Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 965.691
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
picajzla0707 kaže...

...s druge strane bilo bi dobro da amd dobije poguranac i da mu poraste udio, a što se tiče primjerice mene osobno, sasvim mi je svejedno jel grafa amd i nvidia, ako zadovoljava moje potrebe

dapače, ako budu točne najave o 2,5 puta većoj efikasnosti novih amd grafa, što je meni bitnije zbog tišine i manjeg zagrijavanja nego li par posto fps-a amo-tamo, ovaj plus u dx12 bit će mi samo dodatni razlog za odabrati amd ...

Slažem se uglavnom, samo što mi potrošnja i nije preveliki zahtjev. Važna jest, ali ne trebamo se bojat jer neće sigurno ići unatrag po tom pitanju. P100 čip kažu specke da će trošit 300w, što nije malo.

Moj jedini motiv prelaska na novu arhitekturu je zapravo 1440p 144hz ili možda čak 4k. Trenutno je čak jednostavnije dobit 60fps na 4k nego 144fps na 1440p. Priznajem da mi 1080p počinje sve više smetat. Dobra stvar je što čak i danas jedna dobro ocana 980ti jaaaako dobro gura 4k pa se nadam da će Pascal kartica cjenovnog ranga od oko 5-6k kn biti još bolja u 4k performansama. 

Amd bi tek ja mislim sa Vega čipovima imao tako sposoban čip. Nisam pretjerano pratio polaris leakove, ali po onome što sam vidio Polaris 10 i 11 neće biti "veliki" čip. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
toxic kaže...
ansha kaže...

Morala bi 980-ka @1500mhz biti brza od 970-ke @1600mhz. Znaci da je tvoja 970-ka blizu stock 980Ti

ne baš, jer ocana gtx 980 ne moze doci blizu stock 980 ti. stock 980ti baca score oko 4 tisuće.

Baci pogled na ovo:

Postavke od gtx 980:

My 980 is running 1500Mhz on the core and 8.2Ghz on the memory. I'm using maximum voltage (87+) and maximum Power Limit (125). For the core I set +234 and for the memory +600. Bare in mind that different cards boost differently on the core, hence my +234 on the core could easily result to a higher or lower speed for you.

17 godina
Gtx 9xx Club

Ova grafa radi na default taktu 1215 dobro da, ja nisam gledao na to da moja ima 100mhz viši takt u startu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
toxic kaže...

Buka, zagrijavanje 980-tke?

grafa je u gamingu na 74°c, u heavy benchevima na 82°c( 85°c je max sto sam uspio vidjeti/ zatvoreno kuciste), gpu radi na cca 1250+mhz!

buka je zanemarivo visa, vent se vrti na cca 50%, no zvuk te turbine nije iritantan cak ni na

! ali grafa ima valjda 5kg! ako je netko zainteresiran pm!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2016 22:07 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Kako novi driveri rade to je stravicno

koji je "k" toj nvidiji u zadnje vrijeme? jel oni uopce provjeravaju to prije pustanja svojoj "stoci"

zablokiraju mi cijeli windowsi, control panel je odapeo, nista ne radi, slideri su svi zbrkani, itd itd!

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Kako novi driveri rade to je stravicno  koji je "k" toj nvidiji u zadnje vrijeme? jel oni uopce provjeravaju to prije pustanja svojoj "stoci"

zablokiraju mi cijeli windowsi, control panel je odapeo, nista ne radi, slideri su svi zbrkani, itd itd!

Ekipa, 361.43 drivere gonim i nikakvih problema. Čitam kako novi driveri nešto zezaju pa reko neću instalirat ništa novo jer ovi rade 1/1. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen

Meni rade savršeno dobro. Možda nemaju probleme na Titanima?

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Evo natukao 90 fps-a u heavenu s 980[referentna@1512mhz]:

2271/90fps 2271/90fps
i

3dmark Firestrike

13108 13108
tu 970 nemre prismrditilp

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2016 22:58 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Kakvi su vam Steam VR rezultati?

http://store.steampowered.com/app/323910/

Za usporedbu, lagano overclockirana R9 290:

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 1:39 (tino).

0 0 hvala 0
12 godina
tino kaže...

Kakvi su vam Steam VR rezultati?

http://store.steampowered.com/app/323910/

Za usporedbu, lagano overclockirana R9 290:

Evo pa pogledaj ovdje http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/steamvr-performance-test/236458.aspx

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
17 godina
Stjepanj kaže...

Evo natukao 90 fps-a u heavenu s 980[referentna@1512mhz]:

i

3dmark Firestrike tu 970 nemre prismrditilp

A gdje je druga? Vidim da već prodaješ, nisi zadovoljan ili što? Hoces moju gtx 980ti? :)

10 godina
Gtx 9xx Club

pozz ljudi, jedno pitanje samo, je li napajanje EVGA SuperNOVA 850G G2 850 Watt, dovoljno za 2x gtx 970?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovisi i o procesoru (jedino ako je neki rastrošni i brutalno overvoltani CPU) ali jeste. 

17 godina
Cansee kaže...

pozz ljudi, jedno pitanje samo, je li napajanje EVGA SuperNOVA 850G G2 850 Watt, dovoljno za 2x gtx 970?

dosta je to i za sve ocano.

10 godina
Gtx 9xx Club

proc će biti i7-6700k sa vodenim hlađenjem, ali mislim da će napajanje biti dovoljno

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Onda nemaš brige što god radio. Meni sutra stiže GTX 970 pa ćemo baš vidjet koliko manje troši od R9 280X koju sam imao do sada. Mene baš živo zanima razlika u praksi :).

17 godina
Cansee kaže...

proc će biti i7-6700k sa vodenim hlađenjem, ali mislim da će napajanje biti dovoljno

ovako ja sam imao r9 390x i i7 4790k ocan na 4.6ghz

isao sam nabaviti jos jednu r9 390 ali sam se bojao da antec 750w nece biti dovoljan pa sam nabavio seasonic 1kw

na kraju se ispostavilo da bi antec 750w bio taman a bio je bronze. dakle ovo tvoje ima jos 100 w lufta gold je i gtx 970 trose manje od r9 390 s time da i skylake trosi manje od devila ako se ne varam

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Onda nemaš brige što god radio. Meni sutra stiže GTX 970 pa ćemo baš vidjet koliko manje troši od R9 280X koju sam imao do sada. Mene baš živo zanima razlika u praksi :).

već sam pisao o tome, nije baš neka razlika, koliko me sjećanje služi u prosjeku 30-ak w

14 godina

Meni je to taman dosta da Seasonic vent managment ne diže okretaje venta da ga čujem (čitaj tišina pri gamingu). Ovo moje napajanje su programirali tako (vent) da se do jedno 275W loada iz zida ne čuje. Preko toga diže okretaje kad vučem dakle oko 300W i onda se umjereno čuje mada nije buka. Sa R9 280X sam taman kako od koje igre bio na tih oko 300W a s ovom bi onda po svem sudeć uglavnom trebao bit ispod 275W okvirno što znači da će biti tišina . Mada vidim da ta GTX što sam uzeo ima 6pin + 8pin konektore tako da sigurno neće biti među štedljivijim GTX 970 grafama.

15 godina
protjeran
Cansee kaže...

Drzalo bi i 4 komada u igrama bez beda...

17 godina
Gtx 9xx Club

Ahhh, nakon 8 mjeseci muke vratio sam se na "svijetlu stranu sile" 

Zamijenio sam MSI za MSI 

Šala, R9 390X je otišla van  a uskočila je 980Ti!

Diablo 3 veselo kucka na 4K TVu sa stabilnih 60 slija u sekundi, sve na maxu. Meni je to dosta 

Znam, trebao bih i ja sad raditi benchmarke, ali nemam kad. Možda za par dana - sad završava "era" u Diabliću i treba se penajti po leaderboardu! 

Možda za par dana bacim oko i na  benchmarke! ALi sad se idem zabavljati.

Moj PC  
15 0 hvala 2
14 godina
Cansee kaže...

Možeš ići i na 750 G2.
Kod mene (vidi Moj PC) u full loadu na Eco modu napajanja se vent ne zavrti..
Onda ti je jasno koliko vuče 2x970 i 4770K. 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo, da se i ja konačno pridružim klubu 

Ovo je jedan bench nabrzaka

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 23:00 (JozoBozo121).
Moj PC  
7 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

To si od Stjepanja uzeo grafu kolko vidim

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Itomic009 pa kaj se sramis pokazi novu grafu?!

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 12:39 (Stjepanj).
14 godina

Hahah, nije on to mislio na mene čini mi se . Ali da, uzeo sam Gigu sa slike od Stjepana 

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Kako radi kartica, kad stignes daj par dojmova i koju sliku, nekako uvjek skrivas taj svoj hw

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Kakvi transferi se ovdje dogadaju to je strasno 

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Haha, ma neda mi se ko nekad slikat to sve i testirati. Izgubio sam pomalo volju za tim s godinama valjda . Nisam imao jednostavno vremena pošteno testirati i zabavljati se ali evo dojmova na prvu. Izrada same grafe je lošija od MSI R9 280X Gaming koju sam imao. Ne mislim da ova ne valja ali je ona bila čvršča i robusnija a mislim da je trebala i ova bit slična. Koliko sam shvatio po netu G1 Gaming je to malo popravila sa backplate dodatkom ali siguran sam da je i dalje "slabija" od ove koju sam imao.

Hlađenje je dobro ali je grafa dugaaaaaa zbog toga što koriste tri venta mala. Osobno mislim da je bolje i elegantnije riješenja s dva venta promjera 9 ili 10 cm nego ovo s tri i grafa bi bila kraća. Meni nije problem kad je kućište prostrano ali je praktičnije kad je grafa standardnih dimenzija. Sam hladnjak je ok i zadovoljavajuće je tih. Mada mislim da je Gigabyte mogao programirati malo opušteniju krivulju okretaja ventova jer se do 55% - 60% ventovi ne čuju maltene u standardnom kućištu. Kod mene se zavrte do nekih 66% i zadržavaju temperaturu do odličnih 64C do 65C (mada sam smanjio na minimum sve ostale na kućištu) i tada se grafa čuje ali samo ako je tišina. U normalnom gamingu s bilo kakvim tonom igre se neče čuti tako da mogu reći da je to ok. Mogli su podesiti grafu da ide do 70C max i onda bi se ventovi vrtili do 60% što znači baš tišina. Dobro sad stoji to da ovisi i o ventilaciji kućišta tako da ovo ne treba uzimati zdravo za gotovo. Uglavnom, hladnjak je dobar i zadovoljavajuće tih.

E sad, ono što je mene najviše i zanimalo a to je razlika u potrošnji GTX 970 vs R9 280X !! Po netu se svašta da pročitati ali ja sam se sad sam uvjerio u ono što je jedan od kolega i spomenuo a to je otprilike u prosjeku oko 30W razlike u korist GTX 970 što se kosi sa hrpom toga po netu. Ja sam testirao u identičnom računalu te dvije grafe tako da nema varijacija. R9 280X ima TDP 250W i moja je radila na 1030/1500 Mhz a GTX 970 ima TDP 145W. Znači na papiru je velika razlika a u praksi je nebitna. Sad, na stranu to što je GTX 970 bitno brža očekivao sam veću razliku. Jedan od faktora zašto tome nije tako je možda i taj što je ova moja GTX 970 konfiguracije 8pin + 6pin i mogao sam odma mislit da neće biti štedljiva. Dakle, vjerojatno stock konfigurirana GTX 970 ima još jedno 20 - 30W nižu potrošnju.

I sad dolazimo do performansi koje su na očekivanoj razini. Brža je jedno 40% u prosjeku od R9 280X u par testova koje sam stigao probati samo da vidim tako da je tu sve na mjestu. Clockao još nisam ali budem kad uhvatim vremena. Stock radi na oko 1300Mhz i pretpostavljam da može kao i sve GTX 970 oko 1500 Mhz tako da tu ima još oko 15% boosta. Dakle sve u svemu je ok i znao sam točno što kupujem tako da tu nema iznenađenja ni šokova . Sad trebam gledat kad će past 2560 x 1440p monitori pa idem na 27 inča.

Eto Stjepko u kratko par dojmova . Ako nekog od kolega zanima nešto za konkretnu grafu neka pita.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 17:38 (itomic009).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Ashes of the Singularity na gtx980 u dx11 modu ide stvarno lose(crazy postavka)

, a niti igra ne izgleda bog zna sta...sc2 mi je 5x ljepsi iako je u izometriji!

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 17:31 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice