Čisto primjer: PCIe 2.0 matična i PCIe 2.0 x16 grafička, ima li gubitaka u performansama u usporedbi da stavim na PCIe 2.0 x16 matičnu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Čisto primjer: PCIe 2.0 matična i PCIe 2.0 x16 grafička, ima li gubitaka u performansama u usporedbi da stavim na PCIe 2.0 x16 matičnu?
PCIe ti novija generacija pci sabirnice. Postoje 5 velicina slotova. Ovdje mozemo govoriti o velicinama jer recimo PCIe x1 karticu mozes staviti u bilo koji PCIe slot. bilo x1, x2, x4, x8 ili x16. Samo ako fizicki stane sve pase.
Wikipediu znam i sam otvorit, opet mi niste pomogliXD... Koja je razlika između PCIe 2.0 i PCIe 2.0 x16?
Oci sam umorio dok sam procito naslov xD
Pa na wikipediji je sve lijepo objasnjeno a i logic ti je fino objasnio
PCIe jest sabirnica za grafičke kartice.
Imaš PCIe 1.0 te trenutno aktualnu 2.0 sabirnicu sa poduplanom propušnošću u odnosu na 1.0.
A x16, x8 te x4 su sve PCIe 2.0 utori samo sa različitom propusnosti.
Logično, x16 nudi najveću propusnost dok je kod x4 najmanja.
Za većinu mainstram grafa dovoljna je x4 propusnost, dok je x8 dovoljna za sve ostale.
Jer je:
PCIe 1.0 x16 >> PCIe 2.0 x8
PCIe 1.0 x8 >> PCIe 2.0 x4
Nadam se da je sad malo jasnije.
I da, sad mi je puuuno jasnije, hvala!:)
Kaj je onda PCIe 2.0 x16, vidio sam da neke matične i grafičke imaju baš pod specification to, znači 2.0 posebno velike propusnosti, je li to zasad u praksi uopće iskoristivo?
Nije samo za graficke.
Nije samo za graficke.
?
PCI-Express utor se ne koristi samo za grafičke kartice. To je htio reci.
Koristi se i za zvučne kartice
....ali većina njih ide na PCI utor,
a novije kartice idu na x1 utor (a mogu ići i na veće utor tj. x4, x8 i x16...ali će im proposnust biti za njihov deklarirani utor tj. PCI-e x1 kartica će imati propusnost za PCI-e x1 slot ako ju staviš u bilo koji veći slot)
PCIe jest sabirnica za grafičke kartice.
Imaš PCIe 1.0 te trenutno aktualnu 2.0 sabirnicu sa poduplanom propušnošću u odnosu na 1.0.
A x16, x8 te x4 su sve PCIe 2.0 utori samo sa različitom propusnosti.
Logično, x16 nudi najveću propusnost dok je kod x4 najmanja.
Za većinu mainstram grafa dovoljna je x4 propusnost, dok je x8 dovoljna za sve ostale.
Jer je:
PCIe 1.0 x16 >> PCIe 2.0 x8
PCIe 1.0 x8 >> PCIe 2.0 x4
Nadam se da je sad malo jasnije.
Nije samo za graficke.
?
Procitaj sta je ati gamer napisao. To sam komentarisao.
Očito je autor teme otvorio temu radi grafičke kartice pa sam spomenuo samo ono što se konkretno grafike tiče. Krešo je inače sve lijepo objasnio.