Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 42.086
|
čitano: 7.427.557
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

ne znam što si onda uopće prodavao 4070ti

ja još uvijek peglam sve na 1440p na dosta visokim postavkama sa 3080 12gb

eventualno sam se neko vrijeme mislio mijenjati radi garancije koja je istekla prije tri mjeseca

a onda s druge strane se mislim, ako krepa ionako ću uzet novu, a isto tako može još godinama raditi i bez garancije kao i sve prije nje

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2025 18:32 (picajzla0707).
16 godina

Zato sto sam kreten kupio auto u de pa sam se malo preracuno u kolicini love koju imam i tih 500€ mi je doslo ko naruceno a covejk se javio ko iz vedra neba.Pa reko ajd da prodam..

U medjuvremenu porjesavao sve oko auta i sad imam lufta da o'peglam revolving/kreditnu..

Sto se tice cpu ne znam sto je bottleneck al ajd za razliku u cijenama grafe mogu ubost cpu bolji..

I lakse je utopit zadnju generaciju grafe kad izadju nove..recimo 6xxx serija da izadje lakse prodat 5xxx nego 4xxx grafu..

Ne znam probat cu s 9070xt onda..Lako ju vratim

Nebi bilo prvi put..

Vraco dosad 2gpu mindfactroyju.. :)

mislioc Ne ocekujem cuda.. Nego eto rjesio se stare pa uzimam novu..

Da ima po 700€ 4080 ili 4070ti super polovne ubo bi si to

R33mba#2892
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Cpu upgrade ti je jedino x3d a takav cpu kosta 300-400e.

Uzmi 9070xt i dobro. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

eo opalio xfx swift na akciji 619€..

Pa cemo vidjet

R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Neće to baš punit karticu na max potencijal

1 0 hvala 0
17 godina
R3nchi kaže...

Zato sto sam kreten kupio auto u de pa sam se malo preracuno u kolicini love koju imam i tih 500€ mi je doslo ko naruceno a covejk se javio ko iz vedra neba.Pa reko ajd da prodam..

U medjuvremenu porjesavao sve oko auta i sad imam lufta da o'peglam revolving/kreditnu..

Sto se tice cpu ne znam sto je bottleneck al ajd za razliku u cijenama grafe mogu ubost cpu bolji..

I lakse je utopit zadnju generaciju grafe kad izadju nove..recimo 6xxx serija da izadje lakse prodat 5xxx nego 4xxx grafu..

Ne znam probat cu s 9070xt onda..Lako ju vratim

Nebi bilo prvi put..

Vraco dosad 2gpu mindfactroyju.. :)

mislioc Ne ocekujem cuda.. Nego eto rjesio se stare pa uzimam novu..

Da ima po 700€ 4080 ili 4070ti super polovne ubo bi si to

Zašto bi pobogu davao 700e za 4080/4070ti super kada je nova rtx 5070ti 800e, oprosti i ne ljuti se no tim bi još podebljao sranje koje si napravio kada si prodao svoju karticu

16 godina

mislioc  pojma nema , bas sam guglo i malo chatgpiro i kazu da mi je proc ok za tu gpu i za gejmanje, cp2077 je koliko znam cpu bond i tu x3d procesori ubijaju..

al evo za razliku koju sam ustedio maltene ubodem 9700x ili 7600x3d proc..Vidjet cu kako cemo se voljet grafa i ja..

Wiz3m4n  zato sto bi za 700e dobio nvidia grafu s 16gb rama...

Tih 10% razlike mi ne vrijede pljunit 100€ vise..

Al nebitno glupa tema..

samo je pitanje kako ce mi sad nova 9070xt leci..

R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nije samo performansa, manja potrošnja, garancija, novije tehnologije.....no dobro....kako će ti leći?? Pa ne kupuješ auto ili madrac za spavanje, mislim da ti bude sasvim dobra kolega.

16 godina
Eo na kraju pljunio 619€ za xfx swift .
Pa cemo vidjet kako ce se ponasati. Prva normalna rtx je 810€.
R33mba#2892
13 godina

Uživaj u kartici, u većini slučajeva je ista kao i ta 200e skuplja 

16 godina
Vidjet ćemo .. Zadnja radeonka mi nije bila nesto (7900xt) pa je vracena nazad. Al zadnja xfx (6800) koju sam imo je ostala u lijepom sjecanju tiha i hladna kod Mininga i gejmanja.. Malo sam sam s sobom prico i zasto da bacam+200€ na gpu koja moze nesto sto ne koristim, a sve te RT/PT igre su za mene iovako tesko smece i ne vuku me ni 0 .5% da odigram. Za razliku ce ici za par mj lianli 217 i neki 2tb ssd..
Napisem u temi neki review..
R33mba#2892
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
R3nchi kaže...
Eo na kraju pljunio 619€ za xfx swift .
Pa cemo vidjet kako ce se ponasati. Prva normalna rtx je 810€.

Gdje si našao po toj cijeni?

16 godina
Mindfactory.de
Inace je 628€
Jos bio neki mini popust pa kostala 619€.. koliko god se trudio nisam mogo nac opravdanje za dat 200€ vise.
R33mba#2892
14 godina

https://www.amd.com/en/products/graphics/technologies/fidelityfx/supported-games.html 

po ovom popisu ima dosta naslova koji podržavaju  FSR4 na seriji 9000 

1 0 hvala 0
16 godina

Moram pohvaliti mindfactory na brzom slanju grafe.. Jucer poslana jutros danas vec na mailboxde.

Stavrno se divim ovima sto preferiraju dat 150€+ za gpu u domacim trgovinama..

cisto me zanima sta bi rekli kad bi vracali nakon 7 dana grafu uz komentar ne svidja mi se pre bucna je i previse topline baca..

R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

Eh, ja si već duže vremena slažem novi build ili FormD T1 ili NCASE M2. Odgađam stalno jer imam selidbu krajem 01/2026.

Pogleda sam malo mindfactory i geizhals.de al recimo za 5080 nema baš dobrih ponuda.

Pošto komp koristim i za posao i za gaming, mogu si na firmu uzet bez PDV-a i gledam sa hardsoft.hr naručit 5080 Windforce model za 972e bez PDV.

Što predlažete ima li boljih modela za 5080 na našem tržištu po razumnoj cijeni? (Tiših i hladnijih jeli)

Divide et impera!
14 godina
R3nchi kaže...
Mindfactory.de
Inace je 628€
Jos bio neki mini popust pa kostala 619€.. koliko god se trudio nisam mogo nac opravdanje za dat 200€ vise.

Eto ja sam se odlučio počastiti za novu godinu i prije nego cijene grafičkih kartica porastu. Piknuo sam Gigabyte Rx 9070XT sa Conrad.hr stranice i sa kodom VIVCONHR23 koji daje još 10 posto popusta kartica me ispala preko firme 472€. Ako je uzimate kao privatan korisnik i sa ovim kodom trenutno vam je cijena 590e sa dostavom i još je dostupno 6 komada. Mislim da je ovo trenutno top deal i da jeftinije od toga trenutno ne ide. Također najjeftinija rtx 5070ti bi me koštala nekih 700€, a to je razlika u cijeni koju si trenutno nisam mogao opravdati. 

7 godina

mazy651 hvala na ovome, naručio i ja jednu pa kud puklo da puklo.

Vrebam doduše i dalje neku dobru ponudu za 5080 jer igram samo jednu igru (PUBG) i čini mi se po netu da je to baš nvidia naslov iako sa najnovijim driverima je nemoguće nać neki test..

Divide et impera!
14 godina

Za PUBG svakako idi na Nvidiu malo sam testirao sa 4070ti super i 9070XT i ispada da se bolje vrti na Nvidiji.Jucer sam bas prodao konfu i5 14600k i 9070XT samo stoji tu skuplja prasinu istestirao sam sve sta sam htio temu imate koga zanima.

16 godina
mazy651 kaže...
R3nchi kaže...
Mindfactory.de
Inace je 628€

Eto ja sam se odlučio počastiti za novu godinu i prije nego cijene grafičkih kartica porastu. Piknuo sam Gigabyte Rx 9070XT sa Conrad.hr stranice i sa kodom VIVCONHR23 koji daje još 10 posto popusta kartica me ispala preko firme 472€. Ako je uzimate kao privatan korisnik i sa ovim kodom trenutno vam je cijena 590e sa dostavom i još je dostupno 6 komada. Mislim da je ovo trenutno top deal i da jeftinije od toga trenutno ne ide. Također najjeftinija rtx 5070ti bi me koštala nekih 700€, a to je razlika u cijeni koju si trenutno nisam mogao opravdati. 

Hvala za info, naručio. 590 eura i prodam trenutnu grafu i hebiga, idemo dalje.

17 godina

Sve najbolje Vam želim u Novoj godini ljudi, puno sreće i zdravlja...  ostalog onda bude.....Forumaš što si uzeo?? 9070XT?

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Da, ovu za 590, ak mi ne storniraju 😂

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
forumaš kaže...

Da, ovu za 590, ak mi ne storniraju 😂

Kolega, ne kvarite nam novu godinu🤣

Zanima me koje su najbolje postavke za oc/undervolt da bude hladnija. 

15 godina

naručio i ja za 590.....

još uvik stoji da ih je 6 dostupno.....

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mazy651 kaže...

Kolega, ne kvarite nam novu godinu🤣

Zanima me koje su najbolje postavke za oc/undervolt da bude hladnija. 

NemAŠ univerzalnih postavki, kakve si sreće, no probaj sa -80mV i povečaj power limit na max pa se igraj sa ta dva parametra...oduzimaj, zbrajaj dok ne vidiš što ti paše, no ne sekiraj se previše....ako bi da je što hladnija i energetski učinkovitija samo probaj oduzet napon do tada dok ti ne bude max satabilna....

14 godina
ushirlo kaže...

naručio i ja za 590.....

još uvik stoji da ih je 6 dostupno.....

Eto očito se osvježila stranica, piše dostupan još 1 komad. Čeka sretnog vlasnika,nadam se da će to biti netko s bug foruma.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice