NVIDIA Turing - RTX 2070 / 2080 / 2080 Ti

poruka: 3.190
|
čitano: 650.217
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: GTX (Volta)/Turing/Ampere
metallic kaže...
LogicusMPS kaže...
metallic kaže...

ansha kaže...
XXX kaže...

Problem je kaj su oni i reklamirali da prdaju prvi leteči auto, a ispalo da može samo skakutati po cijeni letečeg 

@ANSHA_11000kn za GPU koji je najjači na svitu može dati pola foruma,kad je kupe, da li tad prestaju biti kmetovi ili glupi kmetovi, ili su to samo ako razmišljaju drukčije nego ti.

Nebuloza je što je PC gaming bio dugoročno dobar ulog, konfa za 11 tisuća kuna je bila relativno puno bolja nego ove danas za tu cijenu.

Taj rast cijene za performanse će nam večini smetati i već smeta, vjeruj mi.

@logicus mps_kužim što želiš reći za smanjivanje detalja, ali želiš li to radit nakon što gruneš taj iznos?

U biti ako se kužiš(kao gamer forumaš), možeš tweakati, ali ne zna svako naštelati, nego oče max out of the box, što onda?!

Ja neću grunit, mada mogu. Što želim radit? Igrat na većem FPS-u nego s karticom nižeg ranga :)

Stvarno ako ne zna a kupuje karticu te klase, onda nek igra Playstation ili nešto tako Uzmimo koliki je postotak ljudi koji uzimaju kartice najviše klase, nek je recimo 5%. Nek od tih 5% 20% nezna naštelat igru, To je 1%, zar su oni ikome bitni? U marketinškom i ekonomskom smislu?

I jos nesto. Kako nVidia ko hardveraska firma moze pratit softver i razvoj enginea, igara itd...? Imat uvid u razvoj svake igre koja će izać? To je isto ko da kupiš najjači procesor na tržištu za neko rendanje, i onda, ah, ne renda 4 minute nešto, nego 6, zašto košta toliko? ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2018 9:48 (LogicusMPS).
13 godina

P.s. pozdrav trollu war3_tft , vidim da se vratio i sad nadoknađuje u full gasu.

Vidim da rane jos nisu zarasle. 

Što ja imam s tobom na forumu, kakve rane?!

Ne dotičemo se raspravom, kao ni ti ove RTX2080TI.

Što bulazniš, s toliko se ljudi natežeš da više ne znaš s kim se svađaš...

U zadnje vrime ratuješ s nekom imaginarnom Ryzen armadom, i trolaš i spamaš na svakom kutku, tako da i zasluženo odmaraš u suspenzijama.

Pokušaj ne biti tako ogorčen, nije teško.

coffe,coffe,coffe.....
8 godina
protjeran
GTX (Volta)/Turing/Ampere

Ulazimo u vrlo zanimljiv period za PC gaming. Imas 4k, 2k, 1080p imas monitore do 240Hz. Igranje na 4k je poskupo, 240fps na 1080p je poskupo(ako i moguce uopce za vecinu igara), 144 fps na 2k je isto poskupo. Igranje na med detaljima gdje danas ogromna vecina igara igleda odlicno na 1080p je relativno jeftino. Ja sam poceo na 14" gdje mi je 640x480 izgledalo kao 'mlijeko'. Igrati na 27" 4k ekranu koji bi vrtio igre u 144 slicice bi bilo puno bolje iskustvo, da se ne lazemo, ali 1080p sa 60fps je sasvim pristojno, do jucer su konzole radile na 720p 30fps. Tko misli da ce iduca generacija konzola moci vrtiti igre u 4k 60 fps? Sta ce staviti u te konzole? i7 sa rtx 2080, nece. Treba samo malo razumno pogledati na stvari, to sto nemas ferrarija ne mora znaciti da ti recimo Peugeot 3008 ne moze pruziti sasim zadovoljavajuce iskustvo u voznji.

Evil Destroyer of Universe Killer of Doom
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Lako za te koji neznaju....ali tu se često zna pročitati kakvo riktanje, sve na max i peri miško. Peri samo ne na 4K jer imaš 45-50 fpsa za 11 000 kn. A takvi bi upalili i RT jer su kupili RT grafau, ali onad majko mila

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ja ogorcen, a ti mene prozivas? Da, upravo tako ;)
13 godina

Tvoji prekobrojni postovi sve govore, a bome i forumasi i moderatori to potkrepljuju. Javi kad se vratis u relanost. Pozz

O.s. pardon na OT.

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
protjeran
metallic kaže...

@ANSHA_11000kn za GPU koji je najjači na svitu može dati pola foruma,kad je kupe, da li tad prestaju biti kmetovi ili glupi kmetovi, ili su to samo ako razmišljaju drukčije nego ti.

Naravno da i sirotinja moze kupit nesto od 11k kn (karampanu od auta recimo), al to ne znaci da si to moze priustit. To su ovi sta kupe iphone od 10k kn a od zivotne ustedjevine imaju dugove i hrane se otpadom, tako da ti glupi kmetovi postaju jedino jos gluplji kad kupe gpu od 11k kn...

15 godina
protjeran
XXX kaže...

Lako za te koji neznaju....ali tu se često zna pročitati kakvo riktanje, sve na max i peri miško. Peri samo ne na 4K jer imaš 45-50 fpsa za 11 000 kn. A takvi bi upalili i RT jer su kupili RT grafau, ali onad majko mila

95% igara moze vrtit sve na max da ne pada ispod 60fps, s druge strane ima igara gdje dropa na 30-ak fps (monster hunter world u 4k i recimo Deus Ex) tako da tom logikom sve i da ne izlaze nove igre, ni slijedeca generacija nece imat 4K karticu... 

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
XXX kaže...

95% igara moze vrtit sve na max da ne pada ispod 60fps, s druge strane ima igara gdje dropa na 30-ak fps (monster hunter world u 4k i recimo Deus Ex) tako da tom logikom sve i da ne izlaze nove igre, ni slijedeca generacija nece imat 4K karticu... 

Nemora je ni biti...a svoje drloge od 11 000 kn nek prodaju ovacma i kmetovima

17 godina
metallic kaže...
LogicusMPS kaže...

...

4K kartica je kartica koja može peglati sve na 4k max sad i tako kroz par godina ubuduće, bivši termin je bio "futureproof".

Po meni je taj 4k samo simbol možda novog standarda reze monitora nakon FullHD, a oće li kartica radit na 5K ili 2x 4K me ne zanima.

Bit je u tome što kad bi prije iskrcao hrpu para za najjači GPU, bio bi miran neko vrime, a to nije koštalo ka auto.

Sad mene ne zanima jel kriva Nvidia, proizvođači monitora, developeri igara ili netko stoti, oču max vrijednost za cijenu, a ovo je .

Opet bedastoće.

Navedi mi jednu karticu "pristojne cijene" koja god to bila, da si ju kupio i da je držala sve na max i tako i par godina nakon što si ju kupio na bilo kojoj rezoluciji.

8800 ultra? GTX 280? 480? 580? 980 Ti? Neki titan možda?!

Nijedna hebena kartica kad je došla, bila najjača na tržištu, nije mogla vrtit sve na max na najvećoj dostupnoj rezoluciji u svim naslovima u trenutku izlaska, a kamo li "kroz par godina ubuduće"

Nikad nije postojao futureproof! NIKAD!!!!

Ili ste se rodili jučer, pali s marsa ili nešto deseto.

Prije koju godinu zadovoljavali smo se sa 30fps - to je bio standard, samo da nema dropova ispod 30 fps... nVidia je bila bolje jer je avg bio 35, a min 30, dok je ati imao avg 42 ali min 24 pa su sve bolile oči jer se to osjetilo, i iako je avg bolji "nema takve dropove"

To su bile rasprave koje smo vodili, zakaj je nvidia sa slabijom karticom ipak bolja.

ja kak objašnjavam kak je 24fps idealno jer je dovoljno oku i slične bedastoće. I to kad su kartice izašle i to konkretno ponovo za jeb*ni Crysis...

Ni Riva ni Voodoo 3d ni ultra ni ijedna kartica IKAD kad je došla nije bila dovoljna, niti futureproof, jer za godinu dvije je došla puno jača.

Kakve su to više nebuloze....

Sad imamo karticu koja na 4K u velikoj večini naslova (pričamo o tisućama kroz ove godine) radi savršeno, a u dvadesetak isključivo novih naslova ne može dat stabilnih 60FPS u svakom trenutku, (iako u pravilu sve na max što je idiotizam svoje vrste ne pada ispod 40fps), u trenutku kad nitko nema monitor 4k sa više od 60Hz objaš+njavamo kako je to jadno... a jača ne postoji...

Cijena je takva kakva jest.... rast je takakv kakav jest, ali nema konkurencije, ljudi kupuju (imao i forumaše koji su ju kupili), a mi i dalje objašnjavamo kako je to jadno...

Halo ljudi!?!?!?!?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2018 11:36 (Rhodin).
17 godina
odjavljen
Evil Access kaže...

Tko misli da ce iduca generacija konzola moci vrtiti igre u 4k 60 fps? Sta ce staviti u te konzole?

I mene zanima, ovaj dio mi je ključan. Po nekoj logici ide unutra ryzen koji bez problema može držati 60 fpsa na bilo kojoj rezoluciji, te navi kao GPU i sve to na 7nm. Nemoj zaboraviti da konzole imaju checherboard koji rješava puno problema oko GPU snage, a na 4K TV-u sa 3-4 metra teško možeš uočiti razliku.

17 godina
XXX kaže...
Evil Access kaže...

Tko misli da ce iduca generacija konzola moci vrtiti igre u 4k 60 fps? Sta ce staviti u te konzole?

I mene zanima, ovaj dio mi je ključan. Po nekoj logici ide unutra ryzen koji bez problema može držati 60 fpsa na bilo kojoj rezoluciji, te navi kao GPU i sve to na 7nm. Nemoj zaboraviti da konzole imaju checherboard koji rješava puno problema oko GPU snage, a na 4K TV-u sa 3-4 metra teško možeš uočiti razliku.

Cekas ono sto i ja realno cekam 

8 godina
protjeran
XXX kaže...
Evil Access kaže...

Sve to na 7nm je skupo, treba to sve napraviti u 7nm. Da sam ja Sony napravio bih konzolu da kosta jedno 1200-1300 eura u prodaji, ali da je bas napucana, i stavio bih full USB support za key+mouse i postavio standard 4K + 60fps i ne izdavati igre koje ne zadovoljavaju taj kriterij. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2018 12:39 (Evil Access).
17 godina

Evil Access i propala bi ti firma, zato Sony je tu gdje jest, a ti o tome pišeš po forumu.

Konzola se radi da cijena bude oko 500-600€, da ju mogu svi kupit, a onda te krenu derat sa kontrolerima, pločama za plesanje, igrama koje su 20-30% skuplje nego na PC-u, PS+ i slične stvari... jer se kroz to financira "jeftina" konzola (u pravilu, danas nekad na PC-u cijena nije osjetno jeftinija, al tu su neki drugi razlozi).

Sama konzola ne donosi neku zaradu firmi, nisam čak siguran da li bi samo po sebi po toj cijeni bila isplativa, mislim da Sony gubi nešto novaca po svakom prodanom primjerku, da se u biti na ovom ostalom nadoknadi razlika i debelo zaradi.

Konzole imaju drugu stvar, a to je da se testira igra, dogovore postavke na pojedinim dijelovima i zaključa se konfiguracija, nema mrdanja po tome, ja bi ovakve/onakve detalje - imaš koliko si para dao i to je to. Sa druge strane je idiot prof i nema komplikacija. Koristi hrpu hacova da spušta sa 60 na 30fps u pojedinim dijelovima, koristi trikove da bi radila na 4k, ima jako izražen motion blur da si olakša posao i svi su zadovoljni - kupiš, uštekaš i radi... i svima isto radi!

Slijedeća će bit opet ko ova, 2021 ćemo imat 4k PS5 (iako imam i 4K PS4 Pro) koji i dalje ne bu radil ko PC... Imat ćeš nutra neki ekivalent trenutne vege 64 za koje trenutno vrištimo da nisu za 4k ni približno, ali nekak će radit.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Slažem se da netko tko si ne moze priustit 2080ti i da 11k kn za nju je tupan. Ali isto tako mislim da netko tko da 11k kn samo zato što kartica "može toliko koštat jer XY" - je prime time glupan. Fair enough.

Naravno da ces gledat uloženo/dobiveno, pa nisi debil koji ce uzet sve sta mu se servira. A gaming graficka kartica nije neka esencijalna vrijednost u životu (gotovo bilo kome) da možeš rec "ma nije bitno koliko košta, najbitnije mi je da to imam". Da, možeš radit sa svojim parama šta god hoces, ali ces i bit ovca u ocima onih koji kriticki, a ne konzumeristicki razmišljaju.

I prije nego netko pita "šta se to tebe tice?! nemoj kupit". Tice se jer se time pomice kompletna cijena na tržištu, ako ne ove onda iduce generacije, a potencijalno i kompetitora.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2018 14:18 (D3lBoy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Davno smo pročli tu točku, samo sada IT konačno dolazi "na cijenu".

Torbice se prodaju po 80k kuna i više (ručne ženske torbice) jer je neki derpe odobrio da se pošalje u proizvodnju... zovemo to "potpisao", "dizajnirao" kako god, on sam nema veze sa tim, već njegov studio to radi, cipele, sandale itd ne baš toliko, ali 2-5k€ pod normalno.

Iphone košta ko suho zlato, novi je skuplji od ove GPU.

Tenicise su redovito preko 100€, idu i preko 500E, a limitirane serije koje se više ne proizvode, takozvani "kolekcionarski primjerci" samo nebo je granica - prošle godine su se počele prodavati sandale za tenisice - dakle obuća koju nosiš preko obuće, da ti se ona skuplja ne bi uništavala.

Bicikli su po 20k€

Automobili su skočili sa 20 na 30k€ (prije 5 godina se moglo za 15-16k eura kupit novi karavan u dućanu, sad gledam sličan, u sličnoj klasi, oko 200k kuna sa istim motorom, malo više opreme)

Majice, hlače.... da ne nabrajam.

nVidia gleda zadnjih godinu-dvije, kako je bila kriza i nestašica radi mining kartica, koliko su ljudi u stvari spremni iskipat za grafu, svih grafa je nestalo u jednom trenu, gameri su kupovali u očaju koliko god je koštalo, sve što je nakon najezde minera ostalo na polici.

Čemu se sada čudit cijeni?!

Ja ju ne želim platit, ali već ovdje na forumu imao primjer ljudi koji očito žele... To je novi trend i neće se lako vratit na stari, osim ako ATI izbaci nešto revolucionarno na tržište.

Budući su SLI/CF nekako polako zamrli, sumnjam da će se ovo promijenit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2018 14:32 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jasno je meni zašto oni dižu cijenu, no to nije opravdano. Nije mi jasno zašto uvijek netko mora bit kontra i tražit razlog da obrani nešto, samo zato što vecina se ne slaže s tim, pa ono ajmo uzvodno.

Ne treba se prilagodit, bojkotiranje itekako pomaže. Opet ako ne kroz jednu onda više generacija, EA mi prvi pada na pamet, šta se dogodi kad ih ljudi krenu bojkotirat. Totalno preuređuju BF par mj. prije izlaska, ukidaju premium, daju dlcove za đabe, ubacuju razne XP evente, rade development streamove (što nisu nikad prije) itd... Samo da zadrže ljude, jer nitko ne pre ordera. Naravno bit ce tona igraca day one, ali ni blizu kako je prije znalo bit.

Isto tako i bojkotiranjem kartica koje koštaju 11k kn/8k kn ce se ohladit od cijena, ne možemo samo rec "pa oni drže monopol u tome i mogu kako hoce, a ti bajo kupi oš/neš ko te jeb...". Kao i te fore sa RT kao to sad opravdava cijenu, šta se nova tehnologija dodaje na cijenu? Zamislite da su tako veliki postotni skokovi u cijeni bili sa svakom novom, makar minornom adaptacijom nove tehnologije, praceni tom logikom. Danas bi kartice kostale milijarde... Nema opravdanja, testni kunic je bio prvi Titan, a sad nam pokušavaju i ovo utrpat pod gaming mainstream market.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2018 14:45 (D3lBoy).
17 godina
odjavljen

Sobzirom da će sve prodati kaj naštancaju, ispasti će psi laju, karavane prolaze. Imamo točno kaj zaslužujemo, sa ovisnicima je najlakše manipulirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Bojkot zvuci divno i krasno, ali znamo svi da nista od toga. Kolega je dobro prokomentirao kako su ljudi za vrijeme mining ludila placali neznam kakve cifre zapuno slabije kartice, tako da ce sad platiti premiju tj porez za budale i na novim serijama.

2080 ti je kao i 1080 ti premija koju si nece i ne moze svatko priustiti, a onaj mali postotak koji ih koristi ce platiti kolko god treba jer to su ljudi koji jednostavno ne mare za cijenu ili bas zele taj komad hw-a.

Onaj tko planira upgrade nek lovi nekog plovnog Pascala, a drugo sto preostaje je nadati se da ce AMD izbaciti nesto dobro na novim 7nm cipovima. Bilo bi lijepo da izbace karticu koja je po snazi barem kao jedna gtx 1080 ti, to bi bila milina upariti sa nekim high rr 1440p freesync monitorom. 

8 godina
protjeran
Rhodin kaže...

Evil Access i propala bi ti firma, zato Sony je tu gdje jest, a ti o tome pišeš po forumu.

Konzola se radi da cijena bude oko 500-600€, da ju mogu svi kupit, a onda te krenu derat sa kontrolerima, pločama za plesanje, igrama koje su 20-30% skuplje nego na PC-u, PS+ i slične stvari...

Razumijem ja to i sve je to tako bilo do sada, ali mislim je ovaj put drugacije, da bilo tko povuce okidac ili Sony ili Microsoft i da napravi extra konzolu i da je cijeni 1300eura(da opet gubi novac pri tome), mislim da bi na kraju profitirali. Morali bi ici na ray tracing ili neku slicnu costum made ati tehnologiju, i true 4k 60 fps. Tko god kupi graficku karticu za te novce ili iPhone kupiti ce i konzolu.

8 godina
protjeran

A mozda na kraju uopce ne bude iduce generacije konzola hahahaha. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ma daleko je još taj stream od stvarnosti - niti svi imaju dobru vezu doma, niti itko može zadovoljiti potrebe tržišta trnutno za tako nešto... stare igre na 1080p možda...

Dobio san invite za nVidijin beta, al nemam shield, inače me zanima kakvo je to. Ne kužim da nedaju na PC stremat, al ok, njihova stvar.

BTW nije da branim nVidiu, mrzim dizanje cijena i neću sigurno kupit 2080Ti po ovoj cijeni... Da je oko 5k kuna uzeo bih ju, baš sam se nabrijavao na novu seriju i po normalnim cijenama, kad su u jednom trenu bili spominjani neki "anti-mining" mehanizmi koje misle imat u novim karticama... Kad tamo jedini "anti-mining" koji vidim je debelo previsoka cijena da bi se ikome isplatila za minanje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Prije izlaska nove serije išle su GTX 1080 ti sa garancijom po 3500 kn...kome je trebala dobra grafa i imao je soli u glavi uzeo je to ko seljak poticaje. Dobra i za 4K gaming po toj cijeni.

Moj PC  
8 0 hvala 3
13 godina

najjeftinija RTX2080 u hrvatskoj:

http://www.supernet.hr/graficke-kartice-nvidia_38

GIGABYTE Video Card GeForce RTX 2080

7020kn

LoL, pa kolika ce onda cijena 2070 biti, 5000kn min?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Tako je, nema šanse da sad pogotovo u početku prodaje bude ispod 5k. Treba Nvidu nagradit tako da se kupuju rabljene i amen.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 15:32 (itomic009).
13 godina
protjeran
Za 3500 je 1080ti prodavao jedan lik kojem se ocito zurilo jer je korigirao cijenu sa 4500 na 3500 u roku tjedan dana, inace im je cijena kretala od 4000 na dalje.

Naravno da se sa ljudima uvijek moze vise ili manje cjenkati, ali nema smisla govoriti da su isle po 3500kn pod normalno kad nisu.
17 godina
odjavljen

bilo ih je na ebayu po 500 eura.

13 godina
protjeran

Koliko je sve otislo u k.... dokazuje i to da si samo youtuberi mogu "priustiti" nove skupocijene graficke i skidati rekorde u 3dmark

bullshit

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

bilo ih je na ebayu po 500 eura.

Ma bravo.

17 godina