...s druge strane bilo bi dobro da amd dobije poguranac i da mu poraste udio, a što se tiče primjerice mene osobno, sasvim mi je svejedno jel grafa amd i nvidia, ako zadovoljava moje potrebe
dapače, ako budu točne najave o 2,5 puta većoj efikasnosti novih amd grafa, što je meni bitnije zbog tišine i manjeg zagrijavanja nego li par posto fps-a amo-tamo, ovaj plus u dx12 bit će mi samo dodatni razlog za odabrati amd ...
Slažem se uglavnom, samo što mi potrošnja i nije preveliki zahtjev. Važna jest, ali ne trebamo se bojat jer neće sigurno ići unatrag po tom pitanju. P100 čip kažu specke da će trošit 300w, što nije malo.
Moj jedini motiv prelaska na novu arhitekturu je zapravo 1440p 144hz ili možda čak 4k. Trenutno je čak jednostavnije dobit 60fps na 4k nego 144fps na 1440p. Priznajem da mi 1080p počinje sve više smetat. Dobra stvar je što čak i danas jedna dobro ocana 980ti jaaaako dobro gura 4k pa se nadam da će Pascal kartica cjenovnog ranga od oko 5-6k kn biti još bolja u 4k performansama.
Amd bi tek ja mislim sa Vega čipovima imao tako sposoban čip. Nisam pretjerano pratio polaris leakove, ali po onome što sam vidio Polaris 10 i 11 neće biti "veliki" čip.