NVIDIA Turing - RTX 2070 / 2080 / 2080 Ti

poruka: 3.190
|
čitano: 650.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: GTX (Volta)/Turing/Ampere
XXX kaže...

Kaj nije gtx 1080 ti bila 700$ a rtx 2080 ti 1200 $ nvidijine referentne? To kaj je links nabio cijene je drugi par rukava.

ovo gore nije cijena s linksa, nego s neke švapske trgovine

evo ti još jedna, cijene od 816 do 1218 eura

uopće ne podržavam ovo dizanje cijena u nebesa, no treba biti realan

cijene se uspoređuju u vrijeme izlaska, ne kad jednoj padne cijena, a druga je u dolasku i cijene su nabijene na max

osim toga treba uzeti u obzir i dodatne turing i rt jezgre, koje su sigurno skuplje od običnih cuda jezgri i da su njih pretvorili u obične, nova serija bi bila jebački brža

dakle, neki razlog više cijene ipak postoji u hardveru, iako da imamo konkurenciju bilo bi to dosta niže

jbga, ovaj hokus pokus jednostavno treba ignorirati

ako smo čekali skoro tri godine na novu seriju, možemo čekati još godinu seriju na 7nm, kad će napredak biti opipljiviji, a biti će valjda i konkretnije konkurencije, ako ne od amd-a, onda od intela

17 godina
odjavljen
GTX (Volta)/Turing/Ampere

Links sam naveo nevezano...i dalje stoji da je preporučena cijena za gtx 1080 ti bila 700$ a za rtx 2080 ti je 1200$. Ili griješim? 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

Links sam naveo nevezano...i dalje stoji da je preporučena cijena za gtx 1080 ti bila 700$ a za rtx 2080 ti je 1200$. Ili griješim? 

preporučena i cijena u trgovini su sasvim dvije različite stvari

baš kao što su sad napucane cijene, bile su napucane i cijene 1080ti - zato jer uvijek ima ekipe koja će preordat i htjeti biti prvi koji kupe novi hardver

da, skuplja jest, no nije skuplja 70%, a tih 70% si samo ti ponovio na ovom forumu više nego imaš prstiju na svim udovima

13 godina
protjeran
XXX kaže...

kao da je tesko otvoriti nvidia stranicu

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/10series/geforce-gtx-1080-ti/

699$

vs

1199$

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/graphics-cards/rtx-2080-ti/

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2018 20:17 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

preporučena i cijena u trgovini su sasvim dvije različite stvari

baš kao što su sad napucane cijene, bile su napucane i cijene 1080ti - zato jer uvijek ima ekipe koja će preordat i htjeti biti prvi koji kupe novi hardver

da, skuplja jest, no nije skuplja 70%, a tih 70% si samo ti ponovio na ovom forumu više nego imaš prstiju na svim udovima

da skuplja je 70% covjek je u pravu, tj deda.lp

17 godina
odjavljen

To i kažem da su različite stvari, razlika u preporučenoj cijeni je jasna. Nisu bile dugo po tim nepreporučenim cijenama, jer ih nitko nije kupovao. Ako rtx 280 ti padne na 6000 kn nebudem više imao razlog za spominjaje cijena, ali sumnjam sobzirom da je preporučena 1200$.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pogledaj cijenu Ferrarija u zadnjih 7g:

sve pada, jedino cijena gpu-ova raste...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

I intel procrsorima....još malo pa će nvidia i intel skinuti sa trona najskuplju stvar na svijetu, kino kokice i kolu 🤣

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
DarthMarkus kaže...

Ček, jbte kartica od 11000 kn bi trebala biti full 4k 60 fpsa kartica, bez kompromisa.

Slažeš se ?

Ne, ne slažem se jer ne postoji kartica koja zadovoljava tu kategoriju. Ovo je trenutno najjača gaming kartica na tržištu i zato ima takvu cijenu, ne postoji bolja, jača, brža, ima TA i NIJEDNA druga.

Sa njom na 4k na pojedinim naslovima imaš to što imaš, na večini sve na max. Na tržište dolazi nekoliko 144Hz 4K monitora - guess what, neće ni na njima na svim igrama imat max stabilnih 120+

Imamo 8k televizore, dobro da niste rekli da za 11k kuna očekujete sve na maks na 60Hz na njima

Pričate nebuloze!!!!!

Da ima 5 kartica sličnih po jačini i da je ova 11k kuna a postoje 2 jače, po jedna Intelova i ATI, jeftinije su ali nemaju podršku za nVidia RT, onda bi moli solit pamet kak je ovak ili onak i kak su ljudi debili što kupuju nVidia sranje zbog RT... svi skupa na ovoj temi. Ali nema... ima ovo i ništa drugo, ne postoji konkurencija i od tuda ta cijena.

Čemu

više

ove

rasprave?!?!

Šta bi trebalo?!?! Idi napravi svoju karticu jaču u pola cijene i plasiraj je na tržište, pa soli pamet ljudima kak se to radi.

Uostalom, već spomenuti Crysis, kad je došo, klao je sve postojeće kartice trenutne, a bome i slijedećih generacija.

Uvijek će postojat naslov na kojem nijedna grafa nebu davala pristojne performanse, šta ćemo uvijek iznova vadit isti argument?

Ja sam kupio Buggati Veron, on bi po cijeni po kojoj dolazi trebao imat autonomnu vožnju jer eto, ja stručnjak sam tako zaključio... ne ne bi... imat će ju neko od vozila čim se usavrši, a Veron ima cijenu kakvu ima jer je brz (iako ni blizu najbrži) i jer si ga može priuštit samo bogata elita, drugim riječima statusni je simbol.

17 godina
odjavljen

nikada nemoj potezati paralele sa pc harverom za igranje igrica i nabrijanim autom...jednostavno zato jer je auto picolovac a grafa to nije 🤣

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
protjeran

550 eura za Asus strix 1080 ti OC sa dvije godine garancije je ok cijena? Mislim da mi je bolje uzeti to nego Rtx 2070 koji ce biti bar 650 eura.

Evil Destroyer of Universe Killer of Doom
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

nikada nemoj potezati paralele sa pc harverom za igranje igrica i nabrijanim autom...jednostavno zato jer je auto picolovac a grafa to nije 🤣

trendovi se izgleda mijenjaju preko noci ako se jedan usrani ajfon moze prodati za 14 iljada, sta je onda dati za gpu od 12iljada koji ima na  sebi samo 5000x vise el. elemenata

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2018 21:02 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
Evil Access kaže...

550 eura za Asus strix 1080 ti OC sa dvije godine garancije je ok cijena? Mislim da mi je bolje uzeti to nego Rtx 2070 koji ce biti bar 650 eura.

ajde ne cijepidlaci, rekao si neki dan da si skupio 700€ za novi gpu, jos ti i ostanelp

8 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Evil Access kaže...

ajde ne cijepidlaci, rekao si neki dan da si skupio 700€ za novi gpu, jos ti i ostanelp

Imam 750 u crnom fondu , to drzim u Hobitu(knjizi), zena mrzi fantastiku i znam da to nikada nece dirnuti. 

13 godina
protjeran

gdje ono zivis?lp

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Evil Access kaže...
Stjepanj kaže...
Evil Access kaže...

Imam 750 u crnom fondu , to drzim u Hobitu(knjizi), zena mrzi fantastiku i znam da to nikada nece dirnuti. 

Znam, moraš tako jer ako javno potrošiš 750 eura ona bu isto toliko na cipele pa si onda misli

15 godina

Nikad mi nisu bile jasne ove priče (4K kartice itd). Šta je to 4K kartica?

Neko govori ova je, ova nije. Koji su kriteriji za klasifikaciju kartice u 4K rang?

Jel firme (tipa sad Nvidia) navode na kutijama za RTX 2080 Ti da je to 4K kartica, i ako navode, jel navode uz to da će sve naslove u iduće 2 godine vrtit na max, s 32xAA i 128AF ili koliko će davat FPS-a na max detaljima na 4K u svakoj pojedinoj igri?

Jbt Bo..neću Boga.

Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
protjeran
XXX kaže...
Evil Access kaže...
Stjepanj kaže...
Evil Access kaže...

Znam, moraš tako jer ako javno potrošiš 750 eura ona bu isto toliko na cipele pa si onda misli

Sto je najogre ne bi, ona je racionalni dio kod nas ali, bilo bi jos gore, samo bi sutila 10 dana hahahaha.

17 godina
odjavljen

Šutila? To je onda win-win

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
LogicusMPS kaže...

Neko govori ova je, ova nije. Koji su kriteriji za klasifikaciju kartice u 4K rang?

Jel firme (tipa sad Nvidia) navode na kutijama za RTX 2080 Ti da je to 4K kartica, i ako navode, jel navode uz to da će sve naslove u iduće 2 godine vrtit na max, s 32xAA i 128AF ili koliko će davat FPS-a na max detaljima na 4K u svakoj pojedinoj igri?

Jbt Bo..neću Boga.

4K kartica je kartica koja može peglati sve na 4k max sad i tako kroz par godina ubuduće, bivši termin je bio "futureproof".

Po meni je taj 4k samo simbol možda novog standarda reze monitora nakon FullHD, a oće li kartica radit na 5K ili 2x 4K me ne zanima.

Bit je u tome što kad bi prije iskrcao hrpu para za najjači GPU, bio bi miran neko vrime, a to nije koštalo ka auto.

Sad mene ne zanima jel kriva Nvidia, proizvođači monitora, developeri igara ili netko stoti, oču max vrijednost za cijenu, a ovo je .

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
protjeran
metallic kaže...

Sad mene ne zanima jel kriva Nvidia, proizvođači monitora, developeri igara ili netko stoti, oču max vrijednost za cijenu, a ovo je .

Al koga briga sta ti hoces, ti mozes i ne moras uzet ono sta se nudi. Ko da ja kazem da hocu leteci auto.. 

17 godina
odjavljen

Problem je kaj su oni i reklamirali da prdaju prvi leteči auto, a ispalo da može samo skakutati po cijeni letečeg 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
metallic kaže...
LogicusMPS kaže...

Jbt Bo..neću Boga.

4K kartica je kartica koja može peglati sve na 4k max sad i tako kroz par godina ubuduće, bivši termin je bio "futureproof".

Po meni je taj 4k samo simbol možda novog standarda reze monitora nakon FullHD, a oće li kartica radit na 5K ili 2x 4K me ne zanima.

Bit je u tome što kad bi prije iskrcao hrpu para za najjači GPU, bio bi miran neko vrime, a to nije koštalo ka auto.

Tko to od proizvođača navodi?

I šta je 4K? Zašto baš sve na max? Čemu to kad se čak i na 4K uz malo tweekanja mogu dobit brutalne performanse?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2018 9:00 (LogicusMPS).
13 godina

Ono što sad želim ja, vjerojatno će želiti i drugi ako cijene i dalje ovako rastu.

Pa već smo debelo u 21. stoljeću i PC komponente bi trebale biti dostupnije, a ne ova smijurija.

Ovo je dobar put za ubojstvo gaminga na PC-u, znam da svako ne mora imati top grafu, ali ovo je indikativno.

Leteći auto da je već davno bio vani kao i grafe i da želiš bolji perf/cijenu od njega bila bi dobra usporedba, ovako NE.

Što se tiće toga da ne moram uzet i koga briga, tu si u pravu, bar si obrazložio.

P.s. pozdrav trollu war3_tft , vidim da se vratio i sad nadoknađuje u full gasu.

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
protjeran
XXX kaže...

Problem je kaj su oni i reklamirali da prdaju prvi leteči auto, a ispalo da može samo skakutati po cijeni letečeg 

Sta su reklamirali? I jos uvijek se povlaci ona moronska teza o 4K karticama, lol, kolko glup treba bit za mislit da ce hardware suztizat software?

Uvijek ce bit neka igra koja ce na full postavkama bit prezahtjevna za najbrzi hardware. Developeri bi za ove glupe koji cekaju 4K karticu trebali u grafickim postavkama najjace presete zvat "future hardware"....

Jedini bitan podatak vezano za 2080 Ti je to da je 35-40% brza od iduce najbrze gaming kartice i kao takva kosta kolko kosta. To sta glupi kmetovi takvu karticu razmatraju iz perspektive ulozeno/dobiveno samo pokazuje da su glupi kmetovi...

17 godina
odjavljen

Ak neznaš kaj su reklamirali pogledaj si još jednom jansena u kožnjaku kako se šepuri po pozornici 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Postoje glupi kmetovi i ovce za šišanje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
metallic kaže...

Ono što sad želim ja, vjerojatno će želiti i drugi ako cijene i dalje ovako rastu.

Pa već smo debelo u 21. stoljeću i PC komponente bi trebale biti dostupnije, a ne ova smijurija.

Ovo je dobar put za ubojstvo gaminga na PC-u, znam da svako ne mora imati top grafu, ali ovo je indikativno.

Leteći auto da je već davno bio vani kao i grafe i da želiš bolji perf/cijenu od njega bila bi dobra usporedba, ovako NE.

Što se tiće toga da ne moram uzet i koga briga, tu si u pravu, bar si obrazložio.

P.s. pozdrav trollu war3_tft , vidim da se vratio i sad nadoknađuje u full gasu.

Vidim da rane jos nisu zarasle. 

OT: Stvarno je logicno da trenutno najjaca kartica, kojoj ce iduca konkurencija biti mlada sestra, bude dostupna svima. 

13 godina
LogicusMPS kaže...
metallic kaže...

ansha kaže...
XXX kaže...

@ANSHA_11000kn za GPU koji je najjači na svitu može dati pola foruma,kad je kupe, da li tad prestaju biti kmetovi ili glupi kmetovi, ili su to samo ako razmišljaju drukčije nego ti.

Nebuloza je što je PC gaming bio dugoročno dobar ulog, konfa za 11 tisuća kuna je bila relativno puno bolja nego ove danas za tu cijenu.

Taj rast cijene za performanse će nam večini smetati i već smeta, vjeruj mi.

@logicus mps_kužim što želiš reći za smanjivanje detalja, ali želiš li to radit nakon što gruneš taj iznos?

U biti ako se kužiš(kao gamer forumaš), možeš tweakati, ali ne zna svako naštelati, nego oče max out of the box, što onda?!

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
protjeran
metallic kaže...

@logicus mps_kužim što želiš reći za smanjivanje detalja, ali želiš li to radit nakon što gruneš taj iznos?

U biti ako se kužiš(kao gamer forumaš), možeš tweakati, ali ne zna svako naštelati, nego oče max out of the box, što onda?!

Taj koji ne zna namjestiti detalje i samo odvrne sve na max nije vrijedan spomena pa da je ne znam kolko platio karticu. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice