U bf 2042 SAM diže perf bolesno.REBAR nije dorastao ali zato nevisija ima jaki dlss. Sve ima svoje pa šta tko voli.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tak da nebi ja imao niš protiv da konačno izbace i FSR 3 i da ga podržava moja kartica, makar sobzirom da je loša u ray tracingu pitanje treba mi li frejm generator...jer RT sam otpisao za uvijek, eventualno Lumen ali o tom potom.
1.7. dolazi, a meni nije žurno. Dakle, što se tiče famoznih AMD Radeon drivera, tada (1.7. kada dođe) prije ugradnje da skinem zadnje, a prethodno sam mislio DDU-om temeljito deinstalirati Nvidijine? Ili da pustim kroz Windows update da automatski odradi instalaciju drivera, mada sam pobornik toga da sam, ručno odradim? Proći ću prije DDU-a i sa CCleanerom. Dajte savjete, nikad nisam imao AMD/ATI grafičku, jedva čekam i baš me zanima kako će raditi.
EDIT: DDU sam koristio prije 3 godine kada sam prelazio sa GTX 960 na RTX 2060 Super i sve je odlično prošlo. DDU sam već pripremio i "napeto" čeka već par tjedana na računalu. Neću još skidati AMD drivere, možda do 1.7. izađe još koja verzija... Pa da i oni još 2 tjedna napeto čekaju instalaciju.
DDU i deinstaliraš drivere dok je nvidija u kompu, ubaciš AMD grafu i instaliraš zadnje drivere koje si skinuo ovdje
A što je s onim TriXX softverom za kontrolu osvjetljenja, koliko mi on treba? Ma, u biti vidjeti ću i sam. Možda ću moći kroz RGB Fusion 2.0 kontrolirati i osvjetljenje na grafičkoj... Sve ću vidjeti kada dođe vrijeme.
1.7. dolazi, a meni nije žurno. Dakle, što se tiče famoznih AMD Radeon drivera, tada (1.7. kada dođe) prije ugradnje da skinem zadnje, a prethodno sam mislio DDU-om temeljito deinstalirati Nvidijine? Ili da pustim kroz Windows update da automatski odradi instalaciju drivera, mada sam pobornik toga da sam, ručno odradim? Proći ću prije DDU-a i sa CCleanerom. Dajte savjete, nikad nisam imao AMD/ATI grafičku, jedva čekam i baš me zanima kako će raditi.
EDIT: DDU sam koristio prije 3 godine kada sam prelazio sa GTX 960 na RTX 2060 Super i sve je odlično prošlo. DDU sam već pripremio i "napeto" čeka već par tjedana na računalu. Neću još skidati AMD drivere, možda do 1.7. izađe još koja verzija... Pa da i oni još 2 tjedna napeto čekaju instalaciju.
Kako ti je napisao "forumaš". Obriši s DDU od Nvidie drivere, onda instaliraj grafu i stavi najnovije AMD drivere. I driveri su super, nemaš se razloga brinuti unaprijed.
DDU i deinstaliraš drivere dok je nvidija u kompu, ubaciš AMD grafu i instaliraš zadnje drivere koje si skinuo ovdje
Ima li možda nekakva "caka" koju bi bilo dobro znati kada se koriste Radeoni? Nešto što negativno utječe na performanse, stabilnost itd. Ili nešto što loše radi u kombinaciji sa AMD driverima tj. onim Adrenalin programom (je li se tako zove?), određeni softver da stvara zbrku...?
Ima li možda nekakva "caka" koju bi bilo dobro znati kada se koriste Radeoni? Nešto što negativno utječe na performanse, stabilnost itd. Ili nešto što loše radi u kombinaciji sa AMD driverima tj. onim Adrenalin programom (je li se tako zove?), određeni softver da stvara zbrku...?
Sa AMD supporr stranice:
Some virtual reality games or applications may experience lower-than-expected performance on Radeon RX 7000 series GPUs.
Brief display corruption may occur when switching between video and game windows on some AMD Graphics Products, such as the Radeon™ RX 6700 XT.
Some Vulkan gaming applications may crash when performing a task switch with Radeon Image Sharpening enabled.
Integer Scaling may cause some video content to show flicker when the display resolution is set to less than native resolution.
Certain configurations involving multiple displays have been known to cause problems, such as incorrect display detection, resolution issues, or screen flickering.
Video playback issues, users have reported problems with video playback, including stuttering, screen tearing, or artifacts when using certain video players or streaming services. These issues can sometimes be mitigated by adjusting video player settings or updating to the latest graphics driver.
Power management issues: Some AMD graphics cards have experienced issues with power management, resulting in higher power consumption, elevated temperatures, or GPU clock fluctuations.
Zero RPM feature not working on some properly on some Radeon graphics cards, may be conflict with other Adrenalin settings, or power managment issues.
AMD driver crash on YouTube, appears when users try to launch YouTube. In rare cases, the video stops playing, and a black screen appears. The AMD driver may suddenly recover and the video start playing again, only to fail a few minutes later.
Adrenalin ovako ove stavke sve isključi osim freesync ako imaš.Tutorial kako ukrotit svoju zvijer, ti ne idi do max oc i undervolt nego neka sredina
Pozdrav ima li netko palit rtx 3060ti da kaze svoja iskustva o kartici.Citam po forumima da se ljudi zale na veliku buku i toplinu kartice.Nasao sam novu na amazon de za 350 eura sa poštarinom i piše da šalju za hrvatsku.
I moze li mi netko objasnit kako ide to oko garancije jer nisam nikad narucivao iz vana.
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B08PFZ28CN/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1
Bas sam planirao prec na nvidiu po prvi put ali izgleda opet nista od toga.
Uletila mi xfx rx 6700xt za 300 eura sa jos pol godine garancije.
Nije lose s obzirom da sam prodao red devil 6600xt za 270 eura bez garancije.
Mislio sam da nece radit na 450w napajanju ali uz undervolt vuce max 180w kao i pretprosla rx 580.
Daj napisi koliko ti je po defaultu GPU/MEM, pod Tuning? Meni na Gigabyte 6800XT Gaming OC 16D jer pokazao GPU na 2460MHz, sto je npr. vise nego u speckama na Gigabyte sajtu, a i neclockana na default na OC biosu je isla do 2470MHz (upalis overlay sa Ctrl+Shift+O, radi i u Windowsima).
Ja sam svoju spustio na 1030mV, power netaknut, dignuo GPU na 2500MHz i MEM na 2100/fast timing, te ugasio ZeroRPM. Sada nikada ne trosi vise od 250W (prije i do 300W), vecinom na 230 kod "tezih" igara. Temp je vecinom ispod 85° (core).
Ček, kaj ti ganjaš RX 6800XT na i7-6700k????
Ček, kaj ti ganjaš RX 6800XT na i7-6700k????
Jos jedno tjedan dana, da. Onda dolazi 7800X3D, X670E Steel Legend i 32GB Gskill 6000MHz CL32 i Peerless Assassin 120.
Gdje si našao Peerless Assassin 120? To negdje iz vana naručio?
Tek sada vidim kako je 6700xt koju sam kupio u rujnu 2021. godine odlična investicija pogotovo kada gledam nove serije grafičkih kartica. Sve mi djeluje kao nekakav cash grab, a serije koje imaju ogromne pomake u performasama koštaju više nego kao suho zlato.
Hoću kada mi dođe. Sve ću pogledati i napisati, a i testirati. Još je nemam kod sebe.
Gdje si našao Peerless Assassin 120? To negdje iz vana naručio?
Amazon. de, 120 non-SE bijeli ARGB, sa dostavom 70€, direkt od Thermalrighta.
EDIT:
Vi koji imate 4070 TI jeste zadovoljni. Gotovo sigurno mi je to sljedeći GPU a čitam svašata pozitivno i negativno pa više ne znam što da mislim.
Zadovoljan sa grafičkom, ne zadovoljan sa cijenom. Sviđa mi se njena potrošnja i brzina.
Meni se isplati jer rendam sa njom preko Optixa u Blenderu i tu je stvarno mrcina.
Ti moraš sam odvagnuti da li ti se isplati.
Zadovoljan sa grafičkom, ne zadovoljan sa cijenom. Sviđa mi se njena potrošnja i brzina.
Meni se isplati jer rendam sa njom preko Optixa u Blenderu i tu je stvarno mrcina.
Ti moraš sam odvagnuti da li ti se isplati.
Da cijene su koma ali možda je usopijeb ubost dosta jeftinije.
Isplati mi se zašto ne? Bit će mi to ogroman upgrade u odnosu na moju vjernu 1080 TI. :)
Vi koji imate 4070 TI jeste zadovoljni. Gotovo sigurno mi je to sljedeći GPU a čitam svašata pozitivno i negativno pa više ne znam što da mislim.
Baš nabavio Asus TUF 4070ti, napravio undervolt(0.975v@2800Mhz, RAM+1300Mhz) sa 260W na 180W pala potrosnja, perfomanse bolje 1-2% , temperatura ne prelazi 60c, tiha full, cijeli komp(i soba) mi se manje griju nego na staroj 1070.
Mimo cijena sam SUPER zadovoljan!
Azmo - Ja sam svoju uzeo za 750€ ali i to mi je skupo.
Ima li netko iskustva s undervoltanjem Radeonki? Točnije 6650XT / 7600.
Svaku nvidia karticu sam vrlo jednostavno undervoltao i dobio super omjer performansi/akustike/temperature, pa me zanima ako je tako nešto ok i za Radeonke (pošto ih nisam nikada baš koristio).
Stiže mi jedno mini računalo s powercolor hellhound 7600 modelom pa da budem spreman
Uzeo sam Inno3d x3 model nemam rijeci, kartica je mega cvrsta, sva je od metala i aluminija nema na njoj komadić plastike!
kartica je relativno tiha, svoju sam u msi afterburneru stavio temp limit na 65°c katica je zakucana na skoro 2800mhz i necujna, preporuka!
Baš nabavio Asus TUF 4070ti, napravio undervolt(0.975v@2800Mhz, RAM+1300Mhz) sa 260W na 180W pala potrosnja, perfomanse bolje 1-2% , temperatura ne prelazi 60c, tiha full, cijeli komp(i soba) mi se manje griju nego na staroj 1070.
Svojoj sam inno 3d x3 4070ti samo spustio temp limit na 65°c i u recimo Days Gone je kartica na oko 170-180w! peak joj je 320w!
Svojoj sam inno 3d x3 4070ti samo spustio temp limit na 65°c i u recimo Days Gone je kartica na oko 170-180w! peak joj je 320w!
Probaj undervolt, puno bolje perfomanse i temp od samo limitiranja temp ili power limita.
Ima li netko iskustva s undervoltanjem Radeonki? Točnije 6650XT / 7600.
Svaku nvidia karticu sam vrlo jednostavno undervoltao i dobio super omjer performansi/akustike/temperature, pa me zanima ako je tako nešto ok i za Radeonke (pošto ih nisam nikada baš koristio).
Stiže mi jedno mini računalo s powercolor hellhound 7600 modelom pa da budem spreman
https://forum.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/rx6700-undervolt--oc/291454.aspx
Kolega super opisao.
Vrijedi za sve modele.
I preporuka: spuštaj pomalo dok ne crashaš, pa onda stepenicu iznad i stress test i vjerovatno na toj ili sljedećoj stepenici bude 100% stabilno.
Tek kad si siguran da je sve ok napravi novi profil i unesi te iste postavke i sejvaj pa ga koristi.
Tak imaš failback ako ipak nije stabilno, vrati ti nakon crasha na default.