Databreach problemi

poruka: 4
|
čitano: 185
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Databreach problemi

Prije par dana Google mi je javio da su mi za neke stare google accounte na koje sam skoro i  zaboravio došlo do sigurnosnog problema:

The password to your linked Google Account was found in a non‑Google data breach

We've taken steps to protect your Google Account, and you should change your password now

Jutros me dočekala obavijest kada sam se logirao na e-dnevnik kako bi provjerio ocjene djece:

Zaporka koju se upravo upotrijebili otkrivena je u neovlaštenom pristupu podacima. Google upravitelj zaporki preporučuje da odmah promijenite zaporku.

Naravno, i na jednom i na drugom mjestu sam napravio izmjenu zaporke, no na https://haveibeenpwned.com/ nisam pronašao nikakve data-breachove za ove moje navedene adrese, pa me zanima jeste li ovih dana imali slična iskustva?

0 0 hvala 0
8 godina
Re: Databreach problemi
Ne budi blesav, promijeni password i aktiviraj MFA.
10 godina
Re: Databreach problemi

U biti, te stare google accounte sam ugasio a na ovim tekućim ionako imam MFA, a za skole.hr nisam siguran uopće ima li mogućnosti za 2FA što imam aktivirano inače na bitnim računima. 

14 godina
Databreach problemi

Meni su prije tri dana hakirali Steam acc, dobio sam email kao da sam podnesao password reset a nisam.Usli su mi u steam i promjenili lozinku i ukonili moj email i stavili svoj neki i uklonili moj broj telefona tako da mi je jedino preostalo da se javim Steam Support-u.Steam mi je dao novi pass i vratio email. 

Pokusali su mi provalit u LinkedIn acc, Ubisoft connect i EA play isto ali nisu uspjeli nakon ovoga sam sada svugdje aktivirao 2FA.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice