Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.934
|
čitano: 7.052.445
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Pozdrav, razmišljam o kupnji grafičke. trenutno sam na HD4600 na i5 4570. imam cx430 napajnje.

razmišljo sam o 750ti, ali je slabija od 270 ili 270x ali nisam siguran hoće li napajanje to zdržati pošto je staro skoro pa dvije godine, a tu je u rangu negdje sa 265.

ili možda pričekati do početka sljedeće god ako bude kakvih novosti od nvidie sa maxwell - om i pritom možda skupim još nešto za jače napajanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
krikec kaže...

Pozdrav, razmišljam o kupnji grafičke. trenutno sam na HD4600 na i5 4570. imam cx430 napajnje.

razmišljo sam o 750ti, ali je slabija od 270 ili 270x ali nisam siguran hoće li napajanje to zdržati pošto je staro skoro pa dvije godine, a tu je u rangu negdje sa 265.

ili možda pričekati do početka sljedeće god ako bude kakvih novosti od nvidie sa maxwell - om i pritom možda skupim još nešto za jače napajanje.

taj cx bi trebao držati bez problema sve tri grafe, tako da samo naprijed ako se baš nemoš strpiti

a početak sljedeće godine svakako nosi zanimljive stvarčice poput gtx 960 i nove amd serije, pa ako ti nije baš toliko hitno nije se zgorega strpiti koji mjesec

11 godina

nije tolko hitno. al znači bit če zanimljiv početak godine...

hvala :)

13 godina
krikec kaže...

nije tolko hitno. al znači bit če zanimljiv početak godine...

hvala :)

vec nastaje haos na trzistu, r9 290x se moze naci za 280$!!! 

Strpi se malo, sad je bukvalno najgore vrijeme za kupovati novu grafu, cijene variraju svako malo {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Strpi se malo, sad je bukvalno najgore vrijeme za kupovati novu grafu, cijene variraju svako malo {#}

Baš tako. Ovdje u BiH, skoro da su jednake cijenom GTX 770 i R9 290. xD

edit, 

Nova GTX770 na pik.ba skuplja od nove R9 290. 0.o

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 16:56 (Almin94).
11 godina
neaktivan

zelim si kupiti grafu za stari komp pa me zanima koja je bolja ???

gigabyte radeon 9600 pro agp  ili powercolor hd2400 pro 512mb agp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tigera22 kaže...

zelim si kupiti grafu za stari komp pa me zanima koja je bolja ???

gigabyte radeon 9600 pro agp  ili powercolor hd2400 pro 512mb agp

A gle prva je dvije generacije praktički starija, računamo li X seriju Radeonki, 128-bitna je (iako mislim da joj to malo znači), podržava Dx9.

2400pro je nažalost 64-bitna, novije Unified Shader arhitekture, i UVD implementacije za hw akceleraciju videa itd, Dx10 kartica je (iako joj to zbog sporosti prilično malo znači u igrama).

Da skratim, obje su drlog, i za iole nešto igrivo, makar iz tog doba, toplo preporučam 128-bitnu grafičku kao nekakav minimum razuma.

Dakle 2600pro, ili slično, 3650 AGP itd.

nVidia je tu nešto rjeđa i skromnija modelima na našem tržištu rabljenih, preporuka za 7600GT ili 7800GS (256bitna)..

Ja bi išao na 2600 ili 3600 seriju ATi-ja, ako nađeš jeftino..Nisi rekao da li je za postarije igre, pa sam automatski otišao u tom smjeru.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 17:32 (thedream).
17 godina

obavezno 2600 pro :)

a od nv kultna 8800GTX {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 17:27 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4mal kaže...

obavezno 2600 pro :)

a od nv kultna 8800GTX {#}

Neće ići za AGP.

14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
chaselol kaže...

Baš tako. Ovdje u BiH, skoro da su jednake cijenom GTX 770 i R9 290. xD

edit, 

Nova GTX770 na pik.ba skuplja od nove R9 290. 0.o

Jeste, pratim i ja cijene. Zelio bih ostati u zelenom taboru ali nakon ovakvih cijena bome.....

12 godina
neaktivan

Treba cekati da prođe Nova Godina - onda sve ide dolje, a mozda pricekati i neki GTA 5 Bundle.

Moj PC  
2 1 hvala 1
14 godina
neaktivan

Evo ja bih rado ubo jos jednu 660ku ali ovdje kod nas u BiH cijene gotovo da se nisu makle od prije godinu i po kad sam svoju uzimao, fakat bezobrazno. Ne znam za HR trziste ali ovdje je to jos uvijek neisplativo do bola. Dijelom to i razumijem jer sam ekonomista po struci gdje su ponuda, potraznja i naravno kupovna moc presudni faktori. Hocu da kazem da je ovdje neisplativo uzimati bilo kakve komponente, bez daljnjeg.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kod nas su dosta pale cijene od vremena kad je izasla 6 serija, sad ih ima novih za 1300kn u trgovinama a rabljenih za 800 / 900kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imam HP Omni27 All in One racunalo i graficka je dosta losa, dolaze blagdani, popusti i tako, pa me zanima koje bolje graficke kartice pašu na ovu matičnu i procesor?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 14:04 (scipion).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nezgodno, jedan od složenijih upgradea. Imaš ako se ne varam unutra nekakvo max 200W napajanje, što se ekspanzije tiče, trebalo bi izmjeriti točno, što stane unutra, mislim da se neka LP grafa u taj jedan PCIE16 slot da utrpati.

Imao sam davno detaljnije slike ploča u tim čudima, nemam nažalost više.

Prilično sam ipak siguran da se ne da full profile grafa staviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Za frenda,nije registriran na forum.. Ima Athlon 6400 (valjda), 2.7 dual core, matična je k9N neo v2.. trebala bi mu neka grafa do 250-300 kn tek toliko da pokreće nove igre na manjim rezolucijama naravno od 1080p i slično... Pa ako može kakva preporuka dd3 grafe pa makar i polovne..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
artyom kaže...

Za frenda,nije registriran na forum.. Ima Athlon 6400 (valjda), 2.7 dual core, matična je k9N neo v2.. trebala bi mu neka grafa do 250-300 kn tek toliko da pokreće nove igre na manjim rezolucijama naravno od 1080p i slično... Pa ako može kakva preporuka dd3 grafe pa makar i polovne..

hd 4850 / hd 6670 - rabljeno

r7 250 / hd 7750 novo

13 godina
neaktivan

Pozdrav, naime crkla mi je grafička hd 6850 te još imam garanciju i sutra idem u protis po novu, tj. zamjenu postojeće kartice, što mi predlažete da uzmem za zamjenu ( kartica je plaćena 993 kn te se nadam da ću dobiti zamjenu u tom rangu) ?

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

nadodaj 100-tinjak kn i uzmi r7 265. ako ne r7 260x

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

265 je toliko bolja od 260x?

17 godina
0 uzmi NV
12 uzmi ADM
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 18:44 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Vidim da je ova asusica od 1 gb dok su naprimjer model od xfx-a 2 gb itd... ima li to kakve razlike?

17 godina

u kvaliteti hladjenja izrade zujalica lol to ce ti stjepanj malo bolje objasnit {#}

ali po meni ova xfx je more future prof jer ima 2gb sto dobro dojde u dns AAA naslovima ,nece stucat na viskom rezama {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
molnyi kaže...

podosta je bolja 265. evo usporedbe. ako nije problem definitivno nadoplati tih 100-tinjak kn

13 godina
protjeran
zuper kaže...
molnyi kaže...

podosta je bolja 265. evo usporedbe. ako nije problem definitivno nadoplati tih 100-tinjak kn

mozemo tako u nedogled jer za 100kn vise pak ima 270 itd pa za 100 eto i 280 modela...{#}, svakako izbjegavati graficke bez heat-pipova, dakle palitove osnovne modele(obicno low segment) jer im je hladenje najgore od najgoreg!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
neaktivan

Mislio sam ih pitat sutra ako su za nadoplatu za Sapphire AMD Radeon 265 2gb ili xfx 265A-CNF4 2gb... uglavnom ne bih htjeo preć 1200 kn :)

13 godina
Stjepanj kaže...

mozemo tako u nedogled jer za 100kn vise pak ima 270 itd pa za 100 eto i 280 modela...{#}

Bas ovo, malo po malo po malo po malo i dodjes do 280 kartice,a kako su cijene pocele padati i 290 {#}

260x je nafrizirana grafa do maksimuma, OC se moze ali se tako malo dobije u performansama, ali zato u temperaturi se dobije opaaa {#}

Moja je dogurala do 92*C uz OC od 20%, razmisli od 270 polovna +garancija za te novce mozda?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Stjepanj kaže...

mozemo tako u nedogled jer za 100kn vise pak ima 270 itd pa za 100 eto i 280 modela...{#}

Bas ovo, malo po malo po malo po malo i dodjes do 280 kartice,a kako su cijene pocele padati i 290 {#}

260x je nafrizirana grafa do maksimuma, OC se moze ali se tako malo dobije u performansama, ali zato u temperaturi se dobije opaaa {#}

Moja je dogurala do 92*C uz OC od 20%, razmisli od 270 polovna +garancija za te novce mozda?

A sumnjam da će mi htjet vratit novce. Nisam nikad imao slična iskustva pa neznam što očekivati... I ja bi rado volio da mi daju 1000 kn pa da si ja piknem bolju polovnu al jbg. budemo vidjeli

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 19:26 (molnyi).
14 godina
Stjepanj kaže...
zuper kaže...
molnyi kaže...

mozemo tako u nedogled jer za 100kn vise pak ima 270 itd pa za 100 eto i 280 modela...{#}, svakako izbjegavati graficke bez heat-pipova, dakle palitove osnovne modele(obicno low segment) jer im je hladenje najgore od najgoreg!lp

270 u odnosu na 265 ne donosi toliku razliku kao 265 prema 260x. a 280 je izvan lige jer košta 1600. mislim, umjesto pokvarene 6850 za malu nadoplatu može dobiti r7 265. no brainer for me.

13 godina
neaktivan

I meni je ovo upravo sjelo ko budali šamar... Upalim lol i ekran mi posmeđi... ugasim ja pc i oću opet upalti i ne pali se, izvućem ja ispušem nešto malo prašine i vratim i neradi... stavim drugu iz starog kompa i radi sve... Brzo otrčim na kat po kutiju od grafičke i vidim imam još mjesec dana garancije, taman ;)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice