HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 423.840
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
HD 7850 Club

Pozdrav!

Ovako imam intelov procesor Q8200 i imam HD7850 2Gb model, i sad kad igram BF3 multiplayer na ultra postavkama iskorištenost grafe uglavnom varira od 50% pa do 85%, dali je to normalno ili mi procesor stvara bottleneck?

Inače kad igram singleplayer nekim čudom je iskorištenost konstant na 99% 

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: HD 7850 Club

Moguce da je bottleneck u multiplayeru !

Pokrenes OCCT i ostavis da radi u pozadini , igras BF3 MP i nakon igranja pogledas koliku iskoristivost proca ti je zabiljezio !

Music As A Weapon !!
13 godina
HD 7850 Club

Ja se nadam da će ova slika pomoći, znam da sam malo blesavo to uslikao {#}.

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
subi91 kaže...

Pozdrav!

Ovako imam intelov procesor Q8200 i imam HD7850 2Gb model, i sad kad igram BF3 multiplayer na ultra postavkama iskorištenost grafe uglavnom varira od 50% pa do 85%, dali je to normalno ili mi procesor stvara bottleneck?

Inače kad igram singleplayer nekim čudom je iskorištenost konstant na 99% 

BF3 MP je jako CPU zahtjevan, što znači da ti Q8200 bottlenecka karticu u multiplayeru. Imao sam Q8400 i čak ni na 3.4GHz GTX 460 768mb nisam mogao zakucat na 99% s njim, a kamoli 50-100% bržu karticu poput HD7850.

No svi procesori se muče s BF3 MP, iako bi neki i5/FX 8 utrostručio fps koji ti Q8200 može pružiti. Moj i5 3570k na 4GHz ne zakuca HD7850 OC na 99% bez MSAA. Čisto da znaš što da očekuješ.

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 22:34 (buljo781).
14 godina
odjavljen
HD 7850 Club

Baš i ne. Npr. i3 ce bez problema gurati HD 7850 na 99%.

4 4 hvala 0
16 godina
HD 7850 Club

Ako netko ima "stari" AC Accelero TwinTurbo Pro bez problema stane na Sapphire-ovu 7850, spaceri za montiranje pašu, šarafi su ok.
Potrebno je samo otkinuti (ili otpiliti) 4 rebarca na onom dugom heatsinku za VRAM (jer je položaj procesora drugačiji u odnosu na seriju 5xxx za koju je TT pro napravljen)

Na Arcticovim stranicama pise da ne paše na nove 7xxx kartice... pa ako je netko mislio kupovati novi TwinTurbo 2 to nema potrebe jer na njuski se moze jeftino naći i ovaj stariji.
LP

EDIT.
kratka usporedba sa dualX hlađenjem:
uvijeti: kartica klokana na 1050/1300, tvorničke voltaže, kućište FD Define R4 (ulazni 2*140, izlazni 1*120),procesor core i7 2600K @4.4 , hladnjak na kartici na "auto fan control", load testiran sa BF3 (1200p)-ultra, sobna temperatura 25
mjereno sa AMD CCC 13.10

Idle:     dualX 38   AC TT Pro 29
Load:    dualX 68   AC TT Pro 51

Temperature u loadu su pale za 25% 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 23:55 (Icefox).

5 0 hvala 4
13 godina
protjeran
Icefox kaže...

Ako netko ima "stari" AC Accelero TwinTurbo Pro bez problema stane na Sapphire-ovu 7850, spaceri za montiranje pašu, šarafi su ok.
Potrebno je samo otkinuti (ili otpiliti) 4 rebarca na onom dugom heatsinku za VRAM (jer je položaj procesora drugačiji u odnosu na seriju 5xxx za koju je TT pro napravljen)

Na Arcticovim stranicama pise da ne paše na nove 7xxx kartice... pa ako je netko mislio kupovati novi TwinTurbo 2 to nema potrebe jer na njuski se moze jeftino naći i ovaj stariji.
LP

ok! daj reci i kolika je razlika u odnosu na dual-x hladenje u istim uvijetima?LP

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 23:20 (Stjepanj).
16 godina
Stjepanj kaže...

ok! daj reci i kolika je razlika u odnosu na dual-x hladenje u istim uvijetima?LP

Evo dodano kolega.
Pozdrav 

17 godina
odjavljen
HD 7850 Club

Pridružujem se i ja klubu...

Jučer sam, igrom slučaja, morao kupiti grafu. Nije bilo ništa što mi paše po cijeni i karakteristikama osim sappirove dual x. Sinoć sam malo isprobao i sviđa mi se. Pogotovo što ju uopće ne čujem i ima očito dobar OC potencijal. Kad uhvatim malo vremena pozabavit ću se naponom i taktom jer sam ju prvenstveno uzeo radi BF4. Nadajmo se da će dobro tjerati! {#}

Freak Show Inc.

9 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
HD 7850 Club

Pa ovo čudo bez ikakvih problema ide na Ghz na defaultnom naponu...

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Friday kaže...

sva se serija 7xxx kloka min 20% do max 40% na zraku...{#} ide ona prek 1200mhz ko od sale...LP

||| Core™ inside |||
16 godina
Stjepanj kaže...

sva se serija 7xxx kloka min 20% do max 40% na zraku...{#} ide ona prek 1200mhz ko od sale...LP

Mozes li stavit neki graf na kojem se vidi povecanje fps-a uz povecanje frekvencije, napona itd.?

Zanima me zato sto zelim viditi ima li smisla povecavati voltazu i klokati do tih 1200MHz (imao sam problema sa pretproslim ati driverima dok sam koristio overclock software od saphire-a i zbog toga sam prestao...).

13 godina
protjeran
Icefox kaže...
Stjepanj kaže...

Mozes li stavit neki graf na kojem se vidi povecanje fps-a uz povecanje frekvencije, napona itd.?

Zanima me zato sto zelim viditi ima li smisla povecavati voltazu i klokati do tih 1200MHz (imao sam problema sa pretproslim ati driverima dok sam koristio overclock software od saphire-a i zbog toga sam prestao...).

ovo je fps na mojoj 7950(zanemari) samo da vidis informativno koliko je povecanje fps-a kad se core digne za kod mene 300+mhz! znaci da bi s 200mhz trebao dobiti gain od cca10+fpsa na 7850!

stock@63fps-a stock@63fps-a
oc@80fps-a oc@80fps-a
probaj nista te ne kosta trebao bi imati barem za 15% vece perfomanse s +200mhz core!LP

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 12:02 (Stjepanj).
14 godina
Icefox kaže...

S obzirom da ti treba evo ti jedan primjer na malo starijoj ali i dalje dobroj kartici, HD 5850, XFX BE model.

Default clock za nju je 765/1100 dok je inače default za HD 5850 725/1000.

Napon koji je imala je bio defaultni za HD 5850, 1.088V.

S obzirom da je bilo dosta mjesta za OC odlučio sam podignuti napon na onaj od HD 5870(1.162V) i bila je stabilna na 950/1200.

To joj je sweet spot i tu ima najviše perfomance gaina uz malo dignute temperature i napon.

24/7 maximalno stabilni takt na zraku je bio 1000/1200 sa 1.225V i koristio sam ga samo za BF3 MP i Metro 2033, GPU ovisne igre da iscjedim max FPS.

Profile sa naponima, ventom i taktovima namjesti u MSI AB i onda si miran.

Tako i ti uradi samo imaj na umu da to zahtjeva vremena za testiranje i da se svaka kartica ne overclocka isto.

iclock2much
14 godina
odjavljen
Friday kaže...

Moja je na 1000/1300 (namjeravam memoriju dići na 1350... nop, 1300 je granica, na 1350 se pojavljuje "crna točkica" tj. artefakt) bez dizanja napona LoL

E da, koji program koristite za testiranje dali grafa dobro radi? Ja koristim MSI Kombustor koji dolazi sa Afterburnerom, ali nisam siguran dali je to to.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 14:00 (Deawood).
17 godina
odjavljen
Deawood kaže...
Friday kaže...

Moja je na 1000/1300 (namjeravam memoriju dići na 1350... nop, 1300 je granica, na 1350 se pojavljuje "crna točkica" tj. artefakt) bez dizanja napona LoL

E da, koji program koristite za testiranje dali grafa dobro radi? Ja koristim MSI Kombustor koji dolazi sa Afterburnerom, ali nisam siguran dali je to to.

Osobno nisam sklon sintetičkom testiranju. Samo radi temperature pokrenem sintetički test. Ako igre rade dobro - stabilno je.

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Ja OC-am preko Trixxa, kada igram igre stavim profil sa 1150/1350 na 1.18V... Mogao bih ga najvjerovatnije navuci na 1200/1400 ali mi se ne da zezati sa heavenom, OC-anjem i crashanjem sustava... Mozda ako budem imao vremena...

Nego pitanjce. Jel bolje imati cooler od grafe na automatski ili postaviti profile? Također, postoji li program koji mi može naprimjer javiti ako temperatura neke komponente pređe određeni limit? 

[img]http://ch-slike.com/images/2013/09/09/buyYn.png[/img]

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Friday kaže...
Deawood kaže...
Friday kaže...

Osobno nisam sklon sintetičkom testiranju. Samo radi temperature pokrenem sintetički test. Ako igre rade dobro - stabilno je.

Ja testiram samo zato jer sintetički test više optereti grafu nego igra pa da 100% provjerim.

15 godina
Svenos kaže...

Nego pitanjce. Jel bolje imati cooler od grafe na automatski ili postaviti profile?

Ako ti je grafa bucna pod opterecenjem , onda si mozes slozit profil da vent / ventovi rade na nizim okretajima , al tako s time dobis par °C vise temp. , sto je zanemarivo ( ako su u granicama normale ) !

Music As A Weapon !!
14 godina
odjavljen
HD 7850 Club

Dali se netkom dogodilo da se prelaskom na Windows 8.1 sa Windows 7 izgubio malen dio potencijala za clockanje?

Drajveri su isti, samo što na istoj voltaži dobivam 100MHz manje core clocka nego na W7.

0 1 hvala 0
15 godina

Mislim da to nema nikakve veze sa windowsima..probaj skinut zadnju verziju programa s kojim clockaš grafu{#}

My way
14 godina
odjavljen
HD 7850 Club

Zadnja verzija Afterburnera i Trixxa, isti vrag.

0 1 hvala 0
16 godina
Icefox kaže...
Stjepanj kaže...

Pošto nitko nije dao konkretan odgovor testirat cu sam pa objavim rezultate za sat dva.

13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Svenos kaže...

Nego pitanjce. Jel bolje imati cooler od grafe na automatski ili postaviti profile?

Ako ti je grafa bucna pod opterecenjem , onda si mozes slozit profil da vent / ventovi rade na nizim okretajima , al tako s time dobis par °C vise temp. , sto je zanemarivo ( ako su u granicama normale ) !

Haf sve mi je bucno kvragu... :( Kuciste mi je na stolu i imam 5 ventilatora koji se vrte na bog zna kolko rpma i to buci, onda imam stock cooler za proc koji zna doc i do 4500rpma pod loadom, pa i grafa.

Jbt udjes u moju sobu i pitas se: Kakav to boeing 747 polijece?

[img]http://ch-slike.com/images/2013/09/09/buyYn.png[/img]
14 godina
odjavljen
moja HD 7850 je vukla maksimalno do 1100MHz na jezgri, a sve vam ovisi kakav vas primjerak zapadne.

Inace super kartica!!
16 godina
HD 7850 Club

Za vece frekvencije bilo je problema

BSOD kod: 1150/1300 stock VDDC

1200/1300  VDDC 1.120 odmah i 1.135 nakon sat vremena BF4

Zadrzao sam 1170/1300 VDDC 1.125

neki rezultati su na slici 

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 0:20 (Icefox).

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Kupio sam sapphire 7850 2gb OC, dali mi može netko reći gdje da nađem taj kod za besplatno skidanje igrice. Dali je to možda kod koji se nalazi na listiću gdje su napisana uputstva za registraciju tog AMD proizvoda? 

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Icefox kaže...

Za vece frekvencije bilo je problema

BSOD kod: 1150/1300 stock VDDC

1200/1300  VDDC 1.120 odmah i 1.135 nakon sat vremena BF4

Zadrzao sam 1170/1300 VDDC 1.125

neki rezultati su na slici 

Čovječe pa dobar je to porast performansi... Nego, koliko ti ide na stock naponu?

djar kaže...

Kupio sam sapphire 7850 2gb OC, dali mi može netko reći gdje da nađem taj kod za besplatno skidanje igrice. Dali je to možda kod koji se nalazi na listiću gdje su napisana uputstva za registraciju tog AMD proizvoda? 

Hvala

Ja sam dobio 2 nekakva letka na kojima su kodovi za redeemanje igara.

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
@icefox! Kako ti nitko nije pomogao, tocno sam ti reko koliko ces fps dobiti s 200mhz vise u bf3(cca 10fpsa) totalno je nebitno koju ja/netko treci karticu imam/o bitan je postotak overkloka na coru i na osnovu njega dobivas gain...a ne koji je cip!lp
||| Core™ inside |||
16 godina
Friday kaže...
Icefox kaže...

Za vece frekvencije bilo je problema...

Čovječe pa dobar je to porast performansi... Nego, koliko ti ide na stock naponu?

Stock mi je mogao izdrzati 1080/1300 mada nemogu garantirati da je to stabilno jer sam testirao vise igara krace vrijeme.

Drzalo je nekih 10ak minuta bez gresaka.

Poslje sam odma prebacio na 1150/1300 ali naravnu tu je odmah izletio BSOD {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice