Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 521.048
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Radeon R9/7 serija

Hahha Penryn uvijek po istom, spameru jedan.{#}

iclock2much

0 0 hvala 1
17 godina
Radeon R9/7 serija

Oprostite za off topic ali na pripadajućim temama nema odgovora, a Vi znate odgovor, u to ne sumnjam.

Imam grafu Msi gtx 580 extreme lightning 3 gb i zanima me dali je mogu upariti samo sa identičnom grafom (mislim na istu količinu Vram-a i isti core clock)ili može u sli sa bilo kojom gtx 580?

Hvala...{#}

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
Radeon R9/7 serija

Lightning Extreme će ti u tom slučaju koristiti samo 1.5GB vrama, ali može.

iclock2much

5 0 hvala 1
12 godina
Re: Radeon R9/7 serija
Granzon kaže...

Nisam, ali nisam imao nikakvog crashanja niti bilo kakvih drugih problema osim te buke :/

Heh, bas je Corsair u banani. No, to je taj zvuk jelda?

17 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Hah, sad je odjedanput jasno da zvižde kondenzatori. I u ovom slučaju nije bitna glasnoća nego frekvencija tog cvrčanja. 

Posve nebitno. To nikad nisam čuo iz kućišta u 25 godina koliko gledam računala. I sumnjam da on čuje to. Kladim se da se radi o drugom problemu...

Pogledao sam i gore dani video buke sa zavojnicom... mislim da je ovo jako, jako teško čuti u kućištu. Osim frekvencije, trebaš i glasnoću iznad neke razine da to čuješ, a ne čini se baš glasno - njemu je mikrofon nabijen u karticu.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 23:14 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

koji je najkrači model od svih r9 280x modela...imam midi tower kućište u koje stane grafa do 290mm pa me malo strah da ne kupim grafu koja će mi biti prevelika :(

i koliko je duga 290x?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Posve nebitno. To nikad nisam čuo iz kućišta u 25 godina koliko gledam računala. I sumnjam da on čuje to. Kladim se da se radi o drugom problemu...

A što da ti kažem. To famozno cvrčanje zavojnica ili kondenzatora sam do sad čuo na minimum 30ak konfiguracija, bilo iz napajanja, sa matične, grafičke.. možda je problem u tome što si gledao računala a ne slušao? {#}

I btw. ne piše se kondezator nego kondenzator. {#}

thaar kaže...

koji je najkrači model od svih r9 280x modela...imam midi tower kućište u koje stane grafa do 290mm pa me malo strah da ne kupim grafu koja će mi biti prevelika :(

i koliko je duga 290x?

R9 290X ti je oko 27.5 cm. (piše u tekstu)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 23:24 (Penryn).
16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Kad mjerim temperaturu, mjerim je u litrama! Pobogu o temperaturi pričamo...koja se, naravno, povećava proporcionalno sa potrošnjom. Jesam dobio 5?

...zabrijali smo u{#} {#}

ugl. Kad ideš mjerit temperaturu, jel vadiš vatmetar ili termometar?

Nije tebi jasna razlika izmedju temperature i topline. Uglavnom, temperatura na kojoj radi graficka ne govori nista o tome koliko ce zagrijavati prostor oko sebe. Zato ce npr. overclockana GTX780 zagrijavati kuciste vise od 290X, iako ce raditi na nizoj temperaturi.

17 godina
odjavljen
Da, možda je problem u tome što ti slušaš računala, a ja ih koristim. :)

Svakako, da ja to imam priliku čuti, vratio bih karticu.
15 godina
Penryn kaže...
Tonči kaže...

A što da ti kažem. To famozno cvrčanje zavojnica ili kondenzatora sam do sad čuo na minimum 30ak konfiguracija, bilo iz napajanja, sa matične, grafičke.. možda je problem u tome što si gledao računala a ne slušao? {#}

I btw. ne piše se kondezator nego kondenzator. {#}

Da, čuje se naravno kada je bočna stranica skinuta.... tek sam stavio grafu u kućište i pokrenuo bf3 i neugodno se iznenadio.

Ovo zviždanje/cvrčanje/buka dolazi direkt iz grafičke. Stavio sam kućište na bok i sad malo provjeravao izvor buke i ona se stvara kada je grafička pod opterećenjem. Temperature i ventilatori su dobri, ali eto jedino to prokleto cvrčanje  mi kvari idilu {#}.

Nažalost, koliko vidim po forumima nisam jedini po ovom problemu i velika većina ekipa šalje grafičku na reklamaciju što ću čini mi se morati i ja.

Battlelog: [G] pijana_carapa
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 23:29 (Granzon).
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Da, možda je problem u tome što ti slušaš računala, a ja ih koristim. :)

Koriste ih i tete u uredima što igraju solitaire. :)

Granzon kaže...

Da, čuje se naravno kada je bočna stranica skinuta.... tek sam stavio grafu u kućište i pokrenuo bf3 i neugodno se iznenadio.

Ovo zviždanje/cvrčanje/buka dolazi direkt iz grafičke. Stavio sam kućište na bok i sad malo provjeravao izvor buke i ona se stvara kada je grafička pod opterećenjem. Temperature i ventilatori su dobri, ali eto jedino to prokleto cvrčanje  mi kvari idilu {#}.

Nažalost, koliko vidim po forumima nisam jedini po ovom problemu i velika većina ekipa šalje grafičku na reklamaciju što ću čini mi se morati i ja.

To je nažalost sve učestalije kod novijih kartica. Ako je baš glasno i iritira svakako pokušaj reklamirat, znam par ljudi kojima je to prihvatilo pod reklamaciju a i kojima nije. Ali opet postoji mogućnost da će i nova koju dobiješ isto tako cvrčati..

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 23:34 (Penryn).
17 godina
odjavljen
No, ja računalo uvijek držim zatvoreno pa... probaj imaš li taj problem kad je sve normalno, jer taj RMA će vjerojatno potrajati poprilično...
17 godina
Penryn kaže...

To je nažalost sve učestalije kod novijih kartica. Ako je baš glasno i iritira svakako pokušaj reklamirat, znam par ljudi kojima je to prihvatilo pod reklamaciju a i kojima nije. Ali opet postoji mogućnost da će i nova koju dobiješ isto tako cvrčati..

stavljaju se nekvalitetnije komponente i lutrija je na šta češ naletit

kradem mine iz minskog polja
13 godina
Radeon R9/7 serija

Vine coil ili kako se vec pise je ucestala pojava kod vise klase grafa i to cviljenje se javlja vecinom samo pri max opterecenju recimo benchanje grafe ili u igrama kad imate otkljucan vsync pa vam frejmrejt leti u nebo i grafa radi na maksimumu.To si mozete ublazit ukljucivanjem vsynca,boljom zvucnom izolacijom kucista itd itd.I posto se ne radi o kvaru u velikoj vecini slucajeva vam na to nece priznat reklamaciju.....

E da i to se javlja kod novih grafa koliko sam procitao do sad ucestalom upotrebom grafe vine coil je sve rijedji ili potpuno nestane kroz vrijeme jer se "nesto" desi sa tim ovojnicama....tko se kuzi bas u taj dio neka bolje objasni.

Moj PC  
0 0 hvala 3
15 godina
Radeon R9/7 serija

Moja je stara 9 mjeseci i kad sam ju kupio taj coil whine je bio dosta izražen, pogotovo kad je grafa bila OC-ana ali s vremenom se smanjivao intenzitet. Čuje se još, ali malo, jedva da primjećujem.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Touche kaže...
eywa33 kaže...

Kad mjerim temperaturu, mjerim je u litrama! Pobogu o temperaturi pričamo...koja se, naravno, povećava proporcionalno sa potrošnjom. Jesam dobio 5?

...zabrijali smo u{#} {#}

ugl. Kad ideš mjerit temperaturu, jel vadiš vatmetar ili termometar?

Nije tebi jasna razlika izmedju temperature i topline. Uglavnom, temperatura na kojoj radi graficka ne govori nista o tome koliko ce zagrijavati prostor oko sebe. Zato ce npr. overclockana GTX780 zagrijavati kuciste vise od 290X, iako ce raditi na nizoj temperaturi.

Sori, mislio sam završit OT raspravu ali moram ti reć da pričaš gluposti. Nemoj filozofirat, dovoljno mi je jasno da povećana potrošnja stvara toplinu, a time i povećava temperaturu ovisno o iskoristivosti, bila ona na gpu, vrmu, heatsinku ili tavi!!! No tebi očito nije jasno da se efikasnost mjeri u tome koliko vati dobiješ a koliko iskoristiš, a koliko ode na toplinu (ili bilo koji drugi nusprodukt). Ako 290ka loži na 94C, a 780ka na 60C to znači ništa više nego da unatoč povećanoj potrošnji pri OC-u, gtx 780 ima manju TEMPERATURU na procesoru koji je uz vrm glavni izvor TOPLINE na grafičkoj kartici, i prema tome bolje ISKORISTI više snage... isprva sam mislio da se razumiješ u termodinamiku pa ideš zavlačit ali ti očigledno samo trolaš.

again{#}for{#}

embrace whatever may come
16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Sori, mislio sam završit OT raspravu ali moram ti reć da pričaš gluposti. Nemoj filozofirat, dovoljno mi je jasno da povećana potrošnja stvara toplinu, a time i povećava temperaturu ovisno o iskoristivosti, bila ona na gpu, vrmu, heatsinku ili tavi!!! No tebi očito nije jasno da se efikasnost mjeri u tome koliko vati dobiješ a koliko iskoristiš, a koliko ode na toplinu (ili bilo koji drugi nusprodukt). Ako 290ka loži na 94C, a 780ka na 60C to znači ništa više nego da unatoč povećanoj potrošnji pri OC-u, gtx 780 ima manju TEMPERATURU na procesoru koji je uz vrm glavni izvor TOPLINE na grafičkoj kartici, i prema tome bolje ISKORISTI više snage... isprva sam mislio da se razumiješ u termodinamiku pa ideš zavlačit ali ti očigledno samo trolaš.

again{#}for{#}

EDIT: mozda sam bio malo grub u postu{#}

u konkretnom slucaju to i nije toliko daleko od istine, ali cijela prica je ipak malo kompliciranija od toga sta se tice termodinamike {#}

Battlelog: just_mau5
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 2:07 (berto).
16 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Nema smisla vise...

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
Zajeb kaže...

Čovjek reko sve...asus da neće izdavat dcuII ove godine za ovu karticu...vjer. jer nema šanse da je ohladi dovoljno.

embrace whatever may come
17 godina
Zajeb kaže...

Da to je video gdje samo objasnjava evo linka od testiranja http://www.overclock3d.net/reviews/gpu_displays/amd_r9_290x_review/1

Eto procitao sam review i mogu vam rec stock gtx 780 i r290x dode vam na isto jedna je bolja u amd igri druga gdje je logo od nvidie i to je to razlikuje se svugdje u fps ili 2 u ovim sintetickim benchevima poput vallaya heave i to dobije gtx 780 dok 3dmark dobiva r290x i tako u nedogled.... bilo kako bilo nivida dolazi opet na tron sa karticom gtx 780 ti pa eto vidjet cemo samo ne znam koliko ce se isplatiti je kupovati i tko ce je uopce kupiti jer ce sigurno biti cijena kao i titanu pri izlasku... eto toliko od mene vi se dalje raspravljajte tko vise voli crvene ili zelene ali eto moje misljenje je da su gtx 780 i r290x iste grafe.... LP {#}

17 godina
Frenkyca kaže...
 bilo kako bilo nivida dolazi opet na tron sa karticom gtx 780 ti 

ma več su oni na tronu sa ovim nereferentnim ocanim modelima gtx780 kojoj ne spuštaju cijenu dok ne vide koliko R9290X utječe na prodaju jer moguće da će malo ljudi ubacit radijator u kućište

kradem mine iz minskog polja
17 godina
Radeon R9/7 serija

Pustili su malo previše struje pa se lagano prži, to dokazuje temperatura i zujanje kondenzatora koji pucaju po šavovima.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Radeon R9/7 serija

Performanse grafe i cijena su spektakl sad samo da dodju verzije sa dobrim hladjenjem da temp u loadu nejde preko 80c i eto grafe za prste polizat ;)

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Radeon R9/7 serija

Ako to naprave onda će su temperatura unutar kučišta podići pa treba imati i dobar protok zraka unutra.Ta hlađenja poput dc II ili windforce hlade grafu ali topli zrak ispuhuju unutra a ne van kao referentna kartica.

Uglavnom najbolje bi bilo držati kučište na terasi...{#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Radeon R9/7 serija
Moj PC  
6 1 hvala 0
17 godina
Radeon R9/7 serija

Evo i mene opet, 

ADM je ustvrdio da je grafička neispravna, te da nisam jedini dobio neispravnu.

Nisam se više htio zafrkavati pa sam uzeo XFX-ovu 7870.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
mind_challenge kaže...

Evo i mene opet, 

Nebres vjerovati!Kaj nisi uzel 7900 seriju od xfx-a?

Biti ili ne biti pitanje je sada.
15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Samo kao info da uletim.. 

Sapphire 7870 2Gb Ghz/Flex Edition cu prodavat sa garancijom od jucer,potpuno nouv, kroz kojih 2 tjedna,samo da 290tka izade..

Cijena popularna. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zizo kaže...
mind_challenge kaže...

Evo i mene opet, 

Nebres vjerovati!Kaj nisi uzel 7900 seriju od xfx-a?

Nemaju u ADM-u, a i da imaju nisam imao love za nadoplatu.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice