ove sa P55 čipsetom),solidan raspored komponenta,odličan broj konektora(pogotovo SATA) i sve redom imaju barem deset faza.Štoviše ako si gledal BUGOV test matičnih ploča za socket 1156 mogao si primjetit da uravo Gigabyte i ASUS imaju najmočnije ploče.A svaku ploču bez beda skuriš sa lošim OC-om što je u večini slučajeva i razlog krepavanja matične.A to je po meni korisnikova greška,a ne greška proizvođaća dotične ploče.

Tak da nebi baš rekao da GIGABYTE-u pada kvaliteta.Štoviše nekako mi se čini da se kvaliteta diže.

Mislim da nisi u pravu. Postoje neke vrlo dobre matične ploče koje su oko ili ispod 500 kn. A u zadnje vrijeme sve više korisnika prijavljuje kvarove na Gigabyte pločama.

No nemojmo Off Topic, ovdje se radi o VTX-ovim grafama...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2010 10:02 (RoyalBlood).
17 godina
protjeran

Uzmeš karticu tu u HR! Pa je platiš manje?Iznenađen

16 godina

VTX-ove grafe su dosta hvaljene i popularne otkad su se pojavile na tržištu. U početku sam i ja bio sumnjičav jer ono kartice tek izašle, a ja nikad čuo. Ali tko god ima i kog god sam čuo sve same pohvale i čestitke. Dobro izvedeno hlađenje, ne glasne i poptuno stabilne kartice. To je bar što se tiče 48xx serije ali vjerujem da se kvalitetom nisu udaljili sa 5xxx serijom. Dakle da sam na tvom mjestu i na mjestu bilo koga tko kupuje kartice stvarno bi ozbiljno razmislio o njima. Moje preporuke definitvno idu za VTX.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

VTX-ove grafe su dosta hvaljene i popularne otkad su se pojavile na tržištu. U početku sam i ja bio sumnjičav jer ono kartice tek izašle, a ja nikad čuo. Ali tko god ima i kog god sam čuo sve same pohvale i čestitke. Dobro izvedeno hlađenje, ne glasne i poptuno stabilne kartice. To je bar što se tiče 48xx serije ali vjerujem da se kvalitetom nisu udaljili sa 5xxx serijom. Dakle da sam na tvom mjestu i na mjestu bilo koga tko kupuje kartice stvarno bi ozbiljno razmislio o njima. Moje preporuke definitvno idu za VTX.

slazem se u potpunosti

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
17 godina
neaktivan

Odlicno, a ja se uplasio.

"It's so deep how can you be so shallow"

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Dobar izbor ta VTX3D HD5770. Sve u svemu HD5850 je danas nekakav best buy u rangu mainstreama iako je kartica sama po sebi prejaka da bi služila ovoj kategoriji, ali stvarno cijena me zapanjuje.Viče Good luck!

17 godina
neaktivan

Ne znam kolika je cijena u HR ali je kod nas u Sarajevu 1300 Kn.

0 0 hvala 0
16 godina
dejson kaže...

Ne znam kolika je cijena u HR ali je kod nas u Sarajevu 1300 Kn.

U protisu 1125kn.

18 godina
zabranjeniples kaže...

Koliko znam oni još nemaju nereferentnih pcb-a i coolera za HD5*** seriju ili takvih još nema kod nas. Pa govoriti o kvaliteti o HD5*** seriji bilokojeg proizvođača nema smisla kada su sve iste i ona xfxica bleki HD5850 i gigabyte HD5850 i HIS HD5850 i VTX HD5850 itd. nijedne jedine razlike nema u građi kartice osim u naljepnici, bundle više manje isti, kutija,garancija, clockovi.

17 godina

Pripazite samo na to da prije kupnje VTX grafičkih kartica kupite i onaj 6pin-2x molex dodatni kabel za napajanje, jer VTX3D ne daje taj kabel ni uz jedan model.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
nkdz kaže...

Pripazite samo na to da prije kupnje VTX grafičkih kartica kupite i onaj 6pin-2x molex dodatni kabel za napajanje, jer VTX3D ne daje taj kabel ni uz jedan model.

Onaj tko kupuje takvu grafu sigurno ima zvijer od napajanja sa 2x6 pin, pa mu to netreba.

Ja imam 3 x  2xmolex-> 6pin, eno trule.

16 godina
neaktivan

Slazem se,HD 5770 ima tvornicki hladnjak i prema tome ne mozes pogrijesiti.Kartice su jeftinije jedino zbog toga sto nemaju bogatu opremu.Ja imam HD 4870 sa 512 GDDR5,takodjer od VTX3D.Na nju je VTX3D stavio Arctic Coolingov hladnjak koji odlicno obavlja posao i nije bucan.Kartica ima super OC potencijal,moja konkretno radi na 800 mhz jezgra,i 1100(4400)mhz takt memorije,prolazi testove bez ikakvih problema(tvornicki 770,950).Svakako bih ti preporucio kupnju kartice.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moj fortron ima jedan 6 pinski konektor ali sam i ja vidio da nema tog konvertera u pakovanju pa sam pripremio jedan sa strane............................... Gdje li ga je supruga pospremila, samo da mi je znati.

Uh evo nasao sam ga.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 8:27 (dejson).
17 godina
neaktivan

Samo da javim da sam silom prilika uzeo VTX-ovu HD 4770 i da je predobra, hladna, tiha :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
nkdz kaže...

Onaj tko kupuje takvu grafu sigurno ima zvijer od napajanja sa 2x6 pin, pa mu to netreba.

Ja koliko znam sve 5770 zahtjevaju dva 6 pinska konektora. ali ova koju sam danas dobio zahtjeva samo jedan ???? Naravno uzeo sam VTX3D

Zna li neko sta je u pitanju.

18 godina
dejson kaže...
Hyperion kaže...
nkdz kaže...

Ja koliko znam sve 5770 zahtjevaju dva 6 pinska konektora. ali ova koju sam danas dobio zahtjeva samo jedan ???? Naravno uzeo sam VTX3D

Zna li neko sta je u pitanju.

Pa kartica ima TDP od 108W, neznam zašto su uopće stavljali 2x6pin.

Matična daje 75W (pci-e 2.0) i jedan 6 pinski 75W = 150W

17 godina
neaktivan

Dogovor sa proizvodjacima PSU kako bi se sto vise uzimale one koje imaju 2x 6 pin konektor. Ma mafija.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice