NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 5.236
|
čitano: 1.017.119
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
R3nchi kaže...
Os mi objasnit vezu gpu i defrag diska?

Ja u tome čitam veliki sarkazam od kolege, ali neka me ispravi ako sam u krivu.

I, kako su cijene otišle gore, žao mi je što nisam uzeo bar jednu 5070 12G dok su bile prihvatljiv(ij)e cijene...

14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Meni upravo dosla

Moj PC  
16 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Bugovci izazvali nestašicu 5070ti

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lange baci review..
Najvise me glasnoca i temp zanima
Moja zasad necujna, u desktopu temp 45c,vrtio 5min heaven 56c .ovih dana malo istestiram. Ja zasad pr3-pr3-prezadovoljan..
R33mba#2892
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2026 19:11 (R3nchi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ti isto imas takvu?

Moze, daj mi jedno 5,6 dana da izvrtim igre..

12 godina
lange kaže...

Ti isto imas takvu?

Baci odma UV+OC, ono sta svima radi i vjerovatno najbolje je 3ghz 0.925mV, imas na ytu kak napravit.. i isto tak mozes odma i memoriju na +3000.

14 godina
hahhaajaads kaže...
lange kaže...

Ti isto imas takvu?

Baci odma UV+OC, ono sta svima radi i vjerovatno najbolje je 3ghz 0.925mV, imas na ytu kak napravit.. i isto tak mozes odma i memoriju na +3000.

A jbt.. meni je testiranje odvrtim igru pogledam temperature,fps i to je to.

Eventualno skinem neki program za test i to je to.

14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Review je da ima iritantni zvuk fanova, vec na minimalnim okretajima sto je oko 1300 rpm za tu karticu. Onako buzzing, slicno HDD vibracijama, meni nevjerojatno iritantno ako nemam slusalice na glavi ili muziku upaljenu. Al tko moze zivjet s tim i/ili uvijek koristi slusalice, kartica je odlicna. Doduse sad za 1000 EUR se moze uzeti sigurno boljih modela, nije vise najjeftinija.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Minneyar kaže...

Review je da ima iritantni zvuk fanova, vec na minimalnim okretajima sto je oko 1300 rpm za tu karticu. Onako buzzing, slicno HDD vibracijama, meni nevjerojatno iritantno ako nemam slusalice na glavi ili muziku upaljenu. Al tko moze zivjet s tim i/ili uvijek koristi slusalice, kartica je odlicna. Doduse sad za 1000 EUR se moze uzeti sigurno boljih modela, nije vise najjeftinija.

ona điđabajt gaming oc koju sam kolegi uzeo prije mjesec dana radi doslovce nečujno, na 1300rpm nije bila blizu niti jednom koliko sam je testirao

doduše, to je krmača i po dužini i po širini i po debljini, s ventovima koji su 30% veći i samim time nemaju potrebe za visokim rpm

sad mi je žao što je nisam i sebi uzeo (bila je 912e, sad je preko 1150e), nije da mi treba hitno zamjena, mogu ja s ovom 3080 12gb još godinu-dvije bez problema na 1440p

ali ako mi crkne... onda sam u problemu

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2026 11:18 (picajzla0707).
14 godina
Minneyar kaže...

to sam odmah primjetio (zvuk). cak sam isao ponovno otvarati kuciste da vidim dali neka,nesto ne zapinje po ventilatoru.ali to je doslovce zanemarivo.

malo ma model od gigabyta razmazio koja je bila doslovce necujena na bilo kojim brzinama.

da se razumimo, ovo je doslovce neprimjetno. kao sto je kolega napisao kao zvuk hdd i do onog 2.5incha.

inace kartica radi cca 38  stupnjava u windiwsima.

igre battlefield 6 na ultra postavkama mislim da 68stupnjeva. fps nisam gledao.

14 godina
picajzla0707 kaže...
Minneyar kaže...

ona điđabajt gaming oc koju sam kolegi uzeo prije mjesec dana radi doslovce nečujno, na 1300rpm nije bila blizu niti jednom koliko sam je testirao

doduše, to je krmača i po dužini i po širini i po debljini, s ventovima koji su 30% veći i samim time nemaju potrebe za visokim rpm

sad mi je žao što je nisam i sebi uzeo (bila je 912e, sad je preko 1150e), nije da mi treba hitno zamjena, mogu ja s ovom 3080 12gb još godinu-dvije bez problema na 1440p

Znam, i ja sam uzeo istu tu isto za 912, jer nisam vise mogao podnjet zvuk Palitice  (i to sam imao dva primjerka, mislio sam da je prva faulty, na kraju je druga jos gora...), a i ovu Gigu sam fino dignuo na razinu 5080 uz minimalno truda, a i dalje je necujna i hladna, bolesna kartica. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2026 12:34 (Minneyar).
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Da i ja prisnažim. Idle 30° u bf6 ograničen rate zakucan na 163fps stoga oko 52°, nečujna jer radi na 1200rpm 1760grama prasica od grafe.880 eura me došla jer je na R1. Nema više po ovoj cijeni zadnju uzeo pa kažem dok ima jamit treba.

Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina

Nope ja ubo PMNY  trio fan plus i super sam zadovoljan..

45c u idleu, odvrtio heaven i requiem malo igro gpu nece da prijedje 59c

Fanovi necujni zasada..

Nije mi zao 850€

E sad mene zanima nvidia app

kako sta da si tamo postelam?  ja to nista qurca ne kuzim

a zbog ti featurea uzeo NV

R33mba#2892
8 godina
lange kaže...
Minneyar kaže...

to sam odmah primjetio (zvuk). cak sam isao ponovno otvarati kuciste da vidim dali neka,nesto ne zapinje po ventilatoru.ali to je doslovce zanemarivo.

malo ma model od gigabyta razmazio koja je bila doslovce necujena na bilo kojim brzinama.

da se razumimo, ovo je doslovce neprimjetno. kao sto je kolega napisao kao zvuk hdd i do onog 2.5incha.

inace kartica radi cca 38  stupnjava u windiwsima.

igre battlefield 6 na ultra postavkama mislim da 68stupnjeva. fps nisam gledao.

Ja imam točno tu evo malo više od mjesec dana, kupio je tada kad je bila 730 eur na MF i mislio se 3-4 tjedna dali da je kupim ili još čekam, jer sam bio uvjeren da će cijene još padat iza nove godine, ali pošto smo u firmi dobili izdašniju božičnicu sam si rekao fuc...k it - i hvala bogu da nisam čekao :)

Uglavnom da, nije najtiša kartica ikad, ali kako sam već prije napisao, pošto radi u quiet biosu se do 50C ventilatori niti ne pale, tako da je osim u igrama doslovno nečujna, a u igrama me iskreno ne smeta jer skoro nikad ne igram na tiho. Ali čak i kad sam u potpunoj tišini me ne smeta jer imam kutiju ispod stola bez ikakvih stakala i plastike tako da je ljepo zakopana i mene ne smeta. Iskreno nisam našao nikakav opravdani razlog da bi tada dao 200 eur više samo zato da bi kupio tišu verziju! Najviša temperatura koju sam do sada vidio dok je vukla svih 300W je bila oko 68C, ali u večini igara se vrti oko 65C i rijetko kad skoči preko 250W sa ventilatorima na nekih 40ak%. Ja zadovoljan ko budala iaoko UV i OC još nisam napravio jer mi se nekako neda 2 sata testirat.... ali doć će i to na red 

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Undervoltana na 1.0mv uz power limit na max, otišla malo ispod 200W, podigao se fps samo sa undervoltom dodatno u stalkeru dok temp na 55° sa 1000rpm kao da ne radi. Monstrum od gpu-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2026 15:12 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 mjeseci
NVIDIA Blackwell 50xx

ASUS RTX5080 ProArt 1.994,00 € u ADM-u 

0 0 hvala 0
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Za nekih mjesec dana će biti kako imam gigu rtx 5070ti gaming oc punu godinu. Vidim cijena je viša nego kad sam ju ja kupovao. Kud to ide majke ti. Sreća moja kaj sam u silaznoj ( životnoj ) putanji pa se više ne palim na najjače i najbrže nego dok sam bio mlađi. Nadam se da bude dugo ova moja giga kod mene jer PC je postao skup sport sa tenzijom da kihne. U biti zaboli me tuki, ima toliko dobrih starih igri koje nisam niti probao jer stalno gledamo samo novo, a sad će biti trend gledati malo unazad. Giga foreva .... 

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2026 15:36 (Taraba).
Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
Ozmanthus kaže...

ASUS RTX5080 ProArt 1.994,00 € u ADM-u 

Đaba, kupuj odma 3 i prodaj za pola godine za 4t ojra! 

8 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

NVIDIA Allegedly Pausing RTX 50-Series Supply For Six Months | TechPowerUp

Ako je ovo stvarno istina onda očekujem 5090 na razini cijene Opel Corse 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nikonja kaže...

NVIDIA Allegedly Pausing RTX 50-Series Supply For Six Months | TechPowerUp

Ako je ovo stvarno istina onda očekujem 5090 na razini cijene Opel Corse 

Lol, izvor Moore's Law Is Dead. To je garancija da vijest nije tocna

11 godina

Sada čim duže odgađaju novu seriju grafe će biti samo skuplje, crvene i zelene,postojeća i nova serija.

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo naručena RTX 5090 Gigabyte , dolazi u ponedjeljak

Intel 80286
Moj PC  
9 0 hvala 0
14 godina

.

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

coece to se kupuju komponente od 2.5k+ eur ko kokice (donedavno mi je bilo nezamislivo toliko iskesirati za cijeli komp, kamoli za jednu komponentu)

svaka cast nvidiji sto je uspjela toliko cijene/maržu povecati ali i dalje bez problema imati dovoljan broj kupaca da odrzava takve cijene vec godinama

tko bi rekao da ce nvidija postati novi apple, a za to vrijeme apple smanjuje cijene svojih laptopa (i planira uskoro izbaciti jos jeftinije entry level modele na trziste)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2026 13:01 (Fanu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Držim svjetski rekord blackwella u temp- idle 25° i gaming 52°.Sobna temp 20°. Jači sam od borisa tu kad ne mogu u performansama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
picajzla0707 kaže...
Minneyar kaže...

Ja sam sa svojom turbo zadovoljan. Nečujna je. Giga je uvijek bila hit or flop.

Al istina je da je stvarno krmačetina gabaritima što je po meni ok jer u Lancoolu ima mjesta. 

Aorus koji je flag navodno ima taj buzz i kod AMD-a i kod Nvidije. Gaming je nečujan.

Horned Reaer kaže...

Ok pucaj sve gdje koliko kako kako kako zašto gdje ?

Znaš da prije kupovine tako skupe komponente moraš prvo opravdat kupovinu za vlastite pare moralnom sudu Bug foruma.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2026 13:40 (DarthMarkus).
8 godina
DarthMarkus kaže...
picajzla0707 kaže...
Minneyar kaže...

Al istina je da je stvarno krmačetina gabaritima što je po meni ok jer u Lancoolu ima mjesta. 

Aorus koji je flag navodno ima taj buzz i kod AMD-a i kod Nvidije. Gaming je nečujan.

Horned Reaer kaže...

Znaš da prije kupovine tako skupe komponente moraš prvo opravdat kupovinu za vlastite pare moralnom sudu Bug foruma.

Al je čudno da nas zanima kad netko kesne para za grafulju kao za omanji polovni auto 

16 godina
Pa svatko ima svoje veselje.
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fanu kaže...

coece to se kupuju komponente od 2.5k+ eur ko kokice (donedavno mi je bilo nezamislivo toliko iskesirati za cijeli komp, kamoli za jednu komponentu)

svaka cast nvidiji sto je uspjela toliko cijene/maržu povecati ali i dalje bez problema imati dovoljan broj kupaca da odrzava takve cijene vec godinama

tko bi rekao da ce nvidija postati novi apple, a za to vrijeme apple smanjuje cijene svojih laptopa (i planira uskoro izbaciti jos jeftinije entry level modele na trziste)

Kapitalizam na vrhuncu. Još koju godinu kad AI sazrije prodavat ćemo bubrege i radit 3 posla da bi kupili neke svari i bit ćemo uvjereni da nam je bolje.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
16 godina
DarthMarkus kaže...
picajzla0707 kaže...
Minneyar kaže...

Horned Reaer kaže...

3499 eura , slikat cu je kad dodje... ja nisam krajnji korisnik ali mi je drago kad nesto tako prodam u svojoj trgovini. 

Intel 80286
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice