Nvidia GTX 700 info

poruka: 595
|
čitano: 94.092
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Nvidia GTX 700 info
toxic kaže...

Evo nešto za minozu metro last light testiran kao i na guru 3d

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_770_review,14.html

moje screenovi vidjet cete boost hd 7950 stock i oc na 1100/1600 ventilator je bio na 60%..

takoder prilažem i cf rezultat na 1100/1600

ali ovaj test nije mjerodavan jer su oni testirali na 1920 x 1200 a ja na 1920 x 1080..

kolko vidim tvoja oc-ana 7950 daje jednak fps kao i gtx 770 na 15% većoj rezoluciji

16 godina
neaktivan
toxic kaže...

teselacija ti je ostala na very high, a guru3d koristi normal.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
17 godina
Zura kaže...
toxic kaže...

teselacija ti je ostala na very high, a guru3d koristi normal.

A JBGA :( znaci dobio bih nekoliko frejmova više.. nvm

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

moje screenovi vidjet cete boost hd 7950 stock i oc na 1100/1600 ventilator je bio na 60%..

takoder prilažem i cf rezultat na 1100/1600

ali ovaj test nije mjerodavan jer su oni testirali na 1920 x 1200 a ja na 1920 x 1080..

Thx! Nisam stigao ranije pogledati pa sad tek odgovaram. Trenutno popularna stvar postaje frame timing, odnosno frame rating koji kroz niz igara ukazuje na to što ATI radi kako bi prikazao kartice jačima nego što to uistinu jesu. Jedan od dobrih pokazatelja je i obična usporedba min i max framerate-a ali tek na frame timingu se vidi prava stvar. Okačit ću svoj današnji bench, čisto da ilustiram. Ono što je vidljivo, tvoja 7950 sa OCom pretekne moju OC 670tku (također sam koristio stabilan +200MHz core klok), dok je 7950 na stock slabija. Ajde sad pogledaj min i max frejmove pa usporedi, usporedi i stock vs OC, koliki je gdje porast. Uočiti ćeš nešto vrlo zanimljivo. Min ti je sa OCom kao i meni porastao za 5 frejmova, max ti je doslovno skočio za 60 frejmova (!!!), kod mene je max otisao svega 18. Što ti to govori? Budući da nemam mogućnosti napraviti frame rating bench, nemam konkretniji dokaz ali ono što ATI radi, jest, pumpa max fps kada je to nepotrebno, a kada kartica uistinu mora nešto zahtjevnije rendati, onda nije u stanju to izrendati kao što u ovom slučaju to odradi 670tka. U igranju se to osjeti kao stabilniji i nešto viši framerate u zahtjevnim scenama, ilitiga ugodnije iskustvo igranja. Iskreno, meni je to važnije nego privid neke snage. Nadam se da si sada uvidio di griješiš kada radiš analizu OC performansi.

Komentar od jednog forumaša da NV dodaci padaju u vodu radi coin mininga, meni je to smiješno, ljudi uzimaju grafičke prvenstveno radi igranja, Metro, Batman, Borderlands (da ne nabrajam, ove su mi prve pale na pamet)... sve su to igre koje vizualno nude vise na NV grafama, zašto to igraču ne bi bilo jednako važno kao i same performanse?

Stock Stock
OC OC
I possess a skill to google.
14 godina

A i tvoja ova analiza frame timing-a je paušalna i na ničem utemeljena, prema tome nikakav argument. Ti nemaš ništa mjerljivo nego svoj "feeling" i viši max fps što ne znači ništa samo po sebi {#}.

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

A i tvoja ova analiza frame timing-a je paušalna i na ničem utemeljena, prema tome nikakav argument. Ti nemaš ništa mjerljivo nego svoj "feeling" i viši max fps što ne znači ništa samo po sebi {#}.

Ne kužim? Jesi uopće pročitao i pogledao slike bencheva? Ne radi se o nikakvom feelingu već izmjerenim vrijednostima...

14 godina

Šta si ti izmjerio da možeš takav zaključak dati molim te ?

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Šta si ti izmjerio da možeš takav zaključak dati molim te ?

Pitam te ponovno? Jesi li pročitao moj komentar? Ako nisi (a imam dojam da nisi), o čemu pričamo? Uzmi slike Toxicovog bencha sa prethodne stranice, otvori ih u 2 taba, onda otvori moje slike u druga dva taba (to je isti bench koji je radio i Toxic) pa pozorno prođi kroz moj komentar, nakon toga možemo diskutirati.

Nije ti zanimljivo da na obje kartice min FPS raste identično sa OC, a na ATI max FPS prilikom OC ode u nebesa? Znaš li kada se dešava max, a kada min FPS? Max se dešava kada kartica radi najmanje, a min kada radi najviše. Tebi to ne govori baš ništa?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 19:45 (Minoza).
13 godina
neaktivan
Nvidia GTX 700 info

Koje prepirke zbog dva tabora. Evidentno je da svako svog konja hvali, gdje prvenstveno mislim na Toxica. Meni je Leopard davno rekao da je toxic-u najbolji GPU onaj koji trenutno ima, pa tako i jeste izgleda.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gtx-670-poweredoc-hd7970-oc/170310.aspx

Iz doba kada je imao GTX680 i kada je tvrdio da je GTX680 bolja od Radeon 7970/7950 OC. Postoji još hrpa tema gdje on tvrdi da je 7970 bolja od GTX680, naravno iz vremena kada je koristio 7970. Tako nije ni čudo da on ovdje sad tvrdi da je 7950 bolja od GTX 770.

Anyway, malo sam skrenuo sa topica. Činjenica je da je stanje za prošlu seriju bilo sljedeće(stock v stock): 1. GTX680, 2. Radeon 7970/GTX670, 3. Radeon 7950. Ali isto tako je činjenica da je GTX680 neisplativa kartica, jer daje 3-5 fps-ova više od GTX670/Radeon 7970 - skuplja je cca 75€ od obje. Opet kad se pogledaju OC mogućnosti, najisplativija je Radeon 7950 koja se može bolesno klokovati i tako prestići GTX670 i GTX680(neki zlatni primjerci). Ali klokanje je lutrija, zar ne !?

Mislim da je suludo porediti GTX770 sa bilo kojom karticom iz prošle godine. Možda ona jeste neisplativa, ali je bolja od svake uključujući i GTX680. Razlika je nekih 5-10 fps, ovisno od igre do igre, ali je jača - a to i jeste poenta svega ovoga.

btw. Ne želim se raspravljati sa fanboysima. Iznio sam činjenice i stanje je 100% ovakvo.

Moj PC  
9 0 hvala 4
13 godina
amsi kaže...

Koje prepirke zbog dva tabora. Evidentno je da svako svog konja hvali, gdje prvenstveno mislim na Toxica. Meni je Leopard davno rekao da je toxic-u najbolji GPU onaj koji trenutno ima, pa tako i jeste izgleda.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gtx-670-poweredoc-hd7970-oc/170310.aspx

Isuse Bože a ja se jučer raspravljam ko' idiot...

Ooooo, majko mila....Sad svaki put kad Toxic kaže nešto samo ga udrit njegovim "postom"{#}

13 godina
itomic009 kaže...

Kako ne znači pajdo ? Pa to je kao da računaš prosječnu plaću bez standardne devijacije......

13 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
amsi kaže...

Ooooo, majko mila....Sad svaki put kad Toxic kaže nešto samo ga udrit njegovim "postom"{#}

Moramo biti iskreni i reći da on znanje posjeduje. Ali neki stav moraš imati, ovisno o čemu se radi. Ne može jedan mjesec biti ovo najbolji GPU, drugi mjesec neki drugi itd. A mislim da je ovo rasprava o tome šta korisnici misle o GTX 700 seriji, a ne o tome da li Radeon 7950 može dostignuti GTX770, što je pak malo smješno :D :D

17 godina
Minoza kaže...

Thx! Nisam stigao ranije pogledati pa sad tek odgovaram. Trenutno popularna stvar postaje frame timing, odnosno frame rating koji kroz niz igara ukazuje na to što ATI radi kako bi prikazao kartice jačima nego što to uistinu jesu. Jedan od dobrih pokazatelja je i obična usporedba min i max framerate-a ali tek na frame timingu se vidi prava stvar. Okačit ću svoj današnji bench, čisto da ilustiram. Ono što je vidljivo, tvoja 7950 sa OCom pretekne moju OC 670tku (također sam koristio stabilan +200MHz core klok), dok je 7950 na stock slabija. Ajde sad pogledaj min i max frejmove pa usporedi, usporedi i stock vs OC, koliki je gdje porast. Uočiti ćeš nešto vrlo zanimljivo. Min ti je sa OCom kao i meni porastao za 5 frejmova, max ti je doslovno skočio za 60 frejmova (!!!), kod mene je max otisao svega 18. Što ti to govori? Budući da nemam mogućnosti napraviti frame rating bench, nemam konkretniji dokaz ali ono što ATI radi, jest, pumpa max fps kada je to nepotrebno, a kada kartica uistinu mora nešto zahtjevnije rendati, onda nije u stanju to izrendati kao što u ovom slučaju to odradi 670tka. U igranju se to osjeti kao stabilniji i nešto viši framerate u zahtjevnim scenama, ilitiga ugodnije iskustvo igranja. Iskreno, meni je to važnije nego privid neke snage. Nadam se da si sada uvidio di griješiš kada radiš analizu OC performansi.

Komentar od jednog forumaša da NV dodaci padaju u vodu radi coin mininga, meni je to smiješno, ljudi uzimaju grafičke prvenstveno radi igranja, Metro, Batman, Borderlands (da ne nabrajam, ove su mi prve pale na pamet)... sve su to igre koje vizualno nude vise na NV grafama, zašto to igraču ne bi bilo jednako važno kao i same performanse?

u potpunosti si u pravu i slažem se.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 20:16 (toxic).
17 godina
DarthMarkus kaže...
amsi kaže...

moras shvatit da je to bilo prije bumpanja atijevih drivera, i sam sam se tome smijao.. rijesio sam se hd 7970 i tjedan nakon su izasli driveri za nju i odna sam spusio no i sam pogledaj vrijeme..

13 godina
amsi kaže...
DarthMarkus kaže...
amsi kaže...

Moramo biti iskreni i reći da on znanje posjeduje. Ali neki stav moraš imati, ovisno o čemu se radi. Ne može jedan mjesec biti ovo najbolji GPU, drugi mjesec neki drugi itd. A mislim da je ovo rasprava o tome šta korisnici misle o GTX 700 seriji, a ne o tome da li Radeon 7950 može dostignuti GTX770, što je pak malo smješno :D :D

Naravo, u ovom postu i on lepard dižu 670/680 tku PUNO iznad oc HD-a 7970....Mislim sad se stvarno osjećam ko' magarac kad pročitam ovaj stari post pa ovaj jučer...čovječe kolko kontradiktornosti anfukingbelivable.....

Toxic :

majstore samo se ti tjesi... pogledaj tu na forumu iskustva... nisi imao niti jednu i pricas nebuloze dok sam ja imao dvije hd 7970 i sada imam gtx 670 razlike u performansama nema.. a asus hd 7970 je bila gigahercna kartica ... ova moja gtx 670 defualt isto radi na 1000mhz... uz to sve gtx 670 pruza u igrama ono sta radeonka nema a to je physx, nekome nije bitno ali je lijepo imati i tu mogucnost.. Jedina ali jedina prednost hd 7970 je sto bez ikakvih problema mozes roknut 3 monitra na nju te je zbog kolicene vrama na takvoj rezoluciji jaca kartica ali to nema niti 5% ljudi na ovom forumu tako da..

Sve je stvar gušta i ukusa... gtx 680 je ipak stepenicu više i od hd 7970 i gtx 670...

Ono gdje radeon profitira je overclock i tu može napraviti neku razliku ali to sve zavisi sve od primjerka do primjerka... E ovdje je stvar ljudi i da li ce drzat karticu na povecanom taktu ili ne... ukoliko se pak odluce za takav cin obavezno nabaviti najtisu i najhladniju hd 7970 a to je po meni ili windforce gigabyte ili lighting verzija od msi-a

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 20:25 (DarthMarkus).
14 godina
Nvidia GTX 700 info

Rasprava je besmislena.

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
itomic009 kaže...

Rasprava je besmislena.

Pa je; kad mišljenja varira od kartice koju trenutno posjeduješ....

17 godina
DarthMarkus kaže...

Naravo, u ovom postu i on lepard dižu 670/680 tku PUNO iznad oc HD-a 7970....Mislim sad se stvarno osjećam ko' magarac kad pročitam ovaj stari post pa ovaj jučer...čovječe kolko kontradiktornosti anfukingbelivable.....

Toxic :

majstore samo se ti tjesi... pogledaj tu na forumu iskustva... nisi imao niti jednu i pricas nebuloze dok sam ja imao dvije hd 7970 i sada imam gtx 670 razlike u performansama nema.. a asus hd 7970 je bila gigahercna kartica ... ova moja gtx 670 defualt isto radi na 1000mhz... uz to sve gtx 670 pruza u igrama ono sta radeonka nema a to je physx, nekome nije bitno ali je lijepo imati i tu mogucnost.. Jedina ali jedina prednost hd 7970 je sto bez ikakvih problema mozes roknut 3 monitra na nju te je zbog kolicene vrama na takvoj rezoluciji jaca kartica ali to nema niti 5% ljudi na ovom forumu tako da..

Sve je stvar gušta i ukusa... gtx 680 je ipak stepenicu više i od hd 7970 i gtx 670...

Ono gdje radeon profitira je overclock i tu može napraviti neku razliku ali to sve zavisi sve od primjerka do primjerka... E ovdje je stvar ljudi i da li ce drzat karticu na povecanom taktu ili ne... ukoliko se pak odluce za takav cin obavezno nabaviti najtisu i najhladniju hd 7970 a to je po meni ili windforce gigabyte ili lighting verzija od msi-a

Ovaj gore post je napisan prije izlaska atijevih bumpanih drivera ili se varam {#} a ovaj drugi komentar ne kuzim pricam o boldanom.

17 godina
DarthMarkus kaže...
itomic009 kaže...

Rasprava je besmislena.

Pa je; kad mišljenja varira od kartice koju trenutno posjeduješ....

ne preferiram niti jednu karticu. nego ono što imam isjcjedim kolko mogu i uspoređujem i dijelim mišljenja ne izmišljam. mogu ja svakom izvuci pun k postova u kojem pricaju obrnuto..

ali vidim da sam postao zanimljiv kad se ljudima dalo tražit moje stare postove..

btw i minoza je sada oc-ao svoju gtx 670 i dobio bolji rezultat od mene i to sam priznao u cemu je problem?? vidim da sam pogriješio u tome da je hd 7950 jaca kartica od gtx 770 kada se oc-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 20:32 (toxic).
13 godina
toxic kaže...
DarthMarkus kaže...

Toxic :

Ovaj gore post je napisan prije izlaska atijevih bumpanih drivera ili se varam {#} a ovaj drugi komentar ne kuzim pricam o boldanom.

Ja ti jučer napišem 40 0000 puta da se ne daju sve isto klokat i da mi je sused falšao, a ti meni JOK...Još si imao Ghz (koju si jučer spomenuo da u teoriji može dostić 780) i veliš da je ista ko' 670...

Dobro ajd, drajveri su tu isto faktor, al brate stvarno....

17 godina
DarthMarkus kaže...
toxic kaže...

Ja ti jučer napišem 40 0000 puta da se ne daju sve isto klokat i da mi je sused falšao, a ti meni JOK...Još si imao Ghz (koju si jučer spomenuo da u teoriji može dostić 780) i veliš da je ista ko' 670...

Dobro ajd, drajveri su tu isto faktor, al brate stvarno....

pa ti driveri su mene ubili u pojam a ti pricaj kolko hoces... bilo mi zao ko cucku sto sam se rijesio hd 7970 i presao na gtx 670, tada sam ja stvarno sa gtx 670 dobivao podjednake rezultate sa hd 7970..

doduše neke stvari i sam ne znam i ne mogu pratit, jer nemam obje kartice u isto vrijeme..

metro ll je primjer gdje sam ja kloknuo jucer svoju i minoza svoju i pogledaj rezultat pametnom dosta pa tako i meni.

7970 se je dala kloknut ali ne onoliko koliko sam ja to htio.. da istina je da puno ovisi od primjerka do primjerka ali govoreci prvenstveno o hd 7950 to je jako rijetko ili nikako. npr. referentna hd 7970 je isla vise od ove asus direc cu koje sam imao ali ako cemo realno gledat ona i nije ghz edition nego dode sa 1000mhz ocana kao neki boost edition :/ . cak ako me pamcenje sluzi izasla je prije nego je sluzbeno predstavljen ghz edition 

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 20:45 (toxic).
13 godina
neaktivan
toxic kaže...
DarthMarkus kaže...
amsi kaže...

moras shvatit da je to bilo prije bumpanja atijevih drivera, i sam sam se tome smijao.. rijesio sam se hd 7970 i tjedan nakon su izasli driveri za nju i odna sam spusio no i sam pogledaj vrijeme..

Jasno je sve. Ipak si se na kraju uvjerio da 7950 i nije baš tako moćna koliko su je neki uzdizali. Radeon će uvijek pobjeđivati u benchmark-u, ali u igrama će bolji FPS i bolji uvid u sve to dati nVidia, jer se njene kartice bolje prilagođavaju/optimizuju igrama :) Nisam se baš mnogo oslanjao na benchmark jer oni najčešće daju taj MAX. FPS koji je, bar meni, nebitan. Ja na to gledam ovako: AMD kartica će imati u nekoj igri MAX FPS 50, a nVidia 45. Ali će onaj average fps kod AMD-a biti 40, a kod nVidia-e 46. I zar je onda bitniji taj jedan jedini momenat od preostalog vremena :D ? Ove brojke su samo primjer, ali je činjenica da to ovako izgleda.

btw. I dan-danas ćeš dobijati iste rezultate sa GTX670 i 7970, jer su te kartice podjednake. U nekim igrama će GTX670 dati veći FPS, u nekim AMD i sve tako. GTX680 je ipak korak ispred, kao što si i sam rekao :)

EDIT XXXXX: Nisi ti nikome zanimljiv. Ja sam prije odabira grafičke kartice pročitao svaku temu u kojoj se spominju ove tri kartice(GTX680, GTX670 i 7970), i kada sam čitao ovu raspravu u kojoj si svašta nešto tvrdio, sjetio sam se te teme kojom sam se ponajviše vodio prilikom izbora grafičke kartice prije par mjeseci :) Ti dobro znaš da sam tebe dosta puta pitao da mi pomogneš oko izbora i sam si tada govorio da je GTX670 rame uz rame sa 7970, ako ne i bolja(pošto je GTX680 bila potpuno neisplativa) :) Ali svejedno, da ne kvarimo više temu sa našim postovima i kojekakvim raspravama završimo sa ovim :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 21:22 (amsi).
17 godina
Nvidia GTX 700 info

Priznam pogriješio sam.. ali na kraju krajeva vidite i sami da sam sa hd 7950 došao do gtx 770 u metrou a minoza je dokazao da hd 7950 nije bolja od gtx 670 tj. gtx 670 je bolja u ovom benchu..

Zanio me SLI gtx 770 i razočarenje istog pošto sam mislio nabaviti gtx 780 :/ 

Ja i dalje tvrdim da je gtx 770 nepotrebna kartica nasprem gtx 670/680 no eto vidite svi i sami da su puni oglasnici kako se prodaje gtx 680 da bi se mogla upiknuti gtx 770 ne vjerujem da postoji drugi razlog jer novaca za gtx 780 ljudi jednostavno nemaju.. Nikad nisam vidio tolko puno gtx 680 kartica na prodaju...

Shebo sam se jer nisam promislio u prvom postu kojeg sam napisao protiv gtx 770 da sli skalira loše radi drivera(iako mi tutnji da je to neko napomenuo) i dalje je bilo što je bilo morao sam ici u daljnju raspravu i izgubio konce logike i svega. Jednostavno nisam osoba koja prizna poraz samo tako. 

Sad eto možete me razapet kolko hocete

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 21:53 (toxic).
Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina
Nvidia GTX 700 info

znači ipak san ti dobro govorija ali ti si me izludija,neka se ipak dokazalo stanje stvari uz minozinu pomoć

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

znači ipak san ti dobro govorija ali ti si me izludija,neka se ipak dokazalo stanje stvari uz minozinu pomoć

Nisam niti fulo ustvari Minoza mi je puno pomogao sa svojim testom i moju tezu o fail gtx 770 pokazo u potpunosti točnom. Samo što je eto tu hd 7950 lošija od gtx 670 ali meni to govori puno. Nvidia prodaje muda pod bubrege samo prepakirano u drugu kutiju.

Večini Vas govori kako ste Vi svi bili u pravu a Toxic nije.

Iskreno ali iskreno se nadam da će ovaj moj promašaj vidjet puno ljudi i nece uzeti gtx 770 ako imaju već imaju gtx670/80 ili hd7950/70 jer nekog pomaka unaprijed nema.

gtx 770 = gtx 680/70 oc = hd 7970ghz/50 oc, a ja sam tvrdio da je gtx 770 oc = ovim karticama to je pogreška.

iako mi se sada cijelo vrijeme po glavi vrti Minozin frejmtime {#} i to mi nekak govori da AMD mulja i nije ništa bolji... Da bar više igara mogu prikazat taj frejmtime.. Dobivam lažne podatke o avg frejmu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 22:32 (toxic).
16 godina
Nvidia GTX 700 info

Gtx770 nije fail ako kupuješ novo pa se dvoumiš uz gtx680 koja je skuplja i jedino tu ima smisla.

vidi ovde razliku max fps-a nvidie i amd-a klik

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 22:42 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Gtx770 nije fail ako kupuješ novo pa se dvoumiš uz gtx680 koja je skuplja i jedino tu ima smisla.

Slažem se. Ali biti će ona još bolja kada se ispeglaju driveri sve su kartice bile bolje nakon ispeglanih drivera..

Donio sam prerani sud i razapeo je ko niti jednu karticu do sad {#}

Jako mi je drago što sam se nekim ljudima mogao rasrpavljat a da to nije prešlo u neko vrijeđanje iako se dalo naslutit da bi moglo biti žestoko i banova ali sve je bilo u granicama normale.

Saznao sam neke nove stvari i znam koji mi je slijedeći korak {#}

13 godina
Nvidia GTX 700 info

Tko prizna pola mu se prašta,aj neka, bila je zdrava komunikacija koja je polučila odgovore na neka pitanja!!{#}

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
volegradele kaže...

Tko prizna pola mu se prašta,aj neka, bila je zdrava komunikacija koja je polučila odgovore na neka pitanja!!{#}

pola mu se doda {#}

Meni je dala i mnogo upitnika 

16 godina
toxic kaže...

Saznao sam neke nove stvari i znam koji mi je slijedeći korak {#}

imaš na oglasima dvije asusice 680 za 5000 kn,to bi bija logičan korak prema kojem je titan mala beba

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice