NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 5.109
|
čitano: 985.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Hvala za link, ne skupljam slicice vec samo govorim kako je stanje hobija koje smo mi kao klinci imali a danas kvazi investitori misle da su najpametniji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 mjeseca
protjeran
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Stryder kaže...

Situacija je da nije normalno da se gaming kao hobi gleda kao investicija i samim time što kaže vidim/vidiš da je svijet otišao u kurac. Što velikom vecinom zbog tehnoloksih divova koji jedni u druge ulažu kako bi si digli cijene dionica, ali i zbog scalpera i "investitora". Sve je otišlo u kurac od gaminga do pokemon karata. Klinci se moraju hrvat sa takvim jebivjetrima kao ti da dodju do komada hardwarea ili pokemon slicice

Ako bi neki klinac ili roditelj klincu kupio neki gaming komp sta ces mu rec "HEJ ŠTA NISI PRATIO STANJE MAKRO EKONOMIJE HAHA KOJA SI TI BUDALA".

Ti si stvarno naivan kao mađarska sobarica.

Sve u svijetu je biznis, ponuda potražnja koja kreče od same industrije tako variraju i cijene bilo čega, oces igračaka oces tehnološke opreme. Drugo, dučani koji prodaju također nabijaju cijene prvi u redu jer prate industriju koja je nametnula cijene svega, pa onda i samim time konfiguracije koje slažu još dodatno naplacuju od onoga da si sam obaveres dijelove i slozis.

Znaci svatko u svijetu naplacuje i gleda profit, ne znam u kojem svijetu i dalje velika vecina ljudi živi da to ne razumije.

Tvoje je da se snađes u svemu tome, kupis zaradis, napravis vec sto te volja.

I da ti objasnim jednu stvar pošto radim u jednoj globalnoj tehnološkoj megakorporaciji pa su mi AI i slaganje tih modula i ekosustava posao a tamo radim sa apsolutno svim najvecim korporacijama, od Google, Nvidia, Facebook, Amazon, itd.... i gdje vodimo projekte od 500 milijuna+ EUR i novac je sporedna stvar, znaci koliko god treba kakvu god nadogradnju predložim odgovor je ekspresno potvrdan a radi se po desetak milijuna doplate.

Znači ne da je problem nabaviti opremu koju ugrađujemo, nego je problem uopce i sam modul i rack-ove u koje to sve ide naruciti na vrijeme jer su apsolutno sve tvornice prebukirane i za neke projekte cekam po 6mj+ da uopce mozemo djelomicno zapoceti posao.

A situacija prema meni dostupnim podacima je takva da do 2028. je skoro pa sve od graficki, rama, materijala za izradu i samih ormara za ugradnju rezervirana, i bit ce jako veselo u narednoj godini kupovati

3 mjeseca
protjeran
MGloc kaže...

Nisu krivi ljudi kao on za stanje ulagači koji su sve uložili budu sve izgubili, ulagači koji su puno uložili budu puno izgubili, ulagači koji su malo uložili budu malo izgubili ako geopolitika nastavi ovim smjerom kojim sada ide.  

Normalno da su velikom vecinom i ljudi krivi koji čak i ovdje na forumu slušaju o svemu 2 mjeseca pa su opet cekali da prođe baba s kolačima i kupe kad nije povoljno.

A šta se tiče brige o ljudima, evo prije 2 mjeseca sam u temu dobre ponude stavio jedan vrhunski RAM, među najtraženijim među entuzijastima i po super cijeni, naravno ovdje na forumu su tada popljuvali taj komentar sa TD-ovima a sada ce plakat kako je skočio na 700e i skupo je 

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Popljuvan si jer nisi stavio link vjerojatno 

Moj PC  
2 0 hvala 0
3 mjeseca
protjeran
MGloc kaže...

Ovdje si prije godinu dana pisao kako si se zajebo prodajom 4090tke a danas pises da si TOP prosao i sve prognoziras, pratis, kak sad profesore ? 

Pa nitko nije nepogrešiv, ima svakakvih nepredvidivih situacija ponekad, međutim ja se nisam zeznuo da sam financijski izgubio jer ja sam 4090 kupio za 1600e sa dostavom i prodao za 1450e jer sam htio na novu seriju po izlasku, na kraju je zajeb bio taj šta sam jedino napravio korak više pa prvo otišao na 5080 i onda na 5090 cim se otvorio prozor za to i cijena pala na najnižu od launcha jer je potražnja bila nenormalna a cijene kao danas.

Uostalom sve znas i pratis na Diskordu, cemu se sad tu cudis kad ionako tamo vrtimo informacije koje ne dolaze na BUG mjesecima unaprijed...

8 godina
Digitale Maximale kaže...

Evo da ti objasnim politiku bez da glumim moralnu vertikalu. Apsolutno me briga za koliko ce tko drugi kupiti karticu, bilo to 500e ili 1000e, gledam sebe i kako cu ja proci, a niti sam budala šta pratim HW i tržište u dlaku godinama i znam kada treba investirat a netko drugi ocekuje sve na gotovo i boli ga briga za situaciju u tom svijetu pa na kraju i dođe u situaciju da kupuje kad nije trenutak i kuka. To ti je nešto kao prepisivanje na školskom ispitu, ja cu ucit dok ce netko švrljat a kasnije bi prepisivao od mene, ili raditi nesto a drugi kupit zasluge 

Trenutna situacija je loša samo za one koji kupuju od nule jer nisu slušali i pratili kada da kupe a, onaj tko vec ima nešto opet ce i to nešto prodati po vecoj cijeni od realne i samim time manje doplatit za novije i jače pa mu dođe svejedno kupovao prije dok su cijene bile normalne ili sad jer je doplata u suštini skor pa ista

PS

I normalno da se radujem pa zaradio sam na kraju krajeva, šta bi trebao LOL. 

A uz to ja HW gledam kao ivesticiju identičnu onoj kupnji dionica i kripta u kojem također puno ulažem, tako da sam napunio zalihe svime jos mjesecima ranije a uskoro cu krenuti branje prihoda od prodaje. I to je mogao svatko da je pratio, ali normalno sada su butthurtani i sve im smeta jer nisu 

Još da se rješiš bahatosti pa di bi ti bio kraj, svaka bi te majka za svoju ćerkicu! Ali kako si krenio ni ovaj profil neće dugo izdržat! 

3 mjeseca
protjeran
NVIDIA Blackwell 50xx

Pa vidi po tvojoj logici bahatim možeš nazvati svakoga tko iznese drugačiji stav i misljenje, malo se smiri 

U zadnjih 10 godina je od takvih dušebriznika koji su nakon odlaska kvalitetnih hardveraša ostali na forumu, hardverska diskusija i kvaliteta tema pala na jako niske grane, a u svojih 8 godina šta si tu nisi doprinjeo apsolutno ništa jer si tu tek tolko da jesi, a niti si se pokazao kao neki znalac jer nisi, tako da ne upiri meni prstom u vrata koji ovdje uveliko više nego ti i slični doprinosim kvaliteti diskusije i poznavanju terminologije i razjašnjavanju iste.

Nisam se ovdje došao smješkati i dodvoravati, i pitati koju pjesmu da otpjevušim na uho prije nego nešto napišem, došao sam argumentirano raspravljati i naučiti ovu tik tok omladinu danas nečemu, pokaži malo zahvalnosti!

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Jel to drug Ivan aka ( jbga new mogu se sjetit nicka vise ) nesto C bilo ?

R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
nikonja kaže...

Još da se rješiš bahatosti pa di bi ti bio kraj, svaka bi te majka za svoju ćerkicu! Ali kako si krenio ni ovaj profil neće dugo izdržat! 

Miro mu je dozvolio da piše s ovim osamstošezdesetim profilom, no upozorio ga je da bude kulturan u ophođenju s forumskim kolegama.

Ponovo je nakon tog upozorenja dobio već šest ili sedam banova na po tjedan ili dva.

Ne želim ga "profilirati" kao što je on mene na jednoj temi, iako sam kvalificiran za to, a on nije. 

Mogu samo reći da je mali narcisoidni egocentrik s velikim emocionalnim problemima.

Nije dovoljno samo poznavati hardveraj, moraš se znati ponašati na ovakvom forumu, pokazati malo poštovanja prema ostalim forumašima, pa i Adminu Miru koji mu je opet omogućio pisati.

合気道 五段 Me, myself and I Ni jedan narod na svijetu ne bi još uvijek smio prakticirati religiju i demokraciju. Amen, Деда Мраз
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nadam se da će zarada od "investicije" u grafičku moći pokriti prijeko potrebne terapije.

4 0 hvala 0
3 mjeseca
protjeran
picajzla0707 kaže...

ti si zapravo smeće od čovjeka i smeće od forumaša, zasluženo si prognan tkozna koliko puta prije i zasluženo ćeš biti prognan opet

Pa zbog pacjenata kao ti kojih je roj na ovom forumu i nema vise nikog i sve je propalo, i normalno da si pun srdžbe na sve bivše znalce ovog foruma kada te se 1001 put poklapalo u debilizmima a usijana si staračka glava koja nemože podnjet kontru.

I samo sam te čekao da se javis sav nafuren jer si se nasao u komentaru kad sam rekao da i ovi koji non stop orate forum nisi kupili komponente kad je trebalo.

Zaporožac kaže...

Miro mu je dozvolio da piše s ovim osamstošezdesetim profilom, no upozorio ga je da bude kulturan u ophođenju s forumskim kolegama.

Ponovo je nakon tog upozorenja dobio već šest ili sedam banova na po tjedan ili dva.

Ne želim ga "profilirati" kao što je on mene na jednoj temi, iako sam kvalificiran za to, a on nije. 

Mogu samo reći da je mali narcisoidni egocentrik s velikim emocionalnim problemima.

Nije dovoljno samo poznavati hardveraj, moraš se znati ponašati na ovakvom forumu, pokazati malo poštovanja prema ostalim forumašima, pa i Adminu Miru koji mu je opet omogućio pisati.

Nitko meni ništa nije dozvolio niti sam tražio išta, jebe mi se za bug i ocu pisat ili necu ali sigurno mi neče ovakvi licemjerni mamlazi govoriti o pisanju a istovremeno serete, vrijedate i butthurtate se jer ste po ko zna koji put namagarčeni u HW diskusiji

systemize kaže...

Nadam se da će zarada od "investicije" u grafičku moći pokriti prijeko potrebne terapije.

A vidi sad ste se fino skupili jedan za drugim kojima sam gazio rep ovdje po forumu u bisernim izjavama a takvih se u zadnjih 12 godina na bugu nabralo poprilično pa čekaju svojih 5min da se skupe i jedan drugom isplaču na ramenu.

A normalno u moru pacjenata ovdje i svi koju su šta vrijedili su se odjebali ili pukli pa zvredali sve i dobili ban, jer od besmislene mase nemapojmića nemozes nista pametno ni rec a da te kokošinjac ne napadne pa na kraju i modovi koju su ovdje tek tolko oreko kurca i također nisu potkovani znanjem djele prsvdu prema broju glasova ne prema tome tko je nesto pametno reko jer to neznaju na kraju ni raspoznat.

3 mjeseca
protjeran

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2026 15:01 (Digitale Maximale).
4 tjedna
protjeran
NVIDIA Blackwell 50xx

Znači pak tak stvari stoje, ak si draži moderatorima imaš kak u Super Mariju drugi život??

Ovo kaj se pripoveda je sve istina, more je klona. Ja bum pobral ban za ovi komentar kaj spamam.

No ono kaj Maximale veli drži vodu, znanje i info podeli z nami. No u svakom komentaru ki picek na steroidima diže sebe u nebesa ki Boga.

U  njegovih 5 objava sem saznal više info no svih ostalih članova. U 5 obajava sam rekel, u 15 idući se ponavljal i svađal s nekim ega radi.

Molim Renchia i ekipu da podele z nami iskustvo sa 5070 ti. Ide li Call of duty 2 na 250fpsa ?? Nostalgija me pere

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ajoj, ode nam tema u 3 

scion of the storm
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2026 16:13 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 mjeseca
protjeran
Bambucha kaže...

Znači pak tak stvari stoje, ak si draži moderatorima imaš kak u Super Mariju drugi život??

A sta si ti mislio kako ide, pa normalno da jako velik dio problematike leži u samoj moderaturi koja od kad je foruma ima duple kriterije, jedni za svaku sitnicu dobivaju kartone, drugi ne dobiju nista i kad prekrše 10 pravila ponašanja. Da se tu imalo držalo pravila i djelilo istom mjerom 80% članova nebi bilo više tu.

I normalno kad imas 90% mase koja je casual kucni korisnik koji ponekad nešto napise i ne razumije puno ali voli puno srat na ovo sta napiše 10% ovih koji znaju šta pišu a ovoj vecini to smeta da moderator ionako ne cita šta se pise nego po broju prijava skida kazne i banira, zato je forum dpal na to kaje spal.

Pa jebote u zadnjih 5 godina su mi banirali 3 profila kao i nekim drugim povratnickim clanicima među ostalom, a odgonetnuo sam im mjesecima i u nekim slucajevima i godinama unaprijed kakve ce koje arhitekture ispasti i točan omjer performansi. Sve kriticne probleme na platformama sto intel što amd sam unaorijed razjasnio sta je i zašto i da nema veze s vezom o tome šta laprdaju mainstream mediji pa su srali i spamali porukama a mene se baniralo a kasnije sve bilo tako kako sam rekao.

O čemu pričamo, pa ovdje nikad nije ni bila bitna tematika i koliko tko zna zato više ni nemas jednog člana na forumu koji je entizijast i stavrno razumije o čemu priča a da ne baljezga u orazno bez pokrica i objasnjenja... 

Velim ionak na Diskordu su svi hall of fame hardveraši koji su ovdje branili boje foruma nekad davno a razjebalo ih se ili su se sami odjavili i vise nemaju volje ni pogledat forum a kamoli doc, i onda ja dođem prezentiram objassnjavam i stručno pišem i ucim necem ove lajbeke a oni se redom butthurtaju i pjene pa cekaju neki poseban trenutak da iskoce i izlječe komplekse ko ovi iznad koji nezanju 2+2 o HWu

8 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Naporan si ko k.... aj otiđi na godišnji mile ti matere jer pravo siluješ ovu temu!

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
nikonja kaže...

Naporan si ko k.... aj otiđi na godišnji mile ti matere jer pravo siluješ ovu temu!

S druge strane kada su pod banom, mrtvilo je na forumu. Vjerojatno im se zato i dozvoljava da kreiraju nove accunte. Generalno meni oni uopce ne smetaju. Kada je netko u 5oj brzini volim i ja "pecnuti" - to mi ostalo iz starih dobrih usenet vremena.   Ako pak kome smetaju, cisto na ignore i rijesen problem. Neka pise. Ima vremena da visi po forumima i cita, mozda nekome i pomogne. A sada mjeriti ciji je veci, to dodje sa godinama prije ili kasnije - tu banovi ne pomazu... 

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja sam zadovoljan forumom i zato sam forumaš. Forumaš lajbek vulgaris.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Stari rimljani su imali bolje forume....tamo se uživo i na licu mjesta vidjelo tko ima večeg, pardon tko ima kakvu karticu 

Inače sam čvrsto odlučio da sljedeća kartica bude Nv... jest bzze i da to nikog ne zanima, ni mene čak previše ali čisto da je u topiku.....vidim da se rijedi ekipa

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma evo da se onda i ja prijavim 

Uzeo friško 5070 ti (danas došla), ali i prije nje sam bio na neVidiji - 3070 

Zbilja nemam pojma zašto sam je uzeo, osim da potrošim pare. Dobio sam neki ekstra bonus pa su pali i 5070ti i jedan Legion (a pošto sam ispao teški neVidijin fan, onda je i u laptopu 5070) 

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Strikane jel procesor iz potpisa?Kartica je top ali proc i ekran su flop..ali neka bolje da si prvo gpu piknuo

7 godina
ZGamer kaže...

Strikane jel procesor iz potpisa?Kartica je top ali proc i ekran su flop..ali neka bolje da si prvo gpu piknuo

Nadam se da nije, pogotovo ne napajanje.

15 godina
ZGamer kaže...

34'' ultrawide 144hz IPS i htio te pitati zašto i monitor. Onda sam vidio rezoluciju i PPI i shvatio zašto.

SamoPitam3 kaže...
ZGamer kaže...

Nadam se da nije, pogotovo ne napajanje.

5070ti troši između 250-300w u gamingu, preporučaju se za te kartice 750w radi lufta. Osobno se ne bih zajebavao pogotovo radi famoznog NV konektora, dobro provjeri da je 100% uštekan, pogotovo s ovim tvojim napajanjem.

edit: sorry mislio da striki odgovaram 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2026 21:35 (vrinho).
17 godina
ZGamer kaže...

Ma dolazi sve polako novo.

Ne bih možda ni uzimao grafičku da se nisam prepao poskupljenja.

Memorija je već  tu - srećom uzeo sam je prije najvećih poskupljenja, al samo 32 GB za 160-ak €, umjesto da sam odmah uzeo 64  

9900X je na putu (hvala Wiz3m4n na pomoći u odlučivanju). 

Imam i neki Corsair gold od 850 ili 1000 wati, ne znam napamet. Stoji u kutiji neotpakiran godinu dana (ne stane u ovo kućište) 

Još moram probrati ploču i vodeno hlađenje, i neki Fractal da sve stane unutra. 

A što se tiče monitora - ne ide nigdje dok ne nađem neki dobar 32:9 model.

Lako je vama omladini gledati PPI, ali, moja prva 3d grafička je bila Vodoo2 sa 8 MB (sa nekom "visokom" cijenom od 400-tinjak maraka).

Još nekim čudom ne nosim cvike, ali 8k monitori nisu za mene 

7 godina
striko kaže...

Lako je vama omladini gledati PPI, ali, moja prva 3d grafička je bila Vodoo2 sa 8 MB (sa nekom "visokom" cijenom od 400-tinjak maraka).

Još nekim čudom ne nosim cvike, ali 8k monitori nisu za mene 

To nije bila graficka, vec akcelerator . Imao i ja voodoo2.

17 godina
SamoPitam3 kaže...
 To nije bila graficka, vec akcelerator . Imao i ja voodoo2.

Tako je, hvala na ispravku netočnog navoda 

17 godina

Meni je zato ovaj moj 4k oled na 42 inch sa skaliranjem 150% preporod za oči, dok za mobitel i čitanje knjiga bez naočala više ne ide baš....STRIKANE BUDEŠ SE LIJEPO PONOVIO....NEKA, UŽIVAJ 

16 godina
Ja j govna od ljeta, oci me izdaju, ne vidim jebb racune naplatiti a nije nam bas mal font na 100x80mm papiru..
Pocele me hebati i kad gledam u monitor- bole me .
Nego da ostanem u temi..
Alternate poslo grafu mailbox primio i sad cekam shipping.. Cigani s NBB i amazon pay jos nevracaju lovu.
R33mba#2892
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2026 8:39 (R3nchi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Jeli itko skonta način kako ulovit FE verzije kartica direktno od Nvidije?

Znam da ne šalju na balkan ali funkcionira preko Mailboxa tako da bi uzeo u DE?

Nije za mene, ja imam 5070ti i sretan ko guzica :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ja sam imo 2-3 telegram grupe s botovima koji su pratili/trazili gdje ima fe grafi u eu.. al kad je prdnuo mining obriso ih.
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice