HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 423.832
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: HD 7850 Club
Stjepanj kaže...
@icefox! Kako ti nitko nije pomogao, tocno sam ti reko koliko ces fps dobiti s 200mhz vise u bf3(cca 10fpsa) totalno je nebitno koju ja/netko treci karticu imam/o bitan je postotak overkloka na coru i na osnovu njega dobivas gain...a ne koji je cip!lp

Da, bio si poprilicno u pravu (nezz zasto onih 5TD na tvom postu), iskreno nisam ti vjerovao {#} i iznenadilo me povecanje preformansi.

Nego, kako sad ovaj overclock profil spremiti "u drivere" tako da mi ne treba trixx za drzanje ovih frekvencija, ako kuzite sta zelim. 

EDIT Isprike na "post za postom", kasno se sjetio visestrukog citiranja...

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 15:52 (Icefox).
17 godina
odjavljen
Icefox kaže...
Stjepanj kaže...
@icefox! Kako ti nitko nije pomogao, tocno sam ti reko koliko ces fps dobiti s 200mhz vise u bf3(cca 10fpsa) totalno je nebitno koju ja/netko treci karticu imam/o bitan je postotak overkloka na coru i na osnovu njega dobivas gain...a ne koji je cip!lp

Da, bio si poprilicno u pravu (nezz zasto onih 5TD na tvom postu), iskreno nisam ti vjerovao {#} i iznenadilo me povecanje preformansi.

Nego, kako sad ovaj overclock profil spremiti "u drivere" tako da mi ne treba trixx za drzanje ovih frekvencija, ako kuzite sta zelim. 

EDIT Isprike na "post za postom", kasno se sjetio visestrukog citiranja...

Ja uopće ne pokrećem trixx sa windowsima a takt ostaje kako sam ga podesio. Ne znam u čemu je fora, posve slučajno sam to otkrio. Tek mi se nakon update-a drivera takt vratio na default.

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
Tak ti je to ovdje 50% ih nezna uopce sta znaci overklok a kamoli ostalo vezano za to, al u skoli su ucili stiskat td a da zapravo niti neznaju sta znaci:-)!no dosta gluposti jer evo td-ovaca:-), Imas negdje gore u ccc pod preset i tamo "sejvas" i poslje ih samo kroz mini taskbar loadas! Na mobu sam pa ak ne nades postam ti poslje u slikama!lp
||| Core™ inside |||
13 godina
neaktivan
Icefox kaže...

Za vece frekvencije bilo je problema

BSOD kod: 1150/1300 stock VDDC

1200/1300  VDDC 1.120 odmah i 1.135 nakon sat vremena BF4

Zadrzao sam 1170/1300 VDDC 1.125

neki rezultati su na slici 

Uh, braco moja mila!

Ja bas skidam Rome II i sad saznam da ga necu moci igrat na maxu...

I daj Ice kako pobogu imas tako malo fpsa na bf3? Ja imam sve osim sjena (koje su na high) na ultra sa x16 i sve to ali 1920x1080 i imam 60 fpsa, a clockano je na 1150/1300... Probati cu oko bozica na 1200/1400 ili vise sa 1.2-1.25V ali ne usudim se... 

Oko total war romea, to stvarno toliko jaka grafika? Da imas samo 20 fpsa? Ili je do optimizacije?

[img]http://ch-slike.com/images/2013/09/09/buyYn.png[/img]
13 godina
neaktivan
buljo781 kaže...
subi91 kaže...

Pozdrav!

Ovako imam intelov procesor Q8200 i imam HD7850 2Gb model, i sad kad igram BF3 multiplayer na ultra postavkama iskorištenost grafe uglavnom varira od 50% pa do 85%, dali je to normalno ili mi procesor stvara bottleneck?

Inače kad igram singleplayer nekim čudom je iskorištenost konstant na 99% 

BF3 MP je jako CPU zahtjevan, što znači da ti Q8200 bottlenecka karticu u multiplayeru. Imao sam Q8400 i čak ni na 3.4GHz GTX 460 768mb nisam mogao zakucat na 99% s njim, a kamoli 50-100% bržu karticu poput HD7850.

No svi procesori se muče s BF3 MP, iako bi neki i5/FX 8 utrostručio fps koji ti Q8200 može pružiti. Moj i5 3570k na 4GHz ne zakuca HD7850 OC na 99% bez MSAA. Čisto da znaš što da očekuješ.

Ja cu reci u strani AMD da fxovi super podnose bf... Ja imam fx6300 i iskoristenost mi je 99%... Tako da sam jako jako zadovoljan procesorom...

Jos nesto, ako je monitor 1920x1080, hoce li se osjetiti razlika izmedju 1 i 2 gb memorije?

Edit: Pardonček na double postu... {#}

[img]http://ch-slike.com/images/2013/09/09/buyYn.png[/img]
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 18:50 (Svenos).
16 godina
Svenos kaže...

Uh, braco moja mila!

Ja bas skidam Rome II i sad saznam da ga necu moci igrat na maxu...

I daj Ice kako pobogu imas tako malo fpsa na bf3? Ja imam sve osim sjena (koje su na high) na ultra sa x16 i sve to ali 1920x1080 i imam 60 fpsa, a clockano je na 1150/1300... Probati cu oko bozica na 1200/1400 ili vise sa 1.2-1.25V ali ne usudim se... 

Oko total war romea, to stvarno toliko jaka grafika? Da imas samo 20 fpsa? Ili je do optimizacije?

U BF3 ovisi kako koja mapa, ugl. podatci su dosta realni jer je za vrijeme testiranja gameplay cista akcija i napucavanje( puno prasine, protivnika, eksplozija itd.)
Da rome je poprilicno zahtjevan a cini mi se da moze biti puno bolje ispoliran.

Svenos kaže...

Jos nesto, ako je monitor 1920x1080, hoce li se osjetiti razlika izmedju 1 i 2 gb memorije?

Mislim da ces jako tesko osjetit razliku, al preporuka je 2gb. noviji naslovi su dosta zahtjevni.
Pozz 

15 godina
HD 7850 Club

poz ekipi!

daj mi please recite jeli razlika u nečem bitnijem između grafe 7850 i 7870

ili je 7870 malo kloknuta i  ima samo drukčije hlađenje(kvalitetnije izvedeno)

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo neka usporedba

http://www.anandtech.com/bench/product/778?vs=857  ali neznam jeli ova 7870ghz edition

My way
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 19:33 (galinjo24).
15 godina
roki kaže...

poz ekipi!

daj mi please recite jeli razlika u nečem bitnijem između grafe 7850 i 7870

ili je 7870 malo kloknuta i  ima samo drukčije hlađenje(kvalitetnije izvedeno)

Uz to sto ima veci takt GPUa, 7870 ima i 256 shadera vise u odnosu na 7850  (1280vs1024), te vise TMUa (80vs64).

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 19:48 (dzejmshr).
15 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Pozdrav svima!

Nisam se poodavna javljao u ovoj temi jer nisam imao problema s karticom, a overclockom se jos ne usuđujem baviti.

Razlog zašto se javljam je taj šta sam danas pokušao pokrenuti Bioshock Infinite preko Steama, ali sam upozoren da mi je driver "out of date" i da je preporuka da ga osvježim. Trenutna verzija divera na mojem PC-u je 8.17.10.1140.

I sad me interesira koja je najbolja/najstabilnija verzija za moju karticu jer znam da je uvijek neka zbrka oko Catalystovih drivera pa Vas pitam ovako "u glavu" za informaciju iz vašeg iskustva. Znam da zadnji tj. najnoviji diveri i ne moraju uvijek biti pogodak.

Unaprijed hvala na odgovoru!

0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam na najnovijoj 13.11 beta 9.2 i i nikakvih problema nemam.

BTW, da  i ja opet pridonesem temi. Grafa mi od prvog dana stoji na 1050/1375 s +20% power limit. Ne znam kako ni zašto, al zaboravio sam stavit 20+ power limit sad kad sam Afterburner novi instalirao i grafa radi.. Manje se grije, stabilna je na većem kloku.. Eno na 1050/1450 radi satima bez ijednog problema. Epik.

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 22:31 (buljo781).
13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

BTW, da  i ja opet pridonesem temi. Grafa mi od prvog dana stoji na 1050/1375 s +20% power limit. Ne znam kako ni zašto, al zaboravio sam stavit 20+ power limit sad kad sam Afterburner novi instalirao i grafa radi.. Manje se grije, stabilna je na većem kloku.. Eno na 1050/1450 radi satima bez ijednog problema. Epik.

jesi gledao u gpu-z dali ti klokovi tokom igranja ne padaju? cisto me inf. zanima?! LP

||| Core™ inside |||
15 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Jos samo jedno pitanje!

Trebam li prilikom instalacije novog drivera maknuti starog potpuno ili pustiti da se preko njega instaliraju?

0 0 hvala 0
15 godina

Ja sam znao i preko starih drivera instalirat ,  i maknut prvo stare , pa stavio nove i nisam primjetio nikakvu razliku ! Tak da je svejedno , kako te volja !

Music As A Weapon !!
14 godina
Stjepanj kaže...
buljo781 kaže...

jesi gledao u gpu-z dali ti klokovi tokom igranja ne padaju? cisto me inf. zanima?! LP

Afterburnerom, ne padaju.

Blago budalama.
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Pozz, danas sam kupio Sapphire 7850 2gb.Grafa radi savršeno, ali sam primjetio da su slova malo mutna, pa me zanima ima li kakvo rješenje za to ?

0 0 hvala 0
16 godina
HD 7850 Club

igraj se malo s cleartypeom.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Flue kaže...

Pozz, danas sam kupio Sapphire 7850 2gb.Grafa radi savršeno, ali sam primjetio da su slova malo mutna, pa me zanima ima li kakvo rješenje za to ?

Riješeno, trebao sam samo stisnuti auto na monitoru :P.

16 godina

bok!

imam ljudi problem mislim da je grafa u pitanju!

imam radeon gigabyte 7850  2 gb oc

kupio witchera jedinicu i igrao i igra mi se svakih 2 do 3 sata rusila samo mi se zacrni ekran!

sad kupio witchera 2 enhanced edition preko steama i igra svakih 30 min puca ono opet faking crni ekran i moram komp ugasit i upaliti

procesor je amd phenom 3 ghz 4 jezgre 8 giga rama i tako!mislim da je problem u grafi dirveri su stari godinu dana sad cu staviti najnovije pa cu vidjeti da li je netko jos imao takva iskustva??grafa jestara 10 mjeseci kupljena u protisu jos imam 2 godine jamstva!

hvala

15 godina

A kakva je situacija s drugim igrama ?

Ovako ugrubo bih rekao da je problem u driverima ( pošto kazes da nisi stavljao druge god. dana ) !

Stavi nove , pa ces vidjet !

Music As A Weapon !!
14 godina
unky kaže...

bok!

imam ljudi problem mislim da je grafa u pitanju!

imam radeon gigabyte 7850  2 gb oc

kupio witchera jedinicu i igrao i igra mi se svakih 2 do 3 sata rusila samo mi se zacrni ekran!

sad kupio witchera 2 enhanced edition preko steama i igra svakih 30 min puca ono opet faking crni ekran i moram komp ugasit i upaliti

procesor je amd phenom 3 ghz 4 jezgre 8 giga rama i tako!mislim da je problem u grafi dirveri su stari godinu dana sad cu staviti najnovije pa cu vidjeti da li je netko jos imao takva iskustva??grafa jestara 10 mjeseci kupljena u protisu jos imam 2 godine jamstva!

hvala

Imam/imao sam sličan problem kao ti u Metro 2033 i Sleeping Dogs. Metro 2033 je sam sebe riješio čim sam došao do čekpointa a Sleeping Dogs mi radi isto što i tebi, nisam sad pokušavao opet. Uglavnom, igrao sam i Witchera, no ne dugo, ne pašu mi takve igre i nisam nijednog jedinog problema imao.

Ni s jednom drugom igrom nemam problema tako da nemam pojma u čemu bi mogao biti problem, grafi, biosu driverima, ko će ga znat. Probaj vratit grafu na stock (860/1200) pa probaj opet, ili podigni voltažu malo.

Blago budalama.
16 godina
HD 7850 Club

stavio najnovije drivere radi bez problema evo 2 sata bez beda !!!

hvala decki!!!:)

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

nazalost opet se sve zacrni i moram resetirati komp!!

16 godina
Haf932 kaže...

A kakva je situacija s drugim igrama ?

Ovako ugrubo bih rekao da je problem u driverima ( pošto kazes da nisi stavljao druge god. dana ) !

Stavi nove , pa ces vidjet !

nije pomoglo witcher 2 se rusi!!!svakih 45 min grafa je na nekih 69 stupnjeva!! vent sam namjesti na automatsko hladjenje!

14 godina

Skini Afterburner i instaliraj, otključaj kontrolu voltaže i podigni voltažu na maksimum, probaj onda.

Blago budalama.
16 godina

mislis da to bude pomoglo?

imam afterburner ona je tvornicki clockana

gigabyte 7850 2gb oc sa dva ventilatora!

sad idem rastaviti komp i temeljito ga ispuhati i tako ako to ne pomogne onda cu i povecati voltazu!sta dalje da reklamiram??

14 godina

Podigni voltažu na maksimum, možda ne dobija dovoljno struje za taj tvornički OC.

Ako ti ni to ne pomogne, reklamiraj. Grafa ne radi na kloku koji je tvornički postavljen, to ti je i više nego dovoljan razlog za reklamaciju.

Ja sad skidam Sleeping Dogs pa ćemo vidit jel se odlučio proradit, ako nije, možda i ja reklamiram. S obzirom da sam platio 1490kn grafu, možda me zapadne R9 270.

Blago budalama.
16 godina

ha ne znam sta da ti kazem cini mi se da bas ne daju samo tako nove kartice!!ali sretno

moram napomenuti da witcher 2 mi je orginal igra a gigabytica ima windforce hladnjak

14 godina

One must hope :D

Đaba ti original ili ne original, neće ti neoriginalna igra rušit drivere. Meni je Metro 2033 originalan pa svejedno radi probleme. Čudno mi je da je Gigabyte kartica tak problematična, ja sam mislio da su oni pri vrhu što se tiče kvalitete. Podigni ti voltažu, može ju Windforce ohladit bez problema (ako može moj XFX DD). Ako onda ne bude stabilna, šalji na reklamaciju.

Blago budalama.
16 godina

za sada u wot-u ne radi probleme!!kasnije cu witchera 2 krenut pa javim

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice