Vertex 3D (vtx) 4850 problem

poruka: 10
|
čitano: 1.978
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

graficku sam uzeo kao polovnu i kada sam je donio kuci ubacio u pci-x x16 1.0 slot prikljucim 6pinsko napajanje upalim racunar, fan se vrti, nakon nekog vremena pocne topao zrak da izlazi iza hladnjaka graficke ali nema slike na monitoru. Ne blinkaju nikakve lampice jer sam citao da zbog slabog napajanja sta vec, imaju neke sto blinkaju :S takodjer sam update biosa maticne napravio ali nista, probao oba dvi konektora nista. Covjek koji ima 30god i koji je koristio tu graficku rekao mi je da mu graficka nije htjela da radi na pci-x 1.0 kao ni 1.1 vec samo na maticnim gdje je 2.0 pci-x slot, ali to mi je cudno malo jer bi graficke trebale biti backward kompatibilne. Inace -

Napajanje je AXP SimplePower 500W maticna je p5g41t-m lx2/gb/lpt procesor je E6700 dualcore 3.2, ram ddr3 2GB 1333 ali radi na 1066. HDD je 500GB i 2 przaca. To su sve komponente koje "odvlace" struju.

Pa ako imate neko razumno rijesenje za rijesavanje mog problema molio bih vas da pomognete, ne isplati mi se uzimati novu maticnu zbog graficke. A najvise me zanima da li se ovo ikom desilo da mu graficka koja je pci-x 2.0 ne radi na starijim tipa 1.0 1.1 pci-x. Ako imate jos kakvo pitanje rado cu odgovoriti.

0 0 hvala 0
16 godina

Nadam se da imaš mogućnosti ugraditi grafu na ploču u nekom drugom računalu,kod frenda nekog?

Tako bi najlakše dokučio da li je problem u samoj grafi.

LP:)

Old Insomniac
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru, ako treba da vam postavim link (naravno ako je dozvoljeno) od racunara na kojem je bila pa mozda nesto zakljucite sta vec. A imam namjeru da je odnesem negdje probati samo drugovi su teski "laici" sto se tice racunara tako da samo par njih i ima pci-x slot koji je naravno 1.0.. Sacekao bih prvo da neko ko je mozda imao slican problem odgovori pa onda da trazim ko ima noviju maticnu sa 2.0 pci-x.

0 0 hvala 0
17 godina

Imam i ja tu grafičku i radi bez problema. Inače ima odlično hlađenje. Kartica bi trebala normalno raditi bez problema. Pada mi na pamet da te covjek lagano sj... u vezi graficke. Jer ona mora raditi u pci-e slotu bez obzira koji je. 1.Pitanje je jer si ti vidio dali graficka kartica radi kod njega ( ili ti je prodao muda pod bubrege) svojom pricom. 2. Možda je slabo napajanje ali nekako ne vjerujem u to da ne može pokrenuti tu grafu. Preporucio bih ti da ako pod 1. nisi vidio da ispravno radi, odes dp  njega i trazis da ti pokaze dali radi, ako ne reci neka ti vrati pare.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

istina nisam pogledao da li graficka radi jer transakcija je veoma brzo prosla i bez mog prisustva, znaci posredstvom drugog. Ali bio sam je postavio kao defektnu na (pikba) i covjek se fino javio i objasnio u cemu je caka. Mislim cemu toliki trud i zasto bi uopste mi ista govorio on je obavio transakciju i cao. Inace ima 30pozitivnih pa sam zato isao na povjerenje. Sa ovim napajanjem sam prije godinu dana tjerao 9800gt pa nezz sad da li je bas do toga. to je ta kartica http://www.vtx3d.com/products_features.asp?id=1

i dole pise "ATI CrossFireX™ technulogy with up to quad GPU support offers superior scalability so your system is ready to level up when you are." da li je moguce da zbog crossfirex zahtjeva novije maticne koje imaju 2 i vise pci-x slotova, mislim da li je to uopste moguce?

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 2:56 (4l3nn).

0 0 hvala 0
17 godina

Ne ostaje ti nista drugo nego probati na nekoj drugoj ploči, makar mislim da nije u tome problem. Jer možeš nekako vratiti karticu?. Pogledaj jos jel ti je ventilator dobro sjeo na karticu. Nadam se da ces uspjeti nesto napraviti u vezi nje. Inace nemoj nikada ici kupovati na slijepo bez obzira na feedback ako neznas prodavaca. Ako nista mogao si traziti prije toga da ti odvrti par testova i da ti posalje slike testova. Nazalost sve je vise prodavaca magle.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Re: Vertex 3D (vtx) 4850 problem
4l3nn kaže...

istina nisam pogledao da li graficka radi jer transakcija je veoma brzo prosla i bez mog prisustva, znaci posredstvom drugog. Ali bio sam je postavio kao defektnu na (pikba) i covjek se fino javio i objasnio u cemu je caka. Mislim cemu toliki trud i zasto bi uopste mi ista govorio on je obavio transakciju i cao. Inace ima 30pozitivnih pa sam zato isao na povjerenje. Sa ovim napajanjem sam prije godinu dana tjerao 9800gt pa nezz sad da li je bas do toga. to je ta kartica http://www.vtx3d.com/products_features.asp?id=1

i dole pise "ATI CrossFireX™ technulogy with up to quad GPU support offers superior scalability so your system is ready to level up when you are." da li je moguce da zbog crossfirex zahtjeva novije maticne koje imaju 2 i vise pci-x slotova, mislim da li je to uopste moguce?

Nema to veze sa crossfire. Ne moras ti imati crossfire plocu da koristis tu karticu.

14 godina
neaktivan

trazio sam slicne probleme po webu i nasao sam jedan post gdje je lik rekao "moguce je da ima grafickih koje su pci-x 2.0 i koje su kompatibilne samo na maticnim gdje je taj slot" potrazio bih to sada gdje je rekao ali mislim da ne bi bilo koristi jer bi isto procitali. U tog covjeka je ova maticna (Gigabyte GA-EX58-UD4P 3-way crossfire) i pogledaj dole na tom linku sto sam ostavio u prethodnom postu dio gdje kaze "ATI CrossFireX™ technulogy requires an ATI CrossFireX Ready motherboard, an ATI CrossFireX™ Bridge Interconnect and may require a specialized power supply." Znaci po tvom to bi znacilo samo kada bih htio koristiti crossfirex opciju da bi mi trebala takva maticna, inace ne treba.

0 0 hvala 0
17 godina

Tako je, kada bi htio koristiti crossfire trebao bi imati crossfire ploču i naravno još jednu grafičku karticu iz serije 4xxx. Najbolje da probaš to sutra vidjeti kod nekog prijatelja pa da vidiš dali je u tome stvar, ili još bolje kod prodavača da testiraš ako je ikako moguće

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mislim,čemu natezanja i pretresanja "mogućih" opcija i testiranje kartice virtualno,kad je jedini način da se uvjeriš

da li je ispravna kartica taj kako smo ti već rekli prije.Uzmi karticu i stavi na bilo koju drugu ploču s pci express x16

utorom,bar ćeš se uvjeriti da li je ispravna ili ne.Ako je ispravna a i dalje odbija raditi na tvojoj MBO,onda treba nastaviti

dalje s traženjem riješenja.Ovako to nema baš previše smisla,zar ne?

Old Insomniac
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice