Preporuka graficke kartice za gaming zaključana tema

poruka: 89
|
čitano: 17.751
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Preporuka graficke kartice za gaming
Caesar et Brutus kaže...
nick54312 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Punokrvna se misli u smislu da primarno podrzava AM3+, što nije slucaj s pločama 890 chipseta (recimo asrock 890gx extr.4 rev 2 i asrock 890 fx deluxe 5), jer one primarno podrzavaju AM3, a tek sekundarno AM3+. Ne zelim dobiti TD-ove zbog ovoga.

Ahaa, znači punokrvna se misli da podržava samo AM3+?

Da, tako je. Izgleda da je to i ivanoile htio reći, neka mu nitko ne zamjeri. Punokrvna bi trebalo znaciti da podrzava AM3+ i samo AM3+ procesore.

Ima nekog smisla ali koja je onda razlika da li matična prodržava AM3 i AM3+ ili samo AM3+ kad obe dvije u potpunosti iskorištavaju Buldozera?

Kruger
14 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
Caesar et Brutus kaže...
nick54312 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Punokrvna se misli u smislu da primarno podrzava AM3+, što nije slucaj s pločama 890 chipseta (recimo asrock 890gx extr.4 rev 2 i asrock 890 fx deluxe 5), jer one primarno podrzavaju AM3, a tek sekundarno AM3+. Ne zelim dobiti TD-ove zbog ovoga.

Ahaa, znači punokrvna se misli da podržava samo AM3+?

Da, tako je. Izgleda da je to i ivanoile htio reći, neka mu nitko ne zamjeri. Punokrvna bi trebalo znaciti da podrzava AM3+ i samo AM3+ procesore.

Ima nekog smisla ali koja je onda razlika da li matična prodržava AM3 i AM3+ ili samo AM3+ kad obe dvije u potpunosti iskorištavaju Buldozera?

Nema razlike po tom pitanju, jednostavno je tako - kao sto si rekao, oba dvije ce u potpunosti iskoristiti bulldozera. Punokrvna - AM3+ i samo AM3+. Dakle, u slucaju kada 890FX DeLuxe ne bi podrzavala AM3 (sada karikiram), nego samo i jedino AM3+, bila bi punokrvna AM3+ ploča. Nije tako, primarno podrzava AM3>nije punokrvna AM3+ploča. Možda smo se previše zanijeli u objasnjavanju nečega što svatko dozivljava na svoj način. Zaključak: u potpunosti iskoristavaju bulldozera i punokrvna (990x/990fx) i nepunokrvna (890fx deluxe5 recimo). Mislim da cete se sloziti sa mnom. Otišli smo previše u OffTopic{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 22:58 (Caesar et Brutus).
15 godina
neaktivan
Preporuka graficke kartice za gaming

mozete meni neku grafu preporuciti, dx11, da nije sad nesto bash viskoa cijena, but da je jaca od moje karte, trenutno ima radeona 4770, radi na 820MHz/1000MHz memory/, g

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MowERn kaže...

mozete meni neku grafu preporuciti, dx11, da nije sad nesto bash viskoa cijena, but da je jaca od moje karte, trenutno ima radeona 4770, radi na 820MHz/1000MHz memory/, g

Izvoli:

http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=msi-r5850-twinfr

Po meni definitivno best-buy.

15 godina
neaktivan

nemam sad love za tu, nista jeftinije?

npr. neka je slicna mojoj grafi, samo neka ima dx11 :D

edit: ako uopce postoji takva, jer mene ova moja graficka samo zeza zato jer nema dx11, a igre mi idu na max (19" inch monitor), cak i ove novije

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 23:46 (MowERn).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Kako misliš zeza te što nema DX11? I koliko možeš izdvojiti za grafičku?

Mislim, po snazi tvoje je neka HD 5750; no ta grafa je slaba za tjeranje DX11 detalja...

Što bi vi poručii sudu u Den Haagu? Ja ništa, nisu toga vrijedni. Ali rado bih sudjelovao u stvaranju optužnice za njihove sudce!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
MowERn kaže...

nemam sad love za tu, nista jeftinije?

npr. neka je slicna mojoj grafi, samo neka ima dx11 :D

edit: ako uopce postoji takva, jer mene ova moja graficka samo zeza zato jer nema dx11, a igre mi idu na max (19" inch monitor), cak i ove novije

Za tebe je onda taman HD 5770. Podržava dx11 i za 19 cola monitor je taman, a cijene joj kreću od oko 900 kn pa na dalje.

15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Mislim, po snazi tvoje je neka HD 5750; no ta grafa je slaba za tjeranje DX11 detalja...

za kaj ce joj onda dx11 ako ga slabo tjera :D, koliko sada vrjedi novca ova moja grafa, koristena 1god

17 godina
MowERn kaže...
191x7 kaže...

za kaj ce joj onda dx11 ako ga slabo tjera :D, koliko sada vrjedi novca ova moja grafa, koristena 1god

450 Kn?

Što bi vi poručii sudu u Den Haagu? Ja ništa, nisu toga vrijedni. Ali rado bih sudjelovao u stvaranju optužnice za njihove sudce!
15 godina
neaktivan

a neka nvidia-ina po snazi moje (sa dx11)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

GTS 450, jača je od tvoje. Možeš je nać od 700 kn nadalje !

14 godina
MowERn kaže...
191x7 kaže...

To kad ljudi kažu da je slaba kartica za dx11, to se nemisli doslovno ! Radi kartica uredno u dx11 modu i igraš ti igre, ali se misli na to da nemožeš sve postavke staviti na maximum da bi imo svu ljepotu dx11 grafike. Za takve postavke pri većim rezolucijama ti je recimom minimum HD 6850 ili GTX 460 a optimalno s obzirom na cijenu i performanse GTX 560Ti ili HD 6950.

14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Nema razlike po tom pitanju, jednostavno je tako - kao sto si rekao, oba dvije ce u potpunosti iskoristiti bulldozera. Punokrvna - AM3+ i samo AM3+. Dakle, u slucaju kada 890FX DeLuxe ne bi podrzavala AM3 (sada karikiram), nego samo i jedino AM3+, bila bi punokrvna AM3+ ploča. Nije tako, primarno podrzava AM3>nije punokrvna AM3+ploča. Možda smo se previše zanijeli u objasnjavanju nečega što svatko dozivljava na svoj način. Zaključak: u potpunosti iskoristavaju bulldozera i punokrvna (990x/990fx) i nepunokrvna (890fx deluxe5 recimo). Mislim da cete se sloziti sa mnom. Otišli smo previše u OffTopic{#}

Po meni to nije preveliki off topic kad raspravljamo o ovom postu:

"Rev.2 ploce nisu punokrvne AM3+,zato bolje sad uzet neku slabiju AM3,pa kad dodje 990 FX pa nek uzme punokrvnu AM3+."

Ja tu ne vidim smisao posta, ti vidiš? Ja mislim da mu je taj forumaš nešto pobrkao. Jer isto će mu biti da li imaš punokrvnu ili nepunokrvnu AM3+ matičnu tako da taj savijet ne vrijedi.

Kruger
14 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2011 10:15 (Caesar et Brutus).
15 godina
nick54312 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Po meni to nije preveliki off topic kad raspravljamo o ovom postu:

"Rev.2 ploce nisu punokrvne AM3+,zato bolje sad uzet neku slabiju AM3,pa kad dodje 990 FX pa nek uzme punokrvnu AM3+."

Ja tu ne vidim smisao posta, ti vidiš? Ja mislim da mu je taj forumaš nešto pobrkao. Jer isto će mu biti da li imaš punokrvnu ili nepunokrvnu AM3+ matičnu tako da taj savijet ne vrijedi.

Sto mu nije bolje cekat noviji 990 chipset,nego mjesec dana prije uzimat 880 ili 890?Po meni su prave AM3+ one sa 9xx chipsetom koje bi trebale izac uskoro.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
16 godina
protjeran
Brega55 kaže...
nick54312 kaže...
IvanCar kaže...

Imam Lc power 550w

Bojim se da nebude dosta, od LC se dobro pokazala samo serija GP 3 a ni onda nije nešto u što se je uvjerio Imba kojemu je LC 650W pregorio ili što već pri overclocku.

XFX 450 je odličan ali ne znam da li će uspijeti držati tu konfu, ako ne onda uzmi XFX 550W isto ima jako dobru cijenu.

Mah... vjeruj mi u starom PC-u imam:

HD5770 1gb,Intel E5300,2GB ram...itd.. i sve to pokrece LC od 500w (niti da bi mlaki zrak izasao iz nj.) Platio ga 250kn u linksu prosle god {#}

ta konfa netrosi ni 200 w..

14 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Sto mu nije bolje cekat noviji 990 chipset,nego mjesec dana prije uzimat 880 ili 890?Po meni su prave AM3+ one sa 9xx chipsetom koje bi trebale izac uskoro.

Zbog razloga?

Ne pričamo o svim 880/890 matičnama nego samo o rev.2. Kao što je Asrock 890GX extreme 4 rev.2. Rev.2 matične imaju sve što imaju i prave AM3+ matične tako da ako mu je žurno nema smisla čekati 9xx chipset nego uzet asrock 890GX extreme4.

Kruger
15 godina
Nisam ja znao da mu je zurno,ali je steta sad uzimat ako nove maticne bi trebale izac sljedeci mjesec.
- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
14 godina
neaktivan

KOja je jaca grafa sapphire hd 5770 1 gb ddr5 ili gigabyte hd 4850 ddr3 512 mb?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ambush kaže...

KOja je jaca grafa sapphire hd 5770 1 gb ddr5 ili gigabyte hd 4850 ddr3 512 mb?

Boldana je jača, to je HD5770, a HD4850 je u rangu HD5750.

Evo imaš ovdje usporedbu: http://www.anandtech.com/bench/Product/177?vs=172

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 19:23 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan

Hvala ti, a daj mi reci kolika bi cijena da prodam hd 5700 1 gb ddr5 nakon 1,6 mj, a garancija jos uvijek vrijedi 6 mj, nije bila u kvaru i super je!!

14 godina
neaktivan
Ambush kaže...

Hvala ti, a daj mi reci kolika bi cijena da prodam hd 5700 1 gb ddr5 nakon 1,6 mj, a garancija jos uvijek vrijedi 6 mj, nije bila u kvaru i super je!!

Kao prvo, radi li se o HD5750 ili HD5770?

Kao drugo, ovo podcrtano mi nije jasno. Budi malo precizniji, što to zapravo piše?

14 godina
neaktivan

hd 57770 1 gb

14 godina
neaktivan

opet krivo, hd 5770 1 gb ddr5

14 godina
neaktivan
Ambush kaže...

opet krivo, hd 5770 1 gb ddr5

Najjeftinija na nabavi.net trenutno košta 775,70kn.

-20 - 25% max. s te cijene s obzirom da još uvijek ima garanciju, ispadne da tvoja grafička vrijedi 600-tinjak kn te je upravo to realna procjena tvoje grafičke. Manje od toga nikako, kao ni više od toga. Mislim, možeš je ti nekome probati uvaliti za 650 do 700kn, ali to više nije realna cijena.

14 godina
neaktivan

Puno ti hvala na informacijama!!

12 godina
neaktivan

posto vidim da su tu neke stare objave.. zanima me koja je za mene najbolja graficka  za gaming do 1500kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Traži model koji ti se sviđa od 7850 2GB.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice