Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.323
|
čitano: 1.405.129
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
protjeran
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Damir22 kaže...
Navodno je izjavila (izjavio, izjavilo) da re4 remake nece crackirati.

No vijest je procurila oko 1.4 pa je mozda prvoaprilska fora..

No, codex,skid...netko hoce prije ili kasnije.

Vjerojatno neće bitic racka, nisu ni Resi8, ovo što je sada izašlo crackano je samo zato jer je CAPCOM sam uklonio Denuvo zaštitu iz igre, a ne jer su je crackeri probili.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.4.2023 15:02 (SaintGriz).
16 godina

RE8 su probili prije godinu dana i radila je bolje nego original.

9 godina
Da, 8 je instant crackirana....

Jedino remake 3 se cekao neko vrijeme. Ako se dobro sjecam.

Svi ostali su instant bili javno
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Kaj se bolje isplati uzet?

Radeon 6950xt ili rtx 3090?

Ova radeonka ima odličnu cijenu, sa popustom 5500 kuna. 

https://www.pcshop.hr/vga-asr-rx6950xt-phantom-gaming-16g-oc/0001305126/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

rtx 3090 košta duplo...

1 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Pa jel ti pratis trziste? Za 10500kn kupis rtx 4080 a ne prastaru 3090ku na razini 4070ti...

5500kn je fina cijena za 6950xt ako bi je koristio za 4k tu je oko 20-25% jaca od rtx 4070 koja te izvana dođe isto. Na 1440p je vec razlika osjetno manja pa bi rtx 4070 zbog ultra efikasnosti bila bolji izbor po meni za iste pare.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.4.2023 17:00 (Morgoth Bauglir).

0 0 hvala 0
17 godina
danko99 kaže...

https://www.pcshop.hr/vga-asr-rx6950xt-phantom-gaming-16g-oc/0001305126/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

rtx 3090 košta duplo...

Uzmes tu 6950 za taj novac jer kako stvari stoje i 3090 i 4080 ce za dvije godine biti obsolete 

Salu na stranu bolje usparati novca i ici na Radeonku jer je odlicna kartica za taj novac.

4 godine
suspendiran
danko99 kaže...

rtx 3090 košta duplo...

Tko voli Radeonke 6950xt je fantastican ulog za sad i za buducnost, na 4k melje sve živo i mrtvo, rang izmedu rtx 4070 i Ti modela!

12 godina

Cinjenica je da smo u procesu tranzicije sa rasterizacije na raytrace/pathtrace i Nvidijin Overdrive te RTX Remix jasno pokazuju sto je za Nvidiu vrlo bliska buducnost sto se tice smijera razvoja njihovih arhitektura.

Ne bih se zacudio da vec u iducoj seriji Nvidia stavi veci fokus na RT hardver nego na raster dio na svojim grafama.

Svaka serija grafa od pojave RTXa izuzetno brzo zastarijeva upravo radi te tranzicije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Rtx4070 je jednostavno preskupa u 2023 za ono sto nudi,to je neki rang rtx3080...grafe koju sam kupio 2020.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

Nedavno sam napisao da ce Nvidia radije unistavat inventar(kao posh brandovi odjece) nego spustat cijene.

Bio sam blizu,oni radije nece proizvodit grafe nego da ce ic spustit cijene kako bi prodali 4xxx seriju.

A i uz takvu minimalnu proizvodnju u De ima Nvidia grafa na lopate po trgovinama,jedini logican zakljucak je da oni ovdje ne prodaju nista.

https://www.tomshardware.com/news/nvidia-reportedly-takes-time-with-ada-lovelace-ramp

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
MEGATAMA kaže...

Nedavno sam napisao da ce Nvidia radije unistavat inventar(kao posh brandovi odjece) nego spustat cijene.

Bio sam blizu,oni radije nece proizvodit grafe nego da ce ic spustit cijene kako bi prodali 4xxx seriju.

A i uz takvu minimalnu proizvodnju u De ima Nvidia grafa na lopate po trgovinama,jedini logican zakljucak je da oni ovdje ne prodaju nista.

https://www.tomshardware.com/news/nvidia-reportedly-takes-time-with-ada-lovelace-ramp

to su gluposti, nevidija nije inatljivo dijete koje će 'uništavati radije nego prodavati jeftino'

to je kompanija koja razmišlja tržišno, a tržišno neke stvari nemaju smisla

dogovori za proizvodnju rađeni su odavno, u vrijeme kad grafa nije bilo dovoljno koliko god ih proizvedeš

sad kad je tržište palo i usporilo, ostaju ogromne zalihe neprodanih čipova čiju su proizvodnju ugovorili odavno

ali, u situaciji kad ionako drže većinu tržišta, veće spuštanje cijena nema smisla - to se radi kad kupci kupuju konkurentske proizvode, a ti stagniraš ili padaš u udjelu

spuštanje cijena nema utjecaja na opseg cijelog tržišta, ono je sada takvo kakvo jest i neće se prodavati znatno više grafa samo ako spuštaš cijenu

politika 'bolje prodati 100 grafa sa 100 dolara marže po svakoj nego 10 grafa sa 200 dolara marže' ovdje nema smisla, jer im je rast prodaje ograničen veličinom tržišta

da i nevidija i amd prepolove cijene tržište bi i dalje ostalo na ukupnom broju prodanih grafa, plus minus 10%

ne da pravdam nevidiju, samo ti objašnjavam zašto to s poslovne strane nema smisla jer je konkurencija u banani i nemaju mogućnosti preoteti im kupce, kad ionako imaju većinu kupaca

amd s druge strane itekako ima koristi od spuštanja cijena jer time može ukrasti udio nevidiji, a obzirom na svoj niski tržišni udio mogućnosti rasta su im ogromne

12 godina

Rtx3080 vs rtx4070

Negdje su jednake negdje je malo jaca jedna a negdje malo jaca druga...u prosjeku po performansama to je to.

Nekih 2,5 godine nakon izlaska rtx3080 koja je ovdje kostala 700eu oni pustaju u prodaju ovo po cijeni 600+ eu ako sam tocno procitao(svi podaci se odnose na De trziste).

Znaci nakon toliko godina jednake performanse za niti 100eu nizu cijenu...

Potrosnja je niza sto i mora bit jer je to serija 7 grafa i potrosnja uvjek bude niza nego potrosnja serije 8 iz prethodne generacije ali cijena je realno trebala bit od 420eu do 500eu max racunajuci inflaciju

Ako sam dobro nasao podatke gtx1070 je kostala od 390eu za najslabije do 460eu za najbolje modele.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Da, iste performanse za istu cijenu. Puno niža potrošnja i DLSS 3.0 tj. frejm generator su im savim dovoljan marketnig da i dalje prodaju jer konkurencija ne želi ulaziti u rat cijenama i borbu za kupce. Nema tu nikave filozofije.

Kupci mogu kupovati ili bojkotirati, isto nema filozofije.

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Nije to ništa čudno, 4070 je proizvedena u novijem procesu, a graf se obrnuo i sad tranzistor u novijem procesu košta više nego u starijem.

Npr. da ideš GTX 1080 sad proizvesti u novom procesu, koštala bi te više nego u starom procesu.

N4 je vjerovatno posljednji node za masovno tržište, sve dalje bude samo za specijalizirane uređaje i po paprenoj cijeni.

P.S. sad Intelovci ispadaju najveći vizionari, ostali na prastarom nodeu (na PC-u ionak nikoga ne brine potrošnja) i proizvode čipove za 70% manje od svih ostalih, i još su inhouse, a imaju tržišni udio dovoljno velik da ne moraju nikad spuštati cijene.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
12 godina
forumaš kaže...

Da, iste performanse za istu cijenu. Puno niža potrošnja i DLSS 3.0 tj. frejm generator su im savim dovoljan marketnig da i dalje prodaju jer konkurencija ne želi ulaziti u rat cijenama i borbu za kupce. Nema tu nikave filozofije.

Kupci mogu kupovati ili bojkotirati, isto nema filozofije.

Osim sto im iste performanse i lazni frejmovi apsolutno ocigledno nisu dovoljni za prodaju.

Polagali su sve nade u AI budalastinu ali dok su ljudi iz rudarenja imali dobit iz AI nemaju nikakvu(prosjecni gamer).

Poanta je ova....nitko ne prodaje lude ili odlicne kolicine grafa...Nvidia,AMD,Intel...sve je to ocigledno zestoka pusiona u 2022/23.

Kad se kompletno raspline AI balon hype tek ce onda cijene dionica doc na realnu razinu a tu ce Nvida puknut kao stapic.

Apsolutno sve govori da Nvidia ne prodaje niti blizu onoga sto su mastali,prizeljkivali i jedino sto ih drzi tako visoko jos uvjek je ovo fantaziranje analiticara da cemo mi svi trcat u trgovine po 2-3 komada rtx4xxx da bi imali jaci AI od susjeda 💪💪💪

16 godina

Dovoljono je ljudi poput mene koji ne žele grafu preko 200 w TDP-a, i kupovati će se, prlaziti sa npr. RTX 3060 Ti i slabijih i starijih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
forumaš kaže...

Dovoljono je ljudi poput mene koji ne žele grafu preko 200 w TDP-a, i kupovati će se, prlaziti sa npr. RTX 3060 Ti i slabijih i starijih.

Znaci ti ces sad iskesirat nekih 750-800eu(u HR) za rtx4070 da bi imao potrosnju ispod 200w?

Ok,ajde cekam da vidim koji ce to tocno bit datum 🥂☕️☕️☕️☕️

16 godina

Nisam govorio za sebe, ja ne kupujem ništa. Ali da kupujem to nije onda 750 eura nego recimo 450 eura jer se dobije 300 za rtx 3060 ti.

I nije stvar potrošnje, potrošnaj je nebitna nego zagrijevanje prostorije tijekom ljetnih mjeseci.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.4.2023 9:19 (forumaš).
12 godina
MEGATAMA kaže...

Osim sto im iste performanse i lazni frejmovi apsolutno ocigledno nisu dovoljni za prodaju.

ti ne razumiješ da oni ionako ne mogu povećati ukupnu prodaju dgpu u svijetu

a od onoga što se prodaje nevidija drži ogromnu većinu

prostora za rast prodaje nevidija ionako nema, amd i intel imaju jer mogu ukrast nevidiji udio prodaje

5 godina
neaktivan

Opet kuknjava o cijenama. Pa ljudi, pogledajte okolo. U zadnjih godinu je sve poskupilo 30, 40%. Ne samo grafičke. Pomirite se s time. 4070 bi trebala koštati 450eur. Jest ali u limburgu. Zaboravite to. Košta 650eur, za godinu će se naći možda za 600 ili malo manje. PC gaming postaje skup za nas, uzmi playstation za 600eur i uživaj 5 godina. 

Govorite, treba preskočiti ovu seriju i kupiti sljedeću. Pa jel stvarno mislite da će rtx 5000 biti duplo brži a jeftiniji. 

Ako ti se igra, zažmiri, kupi i uživaj. Jednostavno možeš otezati sa kupovinom godinama i nećeš ništa postići. 

Moj PC  
9 3 hvala 1
16 godina

Kupi PS 5 pa gledaj Forzu, Halo, Starfield, Redfall itd. na yubito. Ili kupi XBOX pa gledaj TLOU ,Days Gone,  Spiderma,, Returnal i druge koje će porzati na PC isto na yubito ..ili kupi obje konzole pa gledaj TW na yubito. Ili emuliraj Zeldu na PS5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dovla1977 kaže...

Opet kuknjava o cijenama. Pa ljudi, pogledajte okolo. U zadnjih godinu je sve poskupilo 30, 40%. Ne samo grafičke. Pomirite se s time. 4070 bi trebala koštati 450eur. Jest ali u limburgu. Zaboravite to. Košta 650eur, za godinu će se naći možda za 600 ili malo manje. PC gaming postaje skup za nas, uzmi playstation za 600eur i uživaj 5 godina. 

Govorite, treba preskočiti ovu seriju i kupiti sljedeću. Pa jel stvarno mislite da će rtx 5000 biti duplo brži a jeftiniji. 

Ako ti se igra, zažmiri, kupi i uživaj. Jednostavno možeš otezati sa kupovinom godinama i nećeš ništa postići. 

Ovdje u De u Cyberportu ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 OC graphics card 12GB GDDR6X, 1xHDMI, 3xDP 800eu 

Rtx 3080 TUF OC je kostala 750eu.Imam tu cijenu na racunu od grafe....

Iduci korak je da rtx5060 kosta 700-750eu.....

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.4.2023 16:29 (MEGATAMA).
16 godina

Prodaje nevidija puuuuno manje nego prije ali prodaje ipak nešto uz veču cijenu isto im dojde.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina

Evo,tko zeli probat Path Traced CP na jednoj rtx3050

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Što mislite o Intel grafčkim karticama Arc 750 i A770 16Gb, ima li netko iskustva sa njima?

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
stručnjak kaže...

Što mislite o Intel grafčkim karticama Arc 750 i A770 16Gb, ima li netko iskustva sa njima?

Mogle su biti i povoljnije, rang rx 6600/rtx 3060, kompaktibilnost upitna!

9 godina
neaktivan
Boris grozni kaže...

Mogle su biti i povoljnije, rang rx 6600/rtx 3060, kompaktibilnost upitna!

Ne želim biti grammar nazi, ali...

12 godina
Možda je mislio na kompaktnost :D
9 godina
neaktivan

Teško, podjednake je veličine kao i ove dvije navedene (tj. ovisno o izvedbi).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice