Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 629.000
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako ti možeš tvrdit da neka kartica nevrijedi 3500kn?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
GoodAngel kaže...

ništa to ne vrijedi 3500-4000, nikad im neću pljunut te pare bez obzira na mogućnost otplate u 6 ili 12 rata. nema smisla nešto plaćat, što ne vrijedi ni u pola te cijene. ja se sjećam kad mi je frend prije 10 godina, najbolju grafičku kupio za 1000 kuna, a sada se pohlepnici počeli razbacivat ciframa od 3-4-6 tisuća kuna. ako ovako nastave, za koju godinu bit će ih i po 12. danas se sve svodi, na mrtvi kapitalizam i zaradu. netko si je lijepo osmislio sistem današnjeg svijeta, a mi se samo koprcamo u tom sistemu ko ribe na suhom. al izgleda da nije uzalud ona rimska, "nek je kruha i igara", da se narod ima čime zabavljat dok oni uživaju u plodovima našeg rada i muke.

da svi tako razmišljaju kao ja i ti ne bi gpu ovoliko koštali,bila bi im cijena najviše 1000 kn koliko i vrijede

kradem mine iz minskog polja
14 godina
neaktivan
dery kaže...

da svi tako razmišljaju kao ja i ti ne bi gpu ovoliko koštali,bila bi im cijena najviše 1000 kn koliko i vrijede

Apsolutno se slazem. Za 4000 kuna se slozi pc sa i3 2100, HD 7770, 500gb hard, 8Gb rama,   dobrim napajanjem i kucistem.

Jedan GPU nemože bit bolji od toga.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 14:15 (cecenac).
14 godina
neaktivan
cecenac kaže...
dery kaže...

Apsolutno se slazem. Za 4000 kuna se slozi pc sa i3 2100, HD 7770, 5000gb hard, 8Gb rama,   dobrim napajanjem i kucistem.

Jedan GPU nemože bit bolji od toga.

jesi li mislio 500 gb hdd ???

jer 5000 je malo puno i skupo

17 godina
neaktivan

zna li se kad će vp5 za normalne juzere?

ko ponavlja moje riječi jede govna iza peći
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 14:36 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Grafičke su skupe jer ih dobar broj kupuje bez neke realne potrebe. Igraju na 1080p gdje će im biti dovoljna i 6970/560ti. Kažu da žele biti mirni naredne 2 godine? Ha, viđećemo ih za par mjeseci na oglasima kako mjenjaju tu svoju novu karticu za najnoviju  {#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zekat kaže...

Lijepo, isto ko što netko može reći da Tito nije zločinac. Svatko ima neko svoje mišljenje kolega, pa tako i ja, a moje je da je to precijenjeno sve, i high end grafičke odavno su postale preskupe. Ne samo za nas u HR, već vjeruj mi ni mnogi ameri i europljani nemaju novaca za pljunut tolike pare. Pa se postavlja pitanje, koga oni zapravo žele opskrbit takvima kartama, multimilijunaše i one koji su spremni biti gladni kruha da bi se mogli lijepo igrati. To je jedina istina, a vi slobodno živite u uvjerenju kako su cijene 7970 I 680 zapravo realne, i da je u njih utrošeno toliko "materijala" koliko i vrijede.

AMD Phenom II x 6 1090T
16 godina

Gpu je najsporednija komponenta za dobar rad pc i takva bi mu trebala bit cijena,ali gaming je u zamahu i sve se više polaže na vizualiziranje nego u učenje i čitanje stoga je tome tako, bojim se da će gpu postat još skuplji.Tome vjerovatno pripomaže nepostojanje konzola sa podrškom za dx11 koje bi kad izađu trebale uzrokovat pad cijena grafičkih jedinica.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 15:02 (dery).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Zekat kaže...

Zarađivali bi oni masno da se ta kartica od 3.5k prodaje 50% jeftinije, a reci ti meni kako ti možeš tvrdit da neka kartica Vrijedi 3500kn? To što ljudi kupuju ne opravdava cijenu. A za mene i da je ta kartica dvaput jača nego što je idalje bi mi bila preskupa i nebi je uzeo.

Aut vincere, aut mori!
13 godina
protjeran
GoodAngel kaže...

ništa to ne vrijedi 3500-4000, nikad im neću pljunut te pare bez obzira na mogućnost otplate u 6 ili 12 rata. nema smisla nešto plaćat, što ne vrijedi ni u pola te cijene. ja se sjećam kad mi je frend prije 10 godina, najbolju grafičku kupio za 1000 kuna, a sada se pohlepnici počeli razbacivat ciframa od 3-4-6 tisuća kuna. ako ovako nastave, za koju godinu bit će ih i po 12. danas se sve svodi, na mrtvi kapitalizam i zaradu. netko si je lijepo osmislio sistem današnjeg svijeta, a mi se samo koprcamo u tom sistemu ko ribe na suhom. al izgleda da nije uzalud ona rimska, "nek je kruha i igara", da se narod ima čime zabavljat dok oni uživaju u plodovima našeg rada i muke.

sorry al nikad, ama bas nikad najbolja graficku nije dolazila za soma kuna - primjerice bas tamo negdje prije 10-ak god. Nvidia je prakticki bila bez konkurencije, do tog razdoblja vise manje svi (na celu s 3DFX-om; S3 SiS i ovakve uopce ne uzmimam u obzir) su propali, samo su jos nesto zivotarili ATI i MATROX, tako da je cijena za onaj GF3 Ti500 bila i vise nego paprena...

Vrlo malo razumiju oni koji razumiju samo ono sto se moze objasniti
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 15:25 (R4sput1n).
14 godina

A sad teško je to procjenit iz naše perspektive koliko koja grafa vrijedi, ali svakako se slažem da je za grafu 4000 kn debelo previše bez obzira što je ona "najbrža". To je nenormalno da jedna odlična grafa košta kao kompletno računalo, a u biti služi jedino za zabavu i ništa više. Tu su nas dovukli proizvođači grafi u sprezi sa izdavačima igara.

17 godina

Mah bilo je tada kartica koje su kostale 4,5 k sjeti se samo tnt2 ultra , geforce ultra sa onim tkz 3d naocalam 

kasnije serije su se malo spustile na zemlju oko 2,3k do prije 2 godine kad su opet digli na 4,5 k ;) 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

istina , do prije par godina 2gpu based kartice su bile po cijeni kao dns single , ali su i vise trosile i zagrijavale , radi dns bolje tehnologije imas takvu karticu na pu boljim pcb-ima 

koji manje trose i zagrijavaju i ostalom bolje su od  serije prije od tud i ta viskoa cijena , jbg ako oces se posteno igrat onda maco i plati to , nisu na trzistu samo hig end grafe ima i nizeg ranga 

za one koje zele manje ulozit a nemaju para da se isto tako igraju pristojno :) , nemoraju imat ljudi sve uvijek the best ...

ja fala bogu imam dobar posao i nemam obiteljskih obaveza tako da si mogu priusit, ali prije dok nisam radio i bio student imao sam grafe po 3,4 godine i zbog toga nisam hateao i bitchao o tome kak si 

je nemogu kupiti ...

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 15:28 (4mal).
14 godina
neaktivan
GoodAngel kaže...

Samo da ti kažem da su i nekada grafičke bile 4000kn a ne 1000 kako kažeš.

16 godina

Koštale su isto u dolarima kao sada,6800gt je koštala 400$,ultre su koštale do 600$,isto cijena 1800xt je bila 450$,dalje je sve išlo slično do serije hd3xxx i to je bila revolucija jer se cijena prepolovila, onda največi odskok je bio u performansama sa hd4xxx a cijena ostala prepolovljena.To je bilo najbolje vrijeme za kupovinu gpu-a i trebalo se nastavit ali opet su se razbahatili kad su doživjeli uspjeh.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...

Što se tiče overclocka GTX 680, može se na stock voltaži komotno dignuti 150-200MHz na core clock i 1000MHz na memory clock.

I otkud ti Leoparde to da Boost clock ovisi o temperaturi?

Meni u BF3 isto ide na 1085MHz na 13C i na 23C u prostoriji(dok je GPU temp uvijek isti 76C u BF3 multi, u SP nešto manje).  

E pa momci na OCN-u vele drugacije, sad kome vjerovat? Oni su ipak prilozili SS.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 20:09 (Leopard_st).
16 godina
Leopard_st kaže...
sharxtreme kaže...

Što se tiče overclocka GTX 680, može se na stock voltaži komotno dignuti 150-200MHz na core clock i 1000MHz na memory clock.

Meni u BF3 isto ide na 1085MHz na 13C i na 23C u prostoriji(dok je GPU temp uvijek isti 76C u BF3 multi, u SP nešto manje).  

E pa momci na OCN-u vele drugacije, sad kome vjerovat? Oni su ipak prilozili SS.

ja bi virova sharxtreme jer je naš

16 godina

procurila glasina da nvidia opoziva cijelu liniju 6xx,vidičemo da li je to istina, pravilo kod kupovanja nove stvari je da treba malo sačekat , a ne odmah letit kupovat čim izađe  

baci oko

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 19:03 (dery).
Moj PC  
1 1 hvala 3
16 godina
protjeran
sharxtreme kaže...

Boost ovisi o temperaturi/dopuštenoj potrošnji struje/zahtjevima same aplikacije.

http://g.bf3stats.com/pc/VeutN6mL/Poglavnik__CRO.png
16 godina
protjeran
dery kaže...

procurila glasina da nvidia opoziva cijelu liniju 6xx,vidičemo da li je to istina, pravilo kod kupovanja nove stvari je da treba malo sačekat , a ne odmah letit kupovat čim izađe  

baci oko

Kod moje zasad nema degredacije,isti score kao i prije misec i po dana,a svakodnevno se dere BF3.Doduše radi u dobro ventiliranom kučištu i nije OCana.

14 godina
neaktivan
QFlash kaže...
dery kaže...

baci oko

Kod moje zasad nema degredacije,isti score kao i prije misec i po dana,a svakodnevno se dere BF3.Doduše radi u dobro ventiliranom kučištu i nije OCana.

Mislim ipak na da se to odnosi na duzi period, tipa 8-12 mjeseci.

Ali bilo kako bilo veoma zabrinjavajuce.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 19:24 (Leopard_st).
16 godina
protjeran
Leopard_st kaže...
QFlash kaže...
dery kaže...

baci oko

Mislim ipak na da se to odnosi na duzi period, tipa 8-12 mjeseci.

Ali bilo kako bilo veoma zabrinjavajuce.

Netko ima 680 8-12 miseci ? Ok pretpostavimo da su primjetili degredaciju od 5% i tedenciju prema većeoj negativnoj oscilaciji od početnih perfomansi.

Kažem da moja nije degradila ni najmanje a praktički na sam release day sam je dobio i svaki dan satima gori na BF3/WoW/Skyrim.Nema nikakve degradacije u perfomansama, a momci koji su 'puzdani izvor' sa stranice za koju nitko nije čuo, kažu da kartice degradiraju pod heavy loadom, dakle intezivnim igranjem.

Dakle njihove su degradirale a vlasnicima 600 serije,kao npr meni,nisu ?  No ljudi pate za lošim vijestima, loše vijesti su najbolje vijesti pa očekujmo više o ovome uskoro.

U svakom slučaju garancija je tu, pa i spremna gotovina za eventualno nadoplatu za Phatom 4gb edition {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 19:38 (QFlash).
13 godina
protjeran
dery kaže...

baci oko

Ovo kao da je napisao neki zadrti sociopat kojemu je AMD- totem kojemu se klanja.

Gluposti, neprovjereni izvori, ništa se ne zna !*

Please take this information with a huge grain of salt. Credibility of the source is unknown.  I also doubt that this information is true, because that would mean unbelievable problems for this company, and for those responsible for quality checks.

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 21:14 (Budokai).
17 godina
sharxtreme kaže...
cecenac kaže...
NiramX kaže...

Istina, ali za ako te ne zanima overclocking Kepler predstavlja daleko bolji izbor. Uračunaj u to još i napredne tehnologije poput CUDA- e.

Mislim da ljude koji daju 4000 kuna za neku karticu da bi imali 5 fpsa vise od one kartice sta dodje 2500 kuna itekako zanima overclocking i puni potencijal njihove kartice.

O kojim to karticama govoriš, koja je to 1500kn jeftinija, a ima svega 5fps manje od koje za 4000kn?

na kojema postotku fana je drzis na tim oc postavkama ?

13 godina
neaktivan
dery kaže...

baci ok

haha, cijelu 600 seriju opozvati? Tek što su izdali 670 i 690. Kakva glupost.

BTW jaki su mi ovi što ti lupaju pluseve i zahvale za ovakvu "vijest"   

EDIT: @4mal 

Ne držim. To iz reviewa sa jedne naše stranice. Ja svoju nisam dizao iznad +150MHz na boost i 400MHz na memory, fan na auto, kad sam malo vozio benchmarke. U igrama i normalnom radu mi OC ne treba uopće.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 21:09 (sharxtreme).
14 godina
neaktivan

Ja lupam hvala za svaki link koji netko stavi, tako da mene otpisi od te "skupine".

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 21:23 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Prestanite lagat ovaj napaceni narod!!! :D

Response Via Email(Troy) - 05/21/2012 12:10 PM
Hello

Thanks for contacting NVIDIA Customer Care.

NVIDIA has not issued any such recall on video cards nor GPU's. Its not true.

I ask that you not take rumor forums or tech news sites based on satire as serious fact.

Best Regards,

Troy

NVIDIA Customer Care

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 21:32 (QuidZz).
Moj PC  
1 0 hvala 6
17 godina
sharxtreme kaže...
dery kaže...

baci ok

haha, cijelu 600 seriju opozvati? Tek što su izdali 670 i 690. Kakva glupost.

BTW jaki su mi ovi što ti lupaju pluseve i zahvale za ovakvu "vijest"   

EDIT: @4mal 

Ne držim. To iz reviewa sa jedne naše stranice. Ja svoju nisam dizao iznad +150MHz na boost i 400MHz na memory, fan na auto, kad sam malo vozio benchmarke. U igrama i normalnom radu mi OC ne treba uopće.

takodjer ja sam dobio stabilno 200Mhz za boost i 500Mhz sa fanom na 50% sto je super reza za stock voltazu , kartica je zvijer i trenutno  netreba oc  ;) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 21:27 (4mal).
16 godina

šta ste se uskurcili pa to je glasina,samo prenosim vijest

evo još da usporedite kako deru naši cijene kad nešto izađe, dućan njemačka

gainward 670 košta 2750kn i još na tome zarade

evga superclocked  2800kn,kod nas bi koštala 3800 kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 22:09 (dery).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ajmo svi , pravac njemačka :)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice